Idézet: LeslieT - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 22:05
Hello,
Nemrég (kb 3 hete) vettem egy Epson DX3800-as multifunkciós nyomtatót. A problémám az, hogy nyomtatás nélkül folyamatosan eltûnt belõle a fekete tinta. Eddig pontosan 25oldal szöveg lett vele nyomtatva, azért ennél kicsit többet kellett volna vinnie. Ami idegesít az az, hogy nem is nyomtatáskor ment el a tinta, hanem ha pl kikapcsoltam majd be akkor csökkent, vagy ha rámentem a patron cserére (de valójában nem csináltam semmit), akkor ismét kevesebbet jelzett. Teljesen nyilvánvaló hogy nem fogyhatott ki fizikailag (nincs elfolyás sem, stb), hanem a patron eletronikája tiltott le. Most látom, hogy már a szines is elkezdett fogyni a nemnyomtatástól, ahhoz képest hogy már egy hete semmit nem nyomtatott, szines oldalt pedig amióta megvan egyáltalán nem.
A dolog azért idegesítõ, mert hiába is vinném vissza, nem tudom bizonyítani hogy nem nyomtattam ki a patront.
Találkozott már valaki ilyen hibával? Az Epson patronjai az fizikailag detektálják a folyadékszintet, vagy egy bizonyos kiköpött tintamennyiség után tiltanak? Akik utántöltögetnek biztos tudják, ez konkrétan T0611 tipusú patron.
Az Epson patronok és úgy általában a nyomtatás elég érdekes kérdés:
A legtöbb felhasználótól azt hallottam, hogy Epson nyomtató eredeti patronnal és Epson papírra olyan nyomatot csinál mint semmi más...
Viszont:
-Horror árat kérnek az eredeti (fej nélküli) patronokért amik csak tintatartályok...
-Ha beszérad a fej akkor gáz van, nem olyan egyszerű cserélni mint a Canonnál..
-Van ugyan hozzá fillérekért utángyártott patron, de a minőségük eléggé hullámzó és a tapasztalatok szerint a fej is gyorsabban szárad be ezekkel... (Megjegyezném Canon utángyártottaknál semmi gondom sem volt egyik típussal sem)
-Ismerősöm Epson nyomijában sikerült a beszáradt fejet sima fejtisztítással rendbehoznom, de ráment egy teljes fekete patron tehát a fejtisztítás Epsonéknál nagyon zabálja a tintát.
Ergo: Ha keveset nyomtatsz, ritkán és minden új nyomtatásnál fejet tisztít akkor lehet, hogy nem is az elektronika zavarodott meg, hanem a nyomi aljában lévő tintatárolóban van a drága tintád... A patronon lévű chip pedig szerintem csak a kinyomtatott oldalakat számolja, tekintve hogy kis készülékkel lehet resetleni a chipet...