HWSW Informatikai Kerekasztal: Notebook BIOS -- ennyi az egész? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Notebook BIOS -- ennyi az egész? ECS G320-ról van szó...

#271 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 26. 23:04

Idézet: Funthom - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 20:52

Hello mindenkinek!

Én is most vettem akciósan egy ECS G320-as notebookot, és rátaláltam erre a fórumra is. Végigolvastam, sok mindent hasznosítottam belőle, köszönet az eddig szólóknak.

Kérdezném, hogy valaki kipróbálta-e már a C3 Power Saver Drivert. Néztem az ECS honlapján, de nem volt számomra egyértelmű, hogy ezt a funkciót a C3 Nehemiah 1,2 Ghz-es processzor támogatja-e és pontosan mit csinál, csak az órajelet csökkenti, vagy a processzor tápfeszültségét is?

Másik kérdés, amit már többen kérdezetek, lehet-e valahogy kicsit hangosítani a hangszórókon, mert leghangosabb állásban is nagyon halk (vagy én vagyok süket :-)).

Lehet-e kapni ilyen méretben nagyobb kapacitású akkumulátort, mert a benne lévő alig több mint egy óráig bírja, pedig nincs a gépen nagy fogyasztású alkatrész, vagy tévedek?

a power saver driver közvetlenül a proci szoftveres szorzóállítási funkcióját hívja meg. feszültséget csökkenteni nem tud, csak terheléstől függően állítja 500-1200MHz között (vagy ami a maximuma)...

a hangosításra egy megoldást találtam: a via controlpanelen az equalizert egyenletesen told fel, ez némileg segít. ne maxra, mert akkor már torzíthat. egyébként meglepően szép a hangja, az emberi beszéd is tisztán érthető rajta, szemben pl egy ismerős toshiba gépével, amin ott virít az xbass truesound meg mittoménmilyenparasztvakítómatrica, és dvd filmben nem lehet megérteni amit mondanak, mert úgy zizeg, nyöszörög...

az akkuja tényleg elég gyenge. nekem dvd rippeléssel 1 órát, visszaórajelezve, levett fénnyel 2 óra netezést bírt ki. esetleg vedd ki a minipci modemet, az is lehet számít... létezik 8 cellás akku is az eredeti 4 cellás helyére, de ennek utána kell járni, hogy hol lehet beszerezni...

Szerkesztette: yeahsp 2005. 09. 26. 23:08 -kor

MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#272 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 09:15

játékok terén mi a tapasztalat? olvastam az elején yeasp pár játékát. mások próbáltak más játékokat? hogyan ment nekik?
én unreal tournamentel (régi) meg counter strike-al szoktam csak rajta néha menni, ezek tökéletesen mennek. az újabbakkal mi tapasztalat???

#273 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 09:18

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 20:11

biost megéri friisíteni? lesz valami extra?
ha igen akkor hogyan kell?

ja, és az új videodriver feltelepítése után ez lesz ugye a verzió: 6.14.10.226

Szerkesztette: eMeM 2005. 09. 27. 09:28 -kor

#274 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 27. 10:59

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 10:18

biost megéri friisíteni? lesz valami extra?
ha igen akkor hogyan kell?

ja, és az új videodriver feltelepítése után ez lesz ugye a verzió: 6.14.10.226

nálam is ez a verziószám...

hát nem lesz belőle hirtelen A64 venice a bios frissítéstől, de pl a venti szabályzásban, meg a memória  mennyiségének kiírásában turkáltak valamit.

a menete nem olyan egyszerű, mint egy asztali pc esetében, de nem is lehetetlen feladat... a winfos alóli megoldásokat nagyon nem tudom javasolni, szállt már el gépem tőle...

1. bútflopi készítése egy másik géppel
2. a flash progi és az image felmásolása a lemezre
3. nero-val boot cd vagy dvd írást választva a lemez tartalmát kell kiírni
4. bút a cd/dvd-ről, és flashelés

sima rendszerlemez legyen, ne rendszer helyreállító! egyrészt nem fér fel a flash progi és image a lemezre, másrészt feleslegesek a rezidens progik (csak veszélyeztetik a műveletet)...

win98 alól a rendszerlemez: format a: /s
xp: sajátgép, floppy jobb katt, formázás, rendszerlemez
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#275 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 20:14

köszönöm!

lehet h nem éppen ebbe a témakörbe tartozik, de hogyan lehetne normal vinyót rákötni a laptopra? van valami usb-s átalakító erre a célra?
a mobilrackem fiókja hátulján van valami usb csatlakozó. az nem erre való? tök jó lenne ha valami egyszerű átalakító kábellel usb-n keresztül munkára tudnám bírni a régi vinyómat...

#276 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 27. 23:42

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 21:14

köszönöm!

lehet h nem éppen ebbe a témakörbe tartozik, de hogyan lehetne normal vinyót rákötni a laptopra? van valami usb-s átalakító erre a célra?
a mobilrackem fiókja hátulján van valami usb csatlakozó. az nem erre való? tök jó lenne ha valami egyszerű átalakító kábellel usb-n keresztül munkára tudnám bírni a régi vinyómat...

természetesen van usb-s rack fiók. lehet 1.8, 2.5, 3.5 és 5.25 inches méretben is kapni...

a vipower rackeken szokott lenni hátul valami usb feliratos csatlakozó, de sajnos a kiosztását még nem sikerült megtalálnom, és a saját szoftverére is szükség lenne, ami viszont erősen fizetős...

#277 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 08:07

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 0:42

természetesen van usb-s rack fiók. lehet 1.8, 2.5, 3.5 és 5.25 inches méretben is kapni...

a vipower rackeken szokott lenni hátul valami usb feliratos csatlakozó, de sajnos a kiosztását még nem sikerült megtalálnom, és a saját szoftverére is szükség lenne, ami viszont erősen fizetős...

értem. és a normál vinyónak gondolom a 3,5" kell, ugye? :think:

#278 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 28. 10:00

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 9:07

értem. és a normál vinyónak gondolom a 3,5" kell, ugye? :think:

igen

arra is figyelj, hogy vannak még a piacon usb 1.1-es rackek is, nem csak 2.0-ok...

Szerkesztette: yeahsp 2005. 09. 28. 10:05 -kor

#279 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 16:01

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 11:00

igen

arra is figyelj, hogy vannak még a piacon usb 1.1-es rackek is, nem csak 2.0-ok...

ok. köszi  :respect:

#280 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 19:08

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 10:15

játékok terén mi a tapasztalat? olvastam az elején yeasp pár játékát. mások próbáltak más játékokat? hogyan ment nekik?
én unreal tournamentel (régi) meg counter strike-al szoktam csak rajta néha menni, ezek tökéletesen mennek. az újabbakkal mi tapasztalat???

reagálok magamnak :)
szal pl a tony hawks pro skater 3 tök jól elmegy rajta... mondjuk grafikai beállításokat nem találtam, szal ami az alap, azzal gond nélkül megy.
más tapasztalat?

#281 Felhasználó inaktív   Kuruc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 04. 09:53

Üdv mindenkinek !!!

Aki esetleg eddig csak nézegette a fórumot, és vágyott egy Ptriot 2001HU-ra  :cool:  akkor
itt a remek lehetőség...
Megválnék 6 hónapos megkimélt laptopomtól, minden tartozékával és papirjával együtt !

Ajánlatokat a 06203351659-es számra várok !!!

Byez : Kuruc

#282 Felhasználó inaktív   litter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 21:47

Könyörögve kérlem mondja meg valaki hogy miért van az, hogy ecs g320-as gépere ha hangfalakat kötök rá, azok szépen szólnak, ha fejhallgató viszont meghal. Egyszerűen lehetetlen a beépített hangszórókénál jobb minőséget kicsalogatni belőle.

#283 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 17:03

Idézet: litter - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 22:47

Könyörögve kérlem mondja meg valaki hogy miért van az, hogy ecs g320-as gépere ha hangfalakat kötök rá, azok szépen szólnak, ha fejhallgató viszont meghal. Egyszerűen lehetetlen a beépített hangszórókénál jobb minőséget kicsalogatni belőle.

ilyen a "hangkártya". külső erősítő nélkül nem valami szép.

#284 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 05. 19:20

a hagyományos hangerőszabályzóban (ha nincsen ikon, akkor futtatásba: sndvol32) a master, wave és sw kivételével némíts el mindent! főleg a vonalbemenet (line-in) és a pc hangszóró (pc speaker) felől hajlamosak az integrált karik zajt szedni...

#285 Felhasználó inaktív   litter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 11:50

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 20:20

a hagyományos hangerőszabályzóban (ha nincsen ikon, akkor futtatásba: sndvol32) a master, wave és sw kivételével némíts el mindent! főleg a vonalbemenet (line-in) és a pc hangszóró (pc speaker) felől hajlamosak az integrált karik zajt szedni...

Köszönöm a segítséget!

Így sem az igazi, de egyértelműen jobban szól!

#286 Felhasználó inaktív   adlertag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 10:53

Sziasztok!
Pár napja én is egy ECS-G320 boldog tulajdonosa lettem! :) Átolvasgattam a fórumot, nagyon hasznos dolgokat találtam, szóval köszönet mindenkinek. Egy pár dolog, amihez talán én is hozzá tudnék szólni:
-FN+F5 : Taccspad ki/be
-Hangártya: Maga a hangkártya nem rossz, csak az integrált erősítő. Nem értem, ha már van 19V tápfeszük, miért olyan erősítőt csinálnak, ami kb 3V-ról mehet, mert már jól hallhatóan ott beveri a jel a fejét a tápba. Na mindegy külső erősítővel tökéletes (persze egy kicsit nem árt a mély-hangokat kiemelni az equ-n)
Kérdésem a következő lenne: A kicsikében most 256 Mb 166MHz-es (aida32 szerint) SDRAM van. Azt olvastam, hogy a DDR266-ost megeszi. Kérdésem, hogy a DDR400 lefelé kompatibilis-e (tehát ha beleteszek egy 400ast, akkor az fut majd 266 MHz-en?) Vagy csak 266-ost szabad bele venni. (Már csak általam érthetetlen okokból a 400as sok helyen olcsóbb, mint a 200as. De én hardverileg úgy a 386-osoknál leragadtam, anno még fejből tudtam, hogy mibe mi való, mik a boltok kínálatai, de mostmár annyi minden van, hogy meg se próbálom nyomon követni!  :confused:
Üdv!
adlertag

#287 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 07. 11:45

Idézet: adlertag - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 11:53

Sziasztok!
Pár napja én is egy ECS-G320 boldog tulajdonosa lettem!   :)   Átolvasgattam a fórumot, nagyon hasznos dolgokat találtam, szóval köszönet mindenkinek. Egy pár dolog, amihez talán én is hozzá tudnék szólni:
-FN+F5 : Taccspad ki/be
-Hangártya: Maga a hangkártya nem rossz, csak az integrált erősítő. Nem értem, ha már van 19V tápfeszük, miért olyan erősítőt csinálnak, ami kb 3V-ról mehet, mert már jól hallhatóan ott beveri a jel a fejét a tápba. Na mindegy külső erősítővel tökéletes (persze egy kicsit nem árt a mély-hangokat kiemelni az equ-n)
Kérdésem a következő lenne: A kicsikében most 256 Mb 166MHz-es (aida32 szerint) SDRAM van. Azt olvastam, hogy a DDR266-ost megeszi. Kérdésem, hogy a DDR400 lefelé kompatibilis-e (tehát ha beleteszek egy 400ast, akkor az fut majd 266 MHz-en?) Vagy csak 266-ost szabad bele venni. (Már csak általam érthetetlen okokból a 400as sok helyen olcsóbb, mint a 200as. De én hardverileg úgy a 386-osoknál leragadtam, anno még fejből tudtam, hogy mibe mi való, mik a boltok kínálatai, de mostmár annyi minden van, hogy meg se próbálom nyomon követni!  :confused:
Üdv!
adlertag

kompatibilis lefelé, de nem ajánlott próba nélkül megvenni! menj el ide... nagyon jófejek, eddig nekem mindig hagyták helyben kipróbálni a memkártyákat vásárlás előtt, akkor valszeg a laptop ramot is...

jah, és az a 166MHz az DDR333 lesz...

Szerkesztette: yeahsp 2005. 10. 07. 11:46 -kor

#288 Felhasználó inaktív   adlertag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 14:40

Köszi szépen! :respect:
Ebből is látszik hogy igencsak nem értek már hozzá. :) Ismerem a boltot, mindenképpen benézek, főleg, hogy látom az árlistájukat. Van 10250 ért. Ennyiért szerintem beruházok egyre, de elviszem a gépet belepróbálni. Csak számomra az volt a megtévesztő, hogy a pdf-ben supports DDR266, a honlapjukon meg supports DDR333... :think:
Másik: Mennyire lehet szabványos a ventinlátor a gépben? Bár a 2005/06/06 dátumú BIOS már teljesen normálisan kezeli a sebességét, még így alapfordulaton is van némi hülye hangja. Esetleg nem lehetne-e kicserélni valamilyen kereskedelmi forgalomba kapható halkabb fajtára?

Üdv!
adlertag

#289 Felhasználó inaktív   Funthom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 10:25

Hello!

ECS G320 szakértők, a következő kérdéseim lennének.

Szeretném a laptop képét a TV-re átvinni, de nincs composit kimenete. Néztem más fórumokon, hogy a VGA kimenetről a TV RGB bemenetére kábellel/elektronikával ezt meg lehet tenni. Szerencsére olyan TV-m van, mely rendelkezik RGB bemenettel. Azt is írták, hogy a Matrox és Radeon kártyákon megjelenik a Csync jel is, ekkor csak egy egyszerűbb kábel kell, míg más videokártyákon csak a külön Hsync és Vsync jel jön ki (mivel a monitorok ezt használják), ekkor kell egy keverő elektronikát kell a kábelbe iktatni, hogy a függőleges és vízszintes szinkronjelből előállítsa a composit szinkront. Nem tudja-e valaki, hogy a G320 Cl266 északi hídjának Unichrome magja ad-e esetleg kiadja-e a Csync jelet? Ha nem, akkor a bonyolultabb megoldás kell megépítenem  :(

A VIA honlapon lévő CL266 blokkdiagramm szerint a chip composit video jelet is elő tud állítani, tehát a G320-ban csak nem vezették ki? Ha így van, ez elég sajnálatos, az az egy csati már nem drágította volna annyira a gépet. Tehát ha jól éretettem, a chip tudja a video kimenetet, de vajon utólag a G-ból ki lehetne-e vezetni? Ez azért lenne jó, mert nem függne a TV-re kötés attól, hogy van-e RGB bemenete.

Remélem valaki tudja a válaszokat  :)

#290 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 08. 12:12

a chip a leírása szerint még 2 db video bemenettel is rendelkezik, igazán nem értem, hogy miért nem kötötték be legalább az egyiket... a kategóriáját messze túlszárnyalná, ha meglenne...

"In addition the CLE266 supports CRT, LCD or TV dual display technology, two Video Capture ports and Picture in Picture functionality for multi-channel capability."

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.