Elküldve: 2010. 10. 21. 19:37
Sziasztok!
DSL-380T modemem van Invitel Zrt. a szolgáltató.
Mostanában trágya lassú a sebességünk, ahhoz képest amit fizetünk, felhívtam őket, megadtak egy oldalt, mérjem le.
Rendben, gondoltam csináljuk akkor jól.
Külön Cat6-os kábellel összekötöttem a gépet és a modemet.
Megadtak adatokat sebesség mérésre, adsl@test / test kombinációval kell bejelentkezni, és akkor szuper. Puff:
Error 651: The Modem (or other connecting device) has reported an error.
Tökmind1 micsinálok, nincsen internet. Egyszerűen nem tudom működésre bírni.
Az idegesítő dolog, hogy próbálgatom a modem beállításokat, de nem tudom elérni a modemet, ha be van állítva a No DHCP, még akkor se, ha megadok fix IP-t a kapcsolatban.
Az még hagyján, hogy ha beírom 192.168.1.2 fix IP-nek a kapcsolatban kijön, hogy IP CONFLICT. De mivel? Egyetlen kábel köti össze a modemet a gépemmel... semmi más nincs.
Két gépen is kipróbáltam, nem érem el a modemet, csak ha nyomok egy RESET-et, akkor automatikusan ad IP-t, felcsatlakozom, beállítok dolgokat, Save and Reboot és utána nem tudom elérni sehogy sem onnantól kezdve, csak ha megint RESET-et nyomok.
Modem beállításai:
Bridge Mode
VPI 8
VCI 35
No DHCP
Csak úgy van internet, ha egyszerűen rádugom a routerre a modemet... a Router hipp-hopp kap IP-címet, pedig nem kell beállítani felh.nevet és jelszót benne semmit, azon is nyomtam már gyári reset-et... Miért van az, hogy a ROUTER azonnal kap IP-t a szolgáltatótól, amint rádugom a BRIDGE MODEra beállított modemet, ha viszont a gépemet dugom rá, akkor nem kapok IP-címet???? Egyszerűen nem tudom felfogni, hogyan lehet internet routeren keresztül, de közvetlen a gépbe bedugva nincs.
Windows 7-em van Realtek Gigabit chip-es kártyával.
Sebesség már másodlagos amíg nem jövök rá miért nem tudom csak az egyik gépet rákötni a modemre közvetlenül.