HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere médiáról, írásról Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   nitrousa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 03. 21:40

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 21:17

Nero Recode megcsinálja, de ha tömöríteni is kell rajtuk sokat, akkor elég gáz lesz a minőség. Ha profi módon akarod megoldani, akkor manuálisan rippelsz, demuxolsz, profi tömörítővel kódölod, és újra authorizálod (szerkeszted, összerakod) a kívánt DVD-Video anyagát.

Nem akarom tömörítgetni, csak több  rövid anyagot 1 lemezre fölrakni.
A Recode-ot külön le tudom szedni valahonnan, mert azt látom, hogy a 7-be már benne van?
"..Ahogy aztán jelezték, az első kör végére már 34 másodperc volt az előnyöm. VB-futamon ilyenre nem igen volt példa... Brno, 1971
1    DRAPAL, Janos     HUN    Yamaha    57' 43.500"   
2    SZABO, Lazlo     HUN    Yamaha    58' 23.200"   
3    SAARINEN, Jarno     FIN    Yamaha    59' 45.200"

#482 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 21:43

Idézet: nitrousa - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 21:40

Nem akarom tömörítgetni, csak több  rövid anyagot 1 lemezre fölrakni.
A Recode-ot külön le tudom szedni valahonnan, mert azt látom, hogy a 7-be már benne van?

Benne van a 7-esben, vagy a 6-osban külön a multimédia csomagban is leszedhető.

#483 Felhasználó inaktív   Tr4nC3 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 03. 21:47

Hali van egy Sony DRU510A DVD égetőm.Régebben vettem egy rahedli Arita DVD-t és egy idő után elkezdte nem megírogatni az Aritákat és azt mondták többen is hogy silány minőségű a DVD és ezért nem írja meg. Vettem Ridata DVD-ket amit nagy heppin elkezdet megírni a DVDíró. Ezután sajnos közbejött egy Windows reinstall és újra kellett mindent rakni. Nos pont itt volt az alkalom hogy felrakjam a Nero 7-es változatát. (nem a bugos warez verzióm van) Ettől a pillanattól kezdve megfordult a dolog. Most írja az Arita DVD nyersanyagot de nem írja a Ridatát meg nem. 2 emule progi van a gépen. A legújabb Daemon Tools és az Alcohol 120%
Miért lehet? Mit tudok vele kezdeni?

#484 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 21:49

Idézet: Tr4nC3 - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 21:47

Hali van egy Sony DRU510A DVD égetőm.Régebben vettem egy rahedli Arita DVD-t és egy idő után elkezdte nem megírogatni az Aritákat és azt mondták többen is hogy silány minőségű a DVD és ezért nem írja meg. Vettem Ridata DVD-ket amit nagy heppin elkezdet megírni a DVDíró. Ezután sajnos közbejött egy Windows reinstall és újra kellett mindent rakni. Nos pont itt volt az alkalom hogy felrakjam a Nero 7-es változatát. (nem a bugos warez verzióm van) Ettől a pillanattól kezdve megfordult a dolog. Most írja az Arita DVD nyersanyagot de nem írja a Ridatát meg nem. 2 emule progi van a gépen. A legújabb Daemon Tools és az Alcohol 120%
Miért lehet? Mit tudok vele kezdeni?

Először is szedd le az Alcoholt és próbáld úgy a Neroval megint.

#485 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 21:50

Simán lehet ATA/IDE vezérlő driver, egymásnak betartó CD/DVD-író programok, emulátorok miatt is, szóval nem biztos, hogy az író vagy a lemez a hibás. Ha újonnan vettél lemezt, akkor könnyen lehet, hogy teljesen más korongot kaptál a korábbihoz hasonló design alatt, csak ezt már nem ismeri/kezeli rendesen az íród (firmware frissítés), no meg nem tudom, hogy a Nero 7-esből a bugos béta warezzel próbálkozol, vagy a hivatalosan letölthető próbaváltozattal. Szóval sokesélyes.

#486 Felhasználó inaktív   Tr4nC3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 22:05

Úgy kezdtem h. az Alcohol nem volt fent. A 2. lehet de nemhinném mert eddig mondom h. az Aritát nem akarta megírni és most azt írja :)

#487 Felhasználó inaktív   qmz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 20:35

Hali!
Van egy egyszerű kérdésem:

Ki lehet-e tenni egy 4,7GB-os DVD+RW-re egy 4GB-nál nagyobb fájlt?
(például egy: pontosan 4 323 891 806 bájtosat.)

