HWSW Informatikai Kerekasztal: Notebook BIOS -- ennyi az egész? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Notebook BIOS -- ennyi az egész? ECS G320-ról van szó...

#101 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 22. 16:38

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 13:12

nem akarok türelmetlennek tűnni, de a sípolásra tényleg nem tud mondani senki semmit? akinek nem patriot g320-asa van annak sípol?????

jól eltűntek...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#102 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 16:40

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 12:12

nem akarok türelmetlennek tűnni, de a sípolásra tényleg nem tud mondani senki semmit? akinek nem patriot g320-asa van annak sípol?????

Bocs... az enyém nem sípol... legalábbis nem tünt fel. Ja, nem Patriot, hanem Notebook.hu

Szerkesztette: Apaf3j 2005. 04. 22. 16:40 -kor

Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#103 Felhasználó inaktív   figi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 26. 09:11

hááát az enyém is síííípol. nem kicsit és rukvára idegesítő.
de megoldást még nem találtam rá, leszámítva, hogy levettem csutkára a hangerőt olyankor.

#104 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 09:03

Idézet: figi - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 10:11

hááát az enyém is síííípol. nem kicsit és rukvára idegesítő.
de megoldást még nem találtam rá, leszámítva, hogy levettem csutkára a hangerőt olyankor.

hát ezaz. én is így vagyok ezzel.én meg elnémítom teljesen, csak az a gond, ha mondjuk megvárom hogy kihibernálja magát, akkor amikor a kilép a winből, akkor újra bekapcsolja a hangszórót, és így 3-4 mp-ig megint sípol, aztán alszik el...
ez eléggé kellemetlen tud lenni egy előadáson... ;)

#105 Felhasználó inaktív   figi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 22:26

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 10:03

hát ezaz. én is így vagyok ezzel.én meg elnémítom teljesen, csak az a gond, ha mondjuk megvárom hogy kihibernálja magát, akkor amikor a kilép a winből, akkor újra bekapcsolja a hangszórót, és így 3-4 mp-ig megint sípol, aztán alszik el...
ez eléggé kellemetlen tud lenni egy előadáson... ;)

no igen:)
én erre is kitaláltam, hogy egy jack dugós kábelt rakok oda, így az a sípolás is elmarad:)

#106 Felhasználó inaktív   Kuruc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 20:22

Hello Hello !!!

Üdv mindenkinek ... Igen igen ... még egy boldog patriot tulaj!
Egész érdekes a fórum, ám van még számomra egy-két sötét folt !
1: A crystallal hogy tudjátok noszogatni az FSB-t ?  :think:
2: A BIOS frissítés hogy műxik a cumón  :confused:  :( mertugye
az óckúlos floppyról bootolok és flashelek most nem megy. )

A  helpet előre is köszi !

Üdv mindenkinek : Kuruc

#107 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 30. 20:57

Idézet: Kuruc - Dátum: 2005. ápr. 30., szombat - 21:22

Hello Hello !!!

Üdv mindenkinek ... Igen igen ... még egy boldog patriot tulaj!
Egész érdekes a fórum, ám van még számomra egy-két sötét folt !
1: A crystallal hogy tudjátok noszogatni az FSB-t ?  :think:
2: A BIOS frissítés hogy műxik a cumón  :confused:  :( mertugye
az óckúlos floppyról bootolok és flashelek most nem megy. )

A  helpet előre is köszi !

Üdv mindenkinek : Kuruc

hi!

1: a crystalcpuid csak a szorzóját tudja manipulálni, az FSB állításához a SpeedFan kell - abból is lehetőleg a 4.13, hogy a ventit is szabályozza... (PLL: Cypress W311)

2: ez még nem jutott eszembe eddig, de igaz... :)
vannak winfos alatti flash megoldások, dehát az kerülendő... megoldás: fogsz egy memkártyát usb-s olvasóval, vagy egy pendrive-ot, rendszert formázol rá, és F8-al arról boot-olsz...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#108 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 19:41

Idézet: figi - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 23:26

no igen:)
én erre is kitaláltam, hogy egy jack dugós kábelt rakok oda, így az a sípolás is elmarad:)

én egy jack elosztót dugok bele, de ez eléggé balek megoldás sztem. :think:
valami szoftveres okosság kellene...

#109 Felhasználó inaktív   Kuruc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 09:45

Hali !

