HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2521 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 16. 06:56

Senkike????

#2522 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 17. 09:07

Idézet: Blöff - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 11:01

USB portra hivatkozva kiakad! Letöröltem az összes eddigi próbálkozásaimat a rendszerről,de ha rádugom a nyomtatót, nem ugrik fel az ablak (új hardwert találtam). Mi ennek az oka?

Csökkentett módban töröld az összes USB-s eszközt... restart.

Szerkesztette: alexha 2008. 10. 17. 09:08 -kor

Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#2523 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 17. 10:05

Idézet: alexha - Dátum: 2008. okt. 17., péntek - 8:07

Csökkentett módban töröld az összes USB-s eszközt... restart.

Köszi! Próbálom.

#2524 Felhasználó inaktív   kiraly.andras 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 20. 13:26

Sziasztok!

Epson Stylus Photo R800 modellel szemezek pár napja. Szól-e ellene valami? Sok jó értékelést olvastam róla, de eléggé meglepett, hogy 2004-es modell, és azóta az Esponnál nincs semmi új ebben a kategóriában. Esetleg azért, mert annyira jó? Mindenképpen szükségem van CD/DVD korong nyomtatásra is, csak olyan gép jöhet szóba, ami ezt is tudja. Viszont fontos a minőség, ha már. A gép és a kellékanyag ára kevésbé számít, az első a minőség. Sebesség nem érdekel, zajszint nem érdekel.

Ismeri valaki ezt a típust? Vagy ajánlana jó szívvel mást?

Kösz.
:a:

#2525 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 20:17

Egy hátránya van, hogy A/4-es. Ennyiért nem vennék A/4-es nyomtatót, de ez egyéni.

#2526 Felhasználó inaktív   kiraly.andras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 20:53

A R285-ös modell az alternatíva (Claria tintával), ami sokkal olcsóbb, már 18.000-ért is kapható. Nyilván nem egy kategória, más a tinta, kevesebb patronnal dolgozik, de ez is tud korongozni. Nem tudom, hogy precízen szavakba önthető-e egyáltalán a kettő közötti különbség, mint ahogy azt sem, hogy nekem valóban kell-e az R800-as. Ismerünk olyan lehetőséget, hogy oda bemegyek saját fájlokkal, és - akár pénzért, mint szolgáltatás - próbanyomatokat készíttethetek az általam tesztelni kívánt nyomtatókkal? A Minolta csinált olyat valamikot, hogy feltölthettem a weboldalon keresztül a képet, amit aztán ingyen kinyomtak, majd - szintn ingyen - kipostáztak a megadott címre. Azaz próbanyomatot kaptam, hogy milyen a gép.

És látok egy elég friss modellt a cégnél, miszerint "Stylus Photo PX700W" (Claria tintás ez is), ami gyönyörű külsejű tárgy, de van benne szkenner is, és ez a faktum csak egy egész picit pendítette meg lelkem húrjait, mert nem igazán kell itthonra, de talán mégis, főleg ha ilyen szép formába csomagolják. Ugyanakkor eleve tartózkodom a multifunkciós berendezésektől, szeretem a célszerszámokat, azokkal kevesebb szokott lenni a gond.

Visszatérve az "ennyiért" dologra még egy picit. Ha ennyiért van A/3-as, akkor megveszem. Ha olcsóbban van ugyanilyen minőségű A/4-es (CD/DVD nyomtatással), akkor azt veszem. Nos?

#2527 Felhasználó inaktív   lamboboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 13:58

hali nekem van 1 ojan problémám (lassan idegbeteg leszek) van 1 hp 610c régi nyomtatom nem rég kaptam havertol mert vett 1 multisat, na ez nála müködött nálam meg nem  :mad:

rá mek a nyomtatásra elkezdi behuzni 1 lapot de mielőtt át tekerné és nyomtatna rá megáll és elkezd villogni a lap jel hogy nincs benne lap (a gép meg ki irta hogy nyomtatási hiba) , PEDIG van egy egész csomaggal , de aztán probáltam 1 lappal akk is ugyan ez, probáltam 3 féle képpen nyomtatni akk is ez jött be,  probáltam csak fekete akk is, szinessel akk is. eccerüen nem tom,nem is találtam rá sehol semmit hogy mit lehet vele kezdeni.  HA VKI TUD VMI OKOSAT KÉREM AZONNAL ÉRTESITSEN AZ ALÁBBI EMAIL CIMEN baghero@citromail.hu

