HWSW Informatikai Kerekasztal: Proci hőmérséklet! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Proci hőmérséklet! P4 3GHz processzor üzemi hőfoka! Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 15. 00:09

Idézet

Proci hőmérséglet!, P4 3GHz processzor üzemi hőfoka!
;)

Ameddig nem fagy, addig felesleges parázni a fokok miatt.

#22 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 14:56

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 0:09

;)

hamár ittt vagyunk, én sosem húztam a cuccomat P5P800 3.0GHz prescott, gyári hűtővel. Sztetek meddig lehetne felhúzni GHz terén? vagy próbálkozzak és kiderül?  ;)

para Tomi Filth

#23 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 15:28

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 14:56

hamár ittt vagyunk, én sosem húztam a cuccomat P5P800 3.0GHz prescott, gyári hűtővel. Sztetek meddig lehetne felhúzni GHz terén? vagy próbálkozzak és kiderül?  ;)

para Tomi Filth

Próbálkozz és kiderül.
Sok dolog befolyásolja, hogy meddig tudod húzni a gépet. Nincs két egyforma proci, lap, táp. 3.3-3.6 körül el kéne mennie, de a gyári hűtő kevés lesz.

#24 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 16:36

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 15:28

Próbálkozz és kiderül.
Sok dolog befolyásolja, hogy meddig tudod húzni a gépet. Nincs két egyforma proci, lap, táp. 3.3-3.6 körül el kéne mennie, de a gyári hűtő kevés lesz.

Értem! Majd akkor kipróbálgatom, mit mennyire bír! Szépen lassan! Egyébként ti hogy méritek a proci hőfokot?  :confused: Alaplapi megoldással? Vagy külön házban lévő hőmérős rendszerrel?

para Tomi Filth

#25 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 16:46

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 16:36

Értem! Majd akkor kipróbálgatom, mit mennyire bír! Szépen lassan! Egyébként ti hogy méritek a proci hőfokot?  :confused: Alaplapi megoldással? Vagy külön házban lévő hőmérős rendszerrel?

para Tomi Filth

alaplapi jó lesz, de igazából tökmindegy mennyi, ha stabil, akkor jó, ha nem, nem...

:respect:
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#26 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 18:30

Idézet: jordan6 - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 16:46

alaplapi jó lesz, de igazából tökmindegy mennyi, ha stabil, akkor jó, ha nem, nem...

:respect:

Én csak kíváncsiságból kérdezem. Stabil a rendszer, nincs vele gond! csak karácsonyra kaptam egy házikót, és azon van LED-es kijelző, és mérni is tudná a hőfokot, meg mittomén mit, de sajna nem tudom hogy kell bekötni!  :( Lehet pancser vagyok, de seho9l nem leltem pl olyab csatlakozót az alaplapon, ahova a CPU fan kijelző dugajt be tudnám dugni! Anélkül meg bekapcs után pár másodpercel kikepcsolja a gépemet, mert "túlmelegedést" észlel!  :think:  Ez az alaplap: Asus P5P800 támogatja ezt ahőmérési funkciót?

para Tomi Filth

#27 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 19:20

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 18:30

Én csak kíváncsiságból kérdezem. Stabil a rendszer, nincs vele gond! csak karácsonyra kaptam egy házikót, és azon van LED-es kijelző, és mérni is tudná a hőfokot, meg mittomén mit, de sajna nem tudom hogy kell bekötni!  :( Lehet pancser vagyok, de seho9l nem leltem pl olyab csatlakozót az alaplapon, ahova a CPU fan kijelző dugajt be tudnám dugni! Anélkül meg bekapcs után pár másodpercel kikepcsolja a gépemet, mert "túlmelegedést" észlel!  :think:  Ez az alaplap: Asus P5P800 támogatja ezt ahőmérési funkciót?

para Tomi Filth

A CPU fan csatlakozón max a fordulatszámot tudod mérni, a hőfokot nem.

Bekapcs után nem azért áll le mert túlmelegedést észlel, hanem a BIOS-ban be lehet kapcsolva az a funkció, hogy leállítsa a gépet ha nem megy a CPU venti.

#28 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 19:30

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 19:20

A CPU fan csatlakozón max a fordulatszámot tudod mérni, a hőfokot nem.

Bekapcs után nem azért áll le mert túlmelegedést észlel, hanem a BIOS-ban be lehet kapcsolva az a funkció, hogy leállítsa a gépet ha nem megy a CPU venti.

