Szép weblapok külsőleg, belsőleg :)
Elküldve: 2006. 03. 15. 22:15
Idézet: luckystar - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 19:14
Hmmm, hát ne haragudj, de ezen oldalak szerintem nem nagyon szépek, a szerkezetüket nézve meg egyensen rondák.
Tele vannak html hibákkal, hiányosságokkal.
Nem vagyok designer, így a külsőről nem nyilatkozom, de az oldalak kódja számomra szemétnek tűnik...sorry
Elküldve: 2006. 03. 15. 23:20
Idézet: Delawer - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 22:15
Tele vannak html hibákkal, hiányosságokkal.
Nem vagyok designer, így a külsőről nem nyilatkozom, de az oldalak kódja számomra szemétnek tűnik...sorry
Mielőtt megszólasz olvasd el a topik címét pontosan!
Külsőleg és belsőleg !!!
Gondolom olvasni még tudsz? (Az első szó betűzve K Ü L S Ő L E G .)
2. Egy oldal szerkezete, kódja lehet jó és mégis a "kutyát sem érdekli !"
A figyelem felkeltése a legfontosabb az weblapoknál.
Elküldve: 2006. 03. 15. 23:33
Idézet: luckystar - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 23:20
Külsőleg és belsőleg !!!
Gondolom olvasni még tudsz? (Az első szó betűzve K Ü L S Ő L E G .)
2. Egy oldal szerkezete, kódja lehet jó és mégis a "kutyát sem érdekli !"
Nézd meg ki indította kérlek
Egyébként kikérem magamnak a hangnemed.
Szerkesztette: Delawer 2006. 03. 15. 23:34 -kor
Elküldve: 2006. 03. 15. 23:35
Delawer nem bunkó módon írta meg a véleményét, úgyhogy kár felhúznod magad. Arról mondott véleményt amihez ért, a másikhoz hozzátette hogy "szerintem".
Tőled idézve: "Külsőleg és belsőleg !!!" Az "és" feltételezi, hogy mindkét szempontból jó (szép) a lap. Amit te oda írni akartál az a "vagy".
A lapok közül nekem egyébként a Maxboxing határeset, a többi nem tetszik. A Maxboxing is inkább csak színre tetszene, de túl zsúfolt, túl sok, túlságosan rendezetlen és áttekinthetetlen.
-----
Szerk.: Ejj, 2 perccel elkéstem, lassan gépeltem.
Szerkesztette: Harder 2006. 03. 15. 23:35 -kor
Elküldve: 2006. 03. 16. 11:20
Idézet: luckystar - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 23:20
lehet teged nem erdekel a kodja, de van akit igen.
lehet egy lap hiperszuper kinezetu, ha a kodja egy gany.
a "szep" honlapok nem ott kezdodnek, hogy csak jol neznek ki.
szamomra biztos nem.
gondolom nagyobb tapasztalatod van hasonlo teruleten Delawer-nel, azert szoltal igy be.
Szerkesztette: kukac7 2006. 03. 16. 11:21 -kor
Elküldve: 2006. 03. 16. 14:03
Intellectual Capital Sweden - talán az egyetlen design hiba, amit mondani tudnék, hogy nincs alsó bordere.
Intellectual Capital
Szerkesztette: Murmuro 2006. 03. 16. 14:07 -kor
Elküldve: 2006. 03. 16. 14:26
Idézet: Murmuro - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 14:03
Intellectual Capital Sweden - talán az egyetlen design hiba, amit mondani tudnék, hogy nincs alsó bordere.
Intellectual Capital
Az első nekem tetszik grafikailag, kódilag az sem ( table, dw-s rollover, sok warning ).
A másodiknak a designja sem tetszik
Elküldve: 2006. 03. 16. 14:28
Idézet: kukac7 - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 11:20
lehet egy lap hiperszuper kinezetu, ha a kodja egy gany.
a "szep" honlapok nem ott kezdodnek, hogy csak jol neznek ki.
szamomra biztos nem.
gondolom nagyobb tapasztalatod van hasonlo teruleten Delawer-nel, azert szoltal igy be.
Biztos, és mégráadásul olyan ízlésesen linkelte be a lapokat, hogy namég.
(kicsit kezd elegem lenni a "hirtelen felindulásból leugatlak akárki vagy wazze" stílusú postokból, és azok elkövetőiből.)
Szerkesztette: e-lias 2006. 03. 16. 14:29 -kor
Elküldve: 2006. 03. 16. 14:32
Idézet: e-lias - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 14:26
A másodiknak a designja sem tetszik
A kódot nem néztem egyiknél sem (sajnos nem érek rá, anyagot kell gyűjtenem, csak amikor megláttam, gondoltam megosztom Veletek).
A másodikban az tetszik, hogy alig használ bármiféle design elemet, és mégis van egy megjelenése. Mint egy hagyományos, egyszerű nyakkendő: bármely öltönyhöz felveheted, meg fogsz tudni jelenni vele.
Elküldve: 2006. 03. 16. 16:39
Idézet: Elrohir - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 10:11
nekem ez bejon / flash resze /
Elküldve: 2006. 03. 22. 18:50
OFF
Sajnos kezdem ennél a topicnál is azt érezni mint a "Te weboldaladnál" hogy egyre jobban előtérbe kerül a kód a design meg háttérbe.
PL: http://www.intcap.com/downloads.html
MOst komolyan ezen mi szép? vagy mire én láttam lecserélték az oldalt? Elhiszem hogy teljesen valid de úgy gondololm a "szép" design kifejezés nem egyezik a 3 darab 1 pixeles tűzpiros vonallal. Nézétek meg első két oldalon lévő linkjeimet na azok szépek nem azért mert nekem tetszenek hanem mert elnyertek x darab amerikai és nemzetközi díjat és ezzel együtt olyan neves designstúdiók csinálták akiktől csak tanulni lehet.
A szép weblap fogalmába nem igen kéne a kódnak beletartoznia véleményem szerint csak olyan szinten hogy ne essen szét az oldal a 5 legfontosabb böngészőben. Ezt kicsit ahoz tudnám hasonlítani hogy szép autó az nem azt jelenti hogy olyan motor van alatta ami sosem romlik el sajnos inkább pont fordítva.
ON
gpek
2004 www.gpek.hu | gpek@vipmail.hu
Elküldve: 2006. 03. 23. 01:11
Idézet: gpek - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 18:50
OFF
Sajnos kezdem ennél a topicnál is azt érezni mint a "Te weboldaladnál" hogy egyre jobban előtérbe kerül a kód a design meg háttérbe.
PL: http://www.intcap.com/downloads.html
MOst komolyan ezen mi szép? vagy mire én láttam lecserélték az oldalt? Elhiszem hogy teljesen valid de úgy gondololm a "szép" design kifejezés nem egyezik a 3 darab 1 pixeles tűzpiros vonallal. Nézétek meg első két oldalon lévő linkjeimet na azok szépek nem azért mert nekem tetszenek hanem mert elnyertek x darab amerikai és nemzetközi díjat és ezzel együtt olyan neves designstúdiók csinálták akiktől csak tanulni lehet.
A szép weblap fogalmába nem igen kéne a kódnak beletartoznia véleményem szerint csak olyan szinten hogy ne essen szét az oldal a 5 legfontosabb böngészőben. Ezt kicsit ahoz tudnám hasonlítani hogy szép autó az nem azt jelenti hogy olyan motor van alatta ami sosem romlik el sajnos inkább pont fordítva.
ON
gpek
ÉS, nagyon fontos volt számomra az elején, hogy mindkettő magas színvonalú legyen.
El kell adni a lapot, azaz külsőleg is látványos és ízléses legyen ÉS kódjában is legyen olyan dolog, ami széppé tudja tenni.
