HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2741 Felhasználó inaktív   bogito 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 04. 10:50

Sziasztok!!
Először is BUÉK mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy a Canon BCI-3ePBK patront berakhatom-e a BCI-6bk helyére?

Köszönöm szépen!

#2742 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 05. 22:25

Ősrégi HP laserjet 2100TN.  Minden nyomtatás előtt meg kell nyomni a gombját.  Miért? Hol van ez beállítva?

Win 2008 server-en van rajta, ott van megosztva. Teljesen friss telepítés, IP címre van telepítve, a winben lévő driver van fent. Semmi nem lett beállítva ill. elállítva.

#2743 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 22:29

Idézet: pgyafi - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 22:25

Ősrégi HP laserjet 2100TN.  Minden nyomtatás előtt meg kell nyomni a gombját.  Miért? Hol van ez beállítva?

Annyira nem ősrégi HP 1018, minden nyomtatás előtt rá kell küldeni egy frissített firmware fájlt, amit addig megjegyez, amíg ki nem kapcsolják vagy készenléti állapotba nem kerül. Tudom, ez rajtad nem segít, de lehet, hogy ez is ilyen régi HP+új oprendszer inkompatibilitás.

#2744 Felhasználó inaktív   pederzen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 09. 16:52

Sziasztak, canon MP510-hez keresek adaptert, illetve kompatibilis ezzel bármely más típus adaptere? + MP500-hoz (akár eltömődött-) fejet. Köszi.p

Szerkesztette: pederzen 2010. 01. 09. 16:54 -kor

#2745 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 09. 17:02

Idézet: pgyafi - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 23:25

Win 2008 server-en van rajta, ott van megosztva. Teljesen friss telepítés, IP címre van telepítve, a winben lévő driver van fent.   Semmi nem lett beállítva ill. elállítva.

Nem lehet, hogy ürül a toner (vagy legalábbis a nyomtató azt hiszi), és azért kell gombot nyomogatni? Pár típus így működik hp-éknál.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2746 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 08:10

Idézet: Csirke - Dátum: 2010. jan. 9., szombat - 18:02

Nem lehet, hogy ürül a toner (vagy legalábbis a nyomtató azt hiszi), és azért kell gombot nyomogatni? Pár típus így működik hp-éknál.

Itt nem ez volt a gond. Valamikor volt rajta 2. laptálca, azt kereste.
Egy full nyomtató reset megoldotta.

#2747 Felhasználó inaktív   pederzen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 21:50

Hali!
A minap vettem egy epson DX4400-as nyomit, találtam benne 4 utángyártott patronyt. Amiről előtte nem tudtam, hogy ezekből kettőt nem ismer fel, mire kicseréltem új "utános"-okra, de ezeket se hajlandó. Most akkor vegyek 4db gyárit vagy 4 origi utángyártottat vagy dobjam az egész hulladékot a kukába, mert menthetetlen? :think:
Előre is köszönöm, ha valaki segít.

#2748 Felhasználó inaktív   pederzen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 21:55

És még valami: egy reseter nem segíthet ezen? Bár gondolom, az  csak a tintaszint-felismerést befolyásolja, de hátha van valakinek ezirányú pozitív tapasztalata.
Köszönöm szépen segítséget!  :Đ

#2749 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 00:16

Idézet: pederzen - Dátum: 2010. jan. 14., csütörtök - 21:55

Köszönöm szépen segítséget!  :Đ

Ha beszáradt a tinta a fejbe, akkor érdekes játék.
"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#2750 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 00:22

Idézet: apromacska - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 22:45

melyhez nem találok megfelelő drivert. Illetve még olyat se aki látott olyat.

Elég furcsa, mert a hp weboldalán 2009 szeptemberi kiadással ott van.
Jössz nekem egy dobozos öszilével!  ;)

#2751 Felhasználó inaktív   pederzen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 19:31

Idézet: tanulgat - Dátum: 2010. jan. 15., péntek - 0:16

Ha beszáradt a tinta a fejbe, akkor érdekes játék.

Mondjuk, ha "csak" a fej száradt be, arra van egy-két jó módszer (meleg vizes-, meg alkoholos áztatás, ultrahangos tisztítás, stb.), de azzal, hogy nem ismeri fel a patronokat, egyelőre nem tudok mit kezdeni.
A patron, amit kivettem belőle V5.0 jelű. Most rendeltem egy adag V6.0-t remélem, ez majd odatol neki. Ha ezeket sem ismeri fel, akkor nemtom mi legyen.
Gondolom, az előző tulaj nem egyszerre cserélte a patronokat, hanem berakta a gyáriak mellé az utángyártottat.
Már majdnem végigolvastam ezt a topikot, de kicsit sok - időben is - ez a 92 oldal. Szóval, ha valaki tud, adjon valami jó tanácsot!
Köszi.p

Szerkesztette: pederzen 2010. 01. 15. 19:43 -kor

#2752 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 17. 19:55

Mondjatok egy olyan nyomtatót, mi kicsi, könnyű, és mondjuk lehetséges autó szivargyújtójáról üzemeltetni. Nem kéne gyakran, de néha szükség lenne rá jegyzőkönyvekhez, stb. Nem kell színes, nem kell semmi extra.

