HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 II. Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 17. 17:42

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 18:19

K7 platformon sosem volt 1T command rate.

D26 Bios Merlin dla Abit NF7-[S]:

D26 ver. 2.0.00 Speed Fire Bpl 3.19 to CPC ON z tCMD=1T

D26 ver. 2.0.00 Speed Fire Bpl 3.19c to CPC OFF z tCMD=2T

Idézve innen

nekem a CMD=1T és CMD=2T -ből ez jött le, de biztos neked van igazad
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#1102 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 17:55

Vettem egy nf7-s alaplapot és most gondjaim vannak vele.
miután megkaptam(péntek) beraktam a procit (athlon XP 2400+) rendesen felépítettem a gépet.
Rendesen müködött, lefutattam 1-2 diagnosztikai tesztet és örültem hogy van 1 rendes gépem.
De reggel mikor benyomom a gépem kicsit érdekes jelenség történt:
a biosban azt írja ki hogy Duron procim van ami ugyebár fizikai lehetetlenség
a windows is kevesebb L2 és L1 cache ismer fel ami ugyebár lényegesebb lassulást eredményez. ekkkor már gondoltam hogy valami nincs rendben. Újraakarom indítani de fekete képernyő jön. Áramtalanítottam és gondoltam következőnek elindul de nem így történt...
Mindent kicseréltem(memória, táp, videókártya, a winyót lehúztam) de sehogy sem akar elindulni.Csak a proci vagy az alaplap maradhat a ludas(de ha a proci lenne akkor legalább a biosig elmenne az alaplap)
Ha megnyomom a bekapcsoló gombot akkor felpörög a venti majd leáll semmi sem történik utána. újabb nyomogatás után sem történik semmi.
Ilyenkor mit kell tennem?
E-mail-en általában ellehet érni!
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen...

#1103 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 18:02

Idézet: Immy - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 18:55

Vettem egy nf7-s alaplapot és most gondjaim vannak vele.
miután megkaptam(péntek) beraktam a procit (athlon XP 2400+) rendesen felépítettem a gépet.
Rendesen müködött, lefutattam 1-2 diagnosztikai tesztet és örültem hogy van 1 rendes gépem.
De reggel mikor benyomom a gépem kicsit érdekes jelenség történt:
a biosban azt írja ki hogy Duron procim van ami ugyebár fizikai lehetetlenség
a windows is kevesebb L2 és L1 cache ismer fel ami ugyebár lényegesebb lassulást eredményez. ekkkor már gondoltam hogy valami nincs rendben. Újraakarom indítani de fekete képernyő jön. Áramtalanítottam és gondoltam következőnek elindul de nem így történt...
Mindent kicseréltem(memória, táp, videókártya, a winyót lehúztam) de sehogy sem akar elindulni.Csak a proci vagy az alaplap maradhat a ludas(de ha a proci lenne akkor legalább a biosig elmenne az alaplap)
Ha megnyomom a bekapcsoló gombot akkor felpörög a venti majd leáll semmi sem történik utána. újabb nyomogatás után sem történik semmi.
Ilyenkor mit kell tennem?

Én egy proci ki-be megoldást azért megnéznék és berakáskor szépen a proci minden sarkát nyomnám óvatosan lefelé, miközben hajtanám le a rögzítőkart.

Meg, ha már úgyis kivenném a procit, akkor megnézném, hogy kivett procival milyen tüneteket mutat az alaplap és az hasonlít-e ahhoz, mint ami most nálad fennáll.

#1104 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 01:16

Idézet: sohta - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 13:46

Nálam egy Hynix 512 modul járt 2 napig tavaly nyáron, mikor is kiderült, hogy nem komálja a lapom (még akkor sem, ha egyedül volt csak), így egy Infineon figyelt be helyette. Most meg 2db 512 Kingmax volt prószára betéve és azok is pöpecül mennek.

Mondjuk a Samsung 512-es modulom csak cas 2.5-ön hajlandó működni nekem a lapban, így a memótuning korlátozódott, de végül is maradtam a 200-s FSB mellett, így nem kellett tuningolni a RAMot.

Próbáld úgy, hogy kézzel fixálod 3-4-4-9 -re a memóidőzítéseket.

Egyébként ahogy rémlik, régebben reklámoztak ilyen hekkelt BIOSokat, amelyekben Command rátát 1T-ről 2T-re lassították vissza, így valamivel kompatibilisebb lett a lap a memóriákkal ill. magasabb FSB-t lehetett elérni velük.

Én mondjuk nem javaslom az ilyen BIOS-okat, de azért vannak

Közben visszavittem az uj 512-est és poéból kicseréltem egy samsungra.(más nem volt kéznél) Csodák csodája hiba nélkül működik... :o köszönöm azért a segítséget.(Próbáltam manuál időzítést de nem segített...)
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#1105 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 08:17

A piros led ég mikor áramot adok az alaplapnak, majd mikor beakarom kapcsolni felvillan 1 secig a zöld majd utánna semmi.
A speaker meg elkezd szirénázni szerintem 1 rövid 1 hosszú vagy fordítva 1 hosszú 1 rövid.
Pontosan azt csinálja mintha cmos-t törölnék, csakhogy a cmos jumpere a helyén van.
Annyit csináltam össz hogy tedtem 1 bordát a déli hídra, az északi hídon lévő borda tetejéből pedig levágtam 1 picit(zalman nb47-j)
Semmi tuningot nem alkalmaztam. (A proci makulátlanul néz ki kívülről)

#1106 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 09:51

Sajnos bekövetkezett az elkerülhetetlen.
Meghalt a lap+ a proci is.
szereztem 1 1900 palominót beraktam ugynazt csinálja mint amit eddig.
az én 2400+ procit meg beraktam az ő gépébe, és ott is ugyanazt csinálja mint amit eddig nekem...

#1107 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 14:14

A szokásos kérdés: tápegység miféle?

#1108 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 16:12

Tesóm gépében egy NF7 van, valami régebbi Athlon Xp procival, ha jól tudom 2000+. Most szeretném neki kicsit frissíteni a rendszert, csak azt nem tudom, hogy mi az a proci, amit még 100%-san támogat az alaplap. Az Abit honlapján a Sempron procikat is írja, de ebből melyik, amelyik még tuti fog benne menni?
Az Athlon Xp Socket A foglalatú, és a Sempon-t Socket 754-nek írja, akkor ez most bele megy? :confused:
Nem vagyok up-to-date a témában, sorry...  :)

#1109 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 16:54

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 17:12

Az Athlon Xp Socket A foglalatú, és a Sempon-t Socket 754-nek írja, akkor ez most bele megy? :confused:
Nem vagyok up-to-date a témában, sorry...  :)

Amennyire tudom, a socket A másik neve socket 462 - szóval a socket 754 tuti nem jó bele.

#1110 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 18:22

Talan talalni meg valahol elfekvoben Socket A-s Sempront, de nagykereket elnezve eleg kicsi a valoszinusege.

#1111 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:34

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 13:14

A szokásos kérdés: tápegység miféle?

Chieftec 360W, de kipróbáltam 1 dtk 300W-os tápegységgel is... :(

#1112 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 09:54

Hali!

NF7-S v2.0-ával szoknak lenni SATA problémák? Az enyimen sil3112 van, azt tudom, hogy nem valami nagy durranás, de mostanság (mióta a seagate sata mellé tettem egy samsungot is) 2 naponta lefut a chkdsk, és talál hibát. A vinyóval elvileg nincs gond, bár még fut a hdd regenerator.

Thx.

#1113 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 13:41

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 10:54

Hali!

NF7-S v2.0-ával szoknak lenni SATA problémák? Az enyimen sil3112 van, azt tudom, hogy nem valami nagy durranás, de mostanság (mióta a seagate sata mellé tettem egy samsungot is) 2 naponta lefut a chkdsk, és talál hibát. A vinyóval elvileg nincs gond, bár még fut a hdd regenerator.

Thx.

A BIOS-ban valahol van egy menüpont, ahol a SATA eszközök valamilyen időzítését lehet állítani. Na ezt tedd 1ms-ra (ez a legmagasab érték). Sajnos 2 Sata eszköznél ezt meg kell lépni. Míg 1 van csak Sata-n, addig nincs gond.

Valamelyik menü felső részén találod meg a BIOS-ban.

Egyébként itt a fórumon is megtalálhatod a megoldást pontosabban leírva.

Közben meg is kerestem:
Idézet:
"Mikor lekapcsolgattam a COM portokat megláttam a kézikönyvben nem ismertetett EXT-P2P's menüpontot is, amit átraktam a 30 microsecről 1 millisecre és azóta minden oké.
Egyik winyó Sata, másik PATA serillel átalakítóval Sata-ra kötve.

Szóval ScatMan jól mondja, hogy:

"nForce2 chipsetnél a megoldás az "Integrated Pheripherals" menüben az "EXT P2P's discard time" 30 mikrosecundumról 1 millisecundumra állítása oldja meg a CRC kérdést" "

#1114 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 13:54

Idézet: sohta - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 14:41

A BIOS-ban valahol van egy menüpont, ahol a SATA eszközök valamilyen időzítését lehet állítani. Na ezt tedd 1ms-ra (ez a legmagasab érték). Sajnos 2 Sata eszköznél ezt meg kell lépni. Míg 1 van csak Sata-n, addig nincs gond.

Thx. Erre időközben felhívták a figyelmemet másfelé, meg is tettem. Azóta is tesztelgetek, még nem értem a végére, ergo nem tudom, hogy megoldódott-e, bár a chkdsk kézzel futtatgatva változatlanul hasonlókat produkál. Most épp azon agyalok, hogy a sil3112 biosát frissítem. Ha inkább ne, küldjetek rám egy PÜ-t...  :D  (Remélem lesz még min elolvasnom...  :D )

#1115 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 23:02

Egy érdekes hibát vettem észre az ABIT NF7-S2G lapomon.
A lap 1.5 éves. Eddig stabilan ment minden alapfeszen 218MHz-en (2400MHz) egy Barton procival.
Ugy karácsony körül kezdet az első gond jelentkezni. A Prime hibázott 1-2 óra után. Egy kicsit nagyobb feszt adtam a lapnak (LDT Voltage 1.6V+4%) A procinak nem kellett mert ha visszavettem a Ram-ot akkor stabil maradt. De a Ramok is jok mert más Mem is ugyanezen a frekin hibázott. Igy ment kb 3 hónapot stabilan. Majd megint Prime hiba. Ismét fesz emelés. megint stabil volt 1 hónapig. Most ott tart hogy vissza kelett vennem 213 MHz re mert már a max Fesz sem lett volna neki elég hogy stabil maradjon. 213MHz-en viszont megint alapfeszen is stabil. A hütőborda nincs lelazulva. frissen bekentem megint hátha ott a baj, de nem.
Fáradnának az elkok?

#1116 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 08:11

Vagy azok, vagy a procc.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#1117 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 11:51

A proci biztos jó, mert ha a ramokat aszinkron modon csak 80%-on járatom, akkor a proci alapfeszen is stabil 2400 MHz-en (1.75V-al meg 2500-on is). Másik RAM-al meg szintén ugyan olyan frekin megy csak mint a saját Kingstonjaim-al. Szerintem alaplapi Chip-eket ellátó táprész (nem tudom mi a rendes neve), ami a mem vezérlöt ellátja alapfeszen 1.6V-al, az haldoklik. Vagy maga a hid. Vagy valami más? A proci tápja egyébként stabil. 

#1118 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 12:16

Idézet: olzoli - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 12:51

A proci biztos jó, mert ha a ramokat aszinkron modon csak 80%-on járatom, akkor a proci alapfeszen is stabil 2400 MHz-en (1.75V-al meg 2500-on is). Másik RAM-al meg szintén ugyan olyan frekin megy csak mint a saját Kingstonjaim-al. Szerintem alaplapi Chip-eket ellátó táprész (nem tudom mi a rendes neve), ami a mem vezérlöt ellátja alapfeszen 1.6V-al, az haldoklik. Vagy maga a hid. Vagy valami más? A proci tápja egyébként stabil.

