HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés.... Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   Kham 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 23. 20:30

:think: Sziasztok! Adott egy gép: intel nw 2.6ghz, 512mb ram, 2 vinyó, cd író, dvd író, passzív hűtésű saccra 9200 radeon vidkari, valamilyen gyengébb abit lap (régebbinek tűnik a bh-7nél) ééééés egy noname 300w-os táp! Elhozták hozzám azzal, hogy nem indul (nem talált rendszerindító-állományokat egyik vinyón sem, kért egy boot lemezt). Bootoltam egy xp telepítő cdről és indult is utána a vinyóról is az op.rendszer. Próbálkoztam helyreállítással stb. de újraindítás után mindig kérte a rendszerlemezt. Újrahúztam az op. rendszert, formáztam stb..., minden rendben volt a köv. bootolásig. A másik vinyóra meg fel sem engedte telepíteni az xp-t. Eközben már észrevettem, hogy hiányolja a 80 eres adatkábelt bootoláskor. Megnéztem és valóban az egyik adatkábel nem az volt. Viszont a rendszer ezzel a felállással tökéletesen ment vagy 2 évig. (Éééés találkoztam már olyannal, hogy egy évegik jól működő rendszer csak akkor kezdett vágyakozni a 80as adatkábel után, amikor a vinyó a végét járta és nem sokkal késöbb be is adta a kulcsot.) Ráadásul bootolásnál már nem mindig ismerte fel mind a 4 meghajtót, töbnyire a nagyobbik 160gb-os vinyót hagyta figyelmen kívül. Azért biztos, ami biztos kicseréltem mindkét adatkábelt 80asra, de a véletlenszerű felismerés megmaradt és persze továbbra sem bootol vinyóról. Arra jutottam, hogy a kicsi táp lesz (estleg IDE vezérlő?) a hiba forrása, de mivel nincs nem leragasztott gép a melóhelyen vásárolni kell egyet a a kipróbáláshoz.

Th. a kérdésem az, hogy a fenti konfighoz, milyen tápot ajánlotok 6-8 ezres kerettel? Tudom nem valami sok, de ennyit tudnak rászánni. Nézegettem már ezt-azt, de csak 400W-osokat éés szerény a kínálat ilyen pénzért. A Gembird "márkát" eléggé elfogadhatónak mondják minőségre is (árban nagyon olcsó), mit gondoltok róla? Ha rosszat, akkor kérek más alternatívákat is!

Előre is köszönök minden hozzászólást, véleményt és tanácsot. 
"Whatever I've done I've been staring down the barrel of a gun" DEPECHE MODE § Songwriter: Martin L. Gore § Lead singer: David Gahan § Appears on: "Ultra" album

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 05. 23. 20:37

DTK 3007 típusút.

Ez kb. 7.000.- forint.

Elküldve: 2005. 05. 23. 20:43

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 19:49

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy milyen tápot ajánlotok a köv konfighoz?

ASUS A7N8X-E Deluxe
AMD Athlon XP 2800+
Sapphire 9600XT
2x512Mb
6 200GB-os vinyó
2 darab DVD-író

A konfig már régebbi, csak most ment szét a táp. Milyen téot ajánlotok? Olyan kéne ami még elbírna utána egy újabb konfigot (még nem tudom milyet). Csak ha most úgyis venni kell, akkor már olyan legyen ami később is elég lesz.
Az ár max olyab 20-25K

FSP Bluestorm 400-as elég lenne neked szerintem de az 500-as is kijön ennyiből.

