HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 23. 13:01

Idézet: doctormax - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 11:34

Bocsika,hogy ide írok.

Lenne egy kérdésem,mégpedig valaki tud olyan szoftvert, ami 5.1, ac-3, dolby digital hangból dolby prologic hangot tud készíteni,köszi.

Kérdés minek neked 5.1 ből prologic? :) biztosan lehet ha van hozzá szoftver, viszont tuti elöszőr wav ba kell alakítani, ezzel azonban kinyirod a csatornákat és lesz stereo az 5.1 ből. Ez kb olyan mintha az avi ból akarunk dvd t csinálni: a végeredmény egy fos:) A dolby pro logic alapból nem tudom tudod e, nem 5.1 et jelent.

ja igen és a szoftver hozzá:

http://liba52.sourceforge.net/

az is kérdés mit akarsz dolby pro logic, dolby pro logic II,dolby pro logic IIx

ui:Tehát nem javaslom amit akarsz de te tudod
Member of the MediaPortal Localisation and Test-team

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#1602 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 23. 13:57

Nem fogok vitatkozni veled, Én nem "szerintemeket" irtam, hanem tényeket. Ami nem ugyanaz, mint a beszólás.
Felőlem egy jósnőnek is hihetsz, attól én még jól fogok aludni.

#1603 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 14:07

Idézet: bzoley - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 13:57

Nem fogok vitatkozni veled, Én nem "szerintemeket" irtam, hanem tényeket. Ami nem ugyanaz, mint a beszólás.
Felőlem egy jósnőnek is hihetsz, attól én még jól fogok aludni.

Na ja csak gondold át mielőtt ilyeneket írsz. Az mpeg4 jel és a mpeg2 között van némi különbség. További szép álmokat:) Zzz
Member of the MediaPortal Localisation and Test-team

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#1604 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 14:53

Ezen nincs mit átgondolni. A kártya szempontjából nincs közöttük különbség, de szerintem inkább olvasgass a témában, a tunerkártyák felépitéséről, az egyes chip-ek, és a szoftver szerepéről.

#1605 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 17:12

Szerintem onnan a sok félreértés, hogy a DVB-T csatolókat a TV-tunerekkel azonos felhasználás miatt DVB-tuner-nek nevezzük.

Azt már csak a minden hájjal megkent szakik tudják, hogy ezek igazán csak olyanok, mintegy hálózati csatoló: az égből érkező STREAM-et továbbadják a PC számára érthető villamos digitális jelfolyamként. Nem dekódolnak, csak egyszerűen nyomják magukból kifelé azt a Stream-et amire beállították őket.
A megjelenítést vagy a stream vinyóra mentését már szoftver csinálja, de legtöbbször az sem végez a digitális jelfolyammal semmiféle "hókusz-pókuszt".

#1606 Felhasználó inaktív   doctormax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 17:14

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 13:01

Kérdés minek neked 5.1 ből prologic? :) biztosan lehet ha van hozzá szoftver, viszont tuti elöszőr wav ba kell alakítani, ezzel azonban kinyirod a csatornákat és lesz stereo az 5.1 ből. Ez kb olyan mintha az avi ból akarunk dvd t csinálni: a végeredmény egy fos:) A dolby pro logic alapból nem tudom tudod e, nem 5.1 et jelent.

ja igen és a szoftver hozzá:

http://liba52.sourceforge.net/

az is kérdés mit akarsz dolby pro logic, dolby pro logic II,dolby pro logic IIx

ui:Tehát nem javaslom amit akarsz de te tudod

Én valójában arra gondoltam, hogy adott ugye a "sima" dd hang, ami 6 csatornából áll, és pl dvd van rögzítve, viszonylag normális minőségben. Nos ebből ugye minden mezei dvd lejátszó "lekever" egy 2.0, akár sztereónak is nevezhető analóg audio kimenetet, amit az asztali dvdknél a sztereó, rca kimeneten, pcnél a hangkártya audio kimenetén jelenik meg. Tehát már van egy "sztereó" lekeverésünk bármely sokcsatornás digitális hangból, amit még egy mezei sztereó akármire is rá tudok tenni, a biztonság kedvéért.

