HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2661 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 11. 02:09

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. máj. 10., vasárnap - 11:21

Egy ilyennel szemezek. Elvileg nyomtat, faxol, szkennel, másol, hálózatot is tud meg duplex nyomtatást

Samut szeretem egy ideje, bár az első ilyen multigépei már voltak szervizben. Abban biztos vagy, hogy ez tud duplexet?
Make love not Wor.

#2662 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 11. 06:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 2:09

Samut szeretem egy ideje, bár az első ilyen multigépei már voltak szervizben. Abban biztos vagy, hogy ez tud duplexet?

Kézikönyv szerinte tudja. És a 4824-kez képest úgy 40k-val drágább, szóval abba a 40k-ba belefér a duplex...

#2663 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 15:21

Van egy Xerox WorkCentre PE16-os multi. Azt csinálja (szerintem teljesen jól), hogy amikor fogyóban van a festék (piros jelzés az előlapon - toner low), akkor másolni, nyomtatni PC-ről tud, de a bejövő faxokat csak letárolja a memóriájában, s nem nyomtatja ki, csak tonercsere után. Főnököm szerint ilyen nincs, szerinte beállítás kérdése.

Én meg más típusoknál olvastam azt, hogy azért nem nyomtat ilyenkor bejövő faxot, mert egyszerűen nem tudja, mennyi festék kell majd hozzá, s ez logikusan is hangzik. PC-ről lehet nyomtatni, de az megismételhető nyilván, ez az oka. Főnököm szerintem nem hinné ezt el, gondoltam utánanézek itt.

Van-e valamelyikőtöknek tapasztalata ezzel, vagy más multifunkciós termékkel ez ügyben, ugyanis a specifikációban nem találtam semmit erre vonatkozóan. Szerintem a megoldás nem beállítás, hanem tonercsere. (a probléma azért vetődött fel, mert a cégben lassú a toner beszerzés folyamata, s bizony előfordul, hogy egy hétig is világít a piros "toner low", s addig a bejövő faxok nem kerülnek kinyomtatásra. Napersze főnök tereli a szót ezzel a beállítás-dologgal, de szerintem nincs igaza). Megnéztem a készülék menüjét, semmi ilyesmit nem találtam. Hátha valakinek előjött hasonló "gond" már... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2664 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 19:55

Szerintem simán lehet!
De elég egyszerű a dolog. Tartsatok tartalék tonert! Nem akkor kell a következőt beszerezni, amikor a másik már teljesen üres. Ha meg van tartaléktoner, akkor cseréld ki addig a tonert, amíg a faxokat kinyomtatod, aztán vissza kifacsarásra a régi tonert! ;)
Minden cégünket szép lassan rávettük a tartaléktoner tartására, mert csak a szívás van belőle, amikor hirtelen nyomtatni kellene, de nincs mivel.
Egyébként ti addig meg sem tudjátok nézni a faxokat?!?

Szerkesztette: Csirke 2009. 05. 14. 19:55 -kor

"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2665 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 06:01

Idézet: Csirke - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 20:55

...
Egyébként ti addig meg sem tudjátok nézni a faxokat?!?

Nem, nem tudjuk. Mondtam én is a főnöknek, hogy 1 biztonsági tonert rendeltessünk már mindig, amikor az utolsó berakásra került. Azt mondta, logikus, de nem.  :omg:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2666 Felhasználó inaktív   Egi01 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 15. 10:55

Sziasztok!

Van egy HP business inkjet 1100 nyomtató!
Nem nyomtat, mert lejárt a dátuma a kék festéknek, ami így is van, de a tartály kb.:3/4-ig van még!
Nos nincs olyan modszer progi akármi, ami kikerüli azt, hogy ne nézze a lejárati dátumot?

A válaszokat előre is köszönöm!

#2667 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 11:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 2:09

Na, megjött a cucc, beüzemeltem. Duplex megy, gyors, halk, okos, egyszóval azt tudja, amit vártam. Nem szoktam ilyet, de azért a 147 oldalas kézikönyvet kellett böngésznem, mire mindent rendesen beállítottam rajta, viszont egyelőre nincs hálózaton, szóval lesz még majd egy köröm vele... Úgy nézem, hogy egyszemélyes irodának egész korrekt...

#2668 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 15:54

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 12:55

viszont egyelőre nincs hálózaton, szóval lesz még majd egy köröm vele... Úgy nézem, hogy egyszemélyes irodának egész korrekt...

Előző társai nem voltak olyan bonyolult lelkek. Hálózathoz meg adsz IP-t, aztán kész is, utána gondolom weben is lehet konfigolni, szoftvere úgyis megtalálja lanon, oszt megy.
Make love not Wor.

#2669 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 19:45

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. máj. 10., vasárnap - 11:21

Egy ilyennel szemezek. Elvileg nyomtat, faxol, szkennel, másol, hálózatot is tud meg duplex nyomtatást, és ha igaz, megáll úgy 100k körül. Toner sem tűnik agyatlanul drágának, de samsung nyomtatót én speciel közelről még nem láttam. Pro-kontra érvek?

Thx.

Iszonyú szarul másol. Egy ceruzás rajzot nem tudsz lemásolni vele: a másolaton semmi nem látszik. De ez igaz a többi hasonló készülékre is.

Egyébként jó masina. 2-3 évet kibír.
Nyomtatója korrekt, szoftvere is rendes. Fax is ok. Duplex is ok.

#2670 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 18:19

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 8:16

Sziasztok!

