HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 29. 09:21

Idézet: popla - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 9:25

hali

ezt még mindig nem sikerült orvosolnom...
lsz. ha v.ki tud segítsen! (remélem érthetően írtam le a bajt.... ha kell teszek fel képernyő képet is, meg kérdezzetek, ha v.mi nem 1értelmű!)

köszi előre is
p

"MCE2005-tel kapcs kérdésem lenne:
a my music alatt "albums" nézetben v.miért nem egymás mellé rendezve mutatja az albumokat a borító képekkel, hanem az "artists" meg a "songs" nézethez hasonlóan egymás alatt, listaként jelennek meg... eddig jól működött, ilyet ma reggel láttam először...

találkozott már v.ki hasonlóval? hogyan lehetne visszacsinálni?"

Fogalmam sincs...

#1242 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 09:40

Idézet: simpox - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 9:20

Valami linket azért adhattál volna ehhez:)

Találtam hozzá leírást:
manual

Sajnos nem lesz jó, mert nincs benne semmilyen bővítési lehetőség... mondjuk egy egyszerű PCI bus...
Ami persze tunernél kiküszöbölhető egy USB-sel, de a TV-re való kivezetés is leszükül csak DSUB-ra semmi HDMI, semmi SVideo... áhh... pedig ennyit még én is rászánnék egy második MCE beüzemelésére a hálóba...

PS:
Hangot sem lehet benne fejleszteni mondjuk 5.1-re...

Szerkesztette: simpox 2007. 10. 29. 09:41 -kor

#1243 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 29. 09:40

Idézet: simpox - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 10:20

Valami linket azért adhattál volna ehhez:)

https://forum.hwsw.hu/hirdetes/132312/hardv...aq-dell-f-s-stb

Lehet hogy mégsem ez lesz, hanem egy mérettel nagyobb (D530), amiben van belső PCI hely, és pont belefér a tunerem. Az lesz ám csak az igazi HTPC, höhö :D

#1244 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 10:04

Nem a cég reklámozása a célom, de szoktak lenni náluk kisméretű pc-k elég türhető áron.

Marseus
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1245 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 10:37

Lényegében elfér még ide a kérdésem MCE-el kapcsolatban. :) Gondolkodom én is egy HD HTPC összerakásán és gondoltam, hogy Windows MCE oprendszert teszek rá és akkor kényelmesen, távirányítóval lehet mindent elérni. :D Ellenben nem láttam még MCE rendszert, csak képekről. A kérdésem az, hogy pl. ha mp3 file-okat vagy HD filmeket akarok átmásolni a winyóra, akkor erre van külön menűpont vagy hogy tehetem meg? Távirányítóval vagy billentyűuzettel vagy hogy működik ez az egész?! :confused: :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1246 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 10:54

Windows MCE az lehet XP MCE, vagy Vista Home Premium, vagy Vista Ultimate. Ezek egyszerű Windows-ok, amik tartalmazzák a Media Centert. Vezérelni mint minden rendes Windowst, egérrel meg billentyűzettel tudod, a Media Center részéhez meg vehetsz távirányítót.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1247 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 11:02

Sziasztok!

Boldog tulajdonosa lettem egy LG 32LC41-es LCD TV-nek, es termeszetesen neki alltam fantazialni, hogyha mar van rajta HDMI csati, akkor ra kellene kotni a gepet is (masodlagos monitorkent) a TV-re, kvazi mediacenterkent mukodhetne.
Vannak homalyos pontok az elkepzeleseimben, kernek egy kis segitseget:
1, Muszaj HDMI-s kimenetu videokartyat vennem, vagy eleg egy DVI-s, es atalakitoval mehet a TV-re?
2, Ha ezt a variaciot valasztom, akkor mit vesztek a nativ HDMI-HDMI osszekotteteshez kepest?
3, Mekkora az a tavolsag, amit epp esszel at lehet hidalni (jelenleg kb. 4-5 meterre van a gep es a TV egymastol)
4, Ha meg van valami buktato a dologban, amire nem gondoltam, akkor homalyositsatok fel :-)

Elore is koszi!

#1248 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 11:11

Idézet: VKP - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 10:54

Windows MCE az lehet XP MCE, vagy Vista Home Premium, vagy Vista Ultimate. Ezek egyszerű Windows-ok, amik tartalmazzák a Media Centert. Vezérelni mint minden rendes Windowst, egérrel meg billentyűzettel tudod, a Media Center részéhez meg vehetsz távirányítót.

Hmm... Akkor ez az MCE csak egy plusz program? Lényegében akkor használhatnám a mostani WinXP SP2 + egy HTPC programot, mint pl. a Got All Media vagy Beyond Media (+ távirányító) és ugyan ott vagyok, ha jól értem?! :think: :)

Szerkesztette: Csokis 2007. 10. 29. 11:12 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1249 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 11:25

Elvileg igen. Windows Media Centernek 1 előnye van, nem kell ütni, hogy működjön, 3rd progikkal nekem az a tapasztalatom, hogy elég sokat kell rajtuk szögelni, hogy menjenek.

