HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2801 Felhasználó inaktív   joszkos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 22. 22:52

Az epson2000 nyomtatóm nem akar nyomtatni: azt mutatja hogy kifogyott a tóner.
Amit nem akarok elhinni mert az utolsó kinyomtatott lapok is erős tiszta feketével lettek nyomtatva.
Azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet kikapcsolni a hibajelzést?

#2802 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 25. 19:01

Van egy Epson Stylus DX8450-es nyomtatóm. Ezt szeretném print szerverrel üzemeltetni. Az volna a kérdésem, hogy melyik print szerverrel tipussal lenne ez lehetséges, mégpedig úgy, hogy lehetőleg minden funkciója elérhető legye. (scan, képnyomtatás)

Szerkesztette: applause 2010. 10. 25. 19:02 -kor

Sony Vaio VPCSE2F1E

#2803 Felhasználó inaktív   mali03 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 27. 14:37

Heló népek!
Kérdésem lenne egy Xerox 5020 DN Multifunkciós géppel kapcsolatban. Duplex másolás esetén a másodikként nyomtatott oldal rossz minőségű ha szkennelem vagy nyomtatom egyaránt a papírmérettől függetlenül. Viszont ha elsőnek üres oldalt olvastatok vele akkor kifogástalan. Mi Okozhatja ezt a jelenséget? A Dob és a Toner új most cseréltem! Az érintkezők rendben vannak és tiszták is.Lehet memória bánata?

Szerkesztette: mali03 2010. 10. 27. 14:46 -kor

#2804 Felhasználó inaktív   Laci41 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 11. 11:03

Szép napot mindenkinek.

Uj vagyok itt a fórumon.
Nem tudom jó helyen járok-e a HP5610 nyomtatóm hibázzik és szeretnék segitséget kérni
A probléma a következő

Elősször is patron hibát ír ki miközben uj a patronom ( hellyel közzel, másfél hónapos )

Másodszor: a lapadagolóbol nem hajlandó felvenni a lapot és kiirja hogy Papirelakadás.

Mi lehet a probléma ?

Előre is nagyon szépen megköszönném a segitséget

Laci41

#2805 Felhasználó inaktív   ujjzol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 18:18

Sziasztok!

Had ecseteljek én is egy problémát, ez viszont software-es (vagy nem).
Ha volt már ilyenről korábban szó elnézést, nem volt időm még átnyálazni az egész topic-ot, a megoldás viszont sürgős lenne.
Egy Epson Stylus DX4000 nyomtatóról van szó, ez a problémát tekintve nem is lényeges egyébként.
A hibajelenség az, hogy ha rácsatlakoztatom USB-n a gépre, a Win nem reagál semmit, "észre sem veszi", hogy csatlakozott egy eszköz USB-n (persze minden port-ot kipróbáltam, sőtt PCI-os USB kártyán is hasonló a helyzet). Más USB-s eszköz viszont kifogástalanul működik és ez a nyomtató is kommunikál más alaplapokkal.
Software-ek rendben vannak a gépen, inkább hardware-es, alaplapi hibára tippelek, de nem tudom mi lehet és orvosolható-e.
Kérem közölje ha valaki találkozott ilyen vagy hasonló gonddal, 5leteket, tanácsokat szívesen vennék!
Előre is köszönöm mindenkinek!

ujjzol

Szerkesztette: ujjzol 2010. 11. 12. 18:21 -kor

Az alkatrész amelyik áram alatt van ugyanúgy néz ki mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása...

#2806 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 12. 19:57

Üdv!

Olyan segítség kellene, hogy tud-e valaki olyan olcsóbb nyomtatót ami képes 250g-os oklevél papírt nyomtatni (nem a fényes papír hanem olyan enyhén dombórnyomott).
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#2807 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 19:58

Üzenet megtekintéseIdézet: ujjzol - Dátum: 2010. 11. 12. 18:18

Sziasztok!

Had ecseteljek én is egy problémát, ez viszont software-es (vagy nem).
Ha volt már ilyenről korábban szó elnézést, nem volt időm még átnyálazni az egész topic-ot, a megoldás viszont sürgős lenne.
Egy Epson Stylus DX4000 nyomtatóról van szó, ez a problémát tekintve nem is lényeges egyébként.
A hibajelenség az, hogy ha rácsatlakoztatom USB-n a gépre, a Win nem reagál semmit, "észre sem veszi", hogy csatlakozott egy eszköz USB-n (persze minden port-ot kipróbáltam, sőtt PCI-os USB kártyán is hasonló a helyzet). Más USB-s eszköz viszont kifogástalanul működik és ez a nyomtató is kommunikál más alaplapokkal.
Software-ek rendben vannak a gépen, inkább hardware-es, alaplapi hibára tippelek, de nem tudom mi lehet és orvosolható-e.
Kérem közölje ha valaki találkozott ilyen vagy hasonló gonddal, 5leteket, tanácsokat szívesen vennék!
Előre is köszönöm mindenkinek!

ujjzol

Esetleg windows virtuális nyomtatóport beállítása?
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#2808 Felhasználó inaktív   ujjzol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipy - Dátum: 2010. 11. 12. 19:58

Esetleg windows virtuális nyomtatóport beállítása?