Azért azt még én is tudom, hogy a CPU fan csati az fordulatszámot mér!  :p Node akkor pontosítok:

Van a háznak 2 DB olyan csatlakozója, amit csatlakoztatni kell a megfelelő helyre, hogy a kijelző megfelelően tudja mérni illetve kontrollálni a Cooler forgási sebességét, illetve a processzor hőfokát. Én pedig ugy gondolom, hogy ebből a kettőből kalkulálva tudja megmondani, hogy mikor van már kritikus hőmérséklet...  :confused: Mert ha a hőmérő szálacskát a megfelelő helyre rakom (márha ott van a megfelelő helye, ahova én azt raktam, azaz CPU és Coolere között), akkor bekapcsolás után pár másodperccel már ki is kapcsolódik a gép, persze pirosra átvált a LED, és vinnyog is! MIndez azért, mert az alaplapon nem találtam olyan csatlakozót, amibe bele tudnám digni a CPU fan csatit!  :confused: Egy 3 pólusú minuszos csati!  :eek: Így kiszedtem a hőmérőszálat is, mert használhatatlan volt a rendszer ugy!

para Tomi Filth

#29 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 19:38

nekem 2 napja sikerült elérni a majd 70 fokot prescottal, egy izmos prime95 stress test alkalmával :p
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#30 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 19:48

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 18:30

karácsonyra kaptam egy házikót, és azon van LED-es kijelző, és mérni is tudná a hőfokot, meg mittomén mit, de sajna nem tudom hogy kell bekötni!  :

Mert ahhoz a szerencsétlen házhoz elfelejtettek kézikönyvet gyártani, meg biztos feltúrtad a netet is az adatokkal felvértezve.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#31 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 20:02

Idézet: Öregszem - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 19:48

Mert ahhoz a szerencsétlen házhoz elfelejtettek kézikönyvet gyártani, meg biztos feltúrtad a netet is az adatokkal felvértezve.

Szabad gúnyolódni, nincs harag érte! :) Kézikönyv egy darab nem sok annyi nem volt hozzá! A neten illetve a gyártó saját honlapján sincs úgyszintén egy darab  leírás sem! Fórumokban is keresgettem, de ott sem volt semmi! LINK a házról!

para Tomi Filth

#32 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 02:08

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 19:30

(márha ott van a megfelelő helye, ahova én azt raktam, azaz CPU és Coolere között)

A CPU és borda közé beraktál egy hőmérőt?
BIOS-ban megnézted azt a funkciót amit írtam?

#33 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 02:59

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 0:09

Idézet

Proci hőmérséglet!, P4 3GHz processzor üzemi hőfoka!

;)

Csak a félreértések elkerülése miatt írok. :)
Az eredeti címben G-vel volt írva az említett szó, erre hívtam fel a figyelmet. Nem arról van szó, hogy szerintem G-vel kéne. :D Idő közben egy mod kijavította a címet, azért látható mostmár helyesen.
Mindenzt csak azért írom, mert el szeretném kerülni a "Minek szólsz be amikor Te tudod rosszul!" hozzászólásokat. ;)

#34 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 08:23

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 2:08

A CPU és borda közé beraktál egy hőmérőt?
BIOS-ban megnézted azt a funkciót amit írtam?

Bioszban ki van kapcsolva az a funkció, hogyha nem észlel CPU forgési sebességet, akkor kikapcsoljon!  :rolleyes:

Ismételten meglestem a netet, semmi leírást nem találtam most sem a házhoz! Hogy hova kellene bekötni amugy! De akármilyen láma is vagyok, bizony a proci és a cooler közé raktam be a hőmérő szálat!  :confused: Mivel kialakításában is oda illik sztem!  :think: nya mindegy... majdcsak rátalálok eccer, hogy kell bekötni! vagy túladok rajta időben!  :)

para Tomi Filth

#35 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 11:58

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 8:23

Bioszban ki van kapcsolva az a funkció, hogyha nem észlel CPU forgési sebességet, akkor kikapcsoljon!  :rolleyes:

Ismételten meglestem a netet, semmi leírást nem találtam most sem a házhoz! Hogy hova kellene bekötni amugy! De akármilyen láma is vagyok, bizony a proci és a cooler közé raktam be a hőmérő szálat!  :confused: Mivel kialakításában is oda illik sztem!  :think: nya mindegy... majdcsak rátalálok eccer, hogy kell bekötni! vagy túladok rajta időben!  :)

para Tomi Filth

Ez azért lehet baj, mert ha közé rakod, akkor a 2 felület nem tud rendesen illeszkedni és lehetnek hőátadás gondok, túlmelegedhet a proci.

