Sziasztok !
Biztosan én vagyok már a százezredik, ezért sorry ..

tanács kellene nekem minőségi nyomtatóvásárlásban.
Előírás a makulátlanul gyönyörű tűéles fekete fehér nulla szőrrel, céges fejléces dokumentumokra stb. Színt tudjon, de nem nagyon érdekel, milyen a fotóminősége, inkább Powerpoint menne ki rajta és logók, nagyritkán talán fotopapírra 1-2 poén kép családról stb de amúgy semmi extra. Szóval inkább szőrmentes legyen, mint színhű - persze azért egy 4-est kapjon színre is, ha már osztályozzuk.
Szeretném, hogy NAGYON megbízható legyen.
- Ne zörögjön csörögjön és ne gagyi olcsóműanyag tapintásra-undor hatást keltsen, mint egynémely hp, de nem csak őket szidhatnám. Szóval hangtompító szivacsok nem ártanának, vagy a műanyag helyett fémház (de tudom, ez már nagyon prémium kategória lenne manapság).. maradjunk a földön: elég, ha nem zörög.

- Ne gondolkodjon nekem órákig. Ha nyomtatni akarok rá, akkor csinálja nekem szó nélkül, 1 lapért ne töröljön fejet egy hétig.. szóval reagáljon lehetőleg nagyon gyorsan, és köpje ki a kezembe a lapot. Folyamatos nyomtatási sebességben (tehát nem előkészületi) elég a közepes, 100-oldalakat nem fogok nyomtatni stopperrel a kezemben.
- USB legyen, de egy UTP/Ethernet/RJ45 poénabb lenne. Ez csak a nagyon nagyokban van?
- Xerox Business 80g/m2 a célpapír, ez adatik. Jó, rossz ?

Ultra-nemértek hozzá.
Megköszönném, ha tudnátok ajánlani modelleket. Nem vagyok HP-ellenes, csak véleményem szerint az olcsó húsnak híg a leve, és ez igaz a többi gyártóra is. Nem is fillérekben gondolkodom, de azért úgy 30-40 körül kíváncsi vagyok, kapok-e
belépő szintű minőségi kategóriát, vagy másszak még árban fentebb. Nyilván 60 körül jobban lehetne nézelődni, gondolom

de ha megy lentebb, menjen.
Ezek, hogy Brother, OKI, egyéb "ismeretlen" márkák ? Egyiktől sem félek, csak okosat mondjatok ! Megbízhatóság & support !
Om mani peme hung.