Idézet: eMeM - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 18:53
ok. köszi.
ha már biost említetted, eszembe jutott, h én még nem frissítettem ezen a biost. a kérdés meglehetősen filozófiai. elég csak az uccsó frissítéssel frissíteni, vagy mindegyikkel játszak el?
ez a frissítgetős dolog máshol is felmerült bennem még rég. nem kell rá válaszolni, csak gondoltam megosztom: ha csak az uccsó vírusfrissítést teszem fel egy vírusírtóra, akkor ő azt mondja h ez jó neki. de ezáltal szerintem nem nyújt u.akkora védelmet, mint az a vírusölő amelyiket folyamatosan etettem az update-ekkel... szerintem érdekes gondolatsor, nem?
Na igen, elvileg van benne valami a felvetésedben, de:
Gondolj bele, hogy veszel egy vírusirtót nem kevés kincsért. Felteszed a gépedre és ezután a honlapjukról mondjuk visszamenőleg 1 év definícióját kellene rátenned. Hát valszeg tovább tartana, mint ameddig a szofti használatának jogosultsága. Bár addig is kisebb eséllyel tudnál benyalni vírust, mert csak a vírusirtóval foglalkoznál

.
A legfrissebb update-k mindig tartalmazzák a készítő által addig megfogott vírusokat. Tehát nem kell visszamenőleg a régebbieket is leszedni. Bár sztem a legtöbb vírust pont ők írják, így eladhatják a cuccaikat
A BIOS-ról: először is szerintem nem kell mindig mindenből a legfrissebb. Ha van egy jól működő rendszered, minek bolygatni? Azt akkor szokás megtenni, ha valami pluszt ad, amire szükséged lehet, vagy javítást ígér egy problémára. A BIOS frissítés egyébként is kényesebb dolog, mint az OS-t turizni.
Ott legfeljebb adatmentés, format, aztán néhány nap telepítés, hangolás (ez mind hülyebiztosan van megcsinálva

).
De ha a BIOS-t szúrod, vakarózhatsz, tombolhatsz és tehetetlenül keresel, mire valaki újra röffenti a vasadat.
Lehet próbálkozni, de előtte mindenképp BIOS backup és csak tutira a vashoz való frissebbet!
Bocsi a sok szóért.