HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Flash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 21. 23:05

Idézet: mcfly9 - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 13:57

Úgy néz ki a hibrid tuneres kérdésre megtaláltam a választ: az MCE csak vagy analóg vagy digi tunernek látja...

Igen, ezt alá tudom támasztani, az én hibrid tuneremmel is ez a helyzet, vagy analóg, vagy digi módban megy. Sajna MCE az FM rádiót se látja a tuneren, ha digire állítom be.

PowerCinema4-gyel nincs az utóbbi gond, azzal mindig megy az FM rádió, de ez is csak vagy analóg, vagy digi módban kezeli a tunert. De legalább a csatornákat nem felejti el váltáskor mint az MCE. Csak a tapasztalataim szerint kissé instabil... és bár kezeli az MCE távirányítót, egy csomó gomb nem használható :(

#342 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 09:41

Na, nekem már elegem van. :)
Nem igaz MCE alatt ilyen nem is tudom kásás a kép és elég ronda. Meg ha gyors mozgás van csíkozódik is nagyon :(
Szvsz, tegnap este leszedtem a MediaPortal 0.2 RC4-et és sokkal jobb a kép min MCE alatt.
De az miért is van hogy most minden szép és jó csak épp két csatornánál akadozik a hang vagyis inkább sistereg, nem tudom akérmilyenre állítottam a körzetet, Németország, Ausztria, Románia, stb.... akkor is ez van?
Esetleg az érthat a tunernek ha olyankor húzod ki a TV antennát a kariból amikor a gép be van kapcsolva? (TV nem ment)
Mondjuk ez érdekes lenne mert van ahol full jó a hang.
Nem tudom már mit csináljak
Zolli

#343 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 19:09

:respect:  :respect:  :respect: Akkr csak annyit mondjon meg valaki hogy miért zajos a hang csak két csatornán?
Csak annyit. :respect:  :respect:
Zolli

#344 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 01:22

Ki használ olyan MediaPc-t, amivel fel is fesz Tv adást egyből DVD-re vagy HDD-re? :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#345 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 11:11

Idézet: Socket - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 2:22

...

:confused:

Mire gondolsz? Hogy kinek van tunere?

#346 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 11:44

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 12:11

:confused:

Mire gondolsz? Hogy kinek van tunere?

Mondjuk. :D
Inkább tapasztalatra lennék kiváncsi, hogy ki hogyan használja felvételre ezeket a szerkezeteket. Én a realtime felvevésre gondolok ezalatt, tehát ami egyből tömörít és nem kell utánna még baszkurálni a tömörítéssel. (Pl. Theater 550 Pro)

Szerkesztette: Socket 2006. 06. 23. 11:44 -kor

#347 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:16

Én használom a RealTime kódolást pl. a kemrámról FireWire helyett már ezzel veszek át és nem kell vele annyit szenvedni. ;)
meg úhy néz ki hogy a TV-t is sikerült beüzemni.
Amúgy egy csatárnán már kipróbáltam és a felvétellelsincs semmi baj. ;)
Zolli

#348 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 08:19

Idézet: Socket - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 12:44

tehát ami egyből tömörít és nem kell utánna még baszkurálni a tömörítéssel. (Pl. Theater 550 Pro)

Ha HW-s kártyára gondolsz, akkor az MPEG2-t csinál - ezt sajnos nagyon is kell baszkurálni, mert mondjuk egy átlagos minőségű, 6mbps felvétel óránként kb. 3 giga (dvr-ms formátumban, MPEG2-ben 2,5gb körül).
Mármint óránként.

Én személy szerint Windows Media-ba tömörítem, mert
1, kb. 1/8-ra tömörít jelentősebb veszteség nélkül (1-pass QVBR 85, 640*512)
2, streaming formátum, mint amilyen a diviksz avi NEM :)
3, csak.

Szóval a HW tömörítés csak annyi, hogy nem terheli a gépet, de utána mindenképpen kell csinálni valamit az eredménnyel.
Azt olvastam, hogy az MPEG4 HW-tömörítős kütyüknek igen sz@r a minősége (hacsak nem teszed magas bitrátára, de akkor meg adtál egy pofont a sz@rnak).

