HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   popla 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 21. 22:03

Idézet: VKP - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 15:15

Köszönöm!

első blikkre jónak tűnik :-)
ha esetleg használtad már (v. bárki más), érdekelne még pár dolog:
- tudom majd a notira dugott távkapcsolóval is irányítani? (tv out-os, uh. a tv-re kötném és nem a noti saját monitorján nézném - igazából a notit ki se nyitnám, sőt el is dugnám egy szekrénybe)
- a kép+hangminőség "használható"? (hang "jó" minőségű mp3 + "best" minőségben felvett tv)
- a "browser ablak"ból látszik v.mi? - az lenne a jó, ha pont olyan képet kapnék mintha az MCE gépet nézném...

köszi
p

#1322 Felhasználó inaktív   popla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 22:15

Idézet: popla - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 22:03

Köszönöm!

első blikkre jónak tűnik :-)
ha esetleg használtad már (v. bárki más), érdekelne még pár dolog:
- tudom majd a notira dugott távkapcsolóval is irányítani? (tv out-os, uh. a tv-re kötném és nem a noti saját monitorján nézném - igazából a notit ki se nyitnám, sőt el is dugnám egy szekrénybe)
- a kép+hangminőség "használható"? (hang "jó" minőségű mp3 + "best" minőségben felvett tv)
- a "browser ablak"ból látszik v.mi? - az lenne a jó, ha pont olyan képet kapnék mintha az MCE gépet nézném...

köszi
p

...ja, még annyi, h. először én v.mi "VNC" féle megoldásra gondoltam, csak attól tartok, hogy a távkapcsoló nem működne....
meg talán a videó (tv) lejátszás is kérdés, mert ugye az remote desktp-pal nem működik...

szerintetek?

p

#1323 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 21. 22:20

Távirányítót ki kell próbálnod, szerintem nem fog menni, minden mást tud.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1324 Felhasználó inaktív   Blasto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 19:42

Kis segítség kezdőknek.

A mellékelt REG fájl 2 dolgot tartalmaz:

- nézhetővé válnak a .DIVX filmek
- vinyóra másolt DVD-t szintén lejátsza (csak ha egy-az-egyben másolod, tehát VIDEO_TS és AUDIO_TS könyvtárral)

Üdv: Blasto

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  MCE.txt (0byte)
    Letöltések:: 69

Szerkesztette: Blasto 2007. 12. 22. 19:55 -kor

#1325 Felhasználó inaktív   Blasto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 20:00

Affene... itt van máshogy, mert valamiért hibásán ment fel, szerkeszteni meg nem engedi a hozzászólást:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\.divx]
@="divx_auto_file"
"PerceivedType"="video"
"Content Type"="video/avi"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Multimedia\WMPlayer\Extensions\.divx]
"Runtime"=dword:00000007
"Permissions"=dword:0000000f
"UserApprovedOwning"="yes"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Settings\DvdSettings]
"ShowGallery"="Gallery"

Szerkesztette: Blasto 2007. 12. 22. 20:01 -kor

#1326 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 12:30

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. nov. 23., péntek - 20:03

Találtam BBC World-öt is, beletettem az EPG-be.

ha 3 nem is, de jó 2éve lelkes Media Center használó vagyok, de elkőször történt tegnap meg velelm a következő: néztem volna a SportKlubot tegnap, (25én), és 10másodperc után kék képernyőn visszapofázott, hogy "Korlátozott tartalom". Plusz két sor szöveg, hogy a műsor közzétevője korlátoz meg hogy ezen a számítógépen nem nézhetem meg minden...stb...
Láttatok már ilyet? Alapvetően a Guide-hoz nincs köze, ha fel akartam venni, akkor is a kék képernyőt vette fel, de elkapcsolva ról, és ismét vissza 10-11-12 másodpercig ment az adás, utána ismét Korlátozott tartalom...
Manuálisan hozzáadva frekvenciával is ugyan ez a helyzet ...