Legyen az egy jól sikerült AJAX-os megoldás, egy diszkrét JS, valid kód, ötletes CSS.
Én ezt értettem igazán a "belsőleg"-en.
Persze az olvasható tartalom melett.
Akik ebben a szakmában dolgoznak sokszor órákat, napokat töltenek el a gép fölött, hogy látványos és ötletes dolgokkal kápráztassák el a felhasználókat. Sajnos, az "átlag" user-t nem érdekli, miből épül fel a kód.
Bezzeg egy autónál (ha már felhoztad) nagyon is számít, hogy milyen a motor, a sebváltó, az ülés, a kormány, a huzat, a karosszéria, stb.
Tudom, azon kevesek közé tartozom, akiket jobban lenyűgöz egy dolog "hogyan"-ja, mint a nyújtott látvány...sajnálom
De épp ezért írtam azt az ÉS szót, ahogy azt már pár bejegyzéssel előttem megjegyezte Harder is, mert tudom és elismerem a két (három) szakma nem tud meglenni egymás nélkül igazán a webes szakmában.
Szóval legyünk már igényesek a kódra is, ha a külsőre rászántuk az időt és az energiát
OFF
Milliónyian szidjuk a Windows-t, mert annyira szar "belül", de a külsejét nagyon sokan csinosítgatják mégis
Köszönöm a hozzászólásokat amúgy mind a védelmemben, mind a kritikai oldalról.
Bár szerencsére nem szorulok védelemre, de jól esett
Elküldve: 2006. 03. 25. 16:17
Elküldve: 2006. 04. 21. 21:39
Manapság már alapkövetelmény a weblapoknál, hogy böngésző függetlenül jelenjenek meg es minden téren megfeleljenek a W3C konzorcium előírásainak, ez magában foglalja szerintem a szép kódot is.
Az alábbi weboldalakat ennek szellemében készítettem:
A Civis Klub Egyesület - Százhalombatta Weblapja
Cégünk weboldala
Elküldve: 2006. 04. 21. 22:12
Idézet
Nálad a grafika azért nem az a vizuális orgazmus, ezt valljuk be...
Elküldve: 2006. 04. 21. 22:22
Viszont azt vettem észre, hogy a nagyon sok flashes oldal közül minnél több a flash annál kevésbé tetszik nekem. Sok esetben tényleg sok a jópofa eredeti megoldás, de szerintem ez nagyon sokszor a használhatóság és áttekinthetőség rovására megy.
A sok intro is a fenti weboldalak elején inkább csak bosszantó. Főleg ha az ember gyorsan akar információhoz jutni. Ugyan ez igaz fokozottan a trükkös menü megoldásokra. Főleg az nem jön be ha a flashes vagy a css+photoshoppal agyonvadított oldalaknál a fél órát kell böngészgetni, ha rá akarunk akadni, egy linkre.
Kíváncsi vagyok ezekben a kérdésekben a véleményetekre.
Elküldve: 2006. 04. 22. 06:30
Idézet: Prancz_Adam - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 23:22
Viszont azt vettem észre, hogy a nagyon sok flashes oldal közül minnél több a flash annál kevésbé tetszik nekem. Sok esetben tényleg sok a jópofa eredeti megoldás, de szerintem ez nagyon sokszor a használhatóság és áttekinthetőség rovására megy.
A sok intro is a fenti weboldalak elején inkább csak bosszantó. Főleg ha az ember gyorsan akar információhoz jutni. Ugyan ez igaz fokozottan a trükkös menü megoldásokra. Főleg az nem jön be ha a flashes vagy a css+photoshoppal agyonvadított oldalaknál a fél órát kell böngészgetni, ha rá akarunk akadni, egy linkre.
Kíváncsi vagyok ezekben a kérdésekben a véleményetekre.
A szép weblap nem (feltétlenül) jelenti azt, hogy jó ill. használható is.

Súgó
A téma zárva.