HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 28. 13:09

brother lézerek milyenek? ár/gari alapján tetszenek...

vagy milye olcsó lézert érdemes venni. (esetleg olcsó színes lézert)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1942 Felhasználó inaktív   Oreg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 29. 09:43

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 8:16

Én eléggé el nem ítélhető módon körbefúrkálva a betöltősapkát letördelem a lyukat takaró műanyagot, aztán hajrá.
Természetesen ez elég barbár munka, de gyors, és használható. ;)

Ez OK, csak a betöltőnyílás feletti rögzítőket nem tudom levenni. Csavarokat kivettem, de valami még fogja bent a műanyagot, és nem akarom eltörni...

Öreg

#1943 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 15:45

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. máj. 26., szombat - 11:16

google.co.hu  canon ip 2000 waste full

KÖszi, megtaláltam. De attól még tele lesz ez a tartó, vagy csak átb@szás, hogy vigyük szervízbe ? :confused:
üdv
tus

#1944 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 16:52

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 14:09

brother lézerek milyenek? ár/gari alapján tetszenek...

vagy milye olcsó lézert érdemes venni. (esetleg olcsó színes lézert)

Nekünk fax van (8070P lézeres), szuper. 3 év után vettünk bele drumot (külön lehet), a toner meg nevetséges áron van. Szép, jó. Márkaszerviz OK (Olymp-Tech, vagymi)
Vagy Xerox, mert az még jobb :)

Zsul: elvből nem veszünk utántöltöttet / utángyártottat. Csak a baj van vele :mad:
Sőt, még a papír is Xerox (mert a Metróban ez a 2. legolcsóbb :) ).

Olcsó színes lézer: SZVSZ felejtős. Ha a nyomi olcsó, akkor a toner drága. Ha a toner olcsó, akkor (jó eséllyel) a nyomi drága. Számold ki, mi éri meg jobban (a legtöbb gyártónak van TCO és nyomtatási költség számolója).

Tényleg, jó kérdés - mennyibe kerül mondjuk egy mostani "korszerű" színes lézerrel egy A4-es teli oldalas fénykép (mondjuk 70% fedettség per szín, kábé) nyomtatása (nyomtató árát nem számolva) ?

#1945 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 16:56

Idézet: why - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 9:59

Sikerült valakinek Xerox Phaser 3117-et Vista alatt vmilyen driverrel szóra/nyomtatásra bírnia? hivatalos vistás drivere még nincs, olvastam vmiket hogy Samsung driver esetleg OK, de nem tudom, melyikkel/hogy próbálkozzak :( /BástyaElvtásr, esetleg? :)/

Ne hülyéskedj már, miről beszélsz?

Simán az eredeti driver CD-vel megyen - magyarul - pistával...
Tudniillik a HP LJ1010-eket pont erre cseréltük.

Vista Ultimate angol és Business magyarral is próbáltam, szuperül megy.

Driver CD be, install, és kész.

Ide is feltettem az eredeti CD-t:

http://w3.enternet.h...vers/3117hu.zip

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2007. 05. 29. 17:00 -kor

#1946 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 17:48

Idézet: Oreg - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 9:43

Ez OK, csak a betöltőnyílás feletti rögzítőket nem tudom levenni. Csavarokat kivettem, de valami még fogja bent a műanyagot, és nem akarom eltörni...

Öreg

én is szétfúrtam a műanyagot felette :) óvatosan kell, nehogy szétfúrd a dugaszt is, nagyon vékony gumiszerű cuccból van, könnyen beleszalad a fúró.

#1947 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:00

Idézet: Oreg - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 10:43

Öreg

kokányoláshoz nem kell szétszedni. Simán lefurod vagy dekorkéssel levágod a kupak feletti vékony műanyagot (de csak azt).

Másik módszer: vágsz (és nem fursz) 1 nagyobb lukat a tonerpor tartály oldalába és azon át töltöd fel majd széles ragasztószalaggal leragasztod. (létezik pákára tehető fej amivel szép lukat lehet melegíteni a műanyagba)

#1948 Felhasználó inaktív   gagsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 17:18

Sziasztok! Szóval nekem egy Canon pixma mp160-as nyomtatóm van szuperül nyomtat csak az a bajom hogy k. drága bele a patron! Ha megkérhetném tudna nekem valaki valami segítséget nyújtani, hogy hogyan lehetne olcsóbban nyomtatni! Előre is köszi! dani

#1949 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 06:09

Idézet: gagsa - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 18:18

Sziasztok! Szóval nekem egy Canon pixma mp160-as nyomtatóm van szuperül nyomtat csak az a bajom hogy k. drága bele a patron! Ha megkérhetném tudna nekem valaki valami segítséget nyújtani, hogy hogyan lehetne olcsóbban nyomtatni! Előre is köszi! dani

Az utántöltött (gyártott ?) patron sem sokkal olcsóbb.