De, ha már a sokcsatornás hang elve tartalmazza a center és surround hangzást,mi akadálya annak, hogy a fennt említett 2.0, sztereónak is nevezhető anyagba, dolby prologic szerűen belekeverje a center és surround jeleket. Hiszen a Dolby cég pont azért találta ki a dolby prologicot(surroundot),hogy bármilyen sztereó, azaz 2 csatornás hangba bele lehessen keverni plusz 2 csatornát,akár egy videokazetta is lehessen 4 csatornás, valódi surround, még a legprimitívebb feltételek mellett is.

Tehát vajon mi akadálya van annak, hogy egy dvd lejátszó sztereó, rca kimenetén megjelenjen egy dolby pologic tipusú jel, hiszen elméltileg adott hozzá az a hanganyag, amiből le lehetne keverni?

#1607 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 17:59

Itt jön be az, hogy érdeke-e a gyártónak ilyet beletennie... mert lehet, hogy egy megállapodás köti pl. hogy ilyenre direkt nem teszi alkalmassá az olcsóbb cuccát vagy egyszerűen nem érdemes már beletennie mert már kihalt az a fajta technika.

Nincs egy hónapja, hogy PC-vel felvettem egy 80-as évek végén készült filmet. Amikor pár nap múlva megnéztem a filmet, valami nagyon nem tetszett a hangjával. Már a végén a stáblista végét írták ki amikor valami ilyen feliratot láttam, hogy "Dolby S sztereo hansáv". Gyorsan lementettem egy darabka Wav-ot a filmből és analizáltam:a két csatorna végig különbözött, de iszonyatos kiemelés volt a magas, és kicsit kisebb a mély tartományokban mindkét oldalon.
Rövid guglizás után kiderült, hogy a Dolby S egy igen rövid életű dolog lehetett, de ami a lényeg: találtam egy karakterisztika sereget a DolbyS-ről, így egy FFT szűrőt kézzel beállítva sikerült emberibb sztereót varázsolnom és egész hallgathatóvá vált a film ...

#1608 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 18:19

Idézet: wassermann - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 16:12

Szerintem onnan a sok félreértés, hogy a DVB-T csatolókat a TV-tunerekkel azonos felhasználás miatt DVB-tuner-nek nevezzük.

Talán az is lehet. Viszont a reklámok ha lehet, még jobban megzavarják a hétköznapi felhasználót. Lásd: a nem rég említett HVR-1300. Nem egy mai darab, a gyártó oldalán szinte érthető, hogy tízszer le van írva, hogy Mpeg-2, ami itt nem is limitet, hanem valami extra dolgot jelent(high quality Mpeg-2).
Akkoriban mér nem nagyon töprengtek Mpeg-4 AVC-n, vagy ráhagyták a DVB-T2-re. Ha most látja valaki az oldalt egy manapság elég népszerű Mpeg-4-es hír után, és ott csak Mpeg-2-vel találkozik, bizony elbizonytalanodik. A gyártó nem fog visszamenőleg minden oldalt frissíteni(bár megtehetné), és sajnos akad olyan gyártó is, ahol még igazak is lehetnek a kiírtak(saját szoftverükkel), mert szoftverből tiltják a funkciót, vagy egyszerűen egyáltalán nem támogatja az új formátumokat a szoftver.
Egy most megjelenő tuner, pl. Aver, de a Leadtek-nél sincs ez másképp mivel is lehet agyonreklámozva, persze, hogy az Mpeg-4 tudással. Ebből megint csak arra lehet következtetni, hogy csak az az egy típus fog elboldogulni az eltérő kódolással.
És akkor még ott vannak azok, akik meggyőződéssel terjesztik, hogy ez így is van.

Egy kis szössz:

For the DVB-T devices :
    1. All the Video and Audio are decoding by software.
        Video : MPEG-2 SD/HD Video, MPEG-4 AVC (aka H.264) SD/HD Video, ...
        Audio : MPEG Audio, AC3 Audio, MPEG-2 AAC Audio, MPEG-4 AAC Audio, MPEG-4 HE-AAC Audio, ...
    2. All you need is using the softwares (applications) which support the above Audio/Video formats.
        You can find many applications in the following threads (HE-AAC is the major issue) :
        http://www.tvrobbs.c...p?threadid=7870
        http://img168.images...713/hihdgm4.jpg
        http://www.hauppauge...ead.php?t=15245
        ...
        Summary :
        - ArcSoft TotalMedia 3.5.43.245 or later
        - CyberLink PowerCinema 5.1 or later
        - ...