Elküldve: 2005. 05. 23. 20:44

Idézet: Kham - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 21:30

:think: Sziasztok! Adott egy gép: intel nw 2.6ghz, 512mb ram, 2 vinyó, cd író, dvd író, passzív hűtésű saccra 9200 radeon vidkari, valamilyen gyengébb abit lap (régebbinek tűnik a bh-7nél) ééééés egy noname 300w-os táp! Elhozták hozzám azzal, hogy nem indul (nem talált rendszerindító-állományokat egyik vinyón sem, kért egy boot lemezt). Bootoltam egy xp telepítő cdről és indult is utána a vinyóról is az op.rendszer. Próbálkoztam helyreállítással stb. de újraindítás után mindig kérte a rendszerlemezt. Újrahúztam az op. rendszert, formáztam stb..., minden rendben volt a köv. bootolásig. A másik vinyóra meg fel sem engedte telepíteni az xp-t. Eközben már észrevettem, hogy hiányolja a 80 eres adatkábelt bootoláskor. Megnéztem és valóban az egyik adatkábel nem az volt. Viszont a rendszer ezzel a felállással tökéletesen ment vagy 2 évig. (Éééés találkoztam már olyannal, hogy egy évegik jól működő rendszer csak akkor kezdett vágyakozni a 80as adatkábel után, amikor a vinyó a végét járta és nem sokkal késöbb be is adta a kulcsot.) Ráadásul bootolásnál már nem mindig ismerte fel mind a 4 meghajtót, töbnyire a nagyobbik 160gb-os vinyót hagyta figyelmen kívül. Azért biztos, ami biztos kicseréltem mindkét adatkábelt 80asra, de a véletlenszerű felismerés megmaradt és persze továbbra sem bootol vinyóról. Arra jutottam, hogy a kicsi táp lesz (estleg IDE vezérlő?) a hiba forrása, de mivel nincs nem leragasztott gép a melóhelyen vásárolni kell egyet a a kipróbáláshoz.

Th. a kérdésem az, hogy a fenti konfighoz, milyen tápot ajánlotok 6-8 ezres kerettel? Tudom nem valami sok, de ennyit tudnak rászánni. Nézegettem már ezt-azt, de csak 400W-osokat éés szerény a kínálat ilyen pénzért. A Gembird "márkát" eléggé elfogadhatónak mondják minőségre is (árban nagyon olcsó), mit gondoltok róla? Ha rosszat, akkor kérek más alternatívákat is!

Előre is köszönök minden hozzászólást, véleményt és tanácsot. 

300-as Chieftec (delta beles) vagy 320-as Ultrapower, de 8k-ért már 360-as Chieftec-et is kapni a mistrálban.

Elküldve: 2005. 05. 23. 20:45

Idézet: alexan - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 20:30

Sziasztok
Vettem egy FSP Blue Storm 350 tápot. De miért nem megy vele a gép? A táp gombja világít, de az alaplapon a led nem.
Mondjatok ötletet.
Köszi

jól dugtad rá? hülye kérdés de már láttam hogy valaki fordítva rakta rá :Đ

#1866 Felhasználó inaktív   Kham 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 20:55

Hmmm. Ahogy látom, inkább amelett vagytok, hogy jobb egy 300-320W-os táp, ha márkás, mint egy 400W-os gagyi. Mivel adok a véleményetekre, a kérdésem márcsak az, hogy akkor DTK vagy Chieftec?

Bár biztos nem Gembird-öt veszek, azért véleményezhetnétek, mert nagyon sok árlistában és sok eszközben (kábelek, hangfalak, tápok) láttam mostanában.

Köszi
"Whatever I've done I've been staring down the barrel of a gun" DEPECHE MODE § Songwriter: Martin L. Gore § Lead singer: David Gahan § Appears on: "Ultra" album

#1867 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 23. 20:56

Chieftec
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#1868 Felhasználó inaktív   alexan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 20:59

Elhiheted, már magamnak is gyanus voltam, de fordítva nem is lehet. A régi táppal megy. Azon csak 20-as csati van.
Abit NF8 | AMD Sempron 2600+ (400MHz) | GECUBE 9600 XTG | Samsung SM 765MB 17" | 2x 512MB KingMAX 400MHz | FSP Blue Storm 350W | NEC ND-3500AG | TEAC DV-516E

#1869 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 23. 21:12

Diegho, LaMotta: AZ eg301 kifelé húzó ventije mindig forog! Az atx-szabvány szerint is forognia kell és normális esetben is. Ez nem először látott hiba a sorozatnál: Okát nem tudom, de egészen banális is lehet (rá nem dugott csatlakozó). Potit maximumra tekerve, esetléeg kézzel megsegítve sem indul?

Hank: A félvezetők túlméretezésének azért nincs értelme, mert ettől ugyanannyi teljesítmény fog még rajtuk eldisszipálni, amitől ugyanannyira lesznek melegek. Az üzemi hőmérsékletet nem célszerű emelni, mert az fokozott terhelést jelent, tehát az ugyanannyi disszipálható teljesítményhez tartozó magasabb hőmérséklettel nem nagyon lehet variálni (és a passzív tápoknál nem is jellemző a nagy belső hőmérséklet).
Kondiból létezik 125 fokos is, de egy passzív tápban sem fogsz ilyet találni szerintem :( .
Trafókkal, tekercsekkel baj van, azok nagyon melegednek. Ott lehet túlméretezni, nagyobb cséve, vastagabb mag, vastagabb vezeték, kisebb veszteségek, nem tökig gerjesztett mag és hűtés! Ezenkívül speciálisan kell elrendezni az alkatrészeket is, kialakítva légcsatornákat közöttük, a hőre kényes kondikat messze rakva a melegedő alkatrészektől. Szóval: Nem fogod tudni kivitelezni olyan mértékű átalakítás nélkül, amiért megérné vele foglalkozni szerintem.  Egyetlen egy elrendezést ismerek, ami alkalmas lehet arra, hogy próbálkozz, ilyet Acorp tápokban láttam, nem volt elterjedt széria. A primer és szekunder alkatrészek egy bordán csücsültek, így elhajlítva 180 fokban a szekunder oldal, tekercsek, trafó a bejárat felé, a bordához közel, kondik a másik végén. A borda másik oldalán csak a graetz, a primer pufik és a szűrő volt. xxx-P tokokkal (csak azoknak nagyon kicsit a disszipálható teljesítményük) nem gond a szigetelés. A panel alkalmas lehet alakítgatni, védelmet külön kis panelen lehet rakni bele, stb...
Ha van kedved vele foglalkozni és nincs ilyen tápod, tudok keríteni egyet talán, mintha lenne a padláson :think: .
Ebbe nagyobb félvezetők (mert ugye acorp :p ), esetleg hasonló kapcsolástechnikájú tápból vaskosabb trafó (áttekerni úgysem lehet, a gyárinál jobbat tekerni otthon megintcsak nehéz megfelelő berendezés nélkül a törékeny ferrit magra), és áramváltó tekercs, kondik, aztán a teljesítmény ellenállások kb. 2x-es méretezése, ahol nem probléma, lábra tartása. Trafók hűtését valahogy meg kell oldani. Aztán a külső borda (belül rezezni mindent, hővezetés kell oda, nem hőleadás).
Hulla fáradt vagyok, biztos nem gondoltam jól végig :) , de tényleg nem ajánlom. Egy 4-5V-on forgó venti meghagyása mindenképpen ajánlatos.

Petyus: 425-ös vagy 475-ös enermax-ot. Az 5V izmosan kell, a 12V is terhelt (meg majd még lesz is, ha másik lap kerül alá), ezt a kettőt együtt csak kb. ekkora teljesítményben kapni. A 475 árban kb. 25-30k.
Milyen táp ment szét alóla?

Kham: A 360-as csíftek ajándék áron, keretbe belefér. A Gembird az ugyanaz az akorp-származék.

Alexan: Akkor valószínűleg nincs készenléti fesz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1870 Felhasználó inaktív   Kham 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 22:18

OK. Akkor 360-as Chieftec.

didyman: Akorp? Nagyon nem vagyok kikupált... Nekem csak annyi ugrik be róla, hogy találkoztam ilyen alaplapokkal még a 486-os időkben. Az, hogy ratyik voltak vagy sem... "A Gembird az ugyanaz az akorp-származék." - még mi az? Gondolom nem a Chieftec-re gondoltál... De mire? Elég gyakran találkoztam a "vargáne" (vagy mi) kifejezéssel , ezek a noname-ek, vagy valamelyik márka? Bocs, a láma kérdésekért, de érdekelnének a válaszok.

Köszi: Dj.Kakukk, diegho, ^Sunrise^, didyman és persze mindenki aki még hozzászól (netán Gabesz és stol :)

Elküldve: 2005. 05. 23. 22:46

Idézet: Kham - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 23:18

OK. Akkor 360-as Chieftec.

didyman: Akorp? Nagyon nem vagyok kikupált... Nekem csak annyi ugrik be róla, hogy találkoztam ilyen alaplapokkal még a 486-os időkben. Az, hogy ratyik voltak vagy sem... "A Gembird az ugyanaz az akorp-származék." - még mi az? Gondolom nem a Chieftec-re gondoltál... De mire? Elég gyakran találkoztam a "vargáne" (vagy mi) kifejezéssel , ezek a noname-ek, vagy valamelyik márka? Bocs, a láma kérdésekért, de érdekelnének a válaszok.

Köszi: Dj.Kakukk, diegho, ^Sunrise^, didyman és persze mindenki aki még hozzászól (netán Gabesz és stol :)

a lényeg hogy a gembird szar, nincs ben túlfeszvédelem, szar kondik etc...

Elküldve: 2005. 05. 23. 22:48

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 22:12

Diegho, LaMotta: AZ eg301 kifelé húzó ventije mindig forog! Az atx-szabvány szerint is forognia kell és normális esetben is. Ez nem először látott hiba a sorozatnál: Okát nem tudom, de egészen banális is lehet (rá nem dugott csatlakozó). Potit maximumra tekerve, esetléeg kézzel megsegítve sem indul?

Szériahiba?

#1873 Felhasználó inaktív   LaMotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 23:04

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 20:12

Hát akkor viszavitel lesz belőle... A ventit próbáltuk manuálisan hajtani, azaz rásegíteni de nem angyon akart menni. A potit nem nagyon piszkálnám, a garancia még él. Még csak pár napos :D.. Cseréljék ki akkor már :).

Viszont lenne még egy kérdésem:
Lehet, hogy nemsokára veszek egy GeForce 6600-asat, ahhoz viszont lehet, hogy kicsit nagyobb táp kéne..? Vagy ez az Enermax még belefér? Ha nem, akkor melyik lenne a jobb ebben az esetben? A GeForce 3-asommal egy egy jó sorrend volt (Köszi Didyman ;)!)

FSP Blue Storm 350
Chieftec HPC-360-302-DF
Chieftec CT360D

És az mitől függ, hogy ATX 1.3-asat, vagy ATX 2.0-ásat vegyen az ember? Az Enermax-ban az 1.3-ast ajánlottad, Didyman.
Abit NF7-S-em van, ha alaplaptól :)...

Köszi Srácok!

LaMotta

#1874 Felhasználó inaktív   LaMotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 23:05

Idézet: diegho - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 21:48

Szériahiba?

Heh... Jól kifogtam akkor egy példányt belőle :D....

#1875 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 23:14

Taán nem az, csak nem az első eset :) . A Tiéden nincs külső poti? Mert arra gondoltam (FMA sorozat-Fan Monitor&Adjustable).
Egy 6600GT simán belefér még (nézd meg adataimnál, mit visz).
Az 1.3 az ATX12V-ot tartalmazza, 20+4 tűs felállásban (ami Neked kell), az ATX2.0 pedig a 24 tűs megoldás, újabb lapokon csak ilyennel fogsz találkozni már.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Elküldve: 2005. 05. 23. 23:16

Idézet: LaMotta - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 0:04

Hát akkor viszavitel lesz belőle... A ventit próbáltuk manuálisan hajtani, azaz rásegíteni de nem angyon akart menni. A potit nem nagyon piszkálnám, a garancia még él. Még csak pár napos :D.. Cseréljék ki akkor már :).

Viszont lenne még egy kérdésem:
Lehet, hogy nemsokára veszek egy GeForce 6600-asat, ahhoz viszont lehet, hogy kicsit nagyobb táp kéne..? Vagy ez az Enermax még belefér? Ha nem, akkor melyik lenne a jobb ebben az esetben? A GeForce 3-asommal egy egy jó sorrend volt (Köszi Didyman ;)!)

FSP Blue Storm 350
Chieftec HPC-360-302-DF
Chieftec CT360D

És az mitől függ, hogy ATX 1.3-asat, vagy ATX 2.0-ásat vegyen az ember? Az Enermax-ban az 1.3-ast ajánlottad, Didyman.
Abit NF7-S-em van, ha alaplaptól :)...

Köszi Srácok!

LaMotta

Tehát socketA konfig akkor neked nem a 12V lesz a legfontosabb, szerintem az álltalad említett tápok közül bármelyiket megveheted, de ha a jövőre gondolsz akkor valamelyik 2.0-ás FSP vagy CT.

#1877 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 07:09

Ha NF7-ese van, akkor a 12V lesz ott is a legfontosabb :)
De ezzel együtt bármelyiket veheted, de ha van csere enermax-ból, én maradnék annál, ehhez a konfighoz még elég.

#1878 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 10:22

Idézek a terminal.hu fórumáról. Az érdekesség alul a táp típusa :)

Hi !

Annó a T.-i fiókban tettem helyre ezt-azt kb. 93-ban. Egyszercsak dörrenés, füst, por, égett szag. Mondják a lányok, hogy a Kisvállalkozós gép volt. Gép műxik. Leállítom, szétszedem, minden okésnak tűnik. Bekapcsolom, műxik. A kb. 6 éves gép nem csinált akkor mást, mint begyújtotta a szöszöket és kirobbantotta magából a port. Majdnem gyári tiszta lett minden. A gép még változtatás nélkül kb. 2 évig működött. Ja a tápegység a köv gyártmányú volt: "Vörös Csillag MGTsz Elektronikai melléküzemág". És ez nem vicc. ))

Tisztelettel: Zsivágó
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1879 Felhasználó inaktív   LaMotta 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 24. 10:36

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 6:09

Ha NF7-ese van, akkor a 12V lesz ott is a legfontosabb :)
De ezzel együtt bármelyiket veheted, de ha van csere enermax-ból, én maradnék annál, ehhez a konfighoz még elég.

Először is köszi Srácok, mindkettőtöknek :D!
Rendben! Akkor szerintem maradok az Enermax-nál. Minőségi márka és olcsó. Csak kifogtam egy hibásat :D.
Megnéztem a konyhai géped :D adatait. Hát ha ezt viszi a tápod... Az enyém csak fél úton van ettől, mert semmiféle külső periféria nincs :).
Külső poti az nincs.
Ja, viszont az Enermax dobozán ATX 1.2 van írva. Az nagy gáz :confused:? Talán ezért nincs rajta a kis tekerő :)?
De nem baj, ha kicserélik, 1.3-asat kérek :reklamacio:!

#1880 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 10:53

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 11:22

Ja a tápegység a köv gyártmányú volt: "Vörös Csillag MGTsz Elektronikai melléküzemág". És ez nem vicc. ))

Mekkora összefonódás volt akkoriban is már, a matáv csak akkor engedélyezett modemet rakni a 486-os :) szervrünkbe, ha ilyen típusú tápegységet szereltünk bele! :D

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.