#349 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 13:27

A DivX, illetve minden más MPEG4 minőségbeli fölénye a két menetben történő tömörítésnél mutatkozik meg igazán.

#350 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 13:46

Hmmm érdekes, én realtime-ba szoktam WMV-be tömöríteni.
De az az MPEG2 sem sok, ha az embernek van nagy vinyója.

Szerkesztette: Socket 2006. 06. 24. 13:48 -kor

#351 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 18:25

Ne tudd meg, milyen hamar megtelik a nagy vinyó is :)
Jobb még azelőtt archiválni a felvételeket, amíg nem úszol el a hellyel.

A DivX-et nem annyira ismerem, de pl. a Windows Media Encoder fullmaximum 2-pass VBR-ben mintha egy hangyaf@sznyival szebb lett volna, mint a DivX 6.akármennyi, szintén fullmaximum 2-pass módban.
Sajnos nincs 2-magos procim, így nálam finoman szólva tetű a tömörítés. De majd eljön a Core2Duo ideje :)

wassermann: Quality VBR-ben is jó az, csak sajnos a fileméret nem fix. Viszont a minőség konstans, és 1-pass miatt gyors is - kicsit pazarló a sávszélességgel, de MPEG2-höz képest nagyságrendi a méretkülönbség. Gondolom ezt minden MPEG4 (DivX, XviD, WME9, etc) tudja.
A most kapható MPEG4-es tunerek vajon hogyan tömörítenek, milyen minőségben?
Elég lehet mondjuk 1,5-2mbps neki? Az már korrekt lenne, ha a minőség megegyezik (vagy jobb) egy 8-10mbps MPEG2-vel.

#352 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 10:34

Nem tudom, mert én mindig több menetben "vacakolok". MJPEG-ben veszek fel nagyon enyhe tömörítéssel. Így egy film kb. 30GB (720*576*25) Ezután széleket vagdosok, zajtszűrök stb. majd mehet CD-re (DIVX) vagy DVD-re (MPEG2). Mindkettőnél több menetest használok.

#353 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 26. 13:22

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 8:19

Én személy szerint Windows Media-ba tömörítem, mert
1, kb. 1/8-ra tömörít jelentősebb veszteség nélkül (1-pass QVBR 85, 640*512)
2, streaming formátum, mint amilyen a diviksz avi NEM :)
3, csak.

Igaz is, a tömörítés mikéntjéről, miértjéről :) és hogyanjáról már akartam kérdezni MCE vonatkozásában. Valahol utaltál is rá korábban, hogy a MCE használta formátumot áttömöríted (ezek szerint ez lesz a WME), de már a forrás is komoly veszteséggel tömörített és nemigen finomhangolható... (Mármint MCE-ből.) Pár kikerülendő tanulságos vargabetűt írhatnál a kezdő (szelíd)motorosoknak :), ha mondjuk szempont a felvételek "hordozhatósága". (Gondolom ez esetben a WME nem feltétlenül a megfelelő formátum.)  :think:

Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 26. 13:23 -kor

#354 Felhasználó inaktív   Flash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 17:19

Idézet: Flash - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 0:18

Más: nekem is rendes MCE távirányítóm van, a hozzá tartozó USB vevővel ( van ugyan egy integrált CIR vevő a gépen, de azzal nem megy). Kikapcsolni, standby-ba küldeni vagy hibernálni tudom a gépet távirányítóval (beállítástól függően), de felébreszteni egyik módból sem... működik ez utóbbi valakinek?

No, válaszolnék a saját problémámra, ugyanis hiába próbáltam a  "thegreenbutton" fórumos leírást, de végül egy BIOS-update segített, most már működik :)

Más: kipróbáltam ezt a MediaPortal 0.2 RC4-et, de nem tetszik. Nagyon lassú, instabil, gyakran lefagy, ilyenkor kilőhetetlenül beragad a task (sőt, a shutdown is percekig tart utána), szóval nekem nagyon nem jött be...
Ami pozitívum: egyszerre kezeli hibrid tunereken a DVB-T és az analóg csatornákat is, simán tudok köztük váltogatni, nem kell újra mindent beállítani, ha váltani akarok analóg és digit csatornák közt  (mint MCE vagy PowerCinema esetén). A MCE távirányító is jól használható vele.
Ha optimalizálnak a sebességen és stabilabb lesz, akkor később ígéretes lehet.

#355 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 10:19

Idézet: Ba.G - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 14:22

Pár kikerülendő tanulságos vargabetűt írhatnál a kezdő (szelíd)motorosoknak :), ha mondjuk szempont a felvételek "hordozhatósága". (Gondolom ez esetben a WME nem feltétlenül a megfelelő formátum.)  :think:

Alapvetően érdemes bogarászni az Australian Media Center oldalt, a TheGreenButtont, és hasonló okosságokat.

Röviden:

1, DVRMSToolbox telepítése, beállítása (ezzel lehet DVR-MS-ből MPEG2-t csinálni)
2, Windows Media Encoder 9 telepítése, beállítása (neked tetsző profil létrehozása)
3, DCut telepítése, beállítása (ez, a DVRMSToolbox-szal karöltve, MCE felületen vág és tömörít WMV-be)
(4, ha AVI-t akarsz, akkor Crunchie kell, XViD-tel tömörít)

SZVSZ ez talán a legjobb formátum (mármint a WMV), mert neked tetszően lehet tömöríteni (1, 2 pass, hang szintén), streamelhető - picire tömörít jó minőségben.
Igazad van, hogy már az eredeti (6mbps) felvétel sem tökéletes, de WMV-be téve nem csökken jelentősen a minősége (hacsak nem túl alacsony a bitrate). Hogy mennyire hordozható? SZVSZ több motyó támogatja (PDA-k, médialejátszók, stb) mint a DivX-féle megoldásokat, úgyhogy nincs vele gond. Jah és a Media Center AVI-t nem tud gyorstekerni, WMV-t és DVR-MS-t viszont igen. Ez sem hátrány. MS oprendszer alá MS kodeket :)

http://www.xpmediacentre.com.au/
http://thegreenbutton.com/default.aspx

Ha visszaolvasol a topikban, van pár nagyon jó link MCE utilokhoz.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 06. 27. 10:21 -kor

#356 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:20

Hi hi

A Mediaportalhoz érdemes mindig a legújabb frissítést is feltenni, ugyanis nagyon sok hibán javítottak, javítanak folyamatosan és a magyarosítás is folyamatosan javul segédletemmel. Az MCE csakis angolul kommunikál.
a legujjabb frissítés:

http://svn.team-mediaportal.com/MediaPorta...2006--01-03.rar

Rámásolni a feltelepítetre és start.bat.

innen lehet mindig újjat szedni:

http://svn.team-mediaportal.com/?M=D&view=...on%20V0.2%20RC4

Egy ilyen frissítés könnyen segíthet bárki fagyási gondján. Mellesleg nyílt forrássú. Ami szintén mellete szól és nem az MCE mellet az az hogy jóval több kiegészítés van hozzá, és a kinézete az MCE nek egy idő után elég sokkoló (zöld, kék színek), ráadásul nehezen moddolható . Stabilabb igaz ,de nem is fog sokkal többet tudni mint a kezdeti állapota. A kijelzőt kezelő plugin is teljesen testre szabható az MP ben. Akár skin-nt is gyárthatunk magunknak. Az MCE hez a legujabb LCD kijelző kezelő már fizetős sajnos és a magyar ékezetek kezelésével is néha gondja van..Ráadásul hogy kártyát cseréltem pinnacle 110i-it Avermedia m150 re utána be is halt, nem lehetet átállítani a tunert, hisz alapból nincs ilyen fuknkció, pedig az Avermedia kifejezettem MCE hez készült. MP nél csak átállítotam a configban és zsupsz működött.:)

A mediaportal az EPG-t szintén a port.hu ról szedi xmltv segítségével, de én a tvxb progit használom, a fejlesztőnek felfrissítettem az aktuállis csatorna kollekcióját így az oldalról már ez tölthető le. Bármikor adhatok hozzá újjat és bármikor lehet javítani. Nem kell konvertálgatni és nem tart sokáig.
Az is jó hogy ha bármi gondom, bajom volt rögtön tudtam egy fejlesztővel beszélni és ha tudtak segítettek.

Most nemrég beruháztam egy Thermaltake Bach házra amiben imon VFD is van, nagyon dúrva hogy még az ékezetes karaktereket is simán kezeli. A távírányítója nemcsak hibárnálni tudja a gépet, egy szemvillanás alatt lekapcsol, sőt a távírányítóval teljesen lekapcsolt állapotból is bekapcsolható. A bootolásból való indítás pedig nem tart sokból hisz a Windows MCE hamarabb feláll mint a Windows XP.

Tehát mindenki választhat hogy ,,iszik vagy vezet'' :) el kell dönteni ki mit akar vagy stabilabb és kulcsrakész rendszert ami nem nagyon változtatható vagy egy olyat aminél előfordulhat fagyás persze előfordulhat hogy semmi gondja. Az MCE nekem viszont régen többször behallt. Nekem speciel nem fagyot a legujjabb frissítésel. Vannak gondjai a proginak, de folyamatosan fejlesztik.

béke
Member of the MediaPortal Localisation and Test-team

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#357 Felhasználó inaktív   Flash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 12:34

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:20

A Mediaportalhoz érdemes mindig a legújabb frissítést is feltenni...

Hát, kipróbáltam, de vesztemre: nem volt többé a videóknak hangja, valamit elszúr azokkal a filterekkel...
Kicsit emlékeztet azokra a kissé nehezen kezelhető codec-pakkokra...
Szerencsére az említett start.bat -ból a deregisztrálások újrafuttatásával helyreállt a rend. Úgyhogy egyelőre inkább leszedtem az egészet.
Majd akkor szólj, ha végre van valami használható végleges változat...

#358 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 16:54

na ja a kodekekhez kell érteni:)
Member of the MediaPortal Localisation and Test-team

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#359 Felhasználó inaktív   htibi58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 02. 06:40

Sentinel80:
1. Annak mi lehet az oka, hogy a MediaPortal .....0.2.0RC4-nél, WinXP alatt a gyárilag benne lévő magyar menü nem jelenik meg, csak miután a ......./Hungarian/string.xlm fejlécében és pár ékezetes karaktert felülírtam? (Tapasztaltam ilyet más magyarított programnál, ami szintén .xlm fájlokban tárolja a különféle nyelvű menüket) Gondolom az unicode-dal lehet a probléma, mert pl. a német string.xml fejlécében nem is az UTF-8 kódlap szerepel, hanem ISO-8859-1.
2. A MediaPortal által támogatott TV kártyák köre elég szűk (az enyém természetesen pont nincs közöttük), van valami plugin, amivel rávehető, hogy a kártya WDM driverét felismerje és használja?

#360 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 07:24

Idézet: htibi58 - Dátum: 2006. júl. 2., vasárnap - 7:40

Sentinel80:
1. Annak mi lehet az oka, hogy a MediaPortal .....0.2.0RC4-nél, WinXP alatt a gyárilag benne lévő magyar menü nem jelenik meg, csak miután a ......./Hungarian/string.xlm fejlécében és pár ékezetes karaktert felülírtam? (Tapasztaltam ilyet más magyarított programnál, ami szintén .xlm fájlokban tárolja a különféle nyelvű menüket) Gondolom az unicode-dal lehet a probléma, mert pl. a német string.xml fejlécében nem is az UTF-8 kódlap szerepel, hanem ISO-8859-1.
2. A MediaPortal által támogatott TV kártyák köre elég szűk (az enyém természetesen pont nincs közöttük), van valami plugin, amivel rávehető, hogy a kártya WDM driverét felismerje és használja?

Az utolsó svn-ekben már javították a magyar nyelvi fájlt.

Sztem, ha nem támogatja, akkor írjál a fejlesztőknek és belerakják. Folyamatosan bővítik a támogatott kártyák körét. HW vagy SW kártyád van?

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.