A töltés lehet e legolcsóbb megoldás. Természetesen minőségi ebbe a tipusba való tintával, nem gagyi univerzális vacakkal.

1000-1500 3 töltésre való szines vagy fekete. vagyis 1 garnitura töltése : (330+330)660-1000 Ft

#1950 Felhasználó inaktív   gagsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 16:49

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 6:09

Az utántöltött (gyártott ?) patron sem sokkal olcsóbb.

A töltés lehet e legolcsóbb megoldás. Természetesen minőségi ebbe a tipusba való tintával, nem gagyi univerzális vacakkal.

1000-1500 3 töltésre való szines vagy fekete. vagyis 1 garnitura töltése : (330+330)660-1000 Ft

KÖsz a segítséget! :)

#1951 Felhasználó inaktív   why 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 16:39

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 16:56

Ne hülyéskedj már, miről beszélsz?

Simán az eredeti driver CD-vel megyen - magyarul - pistával...
Tudniillik a HP LJ1010-eket pont erre cseréltük.

Vista Ultimate angol és Business magyarral is próbáltam, szuperül megy.

Driver CD be, install, és kész.

Ide is feltettem az eredeti CD-t:

http://w3.enternet.h...vers/3117hu.zip

Na én meg t@k@ltem, hogy mikor lesz má' pista dráve, addig nem is teszem fel a pistát :) oszt na nézzed má :D köszönöm!

#1952 Felhasználó inaktív   kikka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 19:40

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 12:07

Ezen topicot azért nyitottam mert nemrég ilyen kellékanyagok forgalmazásába fogtam (nem, nem lesz reklám...) és szeretném felmérni a problémákat, megtudni kinek milyen tapasztalata van a témában.

Az én tapasztalataimból:

Alapvetően meg kell külömböztetni az utángyártott és utántöltött termékeket!

Az utángyártott egyértelműen az eredeti (továbbiakban: orig.) kellék lekoppintása és legyártása. Mindenki azt hiszi hogy az utángyártott jobb minőségű mint az utántöltött, de ez így nem igaz. Az utángyártott kellék minősége olyan arányban közelít az orig.-hoz mint az ára. Tehát egy megegyező minőségű utángyártott cucc kb.5-15%-al olcsóbb csak.

Az utántöltött pedig az eredeti kellékanyag kiürülése után MEGFELEŐ TECHNOLÓGIÁVAL utántöltött EREDETI alkatrész. Megfelelő technológia alatt a következőket értem:

Tintapatronnál: a fej ultrahangos tisztítása, a fúvókaminőség ellenőrzése (nem szemre kb... ahonnan én hozom ott pl. osztályozzák az üres patronokat, és ami nem felel meg a legmagasabb elvárásoknak azt olcsóbb kategóriájú márkaként értékesítik, ami pedig ez alatt van az megy a veszélyesanyag megsemmisítőbe és nem pedig a kukába), azonos tulajdonságú tintával való töltés. (ha csak kb. olyan a tinta az károsíthatja a fúvókát, a nyomtató leképzési és nyomtatási eljárása nem lessz tökéletes ha a tintából nem pontossan állíthatóak elő a pikoliteres mennyiségek). Azoknál a patronoknál ahol fej külön található természetesen csak a tinta minősége befolyásolja az utántöltés sikerességét, ezen termékeknél mind az utángyártott, mind pedig az utántöltött kategóriában viszonylag jó minőségű cuccok vannak az eredeti ár akár 20%-áért.

Tonernél: Előzetes és részletes mechanikai vizsgálat, fényhenger minőségének vizsgálata (itt osztályozzák hogy tölthető e a toner vagy újraépítésre alkalmas e? lásd késöbb), teljes tisztítás, azonos tulajdonságú (szemcseméret, szín, tapadási tulajd.) festékporral való töltés, rázkódásmentes csomagolás.

Az újratöltött (refill) és az újraépített (rebuilt) toner közötti külömbség ű: a refill esetében azt kihasználják ki hogy az alkatrészek élettartalma (fényhenger, lehúzópenge, stb..) élettartama 3-4x-ese a toner lapkapacításának, így 2 (szakszerű!)újratöltésnél még az eredeti minőséget produkálja. A rebuild-nél pedig csak a toner háza marad meg, melyben alapos tisztítás után kicserélik a fényhengert és a lehúzópengét így gyakorlatilag az eredetivel megegyező minőségű tonert kapunk.

Háát nagyjából ennyi lenne, akinek van valamilyen véleménye, gondja, tapasztalata az a márka és a típus  megjelölésével szóljon hozzá a témához.

laughingbuddha@mailbox.hu [/B] :respect:

Szia! Segítségre lenne szükséghem, elhamarkodottan töltőport vásároltam Hp color leser jet 4500-hoz, még pedig C4192 cyan-t. Régebbi nyomtatómnál megszoktam, hogy a töltő nyílás elérhető volt, nem gondolva, hogy ennél a nyomtatónál ez bizony nem így van, s most gondba ütköztem. Egy műanyag borítás fedi, egy helyen csavarozva, de nem akartam hozzá nyúlni, nehogy nagyobb bajt okozzak. Egyéb írásokban olvastam, hogy az elérhető helyen megfúrják, s azon keresztűl töltik, majd ismét befedik, de elhamarkodottan ebbe se vágnék bele. Tudnál valami tanácsot adni ez ügyben? Előre is köszi: Krisz

#1953 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 11:00

Ismerősnek megdöglött a HP tintasugaras nyomtatója, de közben meg szerzett bontatlan festékpatronokat hozzá. Nyomtatót leadta és vett helyette Canon-t, a 2 patront meg nekemadta. Ezeket a HP festékeket így bontatlanul meddig lehet felhasználni? :confused: Mert időpont a Canon-om dobozán nincs, de ezen a HP-n van ilyen, hogy "Install Before" szöveg, ami elég régi. :think: El akarnám adni, de ha már nem lehet felhasználni, akkor inkább leadnám valahol.

Előre is köszönöm! :respect:

Szerkesztette: Csokis 2007. 06. 02. 11:19 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1954 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 16:07

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 12:00

Ezeket a HP festékeket így bontatlanul meddig lehet felhasználni? :confused: Mert időpont a Canon-om dobozán nincs, de ezen a HP-n van ilyen, hogy "Install Before" szöveg, ami elég régi. :think: El akarnám adni, de ha már nem lehet felhasználni, akkor inkább leadnám valahol.

Add le nekem  :Đ
2 hete bontottam fel egy 15 és egy 78-as patront. Lejárat: 2004. november.
A 15-ös gond nélkül megy  :cool:
A 78 kinyomott 2 lapot majd leállt. Fel kelett tölteni az eredeti mennyiség 80-90%-ával (vagyis szinte totál kiszáradt) és megindítani. Kérdés hogy hova lett az oldószer mivel a légzáras csomagolás sértetlennek tűnt.
Azért volt olyan is már ami lejárati időn belül el sem indult.

#1955 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 16:41

Idézet: kikka - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 20:40

Szia! Segítségre lenne szükséghem....Tudnál valami tanácsot adni ez ügyben? Előre is köszi: Krisz

És ennek mi köze a témaindító hozzászóláshoz? márcsak azért mert beidézted az egészet  :reklamacio:

Mit is szeretnél?

NEMCSAK máshol hanem ezen a forumon is olvashattál erről:
Hp-nél általában:
1. "megfelelő" megoldással ki kell venni 2 fémtüskét (ez tartja össze a toner 2 felét). Ezután ki kell csavarozni 1-2 csavart ami a töltőnyílást is takarja. (kb. ezt találtad meg); por bele; csavar,tüske vissza; kész.
2. a takaró "kupakot" dekorkéssel felvágod úgy hogy  a töltőkupakhoz hozzáférj; por bele; kupak vissza; kész.
3. "megfelelő" helyen lukat vágni, marni, furni, olvasztani a tonerbe; por bele; luk leragaszt; kész.
4. néha (pl. 12) lehetséges könnyen kivenni a fényhengert majd a tüskéket belülről kitolni, utánna 1. variáns.

