HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés.... Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   Gollam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 14:02

kivéve, mikor a 2db 10000 fordulaú scsi vinchester és a másik 2db ide egyszerre felpörög...
Na, de nem is ez a lényeg, hanem ha van egy 420-asom, semmiképp sem szeretnék kisebbet.
Vannak táp kalkulátorok, mindegyikkel 400W körül jött ki.
pl.: http://www.jscustompcs.com/power_supply/Po...tor.php?cmd=AMD

ennél 396W...

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 06. 08. 14:24

Idézet: Gollam - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 15:02

kivéve, mikor a 2db 10000 fordulaú scsi vinchester és a másik 2db ide egyszerre felpörög...
Na, de nem is ez a lényeg, hanem ha van egy 420-asom, semmiképp sem szeretnék kisebbet.

ennél 396W...

és szerinted ezekből az írásjeleken kívül mi igaz? ezek erősen PEAK-ben számolnak, tehát bőven nem eszik ennyit a géped.

#2063 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 14:43

Idézet: Gollam - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 15:02

ennél 396W...

ez kapitalis baromsag, az eletben nem fog annyit fogyasztani a geped... nemhogy 390et nem, de meg 300at sem... sot...
what the fuck is WTF?

#2064 Felhasználó inaktív   Gollam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 14:45

Szerintem ezek bekapcsolásnál felvett értékek. De, mint írtam nem is igazán az a lényeg, hanem, hogy ha van egy 420-as tápom, akkor nem szeretnék venni egy 350-est. Főleg, hogy azért rendesen melegszik a Chieftec is.
Köszömöm egyébként a másik tipus ajánlását, de válogatni nem nagyon tudok, mert van a Chieftec és a Raptoxx. Tehát ezek közül kell választanom.

#2065 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 14:51

Idézet: Gollam - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 15:45

Szerintem ezek bekapcsolásnál felvett értékek. De, mint írtam nem is igazán az a lényeg, hanem, hogy ha van egy 420-as tápom, akkor nem szeretnék venni egy 350-est. Főleg, hogy azért rendesen melegszik a Chieftec is.
Köszömöm egyébként a másik tipus ajánlását, de válogatni nem nagyon tudok, mert van a Chieftec és a Raptoxx. Tehát ezek közül kell választanom.

hat kitudja mi van abban a "raptoxx" tapban, de konnyen lehet, hogy a valodi teljesitmenye a 350et sem eri el..
what the fuck is WTF?

#2066 Felhasználó inaktív   Gollam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 14:54

Hát bizony az lehet, ezért is tettem fel a kértdést, hátha találkozott már vele valaki. Egyébként ahhoz azért elég nehéz és drága, hogy nagyon rossz legyen. Lehetséges, hogy csak nem nagyon ismert. Bár, hogy nem nagyon ismeritek Ti sem, azt hiszem inkább hanyagolom...

#2067 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:07

Én eddig 3 külömböző CT-t láttam egyik sem volt leragasztva. Ha ténlyeg a csend a lényeg akkor továbbra is a halkabb venti cseréjét javasolom. De jó lenne végre hallani a két mestert mert ők sokkal jobban tudják mi a zörgés e téren mint én. Remélem még estig befutnak ők is. Én szerintem kedves Gollam mindenkép várd meg ők mit mondanak rá mert egy elkapkodott tápvétel nem igazán jó.

#2068 Felhasználó inaktív   Gollam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:18

Köszönöm, de akkor - mostmár a végére - pontosítom a helyzetet. Egy gépet rakok össze, melybe a Raptoxx kerül(ne). Megbeszéltem a leendő tulajjal, hogy neki használt táp is jó. A hang őt nem zavarja, mert a gép egy kamerarendszer adatrögzítésével lesz elfoglalva, külön helységben. (Gar. van rá, áfát pedig megspórol így). Szombatra érkezik a gép többi alkatrésze, addigra kellene info. A másik problémám, hogy a 2db 8cm-es venti elég nagy fordulatszámon üzemel, de szerintem kell is nekik, mert majdhogynem forró a táp. (inkább erős meleg).
Na de mindegy, hátha addig bebotlik ide valaki, aki megmondja a tutit.

THX mégegyszer

#2069 Felhasználó inaktív   RendszerGarázda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:55

Idézet: Gollam - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 12:57

Sziasztok!
Dilemmám a következő:
Adott egy Chieftec420w active pfc-s táp, amiben van 2db 8cm-es tápventillátor. Ezek eléggé hangosak, legalább is engem zavar. Le tudnám ezt cserélni egy RAPTOXX RT-550W 1.3-ra. Nem tudom, hogy megéri-e. Ebben 1db 12cm-es venti van, a 3,5,12v -os ágak terhelhetősége kb. 10%-al alacsonyabb.

Valaki hozzáértő segítsen, vagy esetleg tapasztalatok is érdekelnének erről a RAPTOXX-ról, tekintve, hogy sosem hallottam róla eddig. Fogásra jó nehéz ez is, nem úgy mint a qtec és társai.

A gépben van 2db IDE-s HDD, 1 IDE DVD/RW, 2 SCSI 10k HDD, 1 SCSI CDRW, Barton 3000+, 2gb RAM

Előre is thx!

Vegyél bele 2db 8cm-es Nexus ventit és semmi hangja nem lesz a tápna, én is ezt tettem és nem hallom a tápot, engem is nagyon zavarnak a kis hangok pedig.

#2070 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:43

A Q-tech tápokról mik a tapasztalatok?
Esetleg egy belső fényképe nincs valakinek a 550-esről?
Vajon az 550-es aztó különbözteti meg a 650-estől, hogy abban 3 db ventilátor van meret annyira kell hűteni? ;)

#2071 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:49

Közben nyomoztam egy kicsit: az 500W-os:
Voltage Peak current Max. current
+5V 35 A 25 A
+12V 18 A 14 A
+3.3V 28 A 14 A
-5V 1 A 0.5 A
-12V 1 A 0.5 A

Az 550W-es:
5V-40A, 12V-20A 3,3V-30A
3,3V+5V=285W
12V=240W

A 650-es:
+3.3V 30A
+5V 45A
+12V 25A
-5V 1A
-12V 1A

Mi lehet ebből a realítás?

#2072 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:58

Sziasztok!

A minap szétszedtem a lassan 4 éve szolgáló 300-as Enermax tápomat, hogy kicsit kitakarítsam (nem is tudom, hogy ment már át rajta a levegő :D ). Ha jól láttam, mind a nyolcas, mind a kileneces venti teljesen mezei darab benne, úgyhogy rögtön jött az ötlet, hogy legalább a nyolcast kicserélném valami halkabb típusra (silentblade-re gondoltam speciel). Jó a logikám, és tényleg egyszerűen megejthető a csere (mindenféle káros anomáliák okozása nélkül), vagy inkább felejtsem el? :)

#2073 Felhasználó inaktív   RendszerGarázda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 19:09

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 19:43

A Q-tech tápokról mik a tapasztalatok?
Esetleg egy belső fényképe nincs valakinek a 550-esről?
Vajon az 550-es aztó különbözteti meg a 650-estől, hogy abban 3 db ventilátor van meret annyira kell hűteni? ;)

Nekem tapasztalatom az nincsen, de amikor összehasonlítottam egy 360as CT és egy 550 QTec tápot, akkor a CT nyert, pedig az 190Wattal kisebb. ;)

#2074 Felhasználó inaktív   RendszerGarázda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 19:10

Idézet: keton - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 19:58

Sziasztok!

A minap szétszedtem a lassan 4 éve szolgáló 300-as Enermax tápomat, hogy kicsit kitakarítsam (nem is tudom, hogy ment már át rajta a levegő :D ). Ha jól láttam, mind a nyolcas, mind a kileneces venti teljesen mezei darab benne, úgyhogy rögtön jött az ötlet, hogy legalább a nyolcast kicserélném valami halkabb típusra (silentblade-re gondoltam speciel). Jó a logikám, és tényleg egyszerűen megejthető a csere (mindenféle káros anomáliák okozása nélkül), vagy inkább felejtsem el? :)

Szerintem cseréld.:)

#2075 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 22:01

Raptoxx: érdekes márka. A tápjaik beléről fogalmam sincs (mármint, hogy kinek a terméke), de tisztességes építmények, megfelelő védelemmel. Nem hinném, hogy saját tervezésű tápjaik lennének, ehhez túl kis hal a cég-mindössze 3 éves. A honlapjuk sem valami nagy ász :lol: . Elvileg high-end termékeket árulnak. Szvsz érdemes lehet kipróbálni. A Chieftec-ek általában nagyobb belső hőmérsékletet engednek meg, cserébe az alacsonyabban pörgő ventikét. Egyébként a csere akkor tűnik ésszerűnek, ha a Raptoxx 12V-os ága számottevően erősebb. Bár a leírt konfig erősen 12V-függő, nem egy rettenet nagy fogyasztó (Nézd meg adataimat, mi minden megy egy 300-as enermax-szal). Tehát teljesítmény nem kell akkora, de 12V az igen.
Súlya lehet is a raptoxx-nak, a passzív pfc miatt :) .

Q-tec: 550W "peak" (legalább ők odaírják, hogy csúcs)=350W folyamatos teljesítmény. Nincs velük nagy baj, csak olyan pehelykék és annyi pénzért kapni olyat, ami amiben van anyag.

Enermax és silentblade: Az enyémben is így van :) . Hőfokfüggő és felülbírálja a poti állását, ha melege van-úgyhogy tág határokig lehet ventiket rakni bele.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2076 Felhasználó inaktív   Gollam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 09:20

Köszönöm a hozzászólásokat. Tekintve, hogy papíron a 12V-os ága (is) kevésbé terhelhető a Raptoxx-nak, így valószínű, hogy marad a CT. Ventillátor cserékkel.
Mondjuk a weboldaluk tényleg webdesing kategória... :)

Szerkesztette: Gollam 2005. 06. 09. 09:21 -kor

#2077 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 10:07

Idézet: voison - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 7:31

adott egy 400w-os fsp táp.
1 venti van benne, 1600as fordulat körül dolgozik.
kérdésem az hogy, ha megfordítom benne a ventit azzal
javulna a hűtése vagy romlik?
államdóan nyitott házról van szó (oldallap sufniban)

Igen, javulni fog, hiszen, állandóan fris, hideg levegőt kap majd az elektronika.
Csak, el nem felejtsd, ha zárod a házat, hogy 1 plussz venti kell majd a házba, ami kefelé húz!

#2078 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 10:10

Jáááj!

Vettem egy új házat, ami Mercury névre hallgat, természetesen táp nélkül :D , és láttam, a belőle kiszerelt "450W"-os "tápot".
Hát, a bele, megegyezik a 300-aéval, csak nagyobb bordák vannak benne, az alkatrészek, viszont koppra ugyanazok.
Egyébként a ház nem rossz.

#2079 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 15:44

Egy htpc-t rakok össze valószínűleg valami 3.0GHz-körüli proci lesz, microatx alaplap, minnél több alaplapi integrált dolgot használva, egy dvd író, egy winyó, ha nem jó az alaplapi videó, akkor egy videókártya, meg egy sb live. Ennyi.
Fogyasztás szempontjából pentium vagy atmel?
Mennyi lehet ennek a táp igénye?
300W körül?
Egy ekkora procit egy rendes video feldolgozás rendessen megdolgoztatja.

#2080 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 18:22

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 16:44

Egy htpc-t rakok össze valószínűleg valami 3.0GHz-körüli proci lesz, microatx alaplap, minnél több alaplapi integrált dolgot használva, egy dvd író, egy winyó, ha nem jó az alaplapi videó, akkor egy videókártya, meg egy sb live. Ennyi.
Fogyasztás szempontjából pentium vagy atmel?
Mennyi lehet ennek a táp igénye?
300W körül?
Egy ekkora procit egy rendes video feldolgozás rendessen megdolgoztatja.

ebbe gondolom vmi SFX kategorias tap kell, nemde? egy 200as fsp talan boven eleg..
what the fuck is WTF?

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.