Szerkesztette: lamboboy 2008. 10. 22. 14:01 -kor

#2528 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 14:23

Idézet: kiraly.andras - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 21:53

A R285-ös modell az alternatíva (Claria tintával), ami sokkal olcsóbb, már 18.000-ért is kapható. Nyilván nem egy kategória, más a tinta, kevesebb patronnal dolgozik, de ez is tud korongozni. Nem tudom, hogy precízen szavakba önthető-e egyáltalán a kettő közötti különbség, mint ahogy azt sem, hogy nekem valóban kell-e az R800-as. Ismerünk olyan lehetőséget, hogy oda bemegyek saját fájlokkal, és - akár pénzért, mint szolgáltatás - próbanyomatokat készíttethetek az általam tesztelni kívánt nyomtatókkal? A Minolta csinált olyat valamikot, hogy feltölthettem a weboldalon keresztül a képet, amit aztán ingyen kinyomtak, majd - szintn ingyen - kipostáztak a megadott címre. Azaz próbanyomatot kaptam, hogy milyen a gép.

És látok egy elég friss modellt a cégnél, miszerint "Stylus Photo PX700W" (Claria tintás ez is), ami gyönyörű külsejű tárgy, de van benne szkenner is, és ez a faktum csak egy egész picit pendítette meg lelkem húrjait, mert nem igazán kell itthonra, de talán mégis, főleg ha ilyen szép formába csomagolják. Ugyanakkor eleve tartózkodom a multifunkciós berendezésektől, szeretem a célszerszámokat, azokkal kevesebb szokott lenni a gond.

Visszatérve az "ennyiért" dologra még egy picit. Ha ennyiért van A/3-as, akkor megveszem. Ha olcsóbban van ugyanilyen minőségű A/4-es (CD/DVD nyomtatással), akkor azt veszem. Nos?

Én egy canon IP4000-est használok itthon, ami 5 tintás, és van benne cd-dvd nyomtatás. Nem tudom, hogy milyen modellek kaphatók most (feltételezem a canon azóta már párszor frissítette ezt a szegmenst), a legutóbbi emlékeim szerint IP4500 volt az aktuális. Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak vele, szinte kizárólag csak fotót nyomtatok vele, a cd-dvd nyomtatást 2-3 alkalommal próbáltam. Ebben a modellben van automatikus duplex egység, azaz külön trükközés nélkül nyomtathatsz vele kétoldalast, és van beépített alsó lapadagolója, azaz ha normál papírra nyomtatsz általános dokumentumokat akkor annak nem kell a felső lapadagolóba tenni a papírt.

Az árra, a 800-as árában kapható A/3-as nyomtatók kérdésére passzolok, az árjegyzékeket majd átnézed te ha érdekel az A/3-as kategória :) Én anno a HP designjet 90-est és 70-est nézegettem alsó árkategóriában mikor nagyobb formátumú nyomtatót akartam venni, esetleg nézd meg azokat.

#2529 Felhasználó inaktív   kiraly.andras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 16:21

Én egy haveromnál nyomtattam eddig korongot, de már kínos a nyakára járni, és innen indul az egész. Tehát elsősorban korongot nyomtatnék, de mivel nem tudok elhelyezni sok nyomtatót a lakásban, minden célra egyet, legyen olyan a beszerzendő objekt, ami egyben fotónyomtatásra is alkalmas. Ez abszolút reális igénynek tűnik (hiszen a korongra is fotó kerül), sok ilyen termék van, eddig nincs gond. A havernál az említett Canon iP4000-es sorozatból van valami, és hát mondjuk elmegy a minőség, de nem vagyok lenyűgözve (a korongok tekintetében). Remélnék jobbat, akár drágábban is (de persze maradjunk a földön).

Az indulási pont ismeretében bármi A/3-as felesleges, én leginkább csak utalni kívántam rá, hogy hiába drága az Epson R800, annyiért A/3-as gép nem kapható.

Duplex nem szempont, nem tudok róla, hogy bármikor is szeretnék kétoldalast nyomtatni.