Valahol olvastam, hogy tintasugaras nyomtatónál azt ajánlotta a gyártó, hogy ne kapcsolja ki az ember, maradjon bekapcsolva, mert így kevesebb téntát fogyaszt, szóval nem játssza el minden bekapcsoláskor a takarító folyamatot. Erről tudtok valamit?

Azért kérdezem mert most vettem itthonra egy tintasugaras multifunkciósat (HP C5380, teljesen véletlenszerű választás volt egyébként, ilyen is volt a boltban és amit tudott az megtetszett és pont erre volt szükségem), és jópárszor használnám csak szkennelésre, vagy mint kártyaolvasót, és ezért nem biztos hogy jó lenne a ki-be kapcsolgatás.

Mi a véleményetek?

Igen, ez így van! Nekem egy Epson RX520-asom van, és csak pislogtam, hogy veszem bele orrba-szájba az eredeti patronokat, és kb. 20 oldal után üresek. Megunván ezt - mondom legfeljebb kib.szom a szemétdombra ezt a szart - vettem bele teszkó gazdaságosat, és azóta nem kapcsolom ki, kifogástalanul nyomtat, én mondjuk szinte csak cd és dvd borítókat nyomok rajta, de abból is 2-300 lap kijön. Mellesleg a teszkósból a 4 patron kereken 2 rugó, míg az eredeti egy tízessel több, és a teszkósban 2ml-el több tinta van.

#2671 Felhasználó inaktív   zsero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 11:24

Segítséget szeretnék kérni, ugyanis egy kis irodában, ahol dolgozom tönkrement egy öregecske HP Designjet 450C típusú plotter. A szerelő annyit mondott, hogy panelcsere, ami 100e Ft lenne erre a gépre, amiben az a rossz, hogy kb. a gép értékével vetekedik.

Ezeken a panelokon egyben van a táp és az elektronika, ilyen nagy lapos fél méteres cucc. Nem tudnátok valakit ajánlani, aki ezt életre tudná kelteni?

#2672 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 12:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 15:54

Előző társai nem voltak olyan bonyolult lelkek. Hálózathoz meg adsz IP-t, aztán kész is, utána gondolom weben is lehet konfigolni, szoftvere úgyis megtalálja lanon, oszt megy.

Hát majd ha lesz hálózat...  :D  De lesz majd, csak még most nem...

#2673 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 21:51

hali

ajánljon már nekem egy hozzáértő kolléga itthonra laser nyomtatót, nem lenne túl gyakran használva, de ha igen akkor több 10 oldal....

HP? SAMSUNG? CANNON? mind olyan 25k körül mozog

(számít, hogy jól után lehessen tölteni a patront, ne kelljen mindig gyárit venni)

thx

#2674 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 13:56

Idézet: pauz - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 22:51

HP? SAMSUNG? CANNON? mind olyan 25k körül mozog

Samuk jók. 1610, 2010, sorban megvettem mindet.
Make love not Wor.

#2675 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 18:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 14:56

Samuk jók. 1610, 2010, sorban megvettem mindet.

ok thx, akkor kipróbálok egy samu 2240-est, meglátjuk milyen lesz :)

#2676 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 12:01

Höhö, régebbi Samuval szoptam vagy 10 percet, mert újraindult, mikor szkennelésre nyomtam. Aztán megfejtettem, hogy írásvédett a pendrive. De baze ilyet, nem kiírja, hogy lófasz, hanem full reboot  :bolond:
Make love not Wor.

#2677 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 19:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 29., péntek - 13:01

Höhö, régebbi Samuval szoptam vagy 10 percet, mert újraindult, mikor szkennelésre nyomtam. Aztán megfejtettem, hogy írásvédett a pendrive. De baze ilyet, nem kiírja, hogy lófasz, hanem full reboot  :bolond:

remélem nem lesz gond vele :) az számít vmit, hogy még hagyományos vagy chipes a tonere?

#2678 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 10:18

Adott egy multis cumó: canon mp240.
És két kérdés:
-szkennelni nem akar 2, 155,0 hibával leáll. :s
Már keresgéltem, de nem nagyon volt rá semmi megoldás. Ti tudtok vmi okosat? (XPSP2, a gyári driver+szoftver pedig újratelepítve)
-Utántölteni lehet ennek a patronját? Mert nem találtam ide vonatkozó ajánlatot... :(
Előre is köszi.

#2679 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 00:11

Visszavettem az USB sebességét 1.1-re, s a szken beindult. :)

#2680 Felhasználó inaktív   kzoli81 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 15. 09:24

sziasztok!
a köv. próblémám van. van nekünk egy canon smartbase mp730 photo tipusú nyomtatónk. pár évig nem volt használva mert nem volt rá igény és patron sem volt benne. most vettünk bele fekete utántöltött patront, de a nyomtató csikosan nyomtat.
a boltban (szaküzlet!) azt mondták hogy a fejegység (fúvóka v. hivjátok ahogy akarjátok) -be van beszáradva a festék ezért nem nyomtat egyenletesen. ezt a fejegységet meg csak ugy tudnák kitisztitani ha kiveszem az egészet.
kérdésem: ki lehet ebből a tipusból venni az egész fúvókás részt? mert magukat a patronokat ki tudom szedni de a fúvókás rész benn marad. a nyomtató használati útmutatója, könyve nincs meg hogy abbol erre választ kapnék.
azt mondták a szervizben ha nem tudom kivenni hogy ugy tisztittassam ki akkor olyan drága lenne a szerviz hogy KUKA az egész...
mit tehetek ilyenkor? ki tudom venni? csan ugy feszegetni nem akarom...

előre is köszi a választ.  :respect:

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.