Windows XP kérdések II.
Elküldve: 2004. 04. 14. 11:30
Elküldve: 2004. 04. 15. 23:18
Idézet: Viperboy - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 11:38
ezt másold be egy txt fájlba és nevezd át *.reg-re
aztán duplaklikk
REGEDIT4 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "NoLowDiskSpaceChecks"=dword:00000001
Szerkesztette: Ata 2004. 04. 15. 23:29 -kor
Elküldve: 2004. 04. 16. 06:29
Idézet: Ata - Dátum: 2004. április 16, péntek - 0:23
aztán duplaklikk
REGEDIT4 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "NoLowDiskSpaceChecks"=dword:00000001
Hömmm, izéé.....
REGEDIT4 :confused:
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 04. 16. 06:30
Idézet: Gabesz - Dátum: 2004. április 14, szerda - 12:35
Miért, szerinted ez az XP része?
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 04. 16. 08:22
Kaptam egy új gépet, XP van rá telepítve
Computer Associates vírusírtó stb.
Virus tombolt a hálózaton gondoltam feltelepítem az összes új (virusírtó nélküli gépekre) a Symantec Antivirust (8.0)
Tévedésből erre a gépre is elkezdtem feltelepíteni de a telepítés felénél (még em indult el egy szervize sem) lefagyott a gép, az egér működött, de a billentyűzetről már semmit nem fogadott el.
Hard Reset (ki-bekapcs) próbálok bejelentkezni, bejelentkezés közben lefagy (a bejelentkező ablak sem tünt el, csak disabled-re került)
Másnap már be sem tudtam jelentkezni
:confused:
Elküldve: 2004. 04. 16. 10:31
Idézet: KGero - Dátum: 2004. április 16, péntek - 7:27
Kaptam egy új gépet, XP van rá telepítve
Computer Associates vírusírtó stb.
Virus tombolt a hálózaton gondoltam feltelepítem az összes új (virusírtó nélküli gépekre) a Symantec Antivirust (8.0)
Tévedésből erre a gépre is elkezdtem feltelepíteni de a telepítés felénél (még em indult el egy szervize sem) lefagyott a gép, az egér működött, de a billentyűzetről már semmit nem fogadott el.
Hard Reset (ki-bekapcs) próbálok bejelentkezni, bejelentkezés közben lefagy (a bejelentkező ablak sem tünt el, csak disabled-re került)
Másnap már be sem tudtam jelentkezni
:confused:
Szerintem próbáld meg csökkentett módban behozni (induláskor F8) És uninstalláld a vírusírtót, lehet, összevesztek. Ha nem megy az uninstall, akkor Start - >futtatás - > regedit és ott gyomlálj ki minden Symantec antivírusos bejegyzést!
Elküldve: 2004. 04. 16. 12:05
Idézet: Gabesz - Dátum: 2004. április 14, szerda - 10:30
Jah, ez az új májkrohasmenésvégeredmény (hogy ne legyek túl vulgáris megen) mániája, mindent aktiválni.
Elküldve: 2004. 04. 18. 13:41
C:\WINDOWS\system32\RAMASST.exe
Elküldve: 2004. 04. 18. 16:34
Idézet: Locutus - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 14:41
C:\WINDOWS\system32\RAMASST.exe
Idézet
Idézet

HijackThis is a tool, that lists all installed browser add-on, buttons, startup items and allows you to inspect, and optionally remove selected items. The program can create a backup of your original settings and also ignore selected items. Additional features include a simple list of all startup items, default start page, online updates and more. Intended for advanced users.
Van DVD íród? Esetleg LG?
(ramasst.exe - "Installed with a LG DVD writer and has the properties "CD Burning of Windows XP disabling tool for DVD MULTI drive"." )
Elküldve: 2004. 04. 18. 17:34
Segítséget kérek az XP-m helyreállításához. Sajnos belepiszkáltam a Sajátgép/kezelés/szolgáltatások/Távoli eljáráshívás(RPC)/bejelentkezés lapon a profil1 menüt letiltottam. A visszaállítás ezen a módon, nem lehetséges. Ha valaki tud segíteni, hogy hogy lehet visszaállítani az eredeti állapotot az XP újratelepítése nélkül. ( Az előzmény az volt, hogy az XP időnként újraindította magát, arra hivatkozva, hogy a Távoli eljáráshívás (RPC) hibát okozott.)
Ez a funkció sajnos szinte minden egyéb szolgáltatást letiltott, így se a renszervisszaállítás, se a szolgáltatások menü nem érhető el. Ami a rendszeren belül elérhető azt szinte mindent megpróbáltam. Még a telepítőlemez rendszer javítási funkcióját is kipróbáltam, de kb a telepítés felénél leállt, jelezve, hogy bizonyos rendszeradatokhoz nem fér hozzá, és nem tudja folytatni a telepítést. Ha van megoldás, akkor szerintem csak a csökkentett parancssoros módszer segíthet. :confused:
Elküldve: 2004. 04. 18. 17:43
Idézet: tibi-d - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 18:34
Segítséget kérek az XP-m helyreállításához. Sajnos belepiszkáltam a Sajátgép/kezelés/szolgáltatások/Távoli eljáráshívás(RPC)/bejelentkezés lapon a profil1 menüt letiltottam. A visszaállítás ezen a módon, nem lehetséges. Ha valaki tud segíteni, hogy hogy lehet visszaállítani az eredeti állapotot az XP újratelepítése nélkül. ( Az előzmény az volt, hogy az XP időnként újraindította magát, arra hivatkozva, hogy a Távoli eljáráshívás (RPC) hibát okozott.)
Ez a funkció sajnos szinte minden egyéb szolgáltatást letiltott, így se a renszervisszaállítás, se a szolgáltatások menü nem érhető el. Ami a rendszeren belül elérhető azt szinte mindent megpróbáltam. Még a telepítőlemez rendszer javítási funkcióját is kipróbáltam, de kb a telepítés felénél leállt, jelezve, hogy bizonyos rendszeradatokhoz nem fér hozzá, és nem tudja folytatni a telepítést. Ha van megoldás, akkor szerintem csak a csökkentett parancssoros módszer segíthet. :confused:
F-Secure Virus Descriptions : Lovsan
THIS VIRUS IS RANKED AS LEVEL 1 ALERT UNDER
F-SECURE RADAR.
Radar Alert LEVEL 1
NAME: Lovsan
ALIAS: MSBlast, Poza, Blaster, W32/Msblast, Lovesun
SIZE: 6176
Summary
Lovsan is a network worm that spreads by exploiting the RPC/DCOM (MS03-026) vulnerability in Windows.
UPDATE (2003-09-11 08:55 GMT)
Another RPC/DCOM vulnerability (MS03-039) has been found. Systems patched against MS03-026 must be patched again. The patch against MS03-039 fixes the MS03-026 vulnerability as well.
More information is available at
http://www.microsoft.com/technet/security/...in/MS03-039.asp
Note: The Lovsan worm can not exploit this new vulnerability.
UPDATE (2003-09-01 09:00 GMT)
Another new variant of Lovsan worm - Lovsan.F was found. For more information see:
http://www.f-secure....s/lovsanf.shtml
UPDATE (2003-08-29 03:00 GMT)
Another new variant of Lovsan worm - Lovsan.E was found. For more information see:
http://www.f-secure....s/lovsane.shtml
UPDATE (2003-08-19 10:01 GMT)
Another new variant of Lovsan worm - Lovsan.D was found. For more information see:
http://www.f-secure....s/lovsand.shtml
Also, the Welchi worm removes Lovsan.A and patches the systems. See:
http://www.f-secure....cs/welchi.shtml
UPDATE (2003-08-16 08:00 GMT)
We monitor Lovsan's DDoS attack against windowsupdate.com at:
http://www.f-secure.com/lovsan/
UPDATE (2003-08-13 17:21 GMT)
Another new variant of Lovsan worm - Lovsan.C was found. For more information see:
http://www.f-secure....s/lovsanc.shtml
UPDATE (2003-08-13 14:22 GMT)
A new variant of Lovsan worm - Lovsan.B was found. For more information see:
http://www.f-secure....s/lovsanb.shtml
UPDATE (2003-08-12 13:03 GMT)
F-Secure is upgrading the Lovsan worm (also known as Msblast) to Level 1 as it continues to spread rapidly. Currently it is the most widespread virus in the world. Symptoms include XP machines rebooting.
UPDATE (2003-08-11 21:40 GMT)
First sample of the Lovsan worm was received at 19:22 GMT on 11th of August, 2003.
This 6176 byte executable "msblast.exe" contains about 11kB of uncompressed worm code, which exploits the MS03-026 DCOM/RPC hole.
Disinfection
QUICK INSTRUCTIONS
How to get rid of Lovsan worm in 8 minutes:
1. Boot up the infected computer
2. If you keep getting the "Shutdown in 60 seconds" dialog, click Start / Run, and execute command 'shutdown -a'
3. Download and save the F-LOVSAN tool to your desktop from: ftp://ftp.f-secure.c...ls/f-lovsan.zip
4. If you're running Windows XP, Windows System Restore might restore the infection afterwards. Disable it by following these rules: http://www.f-secure..../sfc_dis1.shtml
5. Download and run the Microsoft patch to close the RPC hole.
Download for Windows 2000 from www.microsoft.com:
http://www.microsoft.com/downloads/details...6-E7CE-44C3-8...
Download for Windows XP from www.microsoft.com:
http://www.microsoft.com/downloads/details...E-A1BA-4D4A-B...
6. The patch installer will reboot the machine in the end. When the machine reboots, enter SAFE MODE by keeping F8 pressed when the computer screen goes black for a moment, then choose "1) Safe mode"
7. When the computer has booted up in Safe Mode, log in and execute the F-LOVSAN tool you downloaded in step 3.
8. Reboot normally - and you're done.
After this, it would probably be a good idea to install a firewall (such as the ones provided by F-Secure) to protect the machine from internet connections. If you can't do that, have a look at Windows XP's internal network protection settings: http://www.f-secure..../winxp_fw.shtml
Preprotection
Please note that F-Secure Internet Security protected you against this worm proactively without updates, with the distributed firewall functionality.
Disinfection tool
F-Secure's special removal tool will remove A, B, C and E variants of Lovsan. The tool can be downloaded from:
http://www.f-secure....ls/f-lovsan.zip
ftp://ftp.f-secure.c...ls/f-lovsan.zip
Documentation on the tool is available from:
http://www.f-secure....ls/f-lovsan.txt
ftp://ftp.f-secure.c...ls/f-lovsan.txt
Detailed Description
The vulnerability
Lovsan exploits a vulnerability, "Buffer Overrun In RPC Interface" which is also known as DCOM/RPC and MS03-026. This vulnerability was discovered on July 16th, 2003. More information is available on this vulnerability at
http://www.microsoft.com/technet/security/...in/MS03-026.asp
This version of the worm will only infect Windows 2000 and Windows XP machines. Systems such as Windows 95, 98 and Me are unaffected.
The worm might try to exploit Windows XP machines with Windows 2000 exploit. In many cases the worm causes XP machines to start rebooting periodically with this error message:
This system is being shut down in 60 seconds by NT Authority/System
due to an interrupted Remote Procedure Call (RPC)
Elküldve: 2004. 04. 18. 17:46
Ez az eszköz eltávolítja a Blaster férget azon Windows XP vagy Windows 2000 rendszert futtató számítógépekről, amelyeket megfertőzött a Blaster, és amelyekre telepítve van az MS03-26 [KB823980] biztonsági javítás
Összefoglaló
Fájlnév:
Windows-KB833330-HUN.exe
Letöltés mérete:
317 kB
Közzétéve:
2003. 12. 31.
Verzió:
1.0
Áttekintés
Előfordulhatott, hogy a Blaster féreg megfertőzött bizonyos rendszereket az MS03-026 [KB823980] biztonsági javítás alkalmazása előtt. Ezzel az eszközzel eltávolítható a féreg az ilyen rendszerekről. Amennyiben a rendszerre már telepítve van az MS03-026 [KB823980] vagy az MS03-039 [KB824146] javítás, az eszköz telepítése után nincs több tennivaló. Telepítse az eszközt annak érdekében, hogy eltávolíthassa a férget a számítógépről.
--------------------------------------------------------------------------------
Kapcsolódó anyagok
KB833330
Frissítés: A Blaster féreggel kapcsolatos teendők
Rendszerkövetelmények
Támogatott operációs rendszerek: Windows 2000 Service Pack 2, Windows 2000 Service Pack 3, Windows 2000 Service Pack 4, Windows XP
MS03-026 [KB823980]
--------------------------------------------------------------------------------
Útmutatások
A letöltés megkezdéséhez kattintson a Letöltés hivatkozásra, vagy válasszon egy másik nyelvet a legördülő listából, végül kattintson az Indítás gombra.
Az alábbi lehetőségek közül választhat:
A telepítés azonnali megkezdéséhez kattintson a Megnyitás gombra vagy A program futtatása a jelenlegi helyéről választógombra.
Ha később szeretné telepíteni a letöltést, a Mentés gombra, illetve a Lemezre mentés választógombra kattintva mentheti azt számítógépére.
Elküldve: 2004. 04. 18. 19:36
Elküldve: 2004. 04. 18. 19:41
Idézet: Technokol Rapid - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 20:36
TweakUI
Elküldve: 2004. 04. 18. 19:41
Idézet: Technokol Rapid - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 20:36
Start > Futtatás > GPEDIT.MSC
Felügyeleti sablonok > Rendszer > Automatikus lejátszás kikapcsolása > LETILTVA
SF
Elküldve: 2004. 04. 18. 23:08
Le lehet valahogy tiltani, hogy soha ne legyenek a windowsnak hangjai? Mert Style Xp-t (v2.0) használok és az minden újraindítás alkalmával visszarakja mindet. Ezt szeretném kiküszöbölni úgy, hogy nem szedem le a style-t.
Köszönet!
Elküldve: 2004. 04. 19. 06:20
Idézet: Lali-213 - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 0:08
Le lehet valahogy tiltani, hogy soha ne legyenek a windowsnak hangjai? Mert Style Xp-t (v2.0) használok és az minden újraindítás alkalmával visszarakja mindet. Ezt szeretném kiküszöbölni úgy, hogy nem szedem le a style-t.
Köszönet!
A Téma beállításait végignézted már? Netán Rendszerhangok none?
Elküldve: 2004. 04. 19. 08:46
Egy apró szívességet kérnék tőletek. Sajna tegnap hirtelen felindulásból beírtam az adatbázisba az xpmousefix.reg file tartalmát - backup nélkül. Ez a file a xp mouse acceleration-jét hivatott kikapcsolni (fps-ben rettenet idegesítő). Ki is kapcsolja, csakhogy most meg nem tudok egér érzékenységet állítani, bármire is állítom a csúszkát, abszolút nem számít, és most csak úgy vánszorog a mutató. Szóval inkább akkor visszacsinálnám egyelőre. Ebben kéne a segítségetek: vki olyan aki még nem piszkált bele, ki tudná menteni nekem a [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse] kulcson a SmoothMouseXCurve és a SmoothMouseYCurve értekeit? Lekötelezne.
Esetleg emelett ha tudja vki a jó megoldást az acceleration kikapcsolására, az árulja el legyen szíves. A fél netet feltúrtam már emiatt, de 99%-ban ezt a megoldást (xpmousefix.reg) írják, csak arról nincs szó sehol, hogy emiatt megszűnne az egérérzékenység állítás, gondolom akkor ez vmennyire egyedi eset nálam.
Elküldve: 2004. 04. 19. 10:34
Nem tudjátok hogy lehet a xp winlogon idejét csökkenteni? A defrag nem megoldás mert nem biztos
hogy az új winnel gyorsabb lesz, es van egy sanda gyanúm hogy majdnem érzéketlen rá:
Az nForce driverben levő soundstorm autostartjának a kilövése hihetetlen módon megturbózta
a folyamatot, az addigi 6 csík helyett 1 csíknak az első szeletéig ment,
Ez mostanság nem működik, vagy: - Új alaplapi driver
- elfelejtettem, kihagytam valamit a win-em megszokott
beállításainál
Ha erre van valami megoldás PLÍÍZ HEELP!
Elküldve: 2004. 04. 19. 11:47
Idézet: [Iron
Egy apró szívességet kérnék tőletek. Sajna tegnap hirtelen felindulásból beírtam az adatbázisba az xpmousefix.reg file tartalmát - backup nélkül. Ez a file a xp mouse acceleration-jét hivatott kikapcsolni (fps-ben rettenet idegesítő). Ki is kapcsolja, csakhogy most meg nem tudok egér érzékenységet állítani, bármire is állítom a csúszkát, abszolút nem számít, és most csak úgy vánszorog a mutató. Szóval inkább akkor visszacsinálnám egyelőre. Ebben kéne a segítségetek: vki olyan aki még nem piszkált bele, ki tudná menteni nekem a [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse] kulcson a SmoothMouseXCurve és a SmoothMouseYCurve értekeit? Lekötelezne.
Esetleg emelett ha tudja vki a jó megoldást az acceleration kikapcsolására, az árulja el legyen szíves. A fél netet feltúrtam már emiatt, de 99%-ban ezt a megoldást (xpmousefix.reg) írják, csak arról nincs szó sehol, hogy emiatt megszűnne az egérérzékenység állítás, gondolom akkor ez vmennyire egyedi eset nálam.
Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse] "ActiveWindowTracking"=dword:00000000 "DoubleClickHeight"="4" "DoubleClickSpeed"="500" "DoubleClickWidth"="4" "MouseSensitivity"="10" "MouseSpeed"="1" "MouseThreshold1"="6" "SmoothMouseXCurve"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,15,6e,00,00,00,00,00,00,00,40,\ 01,00,00,00,00,00,29,dc,03,00,00,00,00,00,00,00,28,00,00,00,00,00 "SmoothMouseYCurve"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,b8,5e,01,00,00,00,00,00,cd,4c,\ 05,00,00,00,00,00,cd,4c,18,00,00,00,00,00,00,00,38,02,00,00,00,00 "MouseThreshold2"="10" "SnapToDefaultButton"="0" "SwapMouseButtons"="0"

Súgó
A téma zárva.