Egyébként találtam most egy cikket arról, hogy próbanyomat a vásárlás előtt, és igen, a Minolta még most is csinálja ezt, de arra rosszul emlékeztem, hogy feltöltöt fotóval. Ők adnak választékot, abból kell megjelölni, hogy melyiket szeretném az adott géppel. Itt a cikk (házon belül).

#2530 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 18:42

Na látod ezért mondtam hogy az ár tekintetében majd te szétnézel :)

Egyébként minő véletlen, épp most van egy cikk a pc worldben a korongnyomtatásra is képes tintasugarasokról. Most a canonnál ip4600 van már, mondtam hogy le vagyok maradva.

Nem tudom, hogy magára a korongra milyen minőségben lehet egyáltalán nyomtatni. Próbáltátok többféle nyomtatható médiával? Én a verbatimot próbáltam. Valahol meg kéne nézned, hogy milyen minőségben tud az R800 korongra nyomtatni, nehogy aztán csalódás legyen, hogy az alapanyag minősége miatt az se lett jobb. Én elgondolkoznék ezen, mert az R800 alapvetően nem erre lett kitalálva, hanem inkább a fotónyomtatásra. Most nem akarok összevissza írni, ezért csak azt tudom mondani, hogy olvass utána milyen nyomtatási technológiát használ az R800, de mintha úgy emlékeznék, hogy pigment alapú tintát használ, ellentétben a konzumer nyomtatókkal, és nem tudom hogy ez + vagy - irányban befolyásolja a korongra történő nyomtatást, elvégre az eléggé eltérő média a papírtól.

A pc world-ös cikkben egyébként úgy láttam hogy az ip4600-nak lett a legjobb lapköltsége, és azt figyelembe véve, hogy írod hogy általános célokra, másra is kellene, azt mondanám, hogy nézd meg tényleg azt a nyomtatót, mert hagyományos dolgokra, szövegnyomtatásra (beépített duplex mód) is igen-igen alkalmas, és az ára harmada-negyede az R800-nak.

#2531 Felhasználó inaktív   kiraly.andras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 12:26

Olvastam a PcWorld cikket, abból nekem az jött le, hogy Canon vonalon érdemesebb a korábbi modellt venni (4500), az Epson jobb minőséget ad a 6 patron miatt (emiatt kicsit drágább a fenntartaás, de ez most nem érdekel, ahogy írtam korábban). A HP mellett számomra egyedül az szól, hogy megoldották a tetszőleges alkalmazásból történő nyomtatást, így nem kell egy bugyuta segédprogramot használni ehhez. Mert ugye komolyabb nyomatot azokban nem lehet létrehozni, és nem is akarnék, hiszen arra ott vannak a megszokott grafikai alkalmazások. Ezekből eddig exportálni kellett a végterméket, létrehozva egy képfájlt, ami apróbetűs szövegnél kellemetlen leromlást okoz. Jó lenne, ha akár Photoshopból, akár Illustratorból lehetne közvetlenül kiküldeni az anyagot, hogy a betűk vektoros formátuma csak ebben az utolsó lépésben legyen képpé transzformálva, a nyomtató meghajtója által. Ezt oldotta meg a HP, és ez nagyon vonzó tulajdonság. Ugyanakkor eddig sosem jutott volna eszembe HP tintasugarast venni fotónyomtatásra, valamiért csak a Canon, de méginkább az Epson van berögzülve a fejembe, ha erről van szó.

A Canonnál találtam most olyat, hogy a multifunkciós fotólaborként hirdetett MP980-nak Photoshop pluginként is használható a saját szoftvere (az, ami a többi modellnél önálló alkalmazás a korongozáshoz: Canon Easy-PhotoPrint Pro), és ez talán azt jelenti, hogy leglább Photoshopból megy a közvetlen kimenet. De ennek majd utánakérdezek a cégnél, hogy pontosan hogyan is működik. Ez a gép egyébként 16 bites driverrel dolgozik, ami szintén jóságnak tűnik. A kisebbik testvére, az MP970 kapott TIPA díjat idén, mint a legjobb multifunkciós fotónyomtató, igaz ebben már 7 tinta van (az MP980-ban csak 6, bár ez meg tud WiFi-t, amit a 970-es nem), de itt a segédszoftver csak önállóan fut, nincs Photoshop plugin.