Thx a helpért...
Crystal süvít, BIOS frissétés megvolt ( a cég honlapjáról letöltött exe, win98, csak parancssor )
Jó hír, hogy az új BIOS-al nem rángatja a prociventit... Igy a speedfan betöltéséig is viszonylag csendes...  :cool:

qestion:

1:Esetleg nincs valakinek tapasztalata FSB overclock ügyben ? Mert az az igazság, hogy nekem igencsak halódik... Már 135-ön se igazán akar ketyegni. Igaz a PCI clockot egy kicsit hagyja húzni...  :mad:

2: Láttam a fórumon egy miniPCI-s Tv tunert a cuccba... Esetleg valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata ? Vagy ehez kevés a "mi" type I-es (állítólag), foglalatunk ?

3: vinyó hőfok nektek is 40-50 fok között van ? Esetleges sülésre isjó a gari ?  :D

Üdv : Kuruc

#110 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 04. 15:57

Idézet: Kuruc - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 10:45

Hali !

Thx a helpért...
Crystal süvít, BIOS frissétés megvolt ( a cég honlapjáról letöltött exe, win98, csak parancssor )
Jó hír, hogy az új BIOS-al nem rángatja a prociventit... Igy a speedfan betöltéséig is viszonylag csendes...  :cool:

qestion:

1:Esetleg nincs valakinek tapasztalata FSB overclock ügyben ? Mert az az igazság, hogy nekem igencsak halódik... Már 135-ön se igazán akar ketyegni. Igaz a PCI clockot egy kicsit hagyja húzni...  :mad:

2: Láttam a fórumon egy miniPCI-s Tv tunert a cuccba... Esetleg valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata ? Vagy ehez kevés a "mi" type I-es (állítólag), foglalatunk ?

3: vinyó hőfok nektek is 40-50 fok között van ? Esetleges sülésre isjó a gari ?  :D

Üdv : Kuruc

az addig ok, hogy win98 parancssor, de ahhoz hogyan jutottál le? :) pendrive vagy memkártyáról bútolva? vagy 98 telepítő CD?

nekem 150-ig stabil, felette a PCI osztó váltástól megfekszik azonnal... nézd meg a memória modult, hogy hány MHz-es... nekem 256/DDR333 van benne, de lehet abba DDR266-os került, és nem bírja a tuningot...

nem hinném, hogy lenne infó arról a kariról, piacra nem is dobják, csak OEM-eknek árulják...

az a vinyó elég meleg! nekem Hitachi Travelstar 40/5400/8 van benne, és 35 fok fölé nem nagyon megy... mondjuk ne rakd puha felületre, tegyél alá valami táblát, mert az sokat számít! elvileg a gari úgy egyben az egész gépre szól, szóval ha megfekszik 1 éven belül a vinyó, akkor csere... de inkább hagyd hülni, mert ha 13 hónaposan áll le, akkor szívás van...

#111 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 19:23

2-3 óra után én vinyóm is beáll 50°C-ra... (hitachi dk23fb-40)

#112 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 05. 20:00

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 20:23

2-3 óra után én vinyóm is beáll 50°C-ra... (hitachi dk23fb-40)

kemény felületen van, vagy belesüpped valamibe? nálam sokat számít...

#113 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 13:57

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 21:00

kemény felületen van, vagy belesüpped valamibe? nálam sokat számít...

keményen van... (átlátni alatta) ;)

#114 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 06. 14:08

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 14:57

keményen van... (átlátni alatta) ;)

akkor elég sok az az 50 fok...

#115 Felhasználó inaktív   figi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 14:54

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 16:57

az addig ok, hogy win98 parancssor, de ahhoz hogyan jutottál le? :) pendrive vagy memkártyáról bútolva? vagy 98 telepítő CD?

nekem 150-ig stabil, felette a PCI osztó váltástól megfekszik azonnal... nézd meg a memória modult, hogy hány MHz-es... nekem 256/DDR333 van benne, de lehet abba DDR266-os került, és nem bírja a tuningot...

nem hinném, hogy lenne infó arról a kariról, piacra nem is dobják, csak OEM-eknek árulják...

az a vinyó elég meleg! nekem Hitachi Travelstar 40/5400/8 van benne, és 35 fok fölé nem nagyon megy... mondjuk ne rakd puha felületre, tegyél alá valami táblát, mert az sokat számít! elvileg a gari úgy egyben az egész gépre szól, szóval ha megfekszik 1 éven belül a vinyó, akkor csere... de inkább hagyd hülni, mert ha 13 hónaposan áll le, akkor szívás van...

