HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   Orlando87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 20. 07:49

Sziasztok!

Kb. egy hete találtam rá erre a fórumra, a műsorújságot szerettem volna beizzítani a Media Centerben, és én is a port.hu-t szerettem volna erre felhasználni. Nem tudom pontosan, hogy kinek kell megköszönni, de most itt szeretném megköszönni neki, hogy megalkotta!

Lenne viszont egy kérdésem... lehet hogy túl sokat akarok... :P node mindegy. :) Megkérdezem. Azt vettem észre, hogy a műsorok ismertetője a Media Centerben csak néhány esetben jelenik meg. Pl. egy példa: mai Nap-Kelte tartalmát (Vendégek,témák stb.) tökéletesen lehozta, viszont pl. a mai Jóbarátokét, vagy a Mokkáét nem, pedig a port.hu-n ez olvasható.

Nálam van valami rosszul beállítva, vagy egyelőre ennyi van? Ha nem képes a műsorújság még ezek leszedésére és megjelenítésére, hogyan és mivel lehetséges ezt fejleszteni? Unalmasabb óráimban lehetséges, hogy nekiállnék...

előre is köszönöm a válaszokat,
minden jót,
Laci

#1482 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:55

Új fiú :) :
Nem, vagy legalábbis annyira időigényes, hogy én biztos nem. Ez van, osztjónapot.

Amúgy új ini, UseR jelezte hogy van már VIASAT6 is, hát nesztek.

Csatolt fájl:

#1483 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 10:12

Kedves hozzáértő SZAKIK!

Egy ideje már gondolkodom egy Media center készítésén..
Mostanában meg egy jó nagy kapacitású NAS-on is rágódom.

A kettőt összeházasítva lehetne csinálni egy olyan mediacenter-nas PC-t ami az alábbiakat tudja:

AV bemeneten felvétel (t-kábel digitális cuccról,  no tv tuner), HDMI kimeneten visszajátszás. Divx/XVID lejátszás, DVD lejátszás, MP3 (Itunes?) lejátszás, hálózati szerver (NAS) (gigabites lanon legalább 20MB/s átvitelt várok (itthoni hálóm az asztali gép és a notim között 42MB/s-et tud).

Az alábbi cucc szimpinek tűnik:
http://www.ramiris.eu/termek.php?cikkszam=...bone+%29&page=1
Homepage

Szerintetek érdemes ilyet venni? (53e Ft).

Esetleg ajánlanátok itthon is kapható elemekből valamit?
Egy XPC méretű dologra gondoltam, a többit meg remélem meg tudjátok mondani.

Előre is köszönöm!

Szerkesztette: FőDudu 2008. 05. 25. 10:14 -kor

#1484 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 10:29

Én a helyedben inkább egy mATX-es gépet építenék, minimális fogyasztású CPU-val. Ma már nem kell feltétlenül a VIA-ra gondolni, az AMD és az Intel is ad ki alacsony fogyasztású CPU-kat.

Egyébként magamból indulok ki, mert kb fél éve vettem egy NSLU2-es NAS-t, ami Linux alatt tudna a fájlok tárolása mellett USB-s TV-kártyáról DVB-T-t rögzíteni meg másokat is, de túl nagy macera, azóta is ott porosodik szegény a fiókomban : ( és arra vár, hogy nekiálljak ...

#1485 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 11:44

Én a hagyományos megoldás híve vagyok, szerintem ahhoz hogy egy HTPC  jól működjön egy jó TV kártya nem árt. Általában problémás az USB s vagy egyéb külső megoldás. A másik dolog szerintem a teljes értékű gépről se kell/érdemes lemondani, mert lehet lesz egy porosodó dobozod ami semmire nem jó már:)

Külföldi forumokon is olvasni ilyen híreket, van aki gyorsan akarja megúszni a HTPC témát, de mindenhol azt a választ kapják hogy szívás. Az integrált dolgokról pedig tudjuk, hogy sose a legjobb minőséget takarják csak az elfogadható szintett.

Tehát ha jó HTPC t akarsz, ne az integrált megoldásokat keresd. Építs egy erős PC t (minimum hauppague hvr-1300 tv kártyával) , ebbe egy passzív hűtésű videókártyát mondjuk a gigabyttól, ha full HD t akarsz akkor pedig valami mégerősebbet, határ a csillagos ég. Persze nem szabad elfelejteni mirre is akarjuk használni a gépet.