hátrányok,előnyök,gondok,gondolatok:
nem mindegyik toneren van töltőnyílás
nem minden takarókupakot lehet csavarral eltávolítani
célszerű lenne a hsználtpor tartály kiürítése (de 1. utántöltésnél nem kritikus)
szétszedésnél vigyázni kell, hogy a mágneshenger melett a por ne follyon ki
összeszerelésnél ügyelni a pontosságra
mechanikus mahinációknál különösen ügyelni hogy semmiféle idegen anyag
. (a toner-ház forgács is az)  ne kerüljön a toner belsejébe és/vagy a tonerporba.
ne feledkezzünk meg a toneren (esetleg) lévő chipről. Van olyan amit cserélni kell ahhoz hogy továbbra is működjön a nyomi, másiknál csak azt veszted, hogy nem írja ki hogy mennyi por van még a tartályban (bár erre is van megoldás)
Jól jöhet még:
-PCR krém
-OPC tisztító/polírozó krém
-áramvezető paszta
-OPC por

Lukolvasztáshoz  gyártanak célszerszámot is (adjam a keresőszavakat a goglihoz ?   :Đ  )
de egy 500ft-os páka és egy esztergányos ismerős is csodákra képes

Sikerült elrettenteni?

Szerkesztette: PcCave 2007. 06. 02. 16:50 -kor

#1956 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 17:21

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 17:07

Add le nekem  :Đ
2 hete bontottam fel egy 15 és egy 78-as patront. Lejárat: 2004. november.
A 15-ös gond nélkül megy  :cool:
A 78 kinyomott 2 lapot majd leállt. Fel kelett tölteni az eredeti mennyiség 80-90%-ával (vagyis szinte totál kiszáradt) és megindítani. Kérdés hogy hova lett az oldószer mivel a légzáras csomagolás sértetlennek tűnt.
Azért volt olyan is már ami lejárati időn belül el sem indult.

Hehe. :D Az egyik 2005 November, a másik 2006 Augusztus. Kérdés, hogy ezeket nyugodtan eladhatom? :confused: Csak, mert egy másik ismerős a héten vett HP patront (másik fajtát) és ott az egyik lejárati dátuma 2006. Július. :blink: Ellenben szépen nyomtat vele. Ezért nem tudom, hogy mit tegyek! Átbaszni nem akarok senkit, de nem jönne rosszul a pénz. :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1957 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 17:37

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 18:21

Hehe. :D Az egyik 2005 November, a másik 2006 Augusztus. Kérdés, hogy ezeket nyugodtan eladhatom? :confused: Csak, mert egy másik ismerős a héten vett HP patront (másik fajtát) és ott az egyik lejárati dátuma 2006. Július. :blink: Ellenben szépen nyomtat vele. Ezért nem tudom, hogy mit tegyek! Átbaszni nem akarok senkit, de nem jönne rosszul a pénz. :D

Javaslat: add el 1-7 nap garanciával. Személyes átvét, felbontjátok a patront(a védőszalag marad), felírod a sorozatszámát.
Mondom: Nekem 2004-es is simán elindult-legalábbis a fekete. A 2006-ost ugy 95%-ra teszem hogy megy a 2005-ös 60% kb.
Remélem az ismerősöd nem boltból vette.

#1958 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 17:43

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 18:37

Javaslat: add el 1-7 nap garanciával. Személyes átvét, felbontjátok a patront(a védőszalag marad), felírod a sorozatszámát.
Mondom: Nekem 2004-es is simán elindult-legalábbis a fekete. A 2006-ost ugy 95%-ra teszem hogy megy a 2005-ös 60% kb.
Remélem az ismerősöd nem boltból vette.

Hmm... Ez a garanciás dolog jó ötlet! :) Ezt fogom tenni! Köszi! :respect: Ja, a HP patronokat pedig hivatalos HP forgalmazótól vette! :rolleyes: Az eladó azt mondta, hogy nem lesz gond vele, ő pedig elhozta. Igaz, tényleg nincs vele gond.

#1959 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 17:46

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 18:43

Hmm... Ez a garanciás dolog jó ötlet! :) Ezt fogom tenni! Köszi! :respect: Ja, a HP patronokat pedig hivatalos HP forgalmazótól vette! :rolleyes: Az eladó azt mondta, hogy nem lesz gond vele, ő pedig elhozta. Igaz, tényleg nincs vele gond.

Huh, az gáz  :reklamacio:
Így elesett a garanciától. Max a boltban verhette volna az asztalt (bár van ahol szó nélkül cserélik ha tudják hogy tőlük származik)

ha gondolod dobj 1 PÜ-t patronkóddal, árral, hátha érdekel.

#1960 Felhasználó inaktív   gagsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 19:39

n csak annyit szeretnék hogy nekem a nyomtatóm műszaki leírásán található áramfogyasztásnál az van irva, hogy kikapcsolt állapotban 0,7 W ot fogyaszt ez hogy lehet? :confused:

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.