#36 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 12:42

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 11:58

Ez azért lehet baj, mert ha közé rakod, akkor a 2 felület nem tud rendesen illeszkedni és lehetnek hőátadás gondok, túlmelegedhet a proci.

Bizonyára igazad van!  :up:  :respect: Aláírom. De egyébként elég bosszantó dolog, hogy nem készítenek leírást a gyártók! Túl sokba kerülne az a 10*10 cm-es lapocska!  :reklamacio:

para Tomi Filth

#37 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 13:50

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 12:42

Bizonyára igazad van!  :up:  :respect: Aláírom. De egyébként elég bosszantó dolog, hogy nem készítenek leírást a gyártók! Túl sokba kerülne az a 10*10 cm-es lapocska!  :reklamacio:

para Tomi Filth

Inkább rakd valahová a bordára közel a CPU-hoz, de közé szerintem elég bátor dolog berakni. :) Saját bőrömön éreztem már, hogy milyen forró tud lenni a CPU. :D Nagyon megégetett.

#38 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 20:20

srácok valóban ennyire felémér IC7 cpu hőszenzora?
most van egy Zalman CNPS 7000B-AlCu hűtő rajta és terheletlenül mér 49 fokot, terhelve meg felmegy 64-65-ig is legalább, még nem hagytam prime95-öt túl sokáig futni mert nem volt időm!
de pont azé cseréltem coolermastert meg alaplap állandóan vinnyogott hogy elérte a CPU a hőhatárt ami biosban be van állítva, 65, majd utána 70 fokra felhúztam de azt is sikerült elvileg elérni!
kérdés lap mér ennyire felül, hogy még zalmannal is most elérte 64 fokot, vagy a prescott ennyire forrófejű...? 
a borda kéztapintásra max. langyosnak nevezném de abszolúte nem meleg!
5let?
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#39 Felhasználó inaktív   Enjoy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 27. 22:11

Helló!

Érdekes, mert nekem is hasonló problémám van.

Abit IC7 lap 2.8/533/1M prescott proci és nekem is 65 fok alaphelyzetben a hőmérséklete.

Egyszerűen nem értem.

Mennyibe kerül egy komoly hűtő?

Üdv: Enjoy

#40 Felhasználó inaktív   Sub Port 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 28. 18:09

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 21:20

srácok valóban ennyire felémér IC7 cpu hőszenzora?
most van egy Zalman CNPS 7000B-AlCu hűtő rajta és terheletlenül mér 49 fokot, terhelve meg felmegy 64-65-ig is legalább, még nem hagytam prime95-öt túl sokáig futni mert nem volt időm!
de pont azé cseréltem coolermastert meg alaplap állandóan vinnyogott hogy elérte a CPU a hőhatárt ami biosban be van állítva, 65, majd utána 70 fokra felhúztam de azt is sikerült elvileg elérni!
kérdés lap mér ennyire felül, hogy még zalmannal is most elérte 64 fokot, vagy a prescott ennyire forrófejű...? 
a borda kéztapintásra max. langyosnak nevezném de abszolúte nem meleg!
5let?

Hi!
Nálam egy MSI Neo2(i865PE)ben van egy P43,0 GHz 800 (Prescott,200,1024K). A bios itt is jócskán fölémér, de MSI hez van ugye egy corecenter nevű progi amivel 10°C vel kevesebb a hő. Nohát most minek hihetek, feltettem a nagyrabecsült SpeedFan 4.22-t. Nem hiszek a biosnak ezek után, mivel corecenter és speedfan teljesen megegyező adatot mutat, arról nem is beszélve, hogy a lapkám oldalán is van bios update a hő-re vonatkozóan. Mindenesetre az a 65°C kicsit sok szerintem, de korán sem vészes.  Nálam az alap 38-40°, terjelés alatt max 57°C-re megy fel. Hadd tegyem hozzá, hogy mindezt a gyári Intel ventivel produkálja. A ház is sokat számít, no és ami nagyon nem mindegy, hogy milyen stepping-je van annak a prescottnak.
" Yo, madafaka, me no lia'...hey! "

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó