HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere médiáról, írásról Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 02. 11:05

Talán szektorhibás a DVD-Video. Én IFOEdit helyett PgcEditet használnék a végén. A Layer Break információra is szükség van DL lemeznél, a DVD Decrypter részben az alapján határozza meg a rétegváltás helyét.
A Yamada valószínűleg ugyanazért viszi amiért a PC-s lejátszóprogik is, megkeresi a valós indító szektort.
IFOEdittel csináltál GEt VTS Sectors-t? Bár nem tudom, DL lemeznél jól csinálja meg vagy sem. PgcEdittel még nem volt ilyen gondom.

#142 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 12:05

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 12:05

Talán szektorhibás a DVD-Video. Én IFOEdit helyett PgcEditet használnék a végén. A Layer Break információra is szükség van DL lemeznél, a DVD Decrypter részben az alapján határozza meg a rétegváltás helyét.
A Yamada valószínűleg ugyanazért viszi amiért a PC-s lejátszóprogik is, megkeresi a valós indító szektort.
IFOEdittel csináltál GEt VTS Sectors-t? Bár nem tudom, DL lemeznél jól csinálja meg vagy sem. PgcEdittel még nem volt ilyen gondom.

Mert ha szektrhibás akkor mi van? De nem az.
PGCedittel mit kell(ene) csinálni a végén? Merthogy az IFOedit GET VTS Sectors DL-re hülyeséget művel.
Layer Break infóra lehet hogy szükség van de - mivel nem image-em volt - Neroval írtam ki és nem Decrypterrel. S ha ott van a lemezen akkor csak automatikusan megakad a lejátszóm (amúgy nem).

#143 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 12:25

Idézet: mackosajt111 - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 12:05

Mert ha szektrhibás akkor mi van? De nem az.
PGCedittel mit kell(ene) csinálni a végén? Merthogy az IFOedit GET VTS Sectors DL-re hülyeséget művel.
Layer Break infóra lehet hogy szükség van de - mivel nem image-em volt - Neroval írtam ki és nem Decrypterrel. S ha ott van a lemezen akkor csak automatikusan megakad a lejátszóm (amúgy nem).

ha ott a toolchainben a scenarist akkor miertis kuzdelmezunk a vegen ifo edittel?  :think: a layer break betetele olyan 'elite' dolog. a lenyeg az hogy a break fejezet/cellahatarra essen fizikalisan. ha nincs ott a layer break akkor jo esely van arra, hogy a modern jatekosok zokkenomentesen lejatsszak a materiat. igaz, hogy az 1999-ig gyartott asztali jatekosok ettol hulyet kaphatnak (a break hianyatol) de ki a fraszt erdekel ez, mikor a magyar geppark 2002-re datalodik (ekkortol vettek atlag janosek jatekost nagy tomegben)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 05. 02. 12:29 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#144 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 12:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 13:25

ha ott a toolchainben a scenarist akkor miertis kuzdelmezunk a vegen ifo edittel?  :think:

Épp ezt akartam kérdezni én is. Összepakolni benne jól aztán kész  :D

#145 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 13:27

Idézet: mackosajt111 - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 13:05

Mert ha szektrhibás akkor mi van?

El sem indul a lejátszás, mivel a hivatkozott helyen nem a keresett állomány található.

Idézet

De nem az.

Ezt mivel állapítottad meg?

#146 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 15:54

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 14:27

Ezt mivel állapítottad meg?

Nero CD/DVD speed, szép sátor alakú a görbéje.

#147 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 15:57

Idézet: mackosajt111 - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 16:54

Nero CD/DVD speed, szép sátor alakú a görbéje.

Annak nem sok köze van az esetleges szektorhibához. A DVD-Video kötött szerkezetű, az IFO tartalmazza a VOB-ban lévő kötelező részek kezdőpontját szektor szerint. Ha a valós hely és az IFO-ban mutatott hely nem egyezik, a legtöbb lejátszó nem tud vele mit kezdeni. Ezt hívják szektorhibás lemeznek, nem az olvasási minőséggel van gond.

#148 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 15:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 13:25

ha ott a toolchainben a scenarist akkor miertis kuzdelmezunk a vegen ifo edittel?  :think:

Azért, mert mostanság ez az xxxx4U programcsalád nem nagyon akaródzik összeállni nekem.
A menüt a Numenu4U szépen reengieneeringeli - de ennyi.
Mondhattok komplett módszert, vagy linkkel is beérném - csak önjáró legyen. Mert ha nem az akkor naaagyon sok idő.
(Én ugye itt kompletten mindent, filmet, menüket, soksok extrát meg akartam tartani.)

#149 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 16:03

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 16:57

Annak nem sok köze van az esetleges szektorhibához. A DVD-Video kötött szerkezetű, az IFO tartalmazza a VOB-ban lévő kötelező részek kezdőpontját szektor szerint. Ha a valós hely és az IFO-ban mutatott hely nem egyezik, a legtöbb lejátszó nem tud vele mit kezdeni. Ezt hívják szektorhibás lemeznek, nem az olvasási minőséggel van gond.

Nyilván ez a helyzet, ha így érted akkor ezt nem is vitatom.
PGCeditben melyik menüpont a javallott orvosság erre? Vagy csak szimplán a használata? Itt azért nem nagyon szeretnék /tunék csak úgy próbálkozgatni, mellélődözni mivel DL-ből nincs RW és az egyszer írható lemez azért még mindig ezres körül van...

