HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#111 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 23. 12:13

Idézet: attilav - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 21:35

Mindenkinek, hiszen sokkal olcsóbban külön programként minden XP-t alkalmassá lehetne tenni otthoni mindenes lejátszó céljára. Ehelyett kiadják oprendszerként ami baromság, hiszen lényegében megegyezik az alap XP-vel.

Mindenkinek jobb lenne, kivéve a M$-ot, neki így is jó :).
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#112 Felhasználó inaktív   Lacika_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 23. 19:27

A64 tényleg tulzás, csak azért gondoltam rá mert anti-tuningal szinte már hűt, ha kell akkor meg gyors minimális hűtési igénnyel.

#113 Felhasználó inaktív   csiga_stilo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 11:11

Na TV kártya nem jön Ausztriából... visszamondták, hogy nem tudják szállítani.
:reklamacio:
Közben nyúl leamortizálta a cordless multimédia billentyűt. Ezt már nem is lehet kapni, szóval hétvégén nyúlpörkölt lesz nálunk!!!! 

csiga

#114 Felhasználó inaktív   seemannp 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 03. 00:26

:-) Nekem egyszer a tengerimalac rágta le a börkabátom ujját. Viszont a mistralba lehet kapni mce-hez tunereket.

#115 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 04. 14:17

Távirányító vadászoknak: iMON cuccokat akcióznak a teveboltban (bár így se olcsók :Đ).
Külső vevővel
Belső vevővel:
Kép
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#116 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 05. 09:32

Hiper médiacenter ház @ PH! cikk
Kép

#117 Felhasználó inaktív   csiga_stilo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 10:06

Idézet: seemannp - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 1:26

:-) Nekem egyszer a tengerimalac rágta le a börkabátom ujját. Viszont a mistralba lehet kapni mce-hez tunereket.

húúú, köszi a tanácsot! utánanézek....

csiga

ui: nyúl túlélte és nem sütöttem meg,,,,

#118 Felhasználó inaktív   seemannp 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 10. 04:08

Én erre vadászok! Hauppauge WinTV PVR 500 MCE dual-tuner card

Csatolt fájl:

#119 Felhasználó inaktív   csiga_stilo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 10:47

Képzeljétek! Miután megkaptam a levelet, hogy nincs az (PVR-150) eszköz és visszautalják a pénzt, 2-3 napra rá megérkezett  postával a tv kártya! :)

Nem tudom mit muveltek, de nagyon örültem neki. Egy gyors telepítés után, már muködik is.
Természetesen azért van egy kis problémám ismét.

Amikor rákeresek a csatornákra MCE alatt, csak a M2-t, MTV-t és a DunaTV-t találja meg. RTLKlub, MTV2 persze sehol. Van 5letetek rá, hogy miért? Hogy tudnám az is felvenni a listába? Biztos van valahol egy kézi hangolás opció is....

Amúgy az egész tv opció nagyon jól használható. Teljesen el vagyok alélva tőle :))))))

csiga

#120 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 14:52

Gondolom ez a TVout-os tunerkártya, akkor próbáld már ki, hogyha bekapcsolás előtt tv-t raksz rá és a monitort lekötöd, majd így kapcsolod be, hogy ad e képet, egyáltalán bejön e a windóz.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#121 Felhasználó inaktív   csiga_stilo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 15:10

Idézet: attilav - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 15:52

Gondolom ez a TVout-os tunerkártya, akkor próbáld már ki, hogyha bekapcsolás előtt tv-t raksz rá és a monitort lekötöd, majd így kapcsolod be, hogy ad e képet, egyáltalán bejön e a windóz.

Szia! Ezt nekem irtad?

Maga a TV nekem megy, csak bizonyos csatornákat nem talál meg.

csiga

#122 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 18:52

Srácok szerintem el kéne dönteni vmit.

Én is szeretnék pc-t a tv-m alá pedig van 6fejes HI-FI stereo videóm.

Miért?

1. Rohadtra unom, hogy ha felveszek valamit és meg akarom nézni akkor fél óra kell mire megtalálom. Annak ellenére, hogy van a videomon one touch playback. Mire időm lenne megnézni arra a feleségem is felvesz valamit magának utána, vagy/és a gyermekemnek megtetszik a zölden világitó gomb a video elején és gondolja meg kéne nyomni.  :) Számitógéppel egy pill és megtalálom még ha azóta fel is vettek vele.

2. Bemondják a tv-ben, hogy frankó film lesz mondjuk 10 perc mulva. Na nekem ez a 10 perc általában kevés, hogy üres kazettát találjak. A számitógép ennyi idő alatt simán felvételkész.

3. Nézem a frankó filmet és jön a telefon, hogy ide kéne menni vagy ezt kéne csinálni. Jó felveszem a végét azt megyek. Előkerül, a második pont, hogy nincs üres kazi.

Tehát aki időzitve akar felvenni az vegyen videot. Aki meg alkalomszerűen de akkor azonnal az vegyen gépet.

A gép mellet szól még az állandóan új és új codecek és mindenféle formátumok a videotömöritésben. Erre megtanintani egy asztali játékost hát nem tudom... Én mindig meglepődök mikor kapok egy winchestert tele filmmel, hogy mennyi formátum van ezen a szerencsétlen világon.

