HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyis van ez a SATA dolog? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyis van ez a SATA dolog? Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   shark7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 19:38

Sziasztok!!

Vettem ma egy samsung vinyot. 160gb, SATA-s, es volna egy olyan problemam, hogy betettem a gepbe es az elejen a raid oldalon felsimeri, de aztan a biosban nem latja. igy aztan mikor bootolok cdrol windoz xp-t akkornem lat vinyot. mi lehet a gond??? vagy hogyan lehetne megcsinalni ?
az alaplapom egyebkent ASUS A7n8X

valaszokat elore is koszi: k7
ASUS A7N8X-E DELUXE, XP 3000+ proc, Dual 512MB Samsung RAM, 160GB SAMSUNG 8MB SATA WINCHESTER, PCTVPRO(zold paneles), DWL-520+ wless ethernet, ENERMAX 300W TAPE., FDD, TOSHIBA DVD IRO 2x

#82 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 20:23

Ha minden igaz az alaplapodhoz kaptál egy floppyt amin serial ata driver van.

Azt tedd be boot előtt amikor a win elkezd települni nyomj egy F6-ot.(más gyártótól származó driver telepités) de ki is írja alul.
próbáld meg

#83 Felhasználó inaktív   shark7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 01:46

koszi IRON sikerult megcsinalni.
mostmar csak egy problema van... ha berakom az ide-s, es satas vinyot is akkor a ide-srol bootolja fel a windozt.. mit tudok tenni?? probaltam biosba kikapcsolni a boot sorrendnel hogy ne bootoljon semmirol, de akkor telleg semmirol nem bootol meg a satasrol sem:(
annak lehet szerepe hogy a ide-s vinyo hogyan van jumperelve?
a satas vinyot lehet jumperelni??

kosz a valaszt elore is: k7
ASUS A7N8X-E DELUXE, XP 3000+ proc, Dual 512MB Samsung RAM, 160GB SAMSUNG 8MB SATA WINCHESTER, PCTVPRO(zold paneles), DWL-520+ wless ethernet, ENERMAX 300W TAPE., FDD, TOSHIBA DVD IRO 2x

#84 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 03:36

Idézet: shark7 - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 1:46

mostmar csak egy problema van... ha berakom az ide-s, es satas vinyot is akkor a ide-srol bootolja fel a windozt.. mit tudok tenni??

Az IDE-s vinyót állítsd a BIOS-ban None-ra, a win attól látni fogja, csak a boothoz szükséges az, hogy lássa a BIOS.
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#85 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 26. 09:09

Igen, csakhogy ha az ide-s vinyó hordozható, vagyis előfordul, hogy nélküle indul a gép, akkor a következő induláskor, mikor ismét benne lesz, a bios újra automatikusan fogja megkeresni. Ezt már több esetben tapasztaltam.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#86 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 09:21

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 9:09

Igen, csakhogy ha az ide-s vinyó hordozható, vagyis előfordul, hogy nélküle indul a gép, akkor a következő induláskor, mikor ismét benne lesz, a bios újra automatikusan fogja megkeresni.

Ha nem Auto-ra van állítva, hanem None-ra, akkor hogy keresné?

#87 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 15:51

Idézet: seby - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 9:21

Ha nem Auto-ra van állítva, hanem None-ra, akkor hogy keresné?

Tudom, hogy nehéz elhinni, de így van. Szerinted mivel próbálkoztam én is legelőször?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#88 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 16:10

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 15:51

Tudom, hogy nehéz elhinni, de így van. Szerinted mivel próbálkoztam én is legelőször?

Ez valami BIOS bug (vagy feature) lehet nálad, nem? Én még nem találkoztam ilyennel.

#89 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 16:17

Egy Asus K8N volt az egyik, a másikra nem emlékszem már, de ugyanez volt a dolog. Nem tűnik bug-nak, inkább reális dolognak: Ha eszközcsere történik, akkor logikus lehet újra engedélyezni az eszköz jelenlétét-automatikusan. Aztán a fene tudja. Addig nem lényeges a dolog, amíg boot prioritást lehet beállítani a pata és a sata eszköz között-és az úgy is marad. Az Asus-nál volt ilyen, de a letiltott merevlemez "újra-megjelenésekor" az is visszaállt pata-ra.

#90 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 16:41

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 16:17

Nem tűnik bug-nak, inkább reális dolognak: Ha eszközcsere történik, akkor logikus lehet újra engedélyezni az eszköz jelenlétét-automatikusan. Aztán a fene tudja. Addig nem lényeges a dolog, amíg boot prioritást lehet beállítani a pata és a sata eszköz között-és az úgy is marad. Az Asus-nál volt ilyen, de a letiltott merevlemez "újra-megjelenésekor" az is visszaállt pata-ra.

Az Abit AN7 meg a boot prioritást állítja vissza "SATA, PATA"-ról "PATA, SATA"-ra, ha beteszel a rackbe egy PATA-s vinyót, ott viszont a None-ra állítás segít a dolgon valamennyire.

#91 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 18:18

Lehet, hogy valamelyik bios-frissítés kitér (majd) erre, úgy emlékszem, az Abit NF7-nél is volt ekörül valami kevésbé ésszerű dolog, amit végül javítottak.

#92 Felhasználó inaktív   shark7 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 30. 09:16

Idézet: shark7 - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 20:38

Sziasztok!!

Vettem ma egy samsung vinyot. 160gb, SATA-s, es volna egy olyan problemam, hogy betettem a gepbe es az elejen a raid oldalon felsimeri, de aztan a biosban nem latja. igy aztan mikor bootolok cdrol windoz xp-t akkornem lat vinyot. mi lehet a gond??? vagy hogyan lehetne megcsinalni ?
az alaplapom egyebkent ASUS A7n8X

valaszokat elore is koszi: k7

Sziasztok.
Par napja feltettem a feljebb lathato kerdesem, amire jott a valasz hogy a windows telepito elejen kell megadni F6-al mas gyartotol valo drivert. Ezt meg is tettem, sikerult is, meg is csinalta mukdott frankon a gep, mignem tegnap vettem egy uj hazat a gepnek es atraktam abba a cuccost valtozatlanul(kiveve: vettem egy uj wless halokartyat bele). (+radugtam alaplapra egy usb kivezetest, +egy audio kivezetest az elolapra

Na es most jon a problem.

Az uj hazzal mikor eloszor beinditottam a gepet, a BIOS-nal megallt valami uzenettel, mar nem emlexem, ket valasztas volt hogy F1-el tovabb megyek, vagy DEL-el be a biosba. Bementem Biosba, szetneztem, de semmi rendelleneseget nem talaltam ezert kileptem es elindult ujra a gep. De ahelyett hogy bebootolt volna a satas vinyorol valami Nvidia BOOT Agentet irt, amit meg soha nem lattam.
Hozzateszem a vinyot az elejen fel sem ismerte. (itt meg csak a SATA-s vinyo volt radugva)

Utana a regi ide-s vinyoval bementem windozba, es kerestem a satas particiot, de nem talalta...
NA ilyenkor van az hogy nemtudom  :think:

Ha valakinek van valami otlete hogy mi nem tetszik a gepnek akkor pls irjatok!!!

Alaplap: ASUS A7N8X-E DELUXE
Vinyo: SAMSUNG SATA 160GB

Valaszokat elore is koszi: k7

#93 Felhasználó inaktív   shark7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 16:15

hello.

az elobbi uzenethez hozzafuznem, hogy ugynezem hogy a gep inditaskor a raid utilityt sehogy sem lehet behozni.. ez mitol lehet? lehet koze annak hogy nem megy a satas vinyo ?

k7

#94 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 19:22

Idézet: shark7 - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 17:15

az elobbi uzenethez hozzafuznem, hogy ugynezem hogy a gep inditaskor a raid utilityt sehogy sem lehet behozni.. ez mitol lehet? lehet koze annak hogy nem megy a satas vinyo ?

Szerintem az történt, hogy (esetleg az alaplapon található elem lemerülése miatt) elvesztek a BIOS beállításaid és most le van tiltva az alaplapra integrált SATA vezérlő.

#95 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 20:49

Az NV Boot-agent pedig a hálókártya boot-rom-jának üzenete. Az én tippem az, hogy a wless kártya erőforrásbonyodalomba keveredett az alaplapi sata-val. A bios-ban alapértelmezés szerint engedélyezett boot other devices és az nv lan boot rom miatt pedig a sata-n túl a hálókártya boot-rom-ja jelentkezik be.
tedd át a wless-t másik pci-ba.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó