HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2291 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 08. 17:27

a fax mint olyan nem is cél (nincs telefon ott ahol lesz), fénymásolásra van (ez ugye megy magában) meg sima nyomtatásra.

No, a HP-nak se mindegyik termékével megy a fax, meg szkenneles, láttam valamelyik (asszem valamelyik wifis), ami irtak, hogy a faxoalas nem megy, oszt mégis 70e volt.

akkor vetetek egy ilyen usb-s halozati bigyulat.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2292 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 20:37

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 15:24

Hi all! Némi segítség kellene a nálam jobban értőktől... :D
Szines lézernyomtató vásárlásán töröm a fejemet.
A cél: Szines szórólapok készítése a páromnak.

A kritériumok: min 600X600-as szines felbontás.
Ócsó ár. (Mármint a nyomtató is legyen "olcsó") Max 50 - 60E-ben gondolkozom, de inkább kevesebb... :confused: (Pl Samsung CLP-300: 40E)
Ócsó üzemeltetés: Lehessen kapni hozzá utángyártott festéket, és azt lehessen bele is tölteni, és az így töltött cuccossal mégy nyomtatni is lehessen... (Lehet hogy túl sokat akarok egyszerre???  :confused: )+ még az érdekelne, hogy pl a fent említett Samsung nyomtatóval érdemes-é foglalkozni? vagy felejtős a "drága"...  :think:  :cool:

A segítséget előre is köszönöm...

Samsung CLP300: kb. 40e
tonerek: 8-9e / 1000old (kompatibilis toner, ha minden igaz, ez chippel együtt. Ha nem, akkor + chip :) )
por: 4-4.5e + chip: 1-2e / 1000 old (szumma 5-6.5e / 1000old)
tehát: min 22 Ft oldalanként + papír (komp. tonerekkel: kb. 33 Ft / old)

HP 1600: kb. 45e, vagy HP 2600N: kb. 55e
tonerek: 8.5-9.5e / 2000old (kompatibilis toner, ha minden igaz, ez chippel együtt. Ha nem, akkor + chip :) )
por: 5-5.5e + chip: kb 3e / 2000 old (szumma kb 8e / 2000old)
tehát: min 16 Ft oldalanként + papír  (komp. tonerekkel: kb. 18.5 Ft / old)
(itt azt mondom, hogy nem érdemes variálni a chippel, ha a komp. tonerben benne van)

A fekete tonerek Samsung-nál és HP-nál is többet bírnak hivatalosan.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2293 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:33

Üdv!
Érdeklődnék, hogy a kimerült hp tintapatronokkal lehet valamit kezdeni? (nem a nagyívben dobálásra gondoltam...  :) )
Hanem arra, hogy a munkahelyemen pakolászáskor jópár darab összejött nálam, üresek, nem utántöltöttek (azt nem kedvelték) - különböző HP nyomtatókban üzemeltek.

Van valaki, aki utántölti ezeket? Márha lehet. Kit lehet ezzel keresni?

köszi

#2294 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 22:51

HP LaserJet 1200-höz való magyar leírást keresem, hol találok? :confused:

Ui.: Már nem kell, megtaláltam.

Szerkesztette: bolic system 2008. 01. 10. 23:16 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2295 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 09:03

Idézet: Dark - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 19:33

Üdv!
Érdeklődnék, hogy a kimerült hp tintapatronokkal lehet valamit kezdeni? (nem a nagyívben dobálásra gondoltam...  :) )
Hanem arra, hogy a munkahelyemen pakolászáskor jópár darab összejött nálam, üresek, nem utántöltöttek (azt nem kedvelték) - különböző HP nyomtatókban üzemeltek.

Van valaki, aki utántölti ezeket? Márha lehet. Kit lehet ezzel keresni?

köszi

A kifejezetten nyomtatókellékekkel foglalkozó nagykerek vissza szokták venni tőlünk. Kb. 100-150Ft-os bruttó áron (tehát vissza kell számláznunk), de csak azt amelyik a bevizsgáláson megfelelt nekik, és nem is mindegyik típust.
Ha nem min 20-30 db-ról van szó, akkor ...
Ha sok van, akkor akár küldhetek egy listát Neked, vagy Te írsz egyet, aztán megnézzük, egyáltalán érdemes-e vele foglalkozni.

