Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 13:15
most állok DVD-RW vásárlás előtt és véleményeteket szeretném kérni 3 típussal kapcsolatban:
NEC ND-4550 / Plextor PX-716SA / Pioneer DVR-110D
(nagy kérdés még hogy a PLextor megéri-e a majd dupla árat?) keveset írok, azonban mindenféle lemezre. használnám az írót CD-Audio lemezek írására, tehát ez is fontos szempont. van egy régi Sony DiscMan-em, abba készítek audio lemezeket néhanap.
Akkor bemásolom ide is, ha ott esetleg nem láttad

---
A NEC szerintem jó választás. Nagyon jól ír CD-t is, tehát azzal sem lenne gondod. Pioneerról én sok rosszat hallottam, illetve rosszat tapasztaltam... Igaz még a 109-ről. Eddig kettőt kellett cseréltetnünk ilyen-olyan probléma miatt, NEC-et még egyet sem (pedig szinte csak NEC-et építünk be, Pio-ból csak az a kettő volt, mindkettő cserés (de mindkettő máshonnan jött), úgyhogy SZÁMOMRA a pio felejtős ezentúl, a NEC meg bizonyított, hogy nagyon jó DVD-re meg CD-re is, úgyhogy nem kérdés). Plextor jó, csak drága.
Az hozzátartozik az igazsághoz, hogy NEC-ből én csak az ND-2500A-t, és a 3520A-t ismerem, 4550 még nem volt nálam. De nemhiszem, hogy rosszabb lenne, mint a régiek. Sőt gondolom jobb, a 2500A-val csak olvasás terén volt probléma, ami a gyenge minőségű lemezek olvasását illeti. Amit ő maga írt normális lemezt, azt nagyon jól (és gyorsan) olvassa, de a vacak alapanyagokat nemszereti, a Toshiba olvasóm viszont azokat is viszi. Lehet, hogy már az olvasást is javították a 4550-ben, bár rossz lemezt nem is kell belerakni