HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések II.

#2421 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 11. 13:48

1 gyors kérdésem lenne: mi az alapértelmezett betűtípus a windows XP-ben?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2422 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 16:59

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 13:48

Times New Roman
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#2423 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 20:49

Idézet: Martin - Dátum: 2005. Feb. 8., Tuesday - 13:05

Az egyik kollégám kért meg, hogy postoljam az alábbi problémát:

-----------------------------------------------------------------------------
Windows XP (magyar) SP2-nél egy idő után elvesztik a mappák az egyéni beállításaikat.

A lent javasolt dolgokat elvégeztem, de hiába, mert ugyanúgy nem képes megjegyezni
egy mappa a saját beállításait (pedig engedélyezve van). Ha egy másik felhasználóval
jelentkezek be, akkor természetesen minden jól működik. Ebből arra következtetek,
hogy a lentieken kívül kell, hogy legyen valami más is, ami alapján úgy dönt az XP,
hogy mégse jegyzi meg a mappa beállításokat. De mi?

ezt enis eszrevettem az en gepemen is.. nem birtam rajonni miert csinalja azt amit. a tweakUI progiban van egy olyan beallitasi lehetoseg hogy "folders to remember". (tweakUI >>> explorer >> customizations)... nem reg beallitottam neki a default 400 rol 56400 at. Egyelore meg tesztelek vele.. ;D de engemis idegesit hogy mindig elfelejti. :reklamacio: es nekem neha meg az ablak meretet is elfelejtette. stb.. igaz most lett uj WIN-em nem reg, szal meg erosen tesztelesek vannak ezugyben nekemis.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2424 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 20:56

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2005. Feb. 11., Friday - 12:48

Az XP alap font bealllitasokat itt "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes" tarolja.
-MS shell dialog
-MS shell dialog2

ezt hasznalja a legtobb program is amikor menuiket jelenitik meg vagy a dialogjaikat.stb.
ezekt atirva meglehet valtoztatni azokat a fontokat is amiket pl visual style-al nem lehet. :mad:

azt eppen nemtudjatok hogy magat a meretet lehet e valahol ennek a default fontnak megvaltoztatni?
mert en adtam neki egy fontot de sajna bazi nagyban jeleniti meg. igy hasznalhatatlan. :(  :mad:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2425 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 08:36

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 0:48

Windows installacioba szeretnem integralni peldaul a kovetkezo programokat:
- total commander
- acdsee
- kerio firewall
- pctv vision
- stb

Mind olyan program, amelyikekbol egy megszokott verzioszamut hasznalok. De nem is ez a lenyeg. Hanem, hogyan tudom oket sp2, qffice-hoz hasonloan integralni a telepitobe?

...
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#2426 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 12. 11:08

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 8:36

...

nLite
Mielőtt elkészíted a .ISO-t, előtte bepakolsz mindent a Source könyvtárba és kész!
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#2427 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 11:23

köszönöm!  :lollypop:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2428 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 11:25

Idézet: Niceday - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 11:08

nLite
Mielőtt elkészíted a .ISO-t, előtte bepakolsz mindent a Source könyvtárba és kész!

Koszontem!

#2429 Felhasználó inaktív   BVB 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 12. 18:17

Sziasztok!

Azzal szívok, hogy naponta bekapcsoláskor úgy tűnik rendesen bebootol az xp, de nincs netem, nem indul egyik program sem, és nem lehet kikapcsolni. Reset után gond nélkül bootol, és láss csodát minden progi működik, van net, reagál minden parancsra. Virust (NOD), trójait nem találok.
Formázzak? :think:

#2430 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 18:18

"Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. Bla bla bla...."

Ebből mire lehet következtetni?
Asszony egyszerűen csak netezett, mikor hirtelen újraindult a gép. A belépés után annyit irt ki, hogy a "A rendszer súlyos hiba után állt helyre".
De egy retkes drivert, vagy hibás hardvert sem említ meg sehol, amiből legalább a hiba okára következtethetnék  :confused:
Az eseménynapló is csak system error, meg save dump és ennyi. A minidump fileból ki lehet következtetni valamit?

#2431 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 14:23

Mivel a desktopdíszítőknek nincs tippjük, nagyobb körben is megkérdezném:
Hogyan, esetleg milyen programmal lehetne megoldani, hogy a függőlegesen lévő tálcámon megnyíló start menüben a minden program ne alul maradjon, anem közvetlenül a start felirat alá kerüljön, a bal felső sarokba. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#2432 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 12:01

Nem tudom mi szívat, de gyors segítség kéne:

Gép: PII 300Mhz, AsusP2B mobo, 320Mb SD ram, R7000VGA, hálókártya, faxmodem(nincs használatban), internet hálózatról router mögött.

Friss WinXp telpítés(1 óra :) ), mikor kérdezi, hogy csatlakozok a netre, a közvetlen csatlakozást választom. Win(Sp1) első indítás, rögtön böngésző, semmi más telepítés, mert hasonló hiba miatt lett új win(net k* lassú, egy oldal 3 perc, stb). Most viszont 10 perc után se hoz be semmit! Sikerült azonosítani a webhelyet, válaszra várva...stb, mintha lenne kapcsolat...
A hálókártyának automata IP keresés van beállítva, ahogy router mögött kell.

Más ötletem nincs, de a *** kivan ezzel...Hálókártya hiba okozhat hasonlót??? Látszólag működik, semmi hibaüzit nem mond.

A kábel nem gyári, de más géppel(más hálókártyával) működik, azt kizártam. Másik gépen ugyanerről a routerrel szépen megy a net.

Előre is köszönöm.

#2433 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 14:08

Riadó lefújva :) , a hálókártyát nem szerette!

#2434 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 14:15

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 15:23

Hogyan, esetleg milyen programmal lehetne megoldani, hogy a függőlegesen lévő tálcámon megnyíló start menüben a minden program ne alul maradjon, anem közvetlenül a start felirat alá kerüljön, a bal felső sarokba. :think:

:respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#2435 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 14:31

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 14:23

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 14:15

:respect:

:think: megvan a megoldás? vagy...
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#2436 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:16

Csak előre tisztelem, akinek legalább tippje van. :D
Üdvözlettel:
Gabi

#2437 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:18

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 15:16

Csak előre tisztelem, akinek legalább tippje van. :D

Az más... azt hittem elfelejtettél nick-et váltani...  :D  :D

/André Gide/

#2438 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 20:13

valemelyikotok tudja, hogy hogyan mukodik a FONTOK nagysaganak a valtoztatasa? ugyertem ez definialva van minden egyes fontban vagy ez csak egy sima windowsos "nagyitasi" muvelet?

azt akarnam elerni hogy egy font akarmilyen nagysagban (3-72) is mindig fix nagysagu maradjon. pl. mindig 7es nagysagu marad akarmilyen nagysagot is adunk meg neki.
Vagy Ez kizart dolog? mert nemtudom. :D

a true type fontok 8-72 ig vannak skalazva (script: western). de pl a terminal font csak 5-14ig van. (script: oem/dos)

ensem latok erre eselyt de azert megkerdeztem. ;)

#2439 Felhasználó inaktív   Kehil_enese 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 15. 00:10

Sziasztok!
Az a problémám, hogy egy mappának a biztonság fülén megtagadtam a módosítást a szgép/felhasználók csoport számára, és így én sem tudom megnézni, sem visszaállítani a jogosultságot. Pedig a mappa tulajdonosa is én vagyok, szóval nem értem, hogy lehet, hogy nincs jogom hozzáférni. Rendszergazda az accountom, és jelenleg nincs egy felhaszáló sem, aki valamit is tudna kezdeni a mappával. Lehetséges ez?  :think:

U.I.: SP2-m van

#2440 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 15. 00:19

Idézet: Kehil_enese - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 0:10

Sziasztok!
Az a problémám, hogy egy mappának a biztonság fülén megtagadtam a módosítást a szgép/felhasználók csoport számára, és így én sem tudom megnézni, sem visszaállítani a jogosultságot. Pedig a mappa tulajdonosa is én vagyok, szóval nem értem, hogy lehet, hogy nincs jogom hozzáférni. Rendszergazda az accountom, és jelenleg nincs egy felhaszáló sem, aki valamit is tudna kezdeni a mappával. Lehetséges ez?  :think:

U.I.: SP2-m van

Üdv a Fórumon!  ;)

Ugyanott a "Biztonság" fülön, hozzá is tudod adni "magadat"!
Hozzáadás->Speciális->keresés most->a listából kiválasztod Magadat->2xOK->bepipálod a teljes hozzáférést és elvileg kész.

/André Gide/

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.