Idézet: donphobos - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 13:53
A gépet főleg munkára (képfeldolgozás) használom, nagyon ritkán játszom. Ha igen, akkor atom régi (ezredfordulós) játékokkal. Tehát a teljesítmény elég így ahogy van alapon.
Ami engem érdekel, hogy ha sikerül jó áron memóriát venni bele, akkor jelent-e stabilitási kockázatot az eltérő időzítésű és méretű modul. Tehát ha mondjuk CAS 2.5-ös ram mellé kerül egy CAS2-es, akkor az én logikám szerint a lassabb sebességén üzemeltetve a rendszert rendben is vagyunk. És azt remélem, hogy stabil is marad. Jól reménykedem?
Ha a jelenlegi 1 giga CAS 2.5 (HyperX DDR PC3200/400MHz CL2.5 1GB) mellé kerülne egy hasonló, akkor tudom használni a dual channelt. 529 SEK-ből jön ki egy ilyen modul.
Mi történik, ha bekerül mellé egy szintén 2.5-ös időzítésű 2 modulból álló kit? (Corsair(5 év garancia) Memória(DDR) ValueSelect 2048MB PC3200 CL2.5 KIT(2x1024MB))
Ekkor nincsen dual channel (nem baj), de stabil lesz a rendszer?
Köszönöm a türelmet és a segítséget!
Üdv!
5%-ot hozott mondjuk Athlon XP-nél...ma már (főleg A64 X2 és Core2 rendszereknél) már szvsz többet nyom a latba a dual chanel (pl A64-nél a memvezérlő single chanelben egyszerre csak egy modult kezel 64bites buszon, míg dual chanelben 2 modult kezel összesen 128bites buszon...szóval van különbség, de nem mértem le pontosan mennyivel lassabb, ha az egyiket kiveszem)
Igen a lassabb modul időzítésén/órajelén járatva (vagyis magától úgy fog beállni) elvileg nem lehet gond. De Énis azt tenném amit Csont1ka javasolt: Szerezni egy minél egyformább modult a régi mellé és használni 2GB-ot dualban....ha a 2GB nem elég akkor tehetsz mellé még 2x512MB-ot és megmaradthat a dual chanel
Szerkesztette: Nurba 2008. 03. 08. 14:33 -kor

Súgó
A téma zárva.