Olyan tintasugaras nyomtató meg sajnos nincs, ami alapvetően CD/DVD nyomtatásra lenne kitalálva, de ha lenne, akkor sem lenne reális számomra a megvétele, mert persze nem iparban termelem a korongokat, csak magamnak, meg ajándékba, és ha már veszek valami ilyesmit, akkor azzal lehessen mást is, mondjuk fotókat nyomtatni. Szöveget viszont biztos nem fogok nyomtatni, így az ilyen irányú képességek most nem számítanak, ennél fogva a duplex sem szempont.

#2532 Felhasználó inaktív   kiraly.andras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 24. 16:30

Gyors korrekciónak annyit, hogy ezt első olvasatban félreértettem: a CD/DVD nyomtatáshoz a CD-LabelPrint nevű alkalmazás adatik a Canon nyomtatók mellé (az MP980 melé is), ezzel szemben csak az Easy-PhotoPrint Pro szoftverről írják, hogy van hozzá Photoshop plugin (az MP980 mellé). Tehát lehet, hogy ennél a csúcsmodellnél is csak az önállóan futtatandó segédszoftverből lehet korongot rajzolni. Mindenesetre már írtam a cégnek ezzel kapcsolatban, majd pakolom a választ.

#2533 Felhasználó inaktív   kiraly.andras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 18:23

Amit lehet, elolvastam a témában (itthon is, angolul,is), és gyakorlatilag biztos, hogy a CD/DVD nyomtatás csak a segédszoftveren keresztül megy. A Photoshop plugin az sok minden egyébbel foglalkozik, ezzel nem. A Canon eddig (persze?) még nem válaszolt, ezzel szemben gyorsan megérkezett a két ingyenes próbanyomat. Ezért mindenképp jár a piros pont a cégnek.

#2534 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 00:56

Egy dolgot nem értek. Egyik hozzászólásodból azt olvasom ki, hogy neked mindenek felett fontos a cd-dvd nyomtatás, a másikban meg azt, hogy nem. Tényleg ennyire fontos? Én a canon cd labelprintjét használtam, de az alatt a pár alkalom alatt sose éreztem hiányát, hogy például photoshop plugin támogassa a korongra történő nyomtatást...

#2535 Felhasználó inaktív   kiraly.andras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 20:18

Hol olvasható ki az, hogy nem fontos a CD/DVD nyomtatás? Csak elírás lehet, vagy félreértesz valamit. Ez fontos szempont, innen indult az egész keresés.

Biztos vagyok benne, hogy bármelyik komolyabb grafikai alkalmazásban sokkal szabadabban lehet kezelni a szöveget a korong tervezésekor, mint egy ilyen kis segédprogramban. Az említett barátomnál láttam a Canon szoftverét, és már a külseje alapján azt mondtam, hogy ki sem próbálom, ezzel nekem nincs értelme dolgozni. Van egy kialakult mondkafolyamat, szívesen maradnék benne. De nem csak megszokásból, hanem - és elsősorban - a minőség miatt. Ha szöveges anyagot exportálok ki bármiből is, akkor a betűk nyomtatáskor rosszabban néznek ki, mintha az elsődleges vektoros formátumukból, a létrehozó programból magából küldöm ki a nyomtatóra. Én örülnék egy ilyen megoldásnak, és mint látható, meg is oldható, hiszen a HP már a belépőszintű gépében is megcsinálta.

Érdekes, hogy ebből a topikból nem kapok hozzászólás értesítőt, míg egyebekből igen. Ez is ott van a feliratkozottak között, és itt íráskor is látom, hogy "Már kapsz e-mail értesítéseket az új üzenetekről.". Aztán mégse, rajtam múlik, hogy benézek-e néha. Ismert bug ez errefelé?

#2536 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 22:53

Valószínű inkább félreértettem, mert visszaolvasva valóban azok a preferenciák jönnek ki amit te mondasz.

A canon szoftverénél szokták még negatívumként azt is felhozni, hogy alapbeállításokkal nem lehet a nyomtatható korong teljes felületére nyomtatni, mert a közepén marad egy nem túl nagy gyűrű, ami fehér marad, és ez sokaknak zavaró. A canon pixma nyomtatók fórumban többször leírták, hogy ez hogyan tüntethető el, csak nem jegyeztem meg mert ezt a funkciót alig használom.

