HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 16. 14:14

Idézet: Muhadnagy - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 21:54

Sziasztok!

Hát nem is tudom hol kezdjem a hozzászólásomat....

Szia!
Én sem vagyok haladó, de leírom pár tapasztalatom.
-Több ismerősömnek van gp-je. (gázpisztoly). Ők is, a rendőrségen is, meg a boltokban is akivel beszéltem azt mondták, hogy akinek van az mind hasonló (főleg) "brazilok" ellen vette. Tehát üdv a csapatban, nem vagy egyedül a gondoddal.  :-)

-Nekem is P22-esem van, bár ha lesz következő az hw88n lesz. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Umarex (120 pepper ill durranó) töltényen kívül más márkát még nem látott, nem is fog soha! :-) Régebben írta valaki, hogy ebbe (is) érdemes saját márkájú töltényt tenni. Szerintem ha számít (és igenis számítson!) a méret, a súly és (igen!) a rejthetőség, és öntöltőt szeretnél, a P22-ben nem fogsz csalódni.

-Hogy mi a dif két stukker között? Nézd át ezt a nagyon hasznos honlapot Csak egy oldal az egész, de én már többször teljesen átolvastam. Érdekes, fényképes, nagyon jó! :-)

-Többek között még *Macika* hozzászólásait érdemes alaposan elolvasni. Nem csak mert régi motoros a témában, de mert sok jogi vonatkozású témát is felhoz. Sajnos a jog, pláne a btk területén sokan hajlamosak úgy gondolkodni, hogy a jogot sajátosan, önállóan értelmezik. Ebből meg könnyen félreértés, de inkább -hogy úgy mondjam- megszívás a vége.

#662 Felhasználó inaktív   Muhadnagy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 20:12

a gazpisztoly.hu-t nézegettem és tanulmányoztam is, szóval ha jól gondolom akkor az RG 69 jobb mint az RG 89, mert a 69-esben acél cső van, és ráadásul ebből a típusból is kettő van, egy RG 69 és egy RG 69N gondolom a sima 69-es jobb, mert az elsütő szerkezet acél mig a 69N csak részben acél. szóval ha az állitásaim iagazak( kérlek szóljatok ha esetleg hülyeséget mondtam volna) akkor, a kiszemelt revolverem a 69-es lesz, vagy  öntöltősből a P22. Árat viszont a gunbox oldalán mindkét fegyver esetén nem találtam, valaki nemtudna nekem ez ügyben segiteni? Ha P22-est veszek akkor csak is umarex töltényt fogok bele venni, de ha esetleg a Röhm-öt választom, akkor ehez a fegyver márkához is lehet kapni Röhm által elnevezett töltényt? vagy ittmár mind1 hogy milyet kapok? mert ügye revolver és nem öntöltő.

Ami fontos kérdés most eszembe jutott... beletartozok a világnak abba a 20%-ba aki balkezes :) nos ezek a fegyverek mindkét kézre jók vagy inkább jobbkezesek számára ajánlott? annyira nem gond, ha csak jobbos,mert régen rengeteget lőttem a sulimba a csapattal csak ott balkézzel, szóval valszeg eltudom sajátitani a jobbkezes fogást is némi kis gyakorlás után, legalábbis remélem :D
előre is köszi a válaszokat :)

u.i: a hw 88 tényleg jól nézki, kivéve az ára:( különben valószinüleg azt venném de ennyi pénzem nincs, de egyenlőre a Röhm 69 árát se tudom :(

#663 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 11:35

Idézet: Muhadnagy - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 20:12

u.i: a hw 88 tényleg jól nézki, kivéve az ára:( különben valószinüleg azt venném de ennyi pénzem nincs, de egyenlőre a Röhm 69 árát se tudom :(

Szerintem ezek fontos, de apró kérdések. Menj be vagy hívd fel a gánbokszot, rendesek, segítőkészek. Telefonon is segítenek. Persze itt is kapsz infot, de ez szóban kb 5 perc. És ha már venni akarsz, akkor utána meg is veheted.
A 88-as (számomra) legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy olyan könnyű, ha nem kötsz rá spárgát, még elszáll. :p Töltetlenül 277g.  :respect:
Engem lehet kicsit hülyének néztek, de odamentem és úgy próbáltam fegyvert, hogy nadrág zsebbe, kabát zsebbe, öltönybe stb hogy fér be.
Persze előtte kérdezz rá, nehogy azt gondolják, meg akarod fújni. :-)

#664 Felhasználó inaktív   Muhadnagy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 12:18

ok köszike majd ha aktuális lesz a vásárlás akkor megkérdezem őket:)
de a másik kérdésemre nemtudnál válaszolni, hogy a pisztoly mindkét kézre jó vagy inkább csak jobbos?