Őőő, a 98, az F8-as bootmenübe lehet választani. floppy sem kell hozzá.
rendszerből megy egyből

#116 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 06. 23:57

ebben is Hitach Deskstar DK23FB-40 vinyó van: az ágyneműre rakva jól belesüppedve 3 óra meló után is 42-45 fokos a vinyó max... ha kemény felületen áll, akkor 35 alatt marad mindig... szóval az 50 sok, vagy nagyon félre mér... nem zajos? hallani ahogy pörög a tányér? lehet csapágy problémás, és azért melegszik...

#117 Felhasználó inaktív   Kuruc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 01:50

Naszoval :

BIOS Frissités. Az én gépemen van 2 particio. c winxp, d win98 (pascal meg hasonlók) . Ehhez használok egy boot star nevű progit... namost inditom a 98-at, F8 al megfogom, csak pracssor,
dos prompt-ba elnavigálsz a BIOS frissítésig és futtatod az exe-t... És már kész is !
Floppy egyáltalán nem kell hozzá! Viszont ha 98 CD-ről bootolsz, akkor lehet gond hogy nem ismeri fel a winyod ( ha esteleg NTFS filerendszer van rajta). Akkor próbáld meg, hogy irsz egy 98-as boot CD-t , amire ráirod a BIOS cumóit ! Elvileg úgy is működnie kell. Egyébként a frissítés után semmit nem veszel észre a gépen ( Kivéve, hogy nem üvölt állandóan a venti). A bios kezelőfelület ugyanaz, a verzió ugyanaz... De végülis a fan a lényeg !!!  :cool:

Question:

FSB-emelésnél a Speedfan-ba Clock-nak és motherboardnak mit szoktatok beállítani ?

#118 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 07. 11:20

Idézet: Kuruc - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 2:50

Naszoval :

BIOS Frissités. Az én gépemen van 2 particio. c winxp, d win98 (pascal meg hasonlók) . Ehhez használok egy boot star nevű progit... namost inditom a 98-at, F8 al megfogom, csak pracssor,
dos prompt-ba elnavigálsz a BIOS frissítésig és futtatod az exe-t... És már kész is !
Floppy egyáltalán nem kell hozzá! Viszont ha 98 CD-ről bootolsz, akkor lehet gond hogy nem ismeri fel a winyod ( ha esteleg NTFS filerendszer van rajta). Akkor próbáld meg, hogy irsz egy 98-as boot CD-t , amire ráirod a BIOS cumóit ! Elvileg úgy is működnie kell. Egyébként a frissítés után semmit nem veszel észre a gépen ( Kivéve, hogy nem üvölt állandóan a venti). A bios kezelőfelület ugyanaz, a verzió ugyanaz... De végülis a fan a lényeg !!!  :cool:

Question:

FSB-emelésnél a Speedfan-ba Clock-nak és motherboardnak mit szoktatok beállítani ?

jah, eszembe se jutott, hogy vki 98-at is rak a gépére... :D a DOSBox praktikusabb XP alól...

alaplapot nem kell választani, csak hogy "Cypress W311"-es a PLL, és pipa ki a "use this clock generator"-t...

#119 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 22:21

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 0:57

ebben is Hitach Deskstar DK23FB-40 vinyó van: az ágyneműre rakva jól belesüppedve 3 óra meló után is 42-45 fokos a vinyó max... ha kemény felületen áll, akkor 35 alatt marad mindig... szóval az 50 sok, vagy nagyon félre mér... nem zajos? hallani ahogy pörög a tányér? lehet csapágy problémás, és azért melegszik...

hát hallani nem hallok semmit. néma. ez az 50 ennyire gáz? mennyire melegedhetne amúgy fel. menyit bír?
meg ha mondjuk jáccok, akkor a proci is felmegy 60-ra. filmtömörítésnél (átjátszás) is 60.

#120 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 09. 23:00

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 23:21

hát hallani nem hallok semmit. néma. ez az 50 ennyire gáz? mennyire melegedhetne amúgy fel. menyit bír?
meg ha mondjuk jáccok, akkor a proci is felmegy 60-ra. filmtömörítésnél (átjátszás) is 60.

uhh, nekem 1500-on se megy negyven-pár fok fölé a procc DVDRip vagy játék közben... a speedfan-al auto szabályzásra raktam 42 fokos küszöbértékkel, és többet áll a venti, mint dolgozik... lehet a tiéden másik BIOS verzió van, és azzal annyival magasabbra vannak kalibrálva az értékek? :confused: majd meglesem a dátumát...

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.