Próbáltam már, de nem sikerült. A probléma az, hogy hw szinten nem látja a nyomtatót, innentől kezdve a virtualizáció sanszos.
Tényleg nem látott még senki ilyet...? :)

De köszönöm azért Lipy!
Az alkatrész amelyik áram alatt van ugyanúgy néz ki mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása...

#2809 Felhasználó inaktív   PoisonBorz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 18. 15:03

Sziasztok,
Megbízható nyomtató kéne - hetente néhányszor lenne használva (pont többször, mint amennyire megérné copyshopba szaladgálni). Még fontosabb szempont az olcsó patron. A minőség kevésbé fontos, mint a megbízható működés és olcsó fenntarthatóság. Mind szöveg mind fotó lenne nyomtatva, az előbbi lenne túlsúlyban. Árban 30k körülig lenne ideális. Tudna valaki tippet? Köszi!

#2810 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 12. 18. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: PoisonBorz - Dátum: 2010. 12. 18. 15:03

Megbízható nyomtató kéne - hetente néhányszor lenne használva (pont többször, mint amennyire megérné copyshopba szaladgálni). Még fontosabb szempont az olcsó patron.

Samuba nem olcsó a toner, de az olcsóbb darabjai is jó igáslovak.
Make love not Wor.

#2811 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 19. 19:36

Azt kell mérlegelned, hogy mi a fontosabb:
- Pl. Samsung: kedvező áron jó nyomtató (azt nem tudom, most hogy állnak a bemelegedési idővel az új Samsung nyomtatók), de elég drágán eredeti, és viszonylag drágán utángyártott toner.
- Pl. HP nyomtató (okosan választva), ami sokak szerint közel sem bír annyit, mint a Samsungok, elég drága az eredeti toner hozzájuk, de ha kapható a kinézett típushoz utángyártott toner, akkor az meg töredéke áron van.

Ez a Te döntésed (pl. szimpátia), de mindenképpen számolnod is kell. Ha pl. 1 é alatt megspórolod egy nyomtató árát az utángyártott tonerekkel, akkor nincs miről beszélni.

Illetve még egy lehetőség: használtan venni pl. HP LaserJet 1320-at utánygyártott tonerrel. ;)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2812 Felhasználó inaktív   delphinium 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 20. 13:29

Sziasztok,
Megbízható nyomtató kéne - hetente néhányszor lenne használva (pont többször, mint amennyire megérné copyshopba szaladgálni). Még fontosabb szempont az olcsó patron. A minőség kevésbé fontos, mint a megbízható működés és olcsó fenntarthatóság. Mind szöveg mind fotó lenne nyomtatva, az előbbi lenne túlsúlyban. Árban 30k körülig lenne ideális. Tudna valaki tippet? Köszi!

Szia, ha megbízható vasat keresel, ne vacakolj használttal vagy utántöltéssel, néha több gond van ezekkel, mint gondolnád.
Választás előtt meg kell határoznod, hogy havonta mennyit nyomtatsz. Számold ki, mondjuk 5 év alatt, ez mennyi festék költséget jelent egy-egy szimpatikus nyomtatónál, és add hozzá a nyomtató árát is. Ha megvan a végösszeg, kiadja, melyiket kell választanod.

#2813 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 20. 17:26

Üzenet megtekintéseIdézet: delphinium - Dátum: 2010. 12. 20. 13:29

Szia, ha megbízható vasat keresel, ne vacakolj használttal vagy utántöltéssel, néha több gond van ezekkel, mint gondolnád.
Választás előtt meg kell határoznod, hogy havonta mennyit nyomtatsz. Számold ki, mondjuk 5 év alatt, ez mennyi festék költséget jelent egy-egy szimpatikus nyomtatónál, és add hozzá a nyomtató árát is. Ha megvan a végösszeg, kiadja, melyiket kell választanod.