#150 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 21:52

PgcEdit mentéskor automatikusan csinál szektorellenőrzést és javítást is, ha kell.
Mi volt a jelenség az asztaliban, csak világított a Play háromyzöge, és nem történt semmi? Nálam ezt csinálja szektorhibánál, egyébként ad valami hibaüzenetet.

#151 Felhasználó inaktív   ?uestLove 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 00:19

Üdv!

Felmerült bennem a DVD-író vásárlásának gondolata és ebben szeretnék tanácsot kérni.
Alapvetően nem fontos számomra a legújabb technológia, a 16-szoros írási sebesség, DL, stb, stb. Amire használnám: szimpla DVD-k írására. (Ki nem találtátok volna, ugye?! :D )
Tehát megtenné egy 8-szoros író is. Kérdés viszont, hogy milyet vegyek? Eddig a Pioneer és a Plextor márkákra gondoltam. (LG-ven nem óhajtok p*cs*lni.) A Pioneer olcsóbb, a Plextor talán megbízhatóbb.
Ti mit ajánlanátok?

Köszi előre is!
Eladó: 256 MB CF kártya - PÜ!
The Roots | Monty Python | HWSW UD Team | felajanlasok.hu

#152 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 07:49

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 22:52

PgcEdit mentéskor automatikusan csinál szektorellenőrzést és javítást is, ha kell.
Mi volt a jelenség az asztaliban, csak világított a Play háromyzöge, és nem történt semmi? Nálam ezt csinálja szektorhibánál, egyébként ad valami hibaüzenetet.

Lefuttattam, csinált valami standard ellenőrzést is és minden rendben volt neki. Az IFO-k bitre egyeznek a régivel.  A trace nulla pampogással végigfut...
Az asztali viszont amikor indítaná a filmet tekergeti a lézerolvasófejet pár másodpercig, aztán az extrák menüjére ugrik (másik VTS). A gyári lemez is ezt tezsi a film után.
Nem lehetséges hogy a DVDRemake tojt bele a palacsintába?

#153 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 08:20

Ha eredeti ReMake-et használasz, akkor nem valószínű. Hacsak... Be van állítva az Opions-ben a Bypass hidden parts before export? DL írás előtt minden trükközést érdemes kikapcsolni.
Akár már rippeléskor is elromolhat valami, ha nem ISO-ba szeded, és a különféle trükkös védelem kiiktatások be vannak kapcsolva.

#154 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 10:11

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 9:20

Ha eredeti ReMake-et használasz, akkor nem valószínű. Hacsak... Be van állítva az Opions-ben a Bypass hidden parts before export? DL írás előtt minden trükközést érdemes kikapcsolni.
Akár már rippeléskor is elromolhat valami, ha nem ISO-ba szeded, és a különféle trükkös védelem kiiktatások be vannak kapcsolva.

Regisztrált felhasználó vagyok.
Az általad leírt opciót majd este otthon megnézem, ezen kívül gondolsz még egyéb trükközés kikapcsolására? Rippeléskor ISO-ba szedtem a cuccost a Decrypterrel és ha jól rémlik volt egy sector amit védelem-gyanúsnak ítélt (és majd dummy sectorral helyettesíti), de ha a trükközését kikapcsoltam volna akkor nem szedett volna le semmit. Ehhez mi a meglátásod?
Egyébként még az jutott eszembe hogy a DRM által készített output tartalmaz egy VIDEO_TS.VOB-ot ami nincs az eredeti DVD-n.

#155 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 12:30

Ebből a Bypass hidden parts before export opcióból mi lenne a számomra célravezető beállítás?

#156 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 18:26

Felraktam a legfrissebb DRMPro-t, ki- és be is kapcsoltam a Bypass hidden parts before export opciót, Pgcedittel javítottam utólag és semmi javulás :(
És ami még nagyon furcsa: az eredeti felmountolt anyagomra ha ráküldöm az Ifoedit GET VTS Sectors-t akkor nem tetszik neki hogy a Start sector of VMGM_VOBS az 0, ezt javítaná 11-re, ugyanakkor egy árva kukkot nem szól a Remakelt verziómra ahol szintén 0 a VMGM_VOBS.  :confused:  :confused:

#157 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 20:13

Ezek alapján elképzelhető, hogy rippeléskor került valami "fal" szektor a filmbe. Az új hangsáv hozzáadása egyértelműen megváltoztatja a hivatkozott adatok szektor szerinti elhelyezkedését, de ezt úgy a ReMake-nek mint a PgcEditnek ki kell tudni javítani – egyrétegű lemezen.
Megkérdezem a DRM béta fórumában, mi történik DL lemez esetén a PgcEdites srácot már korábban a decryptereshez irányítottam ezügyben konzultációra. :D Nem tudom, van-e valami fjlemény. Mindenesetre az a 7,5 GB-os film, amit fájlokból PgcEdit + mkisofs.exe-vel ISO-ba toltam, majd kiírtam DL-re Decrypterrel, nálam frankón működik asztaliban.

#158 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 22:50

És ha a 6.3.1.6-os Nerom a ludas?

#159 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 23:12

Idézet: mackosajt111 - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 23:50

És ha a 6.3.1.6-os Nerom a ludas?

:omg: Ugye nem mondod komolyan, hogy azzal írtál DL lemezt fájl módban? :grrr:

#160 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 07:48

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 0:12

:omg: Ugye nem mondod komolyan, hogy azzal írtál DL lemezt fájl módban? :grrr:

De bizony mondom. Mert? (Korábban amúgy volt már sikeres írásom vele.)

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.