HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 16. 18:15

Idézet: blancer - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 18:36

Sziasztok!

Nekem egy oly problémám lenne, hogy van egy HPDeskjet 690c nyomtatóm és a fekete festéket egyszerűen szétkeni a papíron. Ezzel mit lehet kezdeni esetleg állítási lehetőség.

Köszönettel: Whitey

Hello

Ekőször nézd meg hogy a patronok alján, vagy a patronokat tartó egység alján van e valami kosz. Ha van le kellene tisztítíni és próba.

#782 Felhasználó inaktív   squadlipi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 18:53

Idézet: LeslieT - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 9:10

Azért ez nem olyan egyszerű. Az amit vettem az multifunkciós, tehát lehet vele másolni is. Ráadásul szines is. Én nem fotókat akarok nyomtatni, csak azt ha az oldalon néha szines dolog van, akkor azt is kinyomtassa (pl grafikon, stb). Egy ilyen lézer egy vagyonba kerül (egyébként simán azt vettem volna, amúgyis lézerpárti vagyok). Úgy gondoltam, hogy ez a nyomtató meg fog felelni nekem, eddigi tapasztalataimból nem számítottam ilyen hibára (régen volt már tintasugaras nyomtatóm, azzal is ritkán nyomtattam, mégsem volt vele probléma). Na mindegy...
Még egyet kérdeznék: akkor szerintetek az ma nomális, ha 20 bekapcsolás elfogyaszt egy patront? Akkor is hasonló eset állna fenn, ha pl Canon-t, vagy valami mást vettem volna?

Nekem egy CX3600-as EPSON-om van, de nem tapasztaltam extrém tintafogyasztást. Találtam egy nagyon jó kis progit, amivel nagyon pontosan lehet a tintaszintet ellenőrizni http://www.ssclg.com/epsone.shtml  Sajnos a DX srozatot még nem támogatja, de gondolom előbb vagy utóbb ez is a listában lesz. Valamikor régebben kérdeztem, hogy a fenntemlitett géphez milyen utángyártott patront javasoltok, a választ még most is várom ! :confused:

#783 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 16. 19:49

Idézet: squadlipi - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 19:53

Találtam egy nagyon jó kis progit, amivel nagyon pontosan lehet a tintaszintet ellenőrizni http://www.ssclg.com/epsone.shtml 

Tud valaki esetleg hasonló progit Canon MPC190-hez ?
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#784 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 20:23

Idézet: fferi - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 20:49

Tud valaki esetleg hasonló progit Canon MPC190-hez ?

és IP3000 hez?

mert az a gagyi amit hozzá adtak csak a full szintet jelzi, fél illetve majd ki fogy állapotokban is
/ősrégi hp920as 10%okban tudta/

#785 Felhasználó inaktív   Szilibácsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 09:03

Sziasztok
Két kérdésem lenne Canon ip 1600-as nyomtató elején, alul van egy félkör alakú műanyag kar, az mi célt szolgál?/ van rólan kép, de nem tudom felrakni/ A másik pedig, hogy ha minden bekapcsoláskor fejet tisztít, akkor nem kell kikapcsolni, naponta használom, lesz valami gond ha mindig áram alatt van?

#786 Felhasználó inaktív   kunu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:24

Hali mindenkinek.Nagyon ujj vagyok s ezért elnézést ha egészen másrol irok.A gondom a köv:
Canon ip1500 nyomtatom van.-Eddig semmi gondom nem volt a mai napig.Ma azt válszolta a gép,
hogy a hulladék tinta gyüjtöje meg telt.Mi a teendő lehet -e ithon javitani?Minden érdekel ebben a témában.Elöre is köszi.

#787 Felhasználó inaktív   blancer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 13:27

Idézet: ferrum - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 19:15

Hello

Ekőször nézd meg hogy a patronok alján, vagy a patronokat tartó egység alján van e valami kosz. Ha van le kellene tisztítíni és próba.

Szia!

ez nem jött be a színes az fasza, de a fekete az nem fasza el keni.

esetleg az lehet, h túl híg xerox festék van benne de origi tehát nem töltött.
Abit TH7II-RAID, Intel P4 1.6, 2*256 RAMBUS(800), Geforce3 Ti500, 120 Samsung HDD, 10 Maxtor

#788 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 14:24

Idézet: kunu - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 20:24

Hali mindenkinek.Nagyon ujj vagyok s ezért elnézést ha egészen másrol irok.A gondom a köv:
Canon ip1500 nyomtatom van.-Eddig semmi gondom nem volt a mai napig.Ma azt válszolta a gép,
hogy a hulladék tinta gyüjtöje meg telt.Mi a teendő lehet -e ithon javitani?Minden érdekel ebben a témában.Elöre is köszi.

Ezen csak szervízben lehet segíteni.
Kipucolják a tartályt (Kicserélik a filcet), és nullázzák a számlálót.
Elvileg magad is tudnád nullázni, de egy szervízes sem árulja el, hogyan kell (valószínűleg a resetelő, ill. a kikapcsológombokkal kell).
De ha le is nulláznád, akkor előfordulhatna, hogy egy idő után túltelítődik a tartály, és kárt okozhat.
Szerintem nem csinálhatják olyan vészes áron. Kérdezd meg őket.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#789 Felhasználó inaktív   SZaB 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 14:56

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A gond az, hogy 2 gép között kellene használni egy mf5650-es multifunkciós gépet. Hálót nem lehet a 2 gép között kialakítani biztonsági okból, tehát maradt az "usb printserver". Boltban meg is vettem, de az egyik gépen és hogy-hogy nem az xp-s gépen nem ismeri fel a nyomtatót.  
A telepítés erejéig közvetlenül összekötöttem, tökéletesen ment is, de amint visszatettem a printserverre ismeretlen eszköz és nem elérhető.
Ez a cucc pedig kimondottan nyomtatók megosztására készült, szándékosan nem hub-ot vettem, mert azoknál ez egy ismert probléma.
Már szét meg össze dugtam mindent mindennel :D
Ilyenkor mit lehet tenni?

Szerkesztette: SZaB 2006. 01. 18. 14:56 -kor

#790 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 20:24

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 15:24

[...]
Elvileg magad is tudnád nullázni, de egy szervízes sem árulja el, hogyan kell (valószínűleg a resetelő, ill. a kikapcsológombokkal kell).
[...]

Néhány Canon nyomi nullázása itt megtalálható.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#791 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 23:20

Idézet: blancer - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 14:27

Szia!

ez nem jött be a színes az fasza, de a fekete az nem fasza el keni.

esetleg az lehet, h túl híg xerox festék van benne de origi tehát nem töltött.

Hello

Akkor minden bizonnyal a fekete patron a ludas.

#792 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 23:40

Idézet: kunu - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 21:24

Ha minden igaz a következő linkről letöltheted az IP1500 service tool-ját. (Nagggyon lasssú)

http://www.printersiam.com/data/download/i...vice%20Tool.zip

Ha kinullázod ki is kell üríteni az absorber-t.

#793 Felhasználó inaktív   bill76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 09:39

Szisztok!

Adott 1 HP laserjet 1200as nyomtató. Időnként halványan, vízszintes csíkokat húz a papírra kb. 3-4 centinként. Mitől lehet? Xar a toner? Eredeti HP c7115x. Lehet orvosolni?
előre is köszi a segítséget.

#794 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 10:52

Idézet: bill76 - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 9:39

Szisztok!

Adott 1 HP laserjet 1200as nyomtató. Időnként halványan, vízszintes csíkokat húz a papírra kb. 3-4 centinként. Mitől lehet? Xar a toner? Eredeti HP c7115x. Lehet orvosolni?
előre is köszi a segítséget.

Szinte biztos, hogy a toner hengere a ludas. Ha mégsem akkor csak a fixálóhenger lehet..

A tonert próbáld meg kivenni a nyomiból és a hengerét finoman nedves ruhával áttörölni, ha ez nem akkor tonercsere...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#795 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 13:02

:think:  :fly:

Most én kérnék egy kis segítséget:

Tud valaki olyan helyet, ahol Fujitsu DL 3600-hoz lehet festékszalagot beszerezni? Lehet kisker nagyker akármi...  A száma GR644 de kaptam már olyan szalagot ami szintén GR644-es volt, de mégsem pont ugyanolyan (Fuj. DL 2200-volt rajta típusnak)

PLZ help me...  :)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#796 Felhasználó inaktív   Satu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 16:58

Helo

van 1 kérdésem:

Adott 1 gép amire egy hp Laserjet 4L van kötve, megfelelően möködig minden alkalmazásból jól nyomtat!
Van 1 program amiből viszotn ugy nyomtat hogy kinyomtat 1 + oldalt a kívánt nyomtatás mellett amire ez van írva:

"PJL COMMENT HP LaserJet 4L
                                        @ PJL SET PAGEPROTECT=OFF
                                                                                        @PJL SET PAGEPROTECT=AUTO
                                                                                                                                    @PJ"

Ezt a + lapot szeretném, hogy ne nyomtassa ki! Tudnátok ebben segíteni?!!  A programból már probáltam ott ninics ilyen menüpont!!

#797 Felhasználó inaktív   Satu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 16:59

Bocs véletlenül 2x-er ment el :-(

Azt szerettem volna hozzáírni hogy előre is kösz a segítséget!

Szerkesztette: Satu 2006. 01. 19. 17:01 -kor

#798 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 22:22

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 14:02

:think:  :fly:

Most én kérnék egy kis segítséget:

Tud valaki olyan helyet, ahol Fujitsu DL 3600-hoz lehet festékszalagot beszerezni? Lehet kisker nagyker akármi...  A száma GR644 de kaptam már olyan szalagot ami szintén GR644-es volt, de mégsem pont ugyanolyan (Fuj. DL 2200-volt rajta típusnak)

PLZ help me...  :)

CALLIGRAPH Fujitsu DL 3300,3400,3600,DMPG9,OLIVETTI DM250 GR644??

Ha jól meg akarnálak vágni, akkor azt mondanám, hogy 1000Ft ;), mivel nem akarlak, ezért azt mondom, hogy Fotocopy. (legalábbis árlistában szerepel)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#799 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 22:24

Idézet: Satu - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 17:58

Helo

van 1 kérdésem:

Adott 1 gép amire egy hp Laserjet 4L van kötve, megfelelően möködig minden alkalmazásból jól nyomtat!
Van 1 program amiből viszotn ugy nyomtat hogy kinyomtat 1 + oldalt a kívánt nyomtatás mellett amire ez van írva:

"PJL COMMENT HP LaserJet 4L
                                        @ PJL SET PAGEPROTECT=OFF
                                                                                        @PJL SET PAGEPROTECT=AUTO
                                                                                                                                    @PJ"

Ezt a + lapot szeretném, hogy ne nyomtassa ki! Tudnátok ebben segíteni?!!  A programból már probáltam ott ninics ilyen menüpont!!

ilyen progi nyomtat vele így? Dos-os? Ez valami direkt nyomtatóvezérlő karakterek által okozott anomáliának tűnik. (még tudtam volna továbbszőni a mondatot, de késő van már :))
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#800 Felhasználó inaktív   Satu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 22:52

Idézet: Csirke - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 23:24

ilyen progi nyomtat vele így? Dos-os? Ez valami direkt nyomtatóvezérlő karakterek által okozott anomáliának tűnik. (még tudtam volna továbbszőni a mondatot, de késő van már :))

Windowsos progi!

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.