#1250 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 11:32

Idézet: VKP - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 11:25

Elvileg igen. Windows Media Centernek 1 előnye van, nem kell ütni, hogy működjön, 3rd progikkal nekem az a tapasztalatom, hogy elég sokat kell rajtuk szögelni, hogy menjenek.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :respect:

#1251 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 17:08

Idézet: VKP - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 12:25

1 előnye van

Meg még1: nem olyan toldott-foldott, csúnya, izémicsoda, mint a többi. Kipróbáltam én is mindenfélét, és pl. a Media Portal százszor többet tud, de a Media Center... szép :)
Animált, ki-be csúszik, halványul, AA, miazmás. Szép és kész. Letisztult.

És persze nem kell szögelni. Vagy ha mégis, akkor mivel 1-bites júzerekre lett méretezve, nagyon egyszerű beállítani.

#1252 Felhasználó inaktív   Investor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 07:30

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 11:02

Sziasztok!

Boldog tulajdonosa lettem egy LG 32LC41-es LCD TV-nek, es termeszetesen neki alltam fantazialni, hogyha mar van rajta HDMI csati, akkor ra kellene kotni a gepet is (masodlagos monitorkent) a TV-re, kvazi mediacenterkent mukodhetne.
Vannak homalyos pontok az elkepzeleseimben, kernek egy kis segitseget:
1, Muszaj HDMI-s kimenetu videokartyat vennem, vagy eleg egy DVI-s, es atalakitoval mehet a TV-re?
2, Ha ezt a variaciot valasztom, akkor mit vesztek a nativ HDMI-HDMI osszekotteteshez kepest?
3, Mekkora az a tavolsag, amit epp esszel at lehet hidalni (jelenleg kb. 4-5 meterre van a gep es a TV egymastol)
4, Ha meg van valami buktato a dologban, amire nem gondoltam, akkor homalyositsatok fel :-)

Elore is koszi!

én  a HDTV-s filmeket nem így oldottam meg!:)
Componens kábelon is kiviszi a HDTV felbontást, digitálisan rákódolja a kábelre , melyet a TV vissza kódol. Gyárilag a HDTV-hez ezt adták a karihoz.

Szerkesztette: Investor2 2007. 10. 30. 07:32 -kor

#1253 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 07:40

Idézet: Investor2 - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 7:30

én  a HDTV-s filmeket nem így oldottam meg!:)
Componens kábelon is kiviszi a HDTV felbontást, digitálisan rákódolja a kábelre , melyet a TV vissza kódol. Gyárilag a HDTV-hez ezt adták a karihoz.

Koszi, kozben atvittem a kerdest az LCD TV-monitor topicba.
Nem HD-s filmnezes a fo celom, de most ugy latom, maradok a nativ HDMI-HDMI osszekotes mellett.

#1254 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 23:30

ha van egy geped ket monitorral vagy egy tv + egy monitor, es egyik monitoron megy a media center, a masikon meg dolgozol akarmiben es elkezded nyomkodni a media center taviranyitojat, akkor az reagalni fog mindenre vagy csak akkor, ha a media center ablaka az aktiv?

#1255 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 00:28

Igenis. meg nemis. Hangerőre, némítás, pause/play, replay, skip, rew, fwd, standby gombokra reagál, livetv, recorded tv,  guide, dvd menu-re is, viszont ezeknél nem mindig teszi aktívvá magát, tehát kellemetlen tud lenni, hogy nem tudsz tv-n csatit váltani.

#1256 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 15:41

Hali!

Nincs meg valakinek az, hogy hogyan lehet MCE alá beizzítani az internetes rádiókat?
Régen megvolt az eljárást, de most sehol semmi nyomát nem találom...

Simpox

#1257 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 15:49

Idézet: VKP - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 1:28

viszont ezeknél nem mindig teszi aktívvá magát, tehát kellemetlen tud lenni, hogy nem tudsz tv-n csatit váltani.

Elég a kurzort átvinni és kattintani egyet.
Személy szerint én ilyenkor (már ha mást csinálok a másik monitoron) mindig ablakban futtatom.

#1258 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 17:07

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 14:49

Elég a kurzort átvinni és kattintani egyet.
Személy szerint én ilyenkor (már ha mást csinálok a másik monitoron) mindig ablakban futtatom.

Én is ablakban és ha átpusztulok az ágyba nem mindig rakom ki fullba és ilyenkor jön a meglepetés ami miatt vissza kell másznon :(

#1259 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 15:34

Ha kétszer megnyomod a zöld gombot, aktívvá teszi magát és teljes képernyőre méreteződik. Én is ágyból nézem :)

#1260 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 18:16

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 14:34

Ha kétszer megnyomod a zöld gombot, aktívvá teszi magát és teljes képernyőre méreteződik. Én is ágyból nézem :)

Sajnos nem :(

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.