Esetleg mATX lappal is megoldhatod, ha már mindenáron kis méretett akarsz, ehhez mondjuk, hogy mutatós legyen javaslom a Thermaltake Mozart SX / VS7001SNS t:

http://www.thermaltake.com/product/Chassis...rtsx_vc7001.asp

ez egy mATX t fogadó ház/táppal és kijelzős/távírányítóval.

Szerkesztette: Sentinel80 2008. 05. 25. 11:45 -kor

Member of the MediaPortal Localisation and Test-team

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#1486 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 17:57

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 11:44

Én a hagyományos megoldás híve vagyok, szerintem ahhoz hogy egy HTPC  jól működjön egy jó TV kártya nem árt. Általában problémás az USB s vagy egyéb külső megoldás. A másik dolog szerintem a teljes értékű gépről se kell/érdemes lemondani, mert lehet lesz egy porosodó dobozod ami semmire nem jó már:)

Külföldi forumokon is olvasni ilyen híreket, van aki gyorsan akarja megúszni a HTPC témát, de mindenhol azt a választ kapják hogy szívás. Az integrált dolgokról pedig tudjuk, hogy sose a legjobb minőséget takarják csak az elfogadható szintett.

Tehát ha jó HTPC t akarsz, ne az integrált megoldásokat keresd. Építs egy erős PC t (minimum hauppague hvr-1300 tv kártyával) , ebbe egy passzív hűtésű videókártyát mondjuk a gigabyttól, ha full HD t akarsz akkor pedig valami mégerősebbet, határ a csillagos ég. Persze nem szabad elfelejteni mirre is akarjuk használni a gépet.

Esetleg mATX lappal is megoldhatod, ha már mindenáron kis méretett akarsz, ehhez mondjuk, hogy mutatós legyen javaslom a Thermaltake Mozart SX / VS7001SNS t:

http://www.thermaltake.com/product/Chassis...rtsx_vc7001.asp

ez egy mATX t fogadó ház/táppal és kijelzős/távírányítóval.

Kapható ez itthon?

#1487 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 19:28

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 17:57

Kapható ez itthon?

Kezdetnek nem rossz kiindulás:

http://www.depo.hu/t...0snsd_mozart_sx

ugye a google.hu az ember jóbarátja:)

Nekem egy Thermaltake Bach van és nagyon mutatós darab, csak ezért ajánlom. A Thermaltakes Imedian is sokat fejlődőt, de kompatibilis a MediaPortal al is és persze a távirányítót a vista is szereti.

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#1488 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 21:09

Egyébként a HDMI-kimenetes integrált mATX alaplap sem túl nagy vaszisztdasz ma már (árban sem), pl:

ASUS M2A-VM HDMI

ATI Radeon chipset-es, a HDMI kimenet az 1920*1080p-t is tudja és a hangot is kiküldi a HDMI-n ha akarod.

#1489 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 23:22

Van olyan ház, ami csak kb. 28-30 cm mély?

#1490 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 05:31

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 23:22

Van olyan ház, ami csak kb. 28-30 cm mély?

XPC

#1491 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 07:35

Látom te is olyan emberke vagy aki a bútorhoz vesz házat. A házhoz vegyél inkább bútort:) vagy vegyél egy egyszerű divx lejátszót az garantáltan kisebb.

A tápnak és az alkatrészeknek nem árt egy kis hely, emiatt van egy méret korlát, hisz végül is egy PC ről beszélünk:HDD,videókártya stb...a szellőzés sem utolsó szempont.

#1492 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 08:22

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 8:35

Látom te is olyan emberke vagy aki a bútorhoz vesz házat. A házhoz vegyél inkább bútort:) vagy vegyél egy egyszerű divx lejátszót az garantáltan kisebb.

A tápnak és az alkatrészeknek nem árt egy kis hely, emiatt van egy méret korlát, hisz végül is egy PC ről beszélünk:HDD,videókártya stb...a szellőzés sem utolsó szempont.

:) A bútor már készen van (és nagyobb nem is férne el). Biztos nem cseréljük le, mrt ahhoz túl drága volt :) A gép beszerzés/építés meg nem sürgős, csak úgy ráérősen nézegetek.