:think:

#1327 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 21:44

sziasztok!

Szükségem lenne a segítségetekre!

Szükségem lenne egy olyan tunerre, ami mpeg2-t hw-es tudja kódolás stbb.. lehetőleg belső legyen, és full vista kompatibilis..

kb 20k-m van rá, légyszi segítsetek :)

Köszi!
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1328 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 21:57

WinFast PVR3000 Deluxe, PxPVR2200, (no teletext), PVR2000(32bit only)

#1329 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 00:00

Jah bocsánat, azt elfelejtettem írni hogy 64bites vistával ne szarakodjon :)

#1330 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 11:34

http://www.hauppauge.../faq_vista.html

Ezek szerint PVR-150/500. Akkor már utóbbi, mert dual, nem? :)

http://www.fer-mel.h...am=14674&page=4
http://www.arukereso.hu/tv-tuner-c4027/hau...0-p5200136.html

#1331 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 12:15

Köszike! :)

#1332 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 12:20

Sziasztok!

Ha minden igaz, engem is elért a media center láz. Visszaolvastam 1-2 oldalt, én még nem tartok ennyire gyakorlatias dolgoknál. Vettem egy 37-es plazmát, amin a tévéadás sem rossz, de igazán jól a nagy felbontású filmek mutatnak rajta. Gondolkodtam, mit kéne mellé szerezni (divx-es lejátszó, bluray lejátszó), végül a legjobb ötletnek a PC alapú media center tűnik. Gondoltam, az "építkezést" háznál kezdem.

Éjszaka keresgéltem kicsit, és ezt találtam: http://www.silverstonetek.com/ Innen kapásból 6-7 típust el tudnék képzelni. Van valakinek tapasztalata ezekkel a házakkal kapcsolatban? Itthon nem sok helyen forgalmazzák őket...

Ami tetszik még: Zalman HD160. Ezt ismeri valaki közelebbről?

Esetleg egyéb ötlet? A lényeg: jól kinéző, távirányítós házat keresek, amit be lehet úgy rendezni (vagy eleve úgy szállítják), hogy HDMI-n keresztül hajtsa meg a tévét, szaggatás nélkül lejátssza az 1080 soros videókat, csendes, relatíve alacsony fogyasztású, és alkalomadtán 1024x768-as felbontásban játszani is lehessen rajta. TV kártya egyelőre nem szükséges, de később lehet, hogy bővítenék, és ezzel kiváltanám a DVD írót.

Előre is köszönöm a segítséget.

#1333 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 16:52

Nekem egy ilyen fekvő házam van - neve:  a fekete zongora.  : )  (egyébként egy Cooler Master Cavalier)

Kép

Ebben van még egy ASUS M2A-VM HDMI alaplap. Fontos szempont volt a minél kisebb fogyasztású gép (integrált videóval, mindennel), hogy megússzam egyetlen egy halk, kisfordulatú ventivel. Ezekkel próbálkozgatok, de még a szoftver mellett nem döntöttem ... most épp az Aple klón OS X 86-al próbálkozgatok.

Szerkesztette: wassermann 2007. 12. 27. 16:57 -kor

#1334 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 22:59

Sziasztok
Megkésve ugyan, de végre megtaláltam ezt a topikot. Amennyire tudtam végig olvastam, az EPG t is sikerült beüzemelni :)  Karácsonyra megleptem magam végre gey tv vel, igy szeretném kényelmesen , távirányitoval használni a media centert, jonéhány boltot hivtam, vagy irtam nekik, de ugy vettem észre, hogy vagy azt sem tudják miröl beszélek, vagy tudják, de pont nem érdekli öket, mert évente max 1 db ot keres valaki, igy nem foglalkoznak vele :(  Szoval hol lehet kapni MCE hez távirányitot? :) Google val rákerestem, a vista távja máshogy néz ki, kicsit kockább forma, mint az xp mce hez amit lehet kapni, olyan kérdés is volna, hogy ezek kompatibilisek? Tehát ha pl most veszek egy xp távot, az késöbb pl vista val is fog menni, vagy ha most vista távot veszek, akkor az nem fogja vinni az xp mce t?
Nagyon köszönöm előre is a segitséget

#1335 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 23:09

Fogja vinni.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1336 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 01:32

Idézet: pcbrr - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 8:15

Kép

Sziasztok, ha esetleg valaki ilyet szeretne, az enyém eladósorba került, dobozában, szép állapotban. Elnézést, hogy ide írok, de a téma réteget érint. Ár megegyezés kérdése.

Némi részletességgel

A DUAL audio témában én is érdeklődnék, kinek mi jött be. Nekem MCE2005 van, a morgan feltétele után nem játszik le divx-et... Uninstall után helyreáll a rend, de továbbra sincs audio sáv választási lehetőség. Valakinek sikerült megoldania valahogyan?

Szerkesztette: --== SzaboZE ==-- 2007. 12. 28. 01:35 -kor

#1337 Felhasználó inaktív   szutyis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 09:04

Sziasztok
Lenne 1 kérdésem Vista MCE alá van torrent kliens ami betud épülni?
Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv:szutyis

#1338 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 12:36

Idézet: wassermann - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 16:52

Nekem egy ilyen fekvő házam van - neve:  a fekete zongora.  : )  (egyébként egy Cooler Master Cavalier)

Szép. :up: Sajnos nem távirányítós, így nekem nem lesz jó. Keresgélek szorgalmasan.

#1339 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 12:50

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 2:32

Sziasztok, ha esetleg valaki ilyet szeretne, az enyém eladósorba került, dobozában, szép állapotban.

A DUAL audio témában én is érdeklődnék, kinek mi jött be. Nekem MCE2005 van, a morgan feltétele után nem játszik le divx-et... Uninstall után helyreáll a rend, de továbbra sincs audio sáv választási lehetőség. Valakinek sikerült megoldania valahogyan?

1, írtam PÜ-t

2, leszedöl MINDENT!! (DivX, XviD, miazmás), SEMMI codec ne legyen fent! Aztán felteszed az ffdshow-t (valami újat, pl. 1625). Utána felteszed a Media Controlt. Utána a távirányító piros gombjával váltasz az audio sávok között.
Höhö.

#1340 Felhasználó inaktív   popla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 21:15

na, felraktam a webguede-ot, de nem igazán jött be...
illetve, asszem ez nem arra való amire én akarom használni... gondolom arra találták ki, h. ha sokat utazgatsz és nem tudod otthon megnézni a felvett műsorokat, vagy hirtelen kéne v.melyik kedvenc zenéd v. fotód, akkor egy webes felületen el tudod indítani/le tudod tölteni őket...
nekem amúgy a wifis hálón nem is ment normálisan... akadozott, meg-meg szakadt a kapcs.
persze lehet h. a szerverem túl gyenge hozzá, vagy a wifi, nemtom... mindenesetre wmplayerrel a szerveren megosztott zenéket és videókat szakadozás nélkül le tudom játszani a notin...
ja, és persze teljesen más a felület is mint az MCE alatt...
a távkapcsolót már ki se próbáltam

ügyködtem még VNC-vel is, de a hangot nem sikerült átvinnem, és a videó lejátszás is nézhetetlenül szar...

szóval? nincs 5let? - van egy nem használt notim aminek segítségével a hálóban lévő tv-n/monitoron szeretném u.azt látni mint a nappaliban a MCE gépen + távirányítani... valahogy úgy, mintha egy MCE extender lenne... - a "notira egy külön MCE install" verziót egyelőre azért halogatom, mert ahhoz kéne vennem egy külső tv tunert... + mindig agyban kéne szinkronizálnom, h. melyikkel épp mit veszek fel... tényleg egy távoli gép nem tudja v.hogy az eredeti MCE-s gépem tv tunerét meg guide-ját használni?... mert ez még megoldás lehet...

kösz
p

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »