Windows XP kérdések II.
Elküldve: 2004. 03. 09. 13:59
Na figyeljetek,en ilyet meg nem lattam. Aki igen az segitsen mert hulyet kapok.
Az a helyzet hogy kaptam kolcsonbe egy tvtuner kartyat. Mivel eleg oreg kerestem hozza xp-s drivert meg capture profig hogy menjen, talaltam is vagy 5 felet. Szepen probalgatom ki oket, mind mukodott nem is volt semmi problema. Miutan atneztem oket vissza akartam rakni a legjobbnak velt drivert. Elozo driver le, rebootm xp megint felismeri hogy multimedias videovezerlo, mondom neki hol a driverm elkezdi felmasolni, kesz. AZTAN kiirja hogy az eszkozt nem lehet telepiteni, mert hozzaferes meg van tagadva. Ennyi, mast nem mond. Ettol fogva csinalhattam barmit, nem engedett drivert felrakni. Es ezutan jon a legjobb, reggel kapcsolom be a gepet, es jon az xp hogy uj hardvert talalt az ezer eve bent levo audigy-t, na mondom szep. Leszedtem az audigy drivert, probalom felrakni ujra, es hopp a hozzaferes mar itt is meg van tagadva, es kesz. Otletem mar csak egy van, xp reinstall, de azert ezzel kapcsolatban is vannak ketsegeim. Aki tud,legszi segitsen.
Elküldve: 2004. 03. 09. 15:32
Szerettem volna megnézni egy honlap forrását, de a jobbgomb, Forrás megtekintése után nem történt semmi
Elküldve: 2004. 03. 09. 18:51
Ha nem jó mert nem történik semmi akkor start->futtatás->regedit-> és a bal oldalon kikeresed a HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerDefault HTML Editorshelleditcommand mappát (kulcsot). Rákattintasz a command szóra (1x) majd a jobb oldalon megjelenik az alapértelmezett szó meg az hogy REG_SZ ha semmi más nincs odaírva mellé akkor duplakatt az alapértelmezett szóra így megnyílik egy ablak és oda beírod hogy "C:WINDOWSNOTEPAD.EXE" (amennyiben a windows a c-re van instalálva). LeOKézod. Így már csak megy rendesen. Ha nem még van 1-2 (30) lehetőség piszkálni a dolgot.
[ 2004. március 09.: Kecsöpp szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 09. 21:53
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2004. 03. 09. 22:20
Idézet
Hol lehet beallitani XPben h nem 256K hanem 512K a proci cache-ja?
Idézet
részen jobb oldalt a ’SecondLevelDataCache’ karakterlánc értékét változtassuk meg a kívánt értékre.
Szerkesztette: cyberde 2004. 04. 12. 12:27 -kor
Elküldve: 2004. 03. 10. 08:22
Wow, eredetileg 0 (nulla) K volt beirva neki...
[ 2004. március 10.: Wyco szerkesztette a hozzászólást ]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2004. 03. 10. 12:15
Elküldve: 2004. 03. 10. 12:34
idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
vezérlőpult->internetbeállítások->programok->HTML-szerkesztő->itt a lenyíló listába kiválasztod amit akarsz.
Ha nem jó mert nem történik semmi akkor start->futtatás->regedit-> és a bal oldalon kikeresed a HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerDefault HTML Editorshelleditcommand mappát (kulcsot). Rákattintasz a command szóra (1x) majd a jobb oldalon megjelenik az alapértelmezett szó meg az hogy REG_SZ ha semmi más nincs odaírva mellé akkor duplakatt az alapértelmezett szóra így megnyílik egy ablak és oda beírod hogy "C:WINDOWSNOTEPAD.EXE" (amennyiben a windows a c-re van instalálva). LeOKézod. Így már csak megy rendesen. Ha nem még van 1-2 (30) lehetőség piszkálni a dolgot.
[ 2004. március 09.: Kecsöpp szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Szia!
Kipróbáltam, sajne nem működött. A registry-ben is ez volt megadva mégsem megy. A notepad-dal nincs probléma fut rendesen, csak forrás megtekintéséhez nem indul el hiába ez van megadva. Várom a további ötleteket.
Üdv
G.bird
Elküldve: 2004. 03. 10. 12:55
idézet:
Ezt írta Erős Pista:
Üdv! Bocs, ha már volt: ...[/quote]
Szia!
Nem kell floppy, nekem sincs, se BIOS-ban nincs, se valojában nincs. (Ki van huzva a tápja és a laprol is). Nekem tegnap kétszer is felment az XP, nem kereste.