FőDudu: köszi. guglizok az xpc szóra :)

Szerkesztette: Sipi- 2008. 05. 26. 08:22 -kor

#1493 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 08:44

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 9:22

[...]
FőDudu: köszi. guglizok az xpc szóra :)

Mégsem XPC kell nekem, mert ez meg túl magas :) Vannak olyan házak amik olyanok, mint egy DVD/videó, csak kicsit magasabbak. De ugyanolyan szélesek és mélyek. Nekem valami ilyesmi kellene elfogadható áron :)

Szerkesztette: Sipi- 2008. 05. 26. 09:11 -kor

#1494 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 09:29

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 8:44

Mégsem XPC kell nekem, mert ez meg túl magas :) Vannak olyan házak amik olyanok, mint egy DVD/videó, csak kicsit magasabbak. De ugyanolyan szélesek és mélyek. Nekem valami ilyesmi kellene elfogadható áron :)

53e nettó.

Proci, ram és hdd kell bele..

#1495 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 08:03

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 10:29

53e nettó.

Proci, ram és hdd kell bele..

Szép-szép, de nincs 100ezrem htpc-re, sajnos.
(azért ~100e, mert nem tudok ramirisben vásárolni, nem tudok áfát visszigényelni, billentyűzet és egér is kell, ram-om, cpu-m és hdd-m sincs)

#1496 Felhasználó inaktív   szepi23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:36

Sziasztok!
engem is megfertőzöt a HTPC láz, az otthoni gépemet kicsit átalakítottam és rákötöttem az LCD TV-re. Tekintettel arra, hogy VGA bemenetetn csak 1024x768-at támogat (JVC :( ), DVI-HDMI-n megy rendesen 720p-s jellel. A kép elfogadható, a képarány jó, szóval minden rendben. Van egy Genius Luxmate 810 billentyűzet-egér-távirányító combo: LINK. A gép core2duo E4400, NV 8600GT, 2GB RAM, 300GB HDD, DVD RW. Az alaplap ASUS P5B-MX: LINK.
Szóval milyen programot ajánlotok? XP prof van rajta, de hát khm... :D nem eredeti. Rá valamilyen MCE progam, vagy néztem, hogy a Win vista home premium (amiben elvileg van már MCE) nem egy vagyon, az is szóba jön. Meg lehet csak úgy venni az OEM verziót, vagy kell hardware vétel is hozzá?
Kellene egy Tuner kártya is,  nem túl drága, milyet ajánlotok?

#1497 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 19:11

Idézet: szepi23 - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 12:36

...

OEM verziót te is megveheted, de telepítéstől ahhoz a hardver konfighoz kötődik a licensz amire felrakod. Azt hiszem alapból három alkalommal engedi aktiválni (pld vincsi csere), utána MS ügyfélszolgával kell tanácskozni.

#1498 Felhasználó inaktív   durkonorbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 08:49

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 8:44

Vannak olyan házak amik olyanok, mint egy DVD/videó, csak kicsit magasabbak

DVD szerű - bár emiatt azért korlátozott bővítési képességekkel bíró ház ez:

http://www.pixmania.com/hu/hu/510321/art/h...c-1s53a-ez.html

Bár mostanában van már minden alaplapon integrálva.... :)

#1499 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 08:54

Én MediaPortal t használok és nagyon jó kis ingyenes program. Ennek a tesztelésével és magyarosításával foglakozok és elmondhatom, mostanra elég sok hibát sikerült kijavítani és a magyarosítás is elfogadható szinte let hozva. Hisz mikor elindult a projekt, nem igazán volt magyarra fordítva és rengeteg hiba volt benne. 

Ennek hála szerintem lassan van olyan olyan jó mint a Vista MediaCenter vagy a Windows MCE. Ami ugye szintén nagy előny nem kell megvenni csak letölteni:

www.team-mediaportal.hu

link a támogatott tv kártyákhoz:
http://wiki.team-med...ported_TVCards/

Analog  Hardware Encoding és ugye Hybrid címszavak alatt nézz szét, hogy mi kapható itthon.

A legelterjedtebb és bevállt kártya a Hauppague:

Hauppauge Hauppauge WinTV-PVR-500 MCE-Kit
Hauppauge WinTV-HVR-1300 MCE ő számít a csúcsmodellnek, hibrid kártya analog és digitális adás vételére is alkalmas (dvb-t ha jól emlékszem)
Hauppauge WinTV-PVR-350
Hauppauge WinTV-PVR-150 ő  a legolcsóbb

http://www.depo.hu/index.php?pn=search&hos...pauge&x=57&y=22

vagy esetleg ha végkép nem akarsz sokat költeni az Avermedia m150, csak ez nagyon ritka darabb

#1500 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 08:56

Ja és mégvm szepi23i: a külső tv kártya illetve szoftveres kódolás felejtős dolog, hacsak nem akarsz idegbajt kapni:)

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.