#1609 Felhasználó inaktív   wickham40 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 13:33

Idézet: bzoley - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 20:55

Azért nem találtál rá választ, mert ilyenre nincs lehetőséged, vagy nem árt ha Perl-ben jó vagy. Előbbiből a program doksijában művelődhetsz, utóbbiban pedig az XMLTV oldalán. Részletesen le van írva, hogy készíthetsz saját grabbert, hogy fordíthatod azt be a programba. De nem véletlen, hogy csak egy grabber van.

@bzoley

valószínű a grabber dolog magas lenne nekem, a tvxb-s ini fájl is határeset volt.
viszont a bladerunnerpro és a te grabbered együttműködését szívesen próbálgatnám, ha találnék vmi jó leírást. tudnál egy linket adni?

köszi,
wh

#1610 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 15:58

Gundolom ugyanúgy működik, mint TVXB-vel, végülis csak az xml kell neki, meg dtd. Leírást talán a TVXB oldalán láttam egy évvel ezelőtt, vagy az xpmediacenter oldalán. Azóta nem foglalkoztam vele.

#1611 Felhasználó inaktív   popla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 16:33

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 16:08

Guide tényleg nem megy, de mivel Bivalybasznádon vagyok, mobillal netezek, 3G hálózat nincs, g.ci lassú, és még távoli asztallal sem tudok beokosítani a szerverre (vajon miért nem? t-gány nem engedi?), legkorábban csütörtökön fog menni a guide.

Mindenkitől elnézést kérek.

reménykedhetünk még?
(ezen a héten úgy vártam a csütörtököt, mint 30 éve a karácsonyt...  :) )

#1612 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 18:20

Nem nagyon :(

A port.hu megváltoztatta a csatornák listázását: eddig így nézett ki:

http://www.port.hu/pls/tv/tv.channel?i_dat...i_ch=1&i_xday=1
Vagyis: dátum, csatorna szám, letöltendő napok száma (1)

Mostantól a legkevesebb letölthető napok száma négy (i_xdays=4), ennél kevesebb esetén üres lapot kapok.
A TVxb nem szereti a multiday (multisection) dolgokat, illetőleg én képtelen voltam beállítani :( Akármit csinálok, az esti (20:00) törésnél átugrik a következő napra, így az esti műsor nem jön le.
ini-mágusok, rajta :)

Én erre jutottam:
url=http://www.port.hu/pls/w/tv.channel?i_ch=1&i_date=[day=yyyy-mm-dd]&i_where=1&i_days=16
special=ignorebtag,ignoredivtag,ignoreptag
start=2
title=5;6
description=7
descriptionhtmlstart=<p class="desc_text">
extractelement=from=title,to=subtitle,position=2,pattern=[ (]
extractelement=from=title,to=description,position=2,pattern=: ,) 
extractelement=from=title,to=category,position=2,pattern=[(12)],(18)],[(16)],end= - 
multisectionday=today,t+1,t+2,t+3,t+4,t+5,t+6,t+7,t+8
multisectionrowstart=<td style="vertical-align:top;text-align:center">
multisectionrowend=</td></tr></table>
multisectioncolstart=<table style="width:230px;padding:0px 10px;" cellspacing="0" cellpadding="0">
multisectioncolend=</table>

...
oszt nem megyen. Illetve megyen: 16 napra leszedi egy másodperc alatt a műsort, este nyolcig, onnan meg nincs tovább. Akinek van türelme, nekiállhat a multisection részekkel szórakozni.

Ja, és az xmltv sem megy, nem talál letölthető infót (vajon miért? :) ). Szóval perpillanat EPG kilőve, használjátok bzoley-ét :)
A'sszem én is így teszek.

Jóccakát, mentem Crysis-ozni :)

#1613 Felhasználó inaktív   popla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 18:41

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 18:20

Nem nagyon :(

A port.hu megváltoztatta a csatornák listázását: eddig így nézett ki:

http://www.port.hu/pls/tv/tv.channel?i_dat...i_ch=1&i_xday=1
Vagyis: dátum, csatorna szám, letöltendő napok száma (1)

Mostantól a legkevesebb letölthető napok száma négy (i_xdays=4), ennél kevesebb esetén üres lapot kapok.
A TVxb nem szereti a multiday (multisection) dolgokat, illetőleg én képtelen voltam beállítani :( Akármit csinálok, az esti (20:00) törésnél átugrik a következő napra, így az esti műsor nem jön le.
ini-mágusok, rajta :)

Én erre jutottam:
url=http://www.port.hu/pls/w/tv.channel?i_ch=1&i_date=[day=yyyy-mm-dd]&i_where=1&i_days=16
special=ignorebtag,ignoredivtag,ignoreptag
start=2
title=5;6
description=7
descriptionhtmlstart=<p class="desc_text">
extractelement=from=title,to=subtitle,position=2,pattern=[ (]
extractelement=from=title,to=description,position=2,pattern=: ,) 
extractelement=from=title,to=category,position=2,pattern=[(12)],(18)],[(16)],end= - 
multisectionday=today,t+1,t+2,t+3,t+4,t+5,t+6,t+7,t+8
multisectionrowstart=<td style="vertical-align:top;text-align:center">
multisectionrowend=</td></tr></table>
multisectioncolstart=<table style="width:230px;padding:0px 10px;" cellspacing="0" cellpadding="0">
multisectioncolend=</table>

...
oszt nem megyen. Illetve megyen: 16 napra leszedi egy másodperc alatt a műsort, este nyolcig, onnan meg nincs tovább. Akinek van türelme, nekiállhat a multisection részekkel szórakozni.

Ja, és az xmltv sem megy, nem talál letölthető infót (vajon miért? :) ). Szóval perpillanat EPG kilőve, használjátok bzoley-ét :)
A'sszem én is így teszek.

Jóccakát, mentem Crysis-ozni :)

szomorú... :-(

node vajh az én jó öreg mce2005-ömmel tudom-e bzoley-ét használni?
(vagy már csak nekem van ilyen elavult oprendszerem?)

p

#1614 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 18:53

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 17:20

Én xmltv-t használok, nincs vele gond. Csak töltsd le a legfrissebb alpha-t.

#1615 Felhasználó inaktív   popla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 19:27

Idézet: bzoley - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 18:53

Én xmltv-t használok, nincs vele gond. Csak töltsd le a legfrissebb alpha-t.

bzoley!

mommámeg lécci, hogy mce2005-höz hogy tudnám használni az EPG-det...

köszi
p

#1616 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 19:33

Nem ismerem az XPMCE-t, Bástya elvtárs talán többet tud róla.

#1617 Felhasználó inaktív   popla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 19:42

Idézet: bzoley - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 19:33

Nem ismerem az XPMCE-t, Bástya elvtárs talán többet tud róla.

Vágom, azért köszi!

Akkor mindenkitől kérdem: használja v.ki xp mce2005-tel bzoley EPG-jét?
ha van aki már összehozta, tegye már közzé lsz.!

köszönöm
p

#1618 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 19:47

Sikerált egy ilyent:

[001.port.hu]
name=m1
url=http://origo.hu/teve/kereso/TimelineAxaj.html?&channelId=1&showDayId=[day=yyyy-mm-dd]
htmlstart=</form>
tagtr=start=<div class="prog-lista">,end=</div>
tagtd=start=<span>,<p>,<a href>,end=</span>,</p>,</a>
special=ignoreallformatting

Viszont ez az Origo-s újság elég szar :(

Legfrissebb alpha XMLTV-t megpróbálom.

#1619 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 20:33

popla, ne agonizálj már :)
telepíted bzoley .reg fájlját ( http://www.lhsite.hu...p?article_id=11 ), osztjónapot.

#1620 Felhasználó inaktív   popla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 21:05

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 20:33

popla, ne agonizálj már :)
telepíted bzoley .reg fájlját ( http://www.lhsite.hu...p?article_id=11 ), osztjónapot.

baaaakkeer... és tényleg... már megy is...
1000kösz... és ugyanennyi bocs az agonizálásért! ;)
(...mentségemre csak annyit, h. tényleg nagyon nehezen szánom rá magam a "kísérletezgetésre"... mindig attól félek, h. rosszabb lesz mint volt... és sajna ez a félelmem több kellemetlen tapasztalaton alapul...)

viszont most minden szép és kerek! :)

:respect:
p

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83