A mobil, akkus printerek nem játszanak, mert drágák, nekem 30k felett nem éri meg sajnos.
KomposztWC

#2753 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 02. 17. 21:02

Idézet: Grillo - Dátum: 2010. febr. 17., szerda - 19:55

Mondjatok egy olyan nyomtatót, mi kicsi, könnyű, és mondjuk lehetséges autó szivargyújtójáról üzemeltetni. Nem kéne gyakran, de néha szükség lenne rá jegyzőkönyvekhez, stb. Nem kell színes, nem kell semmi extra.

A mobil, akkus printerek nem játszanak, mert drágák, nekem 30k felett nem éri meg sajnos.

http://www.argep.hu/...2-28&sort=preis
esznek kb. kb. 20 wattot, a régebbiekhez már van utángyártott patrony, fejjel. az újakhoz a gyári drága. ha beszárad, csak a patront bukja az ember.
veszel hozzá egy 6k-s 50wattos invertert, oszt máris készülhet a helyszíni jegedzőkönyv
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2754 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 17. 22:02

Faja. Ezek méretre kb. ugyanakkorák, ugye?
KomposztWC

#2755 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 02. 18. 07:23

Idézet: Grillo - Dátum: 2010. febr. 17., szerda - 22:02

Faja. Ezek méretre kb. ugyanakkorák, ugye?
igen. asszem kb. 1 kiló. az inverter nehzebbb. meg kint terepen jobb az alsótálcás, ami lent húzza be, mint a felülről etetős. ott ha kicsit ferdén áll, már képes a nyomtató rosszul behúzni.

Szerkesztette: avman 2010. 02. 18. 07:24 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2756 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 18. 07:50

Köszi. :respect:
KomposztWC

#2757 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 22:28

Idézet: Grillo - Dátum: 2010. febr. 17., szerda - 19:55

Mondjatok egy olyan nyomtatót, mi kicsi, könnyű, és mondjuk lehetséges autó szivargyújtójáról üzemeltetni.

Hát, az árra nem emlékszem, de a hétfői The Wall Street Journal majdnem egy oldalas cikket irt, hogy a "laptopvékony" kliens és a "laptopvékony" monitor megjelent egy "vékony" nyomtató, ami egyben szkenner is. ;)

ja, megtaláltam weben is, itt a cikk:
szkenner és nyomtató

#2758 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 17:02

Unokatesóm Epson DX4400 nyomtatót használ utángyártott patronokkal. Vasárnap nyomtatott egy oldalt, majd rögtön akart még egyet, de már nem engedte a nyomtató, mondván a sárga (T0714) festék nem eredeti. :blink: Kivettük az összeset és csak a sárgát tettük bele, így felismerte, de amint egy másik színt is beletettünk, rögtön sipákolt, hogy nem eredeti a sárga patron. :glare: Van valami megoldás, hogy lehessen továbbra is használni? Eredeti patron nem kell neki. Olvastam, hogy van egy progi (SSC Service Utility), amivel meg lehet vele értetni, hogy mégis csak eredeti a festék, de a felsorolt támogatott nyomtatók között nincs a DX4400, csak a DX4200. :( Így is jó hozzá vagy van valami más megoldás? https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/confused.gif

Előre is köszi! :respect:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2759 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 19:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2010. 03. 16. 17:02

Unokatesóm Epson DX4400 nyomtatót használ utángyártott patronokkal. Vasárnap nyomtatott egy oldalt, majd rögtön akart még egyet, de már nem engedte a nyomtató, mondván a sárga (T0714) festék nem eredeti. :blink: Kivettük az összeset és csak a sárgát tettük bele, így felismerte, de amint egy másik színt is beletettünk, rögtön sipákolt, hogy nem eredeti a sárga patron. :glare: Van valami megoldás, hogy lehessen továbbra is használni? Eredeti patron nem kell neki. Olvastam, hogy van egy progi (SSC Service Utility), amivel meg lehet vele értetni, hogy mégis csak eredeti a festék, de a felsorolt támogatott nyomtatók között nincs a DX4400, csak a DX4200. :( Így is jó hozzá vagy van valami más megoldás? https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/confused.gif

Előre is köszi! :respect:

Ezt a programot nem ismerem, de nálunk volt olyan, hogy csak akkor volt hajlandó nyomtatni pár epson nyomtató, ha minden patron eredeti volt, vagy minden patron utángyártott. Vegyesen meg nem tudtuk rávenni.
Azt azért érdemes lenne megnézni, hogy nincs-e a menüjében ilyesmit kikapcsoló opció (van olyan epson, aminek van).
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2760 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Csirke - Dátum: 2010. 03. 16. 19:16

Ezt a programot nem ismerem, de nálunk volt olyan, hogy csak akkor volt hajlandó nyomtatni pár epson nyomtató, ha minden patron eredeti volt, vagy minden patron utángyártott. Vegyesen meg nem tudtuk rávenni.
Azt azért érdemes lenne megnézni, hogy nincs-e a menüjében ilyesmit kikapcsoló opció (van olyan epson, aminek van).

Minden patron utángyártott és egyszerre cserélte le az eredetiket. Eddig nyomtatott is neki, ami egyik pillanatról a másikra megállt és nem. :glare: Ezt a hibát írja egyébként:

Kép

Hmm... Menűben merre felé kellene keresgélni? :unsure: Canon nyomtatóm van, így csak ezt ismerem. :)

Szerk.: Közben találtam hozzá való service progit, amivel lehet resetelni kellene a patront. Ilyesmit olvasgattam. Csak nem tudom, hogy melyik opció lenne erre való. Én az Ink Charge-ra gondoltam. :blush:

Kép

Szerkesztette: Csokis 2010. 03. 16. 19:46 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.