#665 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 21:05

Idézet: Muhadnagy - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 12:18

ok köszike majd ha aktuális lesz a vásárlás akkor megkérdezem őket:)
de a másik kérdésemre nemtudnál válaszolni, hogy a pisztoly mindkét kézre jó vagy inkább csak jobbos?

Nem mondom, hogy nincs....
Pl mesterlövészpuskáknál azt HISZEM van.
De a P22, HW88 tuti nem jobbos, nem balos, szóval "nekik" mind1.
Mi több: jobbos-balos gp-ről én még nem hallottam, ami nem jelent semmit csak annyit, ha lenne, azon meglepődnék.
Azonban ami ránézésre szimmetrikus, és mindkét kezedbe illeszkedik, az tuti "vegyes".
Az övtokokból gyakroibb a jobbos. Ennek profán oka, hogy több jobbos tokot gyártanak.  De persze megrendelik a balost is a boltban, ha kéred, és ott épp nem lenne.
A gp árak ingadozását nem ismerem. De logikusnak tartanám, hogy több gp-t vesznek, ahogy a nappali órák száma csökken, mert sötétben ugye (egyre) több van "belőlük" az utcán...

#666 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 17. 21:08

Idézet: P22 - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 22:05

A gp árak ingadozását nem ismerem. De logikusnak tartanám, hogy több gp-t vesznek, ahogy a nappali órák száma csökken, mert sötétben ugye (egyre) több van "belőlük" az utcán...

:nevet2:

#667 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 21:46

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 22:08

Pedig logikus... nyáron sokkal könnyebb még világossal hazaérni.

#668 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 07:33

Idézet: P22 - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 21:05

Mi több: jobbos-balos gp-ről én még nem hallottam, ami nem jelent semmit csak annyit, ha lenne, azon meglepődnék.
Azonban ami ránézésre szimmetrikus, és mindkét kezedbe illeszkedik, az tuti "vegyes".

Pedig ált. az öntöltők jobbosak (bal oldalon van a kibiztosító pöcök, vagy mi a francnak hívják) de a p22-n mind2 oldalt van, revolvernél meg nincs értelme ilyesmiről beszélni.
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#669 Felhasználó inaktív   Dzsánni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 07:39

Üdw Muhadnagy, és többiek. Ezt a cikket most találtam:

EGY PEPPER, EGY CS
Egyetlen töltényben annyi hatóanyag van, mint egy egész flakon gázsprében. A ma használatos hatóanyagok: CS (könnygáz), nagy felhőben beteríti a teret (1-3 m közötti távolságra), nem kell pontosan célozni vele, sokáig a levegőben marad. Részegekre, drogosokra gyakran nem hat, zárt térben önveszélyes. Vaktában lövésre, menekülés biztosítására ideális. OC v. PEPPER (kapszaicin), telibe kell kapni vele a támadó arcát (4 méteren kb. 1 méter átmérőjű kúpban terjed), hamar 'leesik' a földre. A CS-nél erősebb, állatok ellen ez a legjobb. Általános helyzetekre célszerű felváltva tárazni mindkettőből. Elsőnek riasztót tárazni oktalanság és csak időveszteség. Ez nem éles fegyver, nem kell figyelmeztető lövést leadni.

#670 Felhasználó inaktív   Muhadnagy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 10:40

Köszi az infót srácok:) ha lenne annyi pénzem akkor vennék egy revolvert és egy öntöltőt, de egyenlőre gyüjtenem kell, mert az asszony sokat fogyaszt :down:  :think:
de majd megoldom :D

#671 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 11:09

Idézet: Dzsánni - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 7:39

Egyetlen töltényben annyi hatóanyag van, mint egy egész flakon gázsprében.

Ez a CS-re igaz (80mg) a OC-ből van 120 mg-os is.
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#672 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 18:35

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 21:08

Most erre nem egyszerű reagálni.
Nem azt mondtam, hogy így van, hanem azt, hogy logikusnak tartanám.
Így kiröhögni joggal max akkor lehetne, ha hiteles statisztikákkal tudnád bizonyítani, hogy a gp eladásokban nem mutatkozik szezonalitás a mo-i boltok egészére vonatkozóan.

#673 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 18:38

Idézet: Dorian - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 7:33

Pedig ált. az öntöltők jobbosak (bal oldalon van a kibiztosító pöcök, vagy mi a francnak hívják) de a p22-n mind2 oldalt van, revolvernél meg nincs értelme ilyesmiről beszélni.

Na jó, _erre_ viszont mondom, hogy IP. Irul-pirul :-)
Igen, abból indultam ki, hogy a p22-ben mindkét oldalon van kibiztosító. :-)

#674 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 22:18

Idézet: P22 - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 19:35

Most erre nem egyszerű reagálni.
Nem azt mondtam, hogy így van, hanem azt, hogy logikusnak tartanám.
Így kiröhögni joggal max akkor lehetne, ha hiteles statisztikákkal tudnád bizonyítani, hogy a gp eladásokban nem mutatkozik szezonalitás a mo-i boltok egészére vonatkozóan.

Félreértettél, a frappáns fogalmazáson nevettem.
(Fekete talpú testvérek száma nő, ha a napsütéses órák száma csökken.) :Đ

#675 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 07:50

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 22:18

Félreértettél, a frappáns fogalmazáson nevettem.
(Fekete talpú testvérek száma nő, ha a napsütéses órák száma csökken.) :Đ

Ja akkor bocsi.  :)  :)  :p

#676 Felhasználó inaktív   nemetig 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 11:57

Szevasztok!

Mi a véleményetek a Keserű Művek Hitman-jéről? Jó, rossz, nagy, nehéz, könnyű, viselhető...felejtős? Mennyi értelme van a full auto funkciónak? Lehet azt egyes lövésre is állítani? Melyik másik fegyver tud hosszú sorozatot?

Gázfegyver vásárlásán töröm a fejemet, először (mint a legtöbb első tulajdonos fiatal) öntöltőt szeretnék.
Max 30-35.000-ret szánok a fegyverre, használtat nem szeretnék, hiszen a gázpisztolyok nem a tartósságukról hírösek (kivételek akadnak persze, de azok rettenetes külcsínnyel rendelkeznek...). Viselni is szeretném.
Forgótárasból csak a hw88 jöhet szóba, de az meg drága...ugye.
Az Umarex Walther P22-esén gondolkodom, de érdemes egy pillantást vetni a palettára. Lehet annál akár egy picit nagyobb is a pisztoly,...csak ne legyen másfél kiló/rejthetetlen.
A tüzijáték lövöldözés nekem szükségtelen funkció, eddig sem örömködtem szilveszterkor/szülinapokkor (ráadásul az alkohollal felfűtött banda közé be sem vinném).
PPK klónok kizárva a fent említett külcsíny okokból.
Válltokban (hónaljtokban) mennyire kényelmetlen a viselés? Próbáltátok már?

Mielőtt bárki megkérdezi, önvédelemre kell, de fontos az is, hogy ha már ennyit ráköltök (tokkal vonóval lőszerrel a P22 kb 37.000), akkor ismerjem is meg a maroklőfegyverek működését, használatát is (azért nem 10 löszert szeretnék ellődözni a mezőn, ne az éles helyzetben legyen para a gondolkodás, mérlegelés, helyes használat...), és legalább nézzen is ki valahogy. Olyan pisztolyosan :) .

Más.
Fontos etikai problema:
Ha az ember elmegy szórakozni szórakozóhelyre, hogy vigye magával a pisztolyát? Fontos, mert a szórakozóhelyek környékén / buli után van a legtöbb támadás - agresszív részeg bandák által.
Ha bemegyek a bulihelyre egy P22-essel a hónom alatt, és a kidobó/ruhatáros arc előtt nekivetkezek - nem beszélve a szórakozó jónéppel aki arra témfereg - mégha a táskámba is teszem a fegyvert és úgy adom oda neki, akkor is ráparázik. Aztán buli helyett jól meghurcolnak. Ha meg ilyenkor alapból a táskában van (amit csak emiatt nem nagyon akarok buliba cipelni), akkor ba*tom, ha belémállnak...
Ördögi kör. Ha meg belémállnak, elő tudom venni, használom, akkor meg jó eséllyel "Alkoholt fogyasztott a lövöldöző" főcímmel jelenek meg a hétfői újságban - tekintet nélkül a jogos önvédelemre.

#677 Felhasználó inaktív   Muhadnagy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 22:45

Idézet: nemetig - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 11:57

Szevasztok!

Mi a véleményetek a Keserű Művek Hitman-jéről? Jó, rossz, nagy, nehéz, könnyű, viselhető...felejtős? Mennyi értelme van a full auto funkciónak? Lehet azt egyes lövésre is állítani? Melyik másik fegyver tud hosszú sorozatot?

Gázfegyver vásárlásán töröm a fejemet, először (mint a legtöbb első tulajdonos fiatal) öntöltőt szeretnék.
Max 30-35.000-ret szánok a fegyverre, használtat nem szeretnék, hiszen a gázpisztolyok nem a tartósságukról hírösek (kivételek akadnak persze, de azok rettenetes külcsínnyel rendelkeznek...). Viselni is szeretném.
Forgótárasból csak a hw88 jöhet szóba, de az meg drága...ugye.
Az Umarex Walther P22-esén gondolkodom, de érdemes egy pillantást vetni a palettára. Lehet annál akár egy picit nagyobb is a pisztoly,...csak ne legyen másfél kiló/rejthetetlen.
A tüzijáték lövöldözés nekem szükségtelen funkció, eddig sem örömködtem szilveszterkor/szülinapokkor (ráadásul az alkohollal felfűtött banda közé be sem vinném).
PPK klónok kizárva a fent említett külcsíny okokból.
Válltokban (hónaljtokban) mennyire kényelmetlen a viselés? Próbáltátok már?

Mielőtt bárki megkérdezi, önvédelemre kell, de fontos az is, hogy ha már ennyit ráköltök (tokkal vonóval lőszerrel a P22 kb 37.000), akkor ismerjem is meg a maroklőfegyverek működését, használatát is (azért nem 10 löszert szeretnék ellődözni a mezőn, ne az éles helyzetben legyen para a gondolkodás, mérlegelés, helyes használat...), és legalább nézzen is ki valahogy. Olyan pisztolyosan :) .

Más.
Fontos etikai problema:
Ha az ember elmegy szórakozni szórakozóhelyre, hogy vigye magával a pisztolyát? Fontos, mert a szórakozóhelyek környékén / buli után van a legtöbb támadás - agresszív részeg bandák által.
Ha bemegyek a bulihelyre egy P22-essel a hónom alatt, és a kidobó/ruhatáros arc előtt nekivetkezek - nem beszélve a szórakozó jónéppel aki arra témfereg - mégha a táskámba is teszem a fegyvert és úgy adom oda neki, akkor is ráparázik. Aztán buli helyett jól meghurcolnak. Ha meg ilyenkor alapból a táskában van (amit csak emiatt nem nagyon akarok buliba cipelni), akkor ba*tom, ha belémállnak...
Ördögi kör. Ha meg belémállnak, elő tudom venni, használom, akkor meg jó eséllyel "Alkoholt fogyasztott a lövöldöző" főcímmel jelenek meg a hétfői újságban - tekintet nélkül a jogos önvédelemre.

szerintem ne vidd magaddal a szórakozóhelyre, és szerintem nem csak én fogom ezt tanácsolni, hanem más is

#678 Felhasználó inaktív   dublin19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 17:44

sziasztok múltkor vettem egy röhm rg 96 ot és a kérdésem az lenne hogy  vannak e tapasztalatok vagy bármi amit tudtok róla legyen az poz vagy negatív dolog

köszi

#679 Felhasználó inaktív   dublin19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 18:04

élettartam az fontos lenne h mi megy benne tönkre és hogy lehet e cserélni?? köszi

#680 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 20:22

Idézet: nemetig - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 11:57

Szevasztok!

Mi a véleményetek a Keserű Művek Hitman-jéről?

Hahó!
Nézd meg a Gb honlapját, ott választ kapsz arra is, hogy csak sorozatlövő, és hogy a p22-esért 37, még ha tokot, vonot is veszel hozzá :-) elég sok, azaz olcsóbban megúszod.
Hónaljtokot ehhez (p22) nekem több, tényleg hozzá értő ember nem tanácsolt, szóval én sem tanácsolok Neked.
A szórakozóhely érdekes kérdés. Egyrészt kidobhat vele a biztonsági őr, kellemetlenség érhet, meghurcolnak stb.
Viszont az ugye magánterület, így hogy itt nálad lehet e, azt nem tudom, én sem/nem vinném. (Csehországban több helyen is kint van pl, hogy tilos a fegyver)
DE: ha bejössz a lakásomba, még ha van is engedélyed megkérhetlek, hogy a fegyvered hagyd otthon, akkor is, ha nincs erre utaló külön tábla az ajtómon.
Nem mondom ha én soha nem vittem még magánterületre. Pl nyáron egyszer "vele" kellett tankolnom. Ekkor egy 1-2 számmal nagyobb pólót vettem rá, és még egy kávét is megittam.
Tipp: ha fegyvert viszel magaddal, akkor már eleve úgy öltözz, hogy könnyen rejthető ÉS könnyen előkapható legyen.
És nem ciki: otthon tessék akár tükör előtt rejtést, elővételt, csőre rántást gyakorolni. Mondom ezt én, akitől mérföldekre van a tükör előtti önámulás, tollászkodás. :-)
Tehát még1x: már eleve a fegyverhez kell öltözni.
Amúgy sok profi olvassa a fórumot, és én mint kezdő, hadd tanácsoljam azt Neked, mint kezdőnek, amit én is tettem: ha nem is egyszerre, de érdemes teljesen végigolvasni e fórumot, ugyanis felettébb hasznos dolgokat találsz majd benne!

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.