Elküldve: 2004. 03. 10. 12:56
idézet:
Ezt írta Gallows-bird:
Sziasztok
Szerettem volna megnézni egy honlap forrását, de a jobbgomb, Forrás megtekintése után nem történt semmiVmit állítanom kell az Internet beállításokon? No popup killer vagy ilyesmi. Más gépről ugyanennek a honlapnak a forrása megtekinthető.[/quote]
Üritsd a Temporary Internet Files-jeidet. (komolyan)
Elküldve: 2004. 03. 10. 13:40
idézet:
Ezt írta Wyco:
Szia!
Nem kell floppy, nekem sincs, se BIOS-ban nincs, se valojában nincs. (Ki van huzva a tápja és a laprol is). Nekem tegnap kétszer is felment az XP, nem kereste.[/quote]
Ez gáz! Akkor a vinyó lesz a ludas. Azért megnézegetem még egy másik gépben is. Köszi!
Elküldve: 2004. 03. 10. 14:09
idézet:
Ezt írta Wyco:
...Wow, eredetileg 0 (nulla) K volt beirva neki...
[/quote]
idézet:
[url="http://"http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q183063"]http://support.micro...b;EN-US;q183063[/url]
Detailed Explanation of SecondLevelDataCache
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession Manager Memory ManagementSecondLevelDataCache
REG_DWORD Range: Kilobytes 0, 1 -cache size Default: 0 (256K)
SecondLevelDataCache records the size of the processor cache, also known as the secondary or L2 cache. If the value of this entry is 0, the system attempts to retrieve the L2 cache size from the Hardware Abstraction Layer (HAL) for the platform. If it fails, it uses a default L2 cache size of 256 KB. If the value of this entry is not 0, it uses this value as the L2 cache size. This entry is designed as a secondary source of cache size information for computers on which the HAL cannot detect the L2 cache.
This is not related to the hardware; it is only useful for computers with direct-mapped L2 caches. Pentium II and later processors do not have direct- mapped L2 caches. SecondLevelDataCache can increase performance by approximately 2 percent in certain cases for older computers with ample memory (more than 64 MB) by scattering physical pages better in the address space so there are not so many L2 cache collisions. Setting SecondLevelDataCache to 256 KB rather than 2 MB (when the computer has a 2 MB L2 cache) would probably have about a 0.4 percent performance penalty.
The information in this article applies to:
Microsoft Windows NT Server 4.0
Microsoft Windows NT Workstation 4.0
Microsoft Windows NT Server, Enterprise Edition 4.0
[/quote]
[ 2004. március 10.: Signal szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 10. 15:36
[url="http://"http://www.mobilexperts.com/SwapMgr/SwapHome.cfm"]http://www.mobilexpe...gr/SwapHome.cfm[/url]
nem csak mondom, hasznalom is, mukodik.
udv.
Elküldve: 2004. 03. 10. 15:39
es ha nekem nincs is ilyen sor, akkor mi van? az stimmel, hogy letrehozhatom kezzel, es beirhatok vmit, de kell ez? ha nincs, akkor nem hasznalja a cache-t a rendszer? vagymi?
kosz.
Elküldve: 2004. 03. 10. 19:48
Haver HP laptopjara felraktuk az XP-t.
2GHz Athlon es 256Mb RAM
A TCommander olyan lassu hogy nem lehet kivarni amig gorgetem az ablakokat.
Mas alkalmazasok futasanal is jelentkezik eger fagyas, ugralas, eros lassulas.
Tudom , jo kerdes, igy tavolrol barmit is mondani,
de valami tanacsokat adjatok,
by horex
HOREX
Elküldve: 2004. 03. 10. 22:52
idézet:
Ezt írta horex:
Hi Uraim
Haver HP laptopjara felraktuk az XP-t.
2GHz Athlon es 256Mb RAM
A TCommander olyan lassu hogy nem lehet kivarni amig gorgetem az ablakokat.
Mas alkalmazasok futasanal is jelentkezik eger fagyas, ugralas, eros lassulas.
Tudom , jo kerdes, igy tavolrol barmit is mondani,
de valami tanacsokat adjatok,
by horex[/quote]
Tedd fel a chipset drivereket (VIA Hyperion v nForce)
Elküldve: 2004. 03. 10. 23:35
idézet:
Ezt írta baman:
[qb]a winxp-ben van-e arra lehetoseg, hogy menet kozben rakjunk be vinyot es azt hasznalni is tudjuk, majd siman kivenni utanna.
[url="http://"http://www.mobilexperts.com/SwapMgr/SwapHome.cfm"]http://www.mobilexpe...gr/SwapHome.cfm[/url]
nem csak mondom, hasznalom is, mukodik.
udv.[/QB][/quote]
Sajna nem muxik nalam azt irja "bad namespace" es kilep!![]()
![]()
Elküldve: 2004. 03. 11. 07:27
Mert elég idegesítő. És mit lehet tenni ellene?
Elküldve: 2004. 03. 11. 09:45
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Súgó
A téma zárva.