Az S2G egy olcsóbb, kevésbé tuningra kihegyezett lap mint a bátyó (sima S2G nélküli verzió), lásd egyszerűsített proci tápáramkör, de saját példányomból kiindulva: 3 éve megy, és gyakolatilag ugyanannyi a maximuma mind a mai napig, annak ellenére, hogy elég rossz a processzor hűtése, nyáron gyakran látni 70C felett, szabályosan "izzik" a hűtőborda, és a környezetében levő kondenzátorok. :)

Ha jól értelmeztem, első csökkentéskor nálad az FSB maradt, csak a RAM-okat osztottad vissza, tehát én első körben itt néznék szét:
Memória-feszültség? Időzítések?

#1119 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 13:42

Első körben nem változtattam semmin, csak nagyobb feszt adtam az alaplapi Chipkészletnek. És stabil lett. De csak 3 hónapig. Akkor még egy kis feszt adtam neki, anitöl megint stabil lett, de csak 1 honapig. A 4. fesz emelés után vettem vissza az FSB-t . Igy megint alapfeszen is stabil. Már az első alkalommal is kiprobáltam hogy ha a RAMokat visszaosztom, akkor stabil lesz minden. De a Ramok biztos hogy tökéletesek mert másik lapban még magasabb frekin is jol mennek (épp ezért választottam a 218MHz-et eredetileg is mert e fölött már uj korában is +feszt kellett adni az alaplapi Chipeknek). Viszont van egy extra jol tuningolhato ADATA Ramom és az is csak 218 MHz-en ment már az elején is. Gondoltam hogy enyitt tud a lap és kész.
De most ugy tünik, hogy fokozatosan visszacsökkent a kihajthatósága jelen pillanatban max 213 MHz-re. Legalábbis egy ideig. :mad:
A kérdés az lenne hogy inkább a "Chip tápegységében" lévö kondik halnak meg vagy maga a Chip haldoklik.
(müszerrel mérve minden fesz annyi amenyinek lennie kell).

#1120 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 20:50

Idézet: olzoli - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 14:42

Első körben nem változtattam semmin, csak nagyobb feszt adtam az alaplapi Chipkészletnek. És stabil lett. De csak 3 hónapig. Akkor még egy kis feszt adtam neki, anitöl megint stabil lett, de csak 1 honapig. A 4. fesz emelés után vettem vissza az FSB-t . Igy megint alapfeszen is stabil. Már az első alkalommal is kiprobáltam hogy ha a RAMokat visszaosztom, akkor stabil lesz minden. De a Ramok biztos hogy tökéletesek mert másik lapban még magasabb frekin is jol mennek (épp ezért választottam a 218MHz-et eredetileg is mert e fölött már uj korában is +feszt kellett adni az alaplapi Chipeknek). Viszont van egy extra jol tuningolhato ADATA Ramom és az is csak 218 MHz-en ment már az elején is. Gondoltam hogy enyitt tud a lap és kész.
De most ugy tünik, hogy fokozatosan visszacsökkent a kihajthatósága jelen pillanatban max 213 MHz-re. Legalábbis egy ideig. :mad:
A kérdés az lenne hogy inkább a "Chip tápegységében" lévö kondik halnak meg vagy maga a Chip haldoklik.
(müszerrel mérve minden fesz annyi amenyinek lennie kell).

Őszintén szólva fogalmam sincs, bár akármelyik is rossz, valószínűleg nem tudsz vele mit csinálni.  :(
Chipset ellen szól, hogy én most próbáltam ki 193-as FSB-hez a minimum 1.4V is elegendő, hogy a Prime ne feküdjön meg (igaz csak 10 percet ment).
Ellenben 2 kör ide vagy oda, proci tápok se igazán szoktak megfeküdni újabban az ABiT lapokon. :think:

Téma megosztása:

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.