Mert nekem sehogy se sikerül... :mad:

Mondjuk linux alatt próbálkozok.
winre megy ugye nem tudom át tenni.(NTFS-t nem tudok írni linux alatt, a FAT32re meg nem lehet 4GBnál nagyobb fájlt tenni...)

Szerkesztette: qmz 2005. 11. 05. 20:45 -kor

#488 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 21:03

Idézet: qmz - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 20:35

Hali!
Van egy egyszerű kérdésem:

Ki lehet-e tenni egy 4,7GB-os DVD+RW-re egy 4GB-nál nagyobb fájlt?
(például egy: pontosan 4 323 891 806 bájtosat.)

Mert nekem sehogy se sikerül... :mad:

Mondjuk linux alatt próbálkozok.
winre megy ugye nem tudom át tenni.(NTFS-t nem tudok írni linux alatt, a FAT32re meg nem lehet 4GBnál nagyobb fájlt tenni...)

UDF állományrendszerrel igen. Windows alatt Nero megcsinálja néked szépen.

#489 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 22:17

Hi!

Audio CD-t szoktam írni a Feurio! v1.67 író progival. Azért ezzel írok, mert ezzel különálló wav-okat tudok úgy, hoyg a számok között nem lesz szünet és pattanás meg semmi, hanem szép folyamatos lesz az átmenet egyik trackből a másikba. Eddig egy sima hétköznapi LG cd íróval szoktam, ment simán. De most szerettem volna ezt a feladatot a Pioneer 109 XLB DVD írómra hárítani, hogy ne legyen már két meghajtó a gépben, ha egy is elég. Sajnos a Feurio nem ismerte fel a DVD írót CD írónak, hiába lehet vele CD -t is írni. A nero felismerné, de azzal nem tudok ilyen szünetmentesen írni (a legelső két track között mindenképp akar 2 másodperc szünetet, mert szerinte az a szabvány, vagy mi a szösz).
Tehát a kérdés: hogyan tudnám rávenni a Feuriot, hogy a Pio DVD íróval írjon CD-t?
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#490 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 22:23

Idézet: YoungOld - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 22:17

Hi!

Audio CD-t szoktam írni a Feurio! v1.67 író progival. Azért ezzel írok, mert ezzel különálló wav-okat tudok úgy, hoyg a számok között nem lesz szünet és pattanás meg semmi, hanem szép folyamatos lesz az átmenet egyik trackből a másikba. Eddig egy sima hétköznapi LG cd íróval szoktam, ment simán. De most szerettem volna ezt a feladatot a Pioneer 109 XLB DVD írómra hárítani, hogy ne legyen már két meghajtó a gépben, ha egy is elég. Sajnos a Feurio nem ismerte fel a DVD írót CD írónak, hiába lehet vele CD -t is írni. A nero felismerné, de azzal nem tudok ilyen szünetmentesen írni (a legelső két track között mindenképp akar 2 másodperc szünetet, mert szerinte az a szabvány, vagy mi a szösz).
Tehát a kérdés: hogyan tudnám rávenni a Feuriot, hogy a Pio DVD íróval írjon CD-t?

A Feuiróhoz nincs frissítés? Amúgy meg a Neroval is meg lehet oldani, csak mindenképp Disc At Once, azaz DAO vagy - írótól függően  - DAO/96 módban kell írni, és a számoknál áll lehet állítani, hogy mekkora legyen a gap (0. index) az adott track elején (a szünetek nem a sávok közé kerülnek, hanem a sávok elejére a 0. indexbe), csak az első track előtt kell lennie minimálisan 2 mp-es gapnek, az utána következőknél a Neroban is szabadon leveheted nullára.

#491 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 23:00

Idézet: YoungOld - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 22:17

A nero felismerné, de azzal nem tudok ilyen szünetmentesen írni (a legelső két track között mindenképp akar 2 másodperc szünetet, mert szerinte az a szabvány, vagy mi a szösz).

Ahogy PPeter is írta, a szabvány az első track előtt teszi kötelezővé a 2 mp szünetet. Jelöld ki az összes tracket, majd a tulajdonságnál vedd le 0-ra a szünetet. Amikor írás előtt brekeg, hogy a szabvány 2 mp-es gapet követel az első tracknél, okézd le, és kész.

#492 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 04:09

Visszatértem!! :taps:
Ennek persze lehet, hogy nem mindenki örül így...  :D

Idézet: OccsE - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 14:29

talan nem ide tartozik... (akkor bocsi az OFF-ert)

egy verbatim 8x +R lemezt irtam meg a neroval es kommunikacios hibaval a vegen (szerintem) nem zarta le a dvd-t. Milyen progival lehetne ezt megtenni, mert a neroban nem talalok ilyan funkciot.  :mad:

Koszi

Ha még nem késő: így lehet nero-ban lemezt lezárni.
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#493 Felhasználó inaktív   morp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 14:32

hali!
egy kérdés: egy cd képfájlban hogy lehet a boot szektort szerkeszteni, cserélni, kimásolni?

#494 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 17:54

Idézet: morp - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:32

egy kérdés: egy cd képfájlban hogy lehet a boot szektort szerkeszteni, cserélni, kimásolni?

Még nem próbáltam ilyet, de talán a bootolható CD-t készítő progikkal meg lehet csinálni. Mondjuk UltraISO?

#495 Felhasználó inaktív   morp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:04

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 18:54

Még nem próbáltam ilyet, de talán a bootolható CD-t készítő progikkal meg lehet csinálni. Mondjuk UltraISO?

köszi
azt hiszem ez lesz az :respect:

#496 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 20:00

Üdv.!

Talán ez megfelelő topic. Szóval DVD író vásárlás előtt vagyok.
Én alap szinten használom az írókat. Követelmény, hogy rendesen biztonságosan megírja nekem.
Nem tesztelgetek, a gyorsaság se feltétel. az hogy 3 v. 5 perc alatt írja meg nekem mind1.
Jelenleg Plextor CDRW-m van. Idáig nagyon jól szolgált.
Ki is néztem magamnak a PLEXTOR 740-es, de sajna szinte sehol nem adnak 2 év garit. (rendelni nem szeretek)

ASUS, TEAC, LG írókról vélemény?
PPeter melyiket ajánlod? A Te kezed alatt sok író megfordult már.. :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#497 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 20:25

Továbbra is az NEC-Pioneer-BenQ/Philips írók közül ajánlanék valamit, illetve ezek más márkanéven árusított változatait (Asus, TEAC, Plextor 740, SONY 810, stb.). A Plextor saját fejlesztésű írói se rosszak (gondolok itt elsősorban a 712-re, a 716-ra és talán a 760-ra), de kevés embernek érik meg a gyakran dupla árat. Ezért ugyanis nem igazán az íyrásminőségben, hanem a szolgáltatásokban kapsz extrát. Néha még abban se sokat. ;)
Ettől függetlenül van egy olyan sejtésem, hogy a 760-at én is ki fogom próbálni. :cool:

#498 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 20:50

BenQ árban is jól hangzik. Nekem semmi extra nem kell. Megbízhatóen írja meg a DVD-ket. :)

Amit még elfeletettem. A SATA írók mennyire váltak be? Használ ilyet valaki? Milyen márkában?

Szerkesztette: Lenny 2005. 11. 07. 20:51 -kor

-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#499 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 07. 21:07

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 20:25

Továbbra is az NEC-Pioneer-BenQ/Philips írók közül ajánlanék valamit, illetve ezek más márkanéven árusított változatait (Asus, TEAC, Plextor 740, SONY 810, stb.). A Plextor saját fejlesztésű írói se rosszak (gondolok itt elsősorban a 712-re, a 716-ra és talán a 760-ra), de kevés embernek érik meg a gyakran dupla árat. Ezért ugyanis nem igazán az íyrásminőségben, hanem a szolgáltatásokban kapsz extrát. Néha még abban se sokat. ;)
Ettől függetlenül van egy olyan sejtésem, hogy a 760-at én is ki fogom próbálni. :cool:

760-as holnapután kis kezeim között.  :cool:

#500 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 21:41

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 21:07

760-as holnapután kis kezeim között.  :cool:

Kérdéseimre válasz? :)

Illetve a SATA írókról tapasztalat?

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.