Csak egy ötlet, hogy ha nagyjából kinézted, hogy milyen márkájú nyomtatók akarsz, akkor a nyomtató márkájának a topikjában lehet hogy többet tudnak segíteni a korongnyomtatással kapcsolatban, mert pl a korong teljes felületét kihasználó témakör is a pixma topikban merült fel.

Én úgy érzem, ha most fotónyomtatásra (nem korongra) nyomtatót vennék, az nagy valószínűséggel epson lenne, ezzel a pár évnyi fotónyomtatási tapasztalattal a hátam mögött. Nem azért, mert a többi márka nem jó, hanem mert az epsont fotóminőségre ennyivel jobbnak tartom, nagyon jó a papírválasztéka, és van több ingyenes program, ami csak epson nyomtatókat támogat, pl a quadtone rip.

#2537 Felhasználó inaktív   kiraly.andras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 21:19

Epson papír beszerzési forrást lát valaki, olyan igazán jót és teljeset? Nyilván kereshetnék én is (nyilván fogok is), de ha valaki már túl van rajta, akkor ne habozzon. Mert első pillantásra megint az derül ki, hogy kis ország vagyunk az ismert világegyetem peremén, és hiába van a cégnek sok terméke, ha azt nálunk nem forgalmazzák. Például a Fotomarket árul Epson nyomtatót, de papírból minimális a választék. Valamikor néztem mind a Canon, mind az Epson oldalait ilyen szemmel, és nekem egyébként az maradt meg, hogy a Canon többféle hordozót gyárt, köztük valóban különlegeseket is (mint a Photo Rag, és a Museum Etching). De ezt majd átnézem újra.

A régi "cipőt a cipőboltból" mondás mintájára mit mondanak akkor a szakértők, amikor valaki nyomtatót szeretne venni? Van nyomtatóbolt? A printerszalon.hu valami ilyesmi kellene, hogy legyen, de semmiféle(!) Epson papírt nem tartanak, de a Canon fent említett speciális papírjait sem. Van valóban jó szaküzlet ebben a témában? Vagy legalább egy jól felszerelt számítástechnikai bolt, ahol a papírokat is tartják (mert ezen helyek sok helyen csak gépet adnak el, és úgy gondolják, hogy a papír nem számítógépes dolog)?

#2538 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 22:00

Mivel én vidéki vagyok, nálam ez a probléma hatványozottabb. Mégis van egy üzlet ahol mindenféle epson papírt hoznak rendelésre, és nyomtatót is. A vicc kedvéért ez egy Sony márkabolt :) Persze az epson is ki van írva, de a köztudatban ez akkor is egy sony márkabolt.

#2539 Felhasználó inaktív   kiraly.andras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 21:51

Nem egy forradalmi felfedezés, de azért megmutatom. Az Epson saját - magyarul beszélő - online boltja most ingyenesen szállít mindent (Németországból, bár ez mellékes, ha ingyen van), és az ugye egyértelmű, hogy ennél autentikusabb forrást nehéz lenne találni az Epson termékek beszerzésére. Nem derült ki nekem, hogy meddig tart ez az akciósnak nevezett viselkedés, és egyébként mennyi a postaköltség, de az biztos, hogy ott minden van, ami Epson. És persze ha kiválasztod a nyomtatót, akkor megmutatja az azzal kompatibilis kellékeket, tehát nem lehet rosszul dönteni.

Viszont nincs túl nagy választék, az igazán speciális papírok csak a nagy nyomtatóikhoz jók, és ezek más tintarendszert használnak, mint az egyszeri otthoni júzer átal vélhetően megvett modellek (a korábban említett R800-es már ebbe a felső kategóriába tartozik, ez is az UltraChrome Hi-Gloss tintákkal fut), melyek - például a viszonylag olcsó R285-ös - a Claria tintacsaláddal üzemelnek.

#2540 Felhasználó inaktív   aqvageri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 15. 16:56

Sziasztok Guruk!

Seegítséget szeretnék kérni!

Van egy 100 éves scannerem, és nem találok hozzá megfelően működö drivert!

Mustek scanmagic 600 cp!

Remélem tud valaki segíteni, hogy újra működjön!

Előre is köszönöm.

Üdv: Geri

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »