Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 6:46
- BIOS frissítés: 1010-ről 1013-ra.
- NVIDIA driver frissítés V6.65 -re (XP-re van 6.66?)
- kábelek cserélgetése
- másik SATA csatornákon is kipróbáltam
Érdekesség amit megfigyeltem, hogy ha egy sikertelen megtalálás után kap a gép egy resetet, utána biztos, hogy egyből megfogja találni egészen addig míg hosszabb időre ki nem kapcsolom a gépet.
Egyébként ti milyen SATA/IDE drivereket használtok? Én csináltam egy SATAs XP telepítőt, és azokkal működött minden rendesen, majd most NVIDIA Chipset driver frissitéskor (6.65) raktam csak fel a gyári drivereket. Most megjelent a két vinyó, hogy biztonságosan eltávolíthatom őket. Melyiket érdemes, illetve kinek mi a tapasztalata?
Én 6.86-os használom. Sata kábelt próbáld meg cserélni a kérdéses winyón esetleg a tápcsatit is, ha tudod. Nehogy már egy sz@r kábel szivasson :Đ
Nem biztos, hogy ez a baj, de talán ezeket a legegyszerűbb kizárni.
Én a múltkor már darabokra szedtem egy gépet, szinte minden alkatrészt kicseréltem, mert a gép nem indult. Nem volt már más ötletem így a 2 memóriamodulból az egyiket kikaptam és lám a gép egyből megtáltosodott. A modul halott volt. Én meg szerelhettem össze a gépet. Elvitték, majd 2 nap múlva hívnak, hogy megint nem indul. Elhozták ismét, de most a win bluedeath-el beállt induláskor, szóval nem pontosan ugyanúgy nem indult. Megint szétkapom a gépet darabokra, de csaknem történt javulás.
A winyót, megvizsgálva másik gépben a gyártócég diagnosztikai progija szerint sürgősen adatmentésre szorul. OK winyó meghalt, tele javíthatatlan BAD sectorral (HDDregen). Új winyó 250GB Samu rendberakva másik gépen, majd be a végleges helyére, gép indít és lám a Smart egyből ugat, hogy sürgős adatmentést kell csinálni a winyón, mert haldoklik. :confused:
Na ekkor kihajítom a 1,5 méteres IDE kábelt (ekkorával eddig még nem találkoztam :Đ ), belöktem egy 90centiset, amivel már ilyen gond nem jelentkezett. Az eredeti IDE kábel egyik vége (HDD rackre volt dugva) szét volt szakadva, gondolom jót tett a winyónak.
Nade már megint elkalandoztam, fene a pofám :Đ

Súgó
A téma zárva.