Tapasztalat helyett marketing bullshit. :fuck:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2814 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 20. 17:35

:D
Első hozzászólás a 2010. nov. 30-i csatlakozása óta. ;)

Az utángyártott, töltött dolgokról: azt tudni kell, hogy nem azonos az eredetivel, de ez az árán is látszik.
Volt pár nyomtatóm (20+), de a hozzá adott eredeti kellékanyagon kívül eredetit sose vettem egyikhez sem. ;)

#2815 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 20. 20:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Csirke - Dátum: 2010. 12. 20. 17:35

Volt pár nyomtatóm (20+), de a hozzá adott eredeti kellékanyagon kívül eredetit sose vettem egyikhez sem. ;)

De tudni kell azt is, hogy csak tojáskód nyomtatáshoz használtad őket, mert nem akartál tesókkal osztozni :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2816 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 20. 22:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Csirke - Dátum: 2010. 12. 20. 17:35

Az utángyártott, töltött dolgokról: azt tudni kell, hogy nem azonos az eredetivel, de Volt pár nyomtatóm (20+), de a hozzá adott eredeti kellékanyagon kívül eredetit sose vettem egyikhez sem. ;)

Én meg sokat szoptam a tonerek miatt, olyan nyomtatóhoz hozzá sem nyúlok, amiben ilyen van, ügyfél nekem ne jöjjön, hogy a piros az inkább narancs, meg jajj csíkoz a lézer, meg piros.
Make love not Wor.

#2817 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 21. 09:35

Sziasztok,
Megbízható nyomtató kéne...

Nem értem mért akar mindenki lézert rádsózni, amikor írtad, hogy fotót is szeretnél vele nyomtatni. A legjobb választás neked a HP DeskJet F4580-as, ehhez van u.gy. patron (pl. fekete 5300 Ft / 900 oldal). Nem szárad be ha hetekig nem használod se. ~14e Ft. Nyomtató: http://www.argep.hu/...f4580&x=52&y=12 Tintapatron: http://www.tonerkere...F4580&p_id=4052

#2818 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 21. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2010. 12. 21. 09:35

Nem értem mért akar mindenki lézert rádsózni, amikor írtad, hogy fotót is szeretnél vele nyomtatni. A legjobb választás neked a HP DeskJet F4580-as, ehhez van u.gy. patron (pl. fekete 5300 Ft / 900 oldal). Nem szárad be ha hetekig nem használod se. ~14e Ft. Nyomtató: http://www.argep.hu/...f4580&x=52&y=12 Tintapatron: http://www.tonerkere...F4580&p_id=4052

Igazad van!
:respect:

Ha fotót is kell nyomtatni, akkor tintasugaras a megoldás. Én leragadtam a gazdaságosság mellett. A tintasugarassal közel sem lehet olyan gazdaságosan nyomtatni, mint a lézerrel.

Viszont részemről tintasugaras esetén valamelyik T071x sorozatú patronnal használható Epsont javasolnám. Tizenpárezer forint ellenében kaphatók már, és 1000-1100 Ft körül van az utángyártott patron darabja (4 kell bele).

#2819 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 21. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Csirke - Dátum: 2010. 12. 21. 09:54

Viszont részemről tintasugaras esetén valamelyik T071x sorozatú patronnal használható Epsont javasolnám.

Epsont semmiképpen sem, mert nem naponta akar nyomtatni vele és akkor garantáltan csak be fog száradni neki, több tintát fog elpocsékolni fejtisztításra mint nyomtatásra. Továbbá gondok vannak az epson u.gy. tintáival, egyszer elfogadja a nyomtató legközelebb meg már nem, továbbá a garancia ugrik az epsonnál ha u.gy. tinta van benne. Olyannyira nem szeretik az epson szervizben az u.gy. tintákat, hogy még fizetős javításra se vesznek be nyomtatót, még ha más a baja akkor se.

Az epsonokról jót nem tudok mondani, csak azt, hogy zabálják a tintát, ki- bekapcsolgani nem szabad őket, mert 10-20 bekapcsolással ki is ürítik a patront anélkül, hogy nyomtattál volna vele. Továbbá hiába lehet színenként cserélni a patronokat, ha egyesével cseréled, mire a végére érsz kezdheted ismét az elsővel, mert elpocsékolja a betett, vadiúj patronból is a tintát, anélkül hogy nyomtattál volna vele.

Az u.gy. tintákról meg hadd ne mondjak semmit, nekem a harmadik garnitúra teljesen tönkrevágta a fejet az 50 rugós nyomtatóban. De nem is bántam, mert a fenti dolgok miatt amúgy is tele volt már a tököm vele, így legalább nyugodt szívvel dobtam ki a szemétbe fél évesen.

#2820 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 21. 13:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Csirke - Dátum: 2010. 12. 21. 09:54

Viszont részemről tintasugaras esetén valamelyik T071x sorozatú patronnal használható Epsont javasolnám. Tizenpárezer forint ellenében kaphatók már, és 1000-1100 Ft körül van az utángyártott patron darabja (4 kell bele).

Beszárad, mint állat, fejtísztítás címszó alatt meg komoly lapnyi mennyiségek mennek kárba. Nem tudom mi lenne a jó. Ha meg fotó, akkor értelmes színű utángyártottat még nem láttam. Vagy csak azért, mert általában akkor kerülök elő, mikor szopnak valamivel :-)
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.