#2296 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 11:23

Megnézem, milyenek, amúgy a 20-30 db megvan (2 helyen van, nem tudom öszeszámolni).

#2297 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 14:52

Üdv!

Kellene vennem otthoni használatra egy lézert, ócsóé'... Nem nagy igénybevételre... Épp azért nem szeretnék tintásat, mert könnyen lehet, hogy akár hetekig/hónapokig nem fogják használni, meg talán a lézernek (pláne ha nem színes) talán még így is kisebb a lapköltsége. Tudnátok javasolni egy típust. Itt-ott körülnéztem, mondjuk 15-25 között beleférne, van is egy-két darab, de választani kellene. Samsung, Canon, miegymás...

Köszi!

#2298 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 16:46

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 14:52

Üdv!

Kellene vennem otthoni használatra egy lézert, ócsóé'... Nem nagy igénybevételre... Épp azért nem szeretnék tintásat, mert könnyen lehet, hogy akár hetekig/hónapokig nem fogják használni, meg talán a lézernek (pláne ha nem színes) talán még így is kisebb a lapköltsége. Tudnátok javasolni egy típust. Itt-ott körülnéztem, mondjuk 15-25 között beleférne, van is egy-két darab, de választani kellene. Samsung, Canon, miegymás...

Köszi!

Samsung ML-2510! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2299 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 17:07

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 15:52

Üdv!

Köszi!

Mivel nálunk már van néhány 2612-es tonerrel működő hp, ezért biztos olyat vennék, amibe ugyanilyen való (pl. HP Laserjet 1018). Az első oldal tényleg 10ms-en belül kész.
Utántölteni is lehet (kb. 2eFt), kompatibilis toner is létezik hozzá (5-8eFt), de az eredeti sem vészes (kb. 12eFt).

#2300 Felhasználó inaktív   FelhoBacsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 14. 01:10

Sziasztok!

Szeretnék venni itthonra egy nyomtatót olyan 100 körüli értékben. Fotót nem tervezek nyomtatni (illetve ahogy olvastam olcsóbb és jobb minőségű még ha előhivatom), nagyjából szerintem olyan havi 200 oldalról lehet szó. Ezek alapján a szines lézernyomtató fele hajlok.

Érdekelne, hogy ebben a kategóriában milyen típusokat javasoltok (fenntartási kültségeket is beleértve, mennyibe kerül bele későbbiekben toner). Ezzel kapcsolatban még érdekelne az is, hogy mennyire szabad utángyártott/feltöltött dolgokat venni, ha igen, akkor mire kell figyelni ezzel kapcsolatban.

Amiben még gondolkodom, hogy megérheti-e multifunkciós gépet venni (ha kell belefér még kicsit több is az árat illetően).

Előre is köszi a válaszokat,
Felhő

#2301 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 20:52

Azt nem tudom, hogy megéri-e 100eFt-ot költened nyomtatóra a havi 200 oldal mellett, olvasd el a hozzászólásomat egy kicsivel előrébb (Samsung vs. HP).
Multifunkciós HP: CM1015 (ugyanazok a tonerek, mint az 1600-nál)

#2302 Felhasználó inaktív   sn4ke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 00:16

kizárólag fotónyomtatásra canon pixma ip4300-at használ valaki? kíváncsi lennék, hogy érdemes-e megvenni, milyen papírral lehet vele "szépet" alkotni és vajon ennyiért (20-22ezer) ez a gép-e a legjobb befektetés ha havi szinten kb 20-30 darab A4es fotót akarok nyomtatni?

#2303 Felhasználó inaktív   kasi25 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 12:41

Hi!
Valaki vannak tapasztalatai Lexmark t620 nyomtatótval kapcsolatban?

#2304 Felhasználó inaktív   atesy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 15:26

hello mindenki!

van 1 Epson Stylus C62 nyomtatóm, és van vele 1 kis gond. A cucc kifogastalanul mukodött az asztali gépemmel, az LPT1es nyomtatóporton, sosem volt vele semmi gond. De most hogy laptop kerult a hazhoz, (azon ugye nincs LPT1) szereztem hozzá egy USB kábelt. A probléma: 1részben: driver telepitesenel ugye keresni kell a gépnek a nyomtatot - nem tlaálja, hiaba van bedugva. Ha kihagyom a keresést, akkor később a nyomtatok és faxoknak kiirja h csatlakoztatva, viszont barmilyen programbol barmit probálok nyomtatni, jonnek a "nem valaszol" ablakok, és nem nyomtat semmit. Tudja valaki h mi lehet a gond? találkozott-e mar valaki ilyennel? Illetve mi lehet a megoldas? Előre is kösz!
"It's nice to be important, but it's more important to be nice!"

#2305 Felhasználó inaktív   FelhoBacsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 11:09

Hátha érdekel valakit: Konica Minolta 2500W nyomtató most a média marktban 30000FT (a toner benne 80). Mi sajnos nem tudtunk venni, mert barátnőm szerint túl nagy. smile2.gif Alfa parancs az alfa parancs. Színesben 1500 oldalt tud, feketében 4500 a benne lévő tonerrel.

Most kinézett egy ilyet: Samsung CLP 300. Túl sok jó véleményt nem találtam róla, mindenhol 10/6 alatti, a user ratingek meg még rosszabbak, van esetleg ezzel valakinek személyes véleménye?

Ami érdekelne, hogy 60-70 ezres nagyságrendben kb. melyik típus érheti fenntartási költség szempontjából (sok nyomtató esetén nem találtam, hogy pontosan milyen toner kell bele).

Köszi,
Felhő

#2306 Felhasználó inaktív   FelhoBacsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 11:36

Nézegettem még ezt is: CLP 510. Ha jól látom, akkor ez tényleg tudja azt, hogy magától tud két oldalas nyomtatást? Mintha ez a funkció általában drágább szokott lenni. Ezzel van valakinek tapasztalata?

@Csirke: nekem egy picit tömör volt a festék költségről szóló poszt, tudnád egy kicsit szájbarágósabban?

Köszi,
Felhő

u.i.: van olyan nyomtatókkal foglalkozó oldal, aminek általában korrekt tesztjei vannak? Google-ban keresgélve valahogy igencsak eltérő véleményeket lehet találni a nyomtatókról. Amit egyik helyen agyon dícsérnek, azt a másikon lehúzzák. Vagy pl. a HP esete: van ahol abszolút ezt ajánlják, van ahol (itt is olvastam több posztot) meg óva intenek tőle.

#2307 Felhasználó inaktív   pagabor 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 17. 12:37

ÜDV ALL!

Lehet hogy már szerepelt.. :confused:

Epson DX3850 fekete patronja kb 10 oldalt tud, azután csere.
Proléma? Megoldások?

(Már nem garianciális:()

Köszi mindenkinek: PG

#2308 Felhasználó inaktív   sn4ke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 22:06

canon pixma 4300 és 4500 nincs az egész országban grrrrrrr
természetesen a webshopok is hozzák a formájukat. ott van a listán de amikor lemegy a rendelés akkor bocsi de nincs. kár hogy nem lehet seggbek*rni az ilyen trükközőket.

#2309 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 23:46

Idézet: sn4ke - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 23:06

canon pixma 4300 és 4500 nincs az egész országban grrrrrrr
természetesen a webshopok is hozzák a formájukat. ott van a listán de amikor lemegy a rendelés akkor bocsi de nincs. kár hogy nem lehet seggbek*rni az ilyen trükközőket.

iP4500: ha nem kérsz 50db-nál többet, akkor holnap délután jöhetsz érte, csak délig szólj!! ;)

#2310 Felhasználó inaktív   sn4ke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 02:25

Idézet: Csirke - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 23:46

iP4500: ha nem kérsz 50db-nál többet, akkor holnap délután jöhetsz érte, csak délig szólj!! ;)

köszönöm szépen, már kaptam jó ajánlatot helyben! nálatok mi az ára egyébként? nem találtam az oldalon.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.