Szerintem

Szerk:

Vmit elfelejtettem jól. Ha valakinek lenne  olyan progija amivel az infratávirányitó parancsait a gép infraportján véve át lehet alakitani billentyűkombinációkká azt nagyon megköszönném. A Pana tv-m távkapcsolója úgy van megszerkesztve, hogy kezelje a pana video-t ill dvd-t is igy van egypár gomb rajt amivel frankón lehetne irányitani a gépet is.

Szerkesztette: Brianm74 2005. 06. 05. 18:56 -kor

© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#123 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 12:58

Srácok! Hol lehet kapni ezt a MCE-t? Vagy "megszerezni"? Akár magyarul is érdekelne  ;) ...
"Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok..."

A munkahely nem kocsma, hogy mindennap bejárj...

#124 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 13:23

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 19:52

Srácok szerintem el kéne dönteni vmit.

Én is szeretnék pc-t a tv-m alá pedig van 6fejes HI-FI stereo videóm.

Miért?

1. Rohadtra unom, hogy ha felveszek valamit és meg akarom nézni akkor fél óra kell mire megtalálom. Annak ellenére, hogy van a videomon one touch playback. Mire időm lenne megnézni arra a feleségem is felvesz valamit magának utána, vagy/és a gyermekemnek megtetszik a zölden világitó gomb a video elején és gondolja meg kéne nyomni.  :) Számitógéppel egy pill és megtalálom még ha azóta fel is vettek vele.

2. Bemondják a tv-ben, hogy frankó film lesz mondjuk 10 perc mulva. Na nekem ez a 10 perc általában kevés, hogy üres kazettát találjak. A számitógép ennyi idő alatt simán felvételkész.

3. Nézem a frankó filmet és jön a telefon, hogy ide kéne menni vagy ezt kéne csinálni. Jó felveszem a végét azt megyek. Előkerül, a második pont, hogy nincs üres kazi.

Tehát aki időzitve akar felvenni az vegyen videot. Aki meg alkalomszerűen de akkor azonnal az vegyen gépet.

A gép mellet szól még az állandóan új és új codecek és mindenféle formátumok a videotömöritésben. Erre megtanintani egy asztali játékost hát nem tudom... Én mindig meglepődök mikor kapok egy winchestert tele filmmel, hogy mennyi formátum van ezen a szerencsétlen világon.

Szerintem

Szerk:

Vmit elfelejtettem jól. Ha valakinek lenne  olyan progija amivel az infratávirányitó parancsait a gép infraportján véve át lehet alakitani billentyűkombinációkká azt nagyon megköszönném. A Pana tv-m távkapcsolója úgy van megszerkesztve, hogy kezelje a pana video-t ill dvd-t is igy van egypár gomb rajt amivel frankón lehetne irányitani a gépet is.

HDD-vel szerelt asztali DVD felvevő  :D  És minden gond megoldódik. Kiváló kép és hangminőség valamint a 80, 160, 250 GB HDD-k adta nagyfokú szabadság  :D

#125 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 15:47

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 14:23

HDD-vel szerelt asztali DVD felvevő  :D  És minden gond megoldódik. Kiváló kép és hangminőség valamint a 80, 160, 250 GB HDD-k adta nagyfokú szabadság  :D

:up:

A baj csak az, hogy lém az nincs régi gépem meg bőven, plusz a sok sok formátummal amivel a neten terjednek a filmek nem igazán tud mit kezdeni.
© 2005-2010. Alfa 75

#126 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 15:53

Olvasgatom itt a véleményeket a minőségről, 150-200.000 alatt nincs olyan lejátszó ami felvenné a versenyt egy pc-vel, igaz kell egy 3ghz körüli proci.
Ami még érdekes lehet, hogy lassan jön a hddvd, a pc-nél csak meghajtót kell majd cserélni hozzá.
Viszont a MCE-vel nem érdemes foglalkozni, egy nagy rakás kaki, csak spec hardverekkel együtműködve.
MCE-t én dc-ről töltöttem le, de nem érdemes....
Próbáljátok ki a showshiftert, sokkal jobb.Távirányító, pl. itt ez kijelzővel együtt van.

#127 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 20:11

Idézet: gabyka - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 13:58

Srácok! Hol lehet kapni ezt a MCE-t? Vagy "megszerezni"? Akár magyarul is érdekelne  ;) ...

Magyarorszagon nem kaphato...

#128 Felhasználó inaktív   Robert7x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 07:10

A távirányítást még csakcsak meg lehet oldani, de mostmár a bekapcsolás sem gond többé:) Nálam ez üzemel...
Bővebben a http://www.tavir.hu oldalon van infó.

A MMC nálam egy régi (PII-350 Compaq, Win98-l). Eddig mindent lejátszott. TVkártya egy ATI Rage128TV-outtal. Passzív hűtése van, a Hdd a leghangosabb:)
PC távirányítás, PCrádió, infraport, LCD, földhurok-leválasztó: http://www.tavir.hu

#129 Felhasználó inaktív   ColdMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 12:16

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 18:52

Honosítóműhely - Girder

Folyamatos üzemben nem használtam, de kipróbáltam régebben.
Sok sikert!  ;)

#130 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 21:48

Megjelent az új GeexBox. :up:
© 2005-2010. Alfa 75