HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 II. Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 28. 20:00

Alaplappal mazlim van.

Bevittem a boltba, semmi szamla, semmi garjegy (nem talaltam oket), emlekeim szerint 04 januarban vettem.
Szervizes csavo erre vonalkodolvasoval beolvasta a sorozatszamot, vakarja a fejet erosen.

Kerdem, mi a problema?
-Haaat, napra pontosan 2 eve vetted, 2 ev garival.

Szoval ha holnap vittem volna be, akkor a hajamra kenhettem volna, igy meg bevettek, jovo heten mondanak ra A-t vagy B-t.

Mindegy, ma kenytelen voltam meregdragan (karacsonyi "akcio") megvenni az uj konfigomat. :mad:

#882 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 07:48

tegnap feljebb vettem a hőmérséklet riasztást 75 -ről 85-re, aztán mikor újraindult a gép, akkor se kép, se hang! Egyszer sikerült odáig eljutnia, hogy kiírja ezt: BIOS ROM Cheksum error meg hogy tegyek be egy floppyt

aztán már idáig sem jutott el! Mikor bekapcsoltam a gépet, akkor a monitor néha kiírta, hogy nem jó frekvencia tartományban van. Azt hittem a VGA halt meg, de azt most kipróbáltam egy másik gépben, és ott ment rendesen.

Csináltam CMOS resetet, kivettem az elemet visszaraktam, ismét CMOS reset, de sajnos semmi nem segített.

valaki esetleg ötlet?
"Másoljuk olyan helyre, ahol írásjogunk van."

#883 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 08:02

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 20:00

Alaplappal mazlim van.

Bevittem a boltba, semmi szamla, semmi garjegy (nem talaltam oket), emlekeim szerint 04 januarban vettem.
Szervizes csavo erre vonalkodolvasoval beolvasta a sorozatszamot, vakarja a fejet erosen.

Kerdem, mi a problema?
-Haaat, napra pontosan 2 eve vetted, 2 ev garival.

Szoval ha holnap vittem volna be, akkor a hajamra kenhettem volna, igy meg bevettek, jovo heten mondanak ra A-t vagy B-t.

Mindegy, ma kenytelen voltam meregdragan (karacsonyi "akcio") megvenni az uj konfigomat. :mad:

a lappal szerencséd volt :eek:

#884 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 10:29

Idézet: Dispose - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 8:48

tegnap feljebb vettem a hőmérséklet riasztást 75 -ről 85-re, aztán mikor újraindult a gép, akkor se kép, se hang! Egyszer sikerült odáig eljutnia, hogy kiírja ezt: BIOS ROM Cheksum error meg hogy tegyek be egy floppyt

aztán már idáig sem jutott el! Mikor bekapcsoltam a gépet, akkor a monitor néha kiírta, hogy nem jó frekvencia tartományban van. Azt hittem a VGA halt meg, de azt most kipróbáltam egy másik gépben, és ott ment rendesen.

Csináltam CMOS resetet, kivettem az elemet visszaraktam, ismét CMOS reset, de sajnos semmi nem segített.

valaki esetleg ötlet?

Lehet hogy nincs a helyén a hütő, és nem véletlenül jelez magas hőt ?
Ha feljebb veszed akkor meg már a jelzés elött kifagy?
Bár inkább a lap lenne a gyanus.
Nekem volt olyan procim ami a belső hőmérő hibálya miatt állandóan csak szirénázott.
Egy olyan lapban ment csak rendesen ahol ki lehetett teljesen kapcsolni a hővédelmet.
Onnantol hibátlan lett.

#885 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 10:42

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 10:29

Lehet hogy nincs a helyén a hütő, és nem véletlenül jelez magas hőt ?
Ha feljebb veszed akkor meg már a jelzés elött kifagy?
Bár inkább a lap lenne a gyanus.
Nekem volt olyan procim ami a belső hőmérő hibálya miatt állandóan csak szirénázott.
Egy olyan lapban ment csak rendesen ahol ki lehetett teljesen kapcsolni a hővédelmet.
Onnantol hibátlan lett.

2 évig simán ment, úgyhogy nem hinném, hogy rosszul lenne rajta a hűtő, mert akkor hamarabb jelzett volna.

már a jelzés előtt kifagy semmi nincs a monitoron, és csöndbe van teljesen!

ha a lap szar, akkor nem tom mitől egyik pillanatról a másikra, fura mindenesetre

#886 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 13:24

Lehet,h szep csendben elhalalozott 1 kondi az alaplapon,es zarlatot okoz... Vagy a tulhuzott proci adta meg magat a sorsnak.
Szerintem szedd szet elemeire a cuccot .Nezd vegig,hatha latsz rajta valamit,aztan rakd ossze. Nekem volt mar,hogy bejott a szetszedos-osszerakos modszer... Ki tudja miert,de utana mukodott. A 75 fok szerintem mar eleve sok. Nekem meg a 60at sem eri el-nyaron sem.
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#887 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 13:43

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 13:24

Lehet,h szep csendben elhalalozott 1 kondi az alaplapon,es zarlatot okoz... Vagy a tulhuzott proci adta meg magat a sorsnak.
Szerintem szedd szet elemeire a cuccot .Nezd vegig,hatha latsz rajta valamit,aztan rakd ossze. Nekem volt mar,hogy bejott a szetszedos-osszerakos modszer... Ki tudja miert,de utana mukodott. A 75 fok szerintem mar eleve sok. Nekem meg a 60at sem eri el-nyaron sem.

az csak a warning volt, nem hinném, hogy valaha is elérte a 75 fokot terhelés után kb 45-50 fokra ment föl max. a BIOSban csak azért állítottam, mert kikapcsolt, és szirénázott

#888 Felhasználó inaktív   Szekig 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 00:03

Hmmm...

Sok kisérletezés után rá kellett jönnöm ,hogy egy rossz lap sehogysem lesz jó.
Azthiszem megválok ettől az nf7s2g-től...

A kérdés már csak az hogy mit tudok majd szerezni a helyébe....

Amugy a kingmax ramokkal frankón hasított...

#889 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 09:47

Idézet: Szekig - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 1:03

Hmmm...

Sok kisérletezés után rá kellett jönnöm ,hogy egy rossz lap sehogysem lesz jó.
Azthiszem megválok ettől az nf7s2g-től...

A kérdés már csak az hogy mit tudok majd szerezni a helyébe....

Amugy a kingmax ramokkal frankón hasított...

Én is ezen gondolkodom.
Pedig most megy a legjobban és legstabilabban miota megvettem.
De nehezen viselem a tudatott hgy hibás. Egyszerüen nem megy benne dualban 400-on a ram. Pedig már minden elérhető tipust kiprobáltam. De még single modban is joval lassabb ha két modul van benne mint ha csak egy.
De beruházni egy már halott platformra? Akkor már inkább egy 754-939 AMD. De akkor cserélhetek le mindent. Még azért ezt meggondolom.

#890 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 13:32

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 10:47

De beruházni egy már halott platformra? Akkor már inkább egy 754-939 AMD. De akkor cserélhetek le mindent. Még azért ezt meggondolom.

Csak akkor kell mindent cserélni, ha PCI-E lapot akarsz. Ha jó az AGP-s rendszer is, akkor csak a lap-proci-procihűtő szentháromságot kell okvetlenül cserélni.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#891 Felhasználó inaktív   Szekig 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 11:04

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 10:47

Én is ezen gondolkodom.
Pedig most megy a legjobban és legstabilabban miota megvettem.
De nehezen viselem a tudatott hgy hibás. Egyszerüen nem megy benne dualban 400-on a ram. Pedig már minden elérhető tipust kiprobáltam. De még single modban is joval lassabb ha két modul van benne mint ha csak egy.

Nekem marha jól mentek Dualon 400MHz-n a Kingmax ramok miután rájöttem hogy a hangkarim kavarja a dolgot.... az Everest tesztben még x64et is előzött memo olvasásban meg írásban....

Nálam a 3D-vel volt a gond.... AGP memória írási hiba, vidkari driver kifagyás...stb.... jah és ez mind csak 3dnél...

Nah most kaptam cserébe egy NF7S-t....
Este összerakom, s megnézem hogy mennyir megy jól.... ha ez sem akko veszek egy új MSI lapot s végleg leszámolok az abittal... is... :)

2hét alatt ez már a 3dik lapom.... fura...

Gondolkoztam a S754en énis de a sempronnal nem kezdenék így a barton után..... a sima x64 proci meg ott van árban mint egy s939....
S ez gáz....

Asszem gyűjtök a 939re vagy az utánna következőre..... addig meg veszek valami erősebb vga-t :)

Szerkesztette: Szekig 2005. 12. 01. 11:07 -kor

#892 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 21:29

Idézet: Szekig - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 12:04

Nekem marha jól mentek Dualon 400MHz-n a Kingmax ramok miután rájöttem hogy a hangkarim kavarja a dolgot.... az Everest tesztben még x64et is előzött memo olvasásban meg írásban....

Nem lehet driver hiba hogy csak 180 MHz-ig stabil a 3.slot.
Mert a memtest is hibázik minden rammal 200 MHz felett.
A többi ram foglalatban hibátlan.

#893 Felhasználó inaktív   Szekig 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 19:55

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 22:29

Nem lehet driver hiba hogy csak 180 MHz-ig stabil a 3.slot.
Mert a memtest is hibázik minden rammal 200 MHz felett.
A többi ram foglalatban hibátlan.

Másik memókkal próbáltad már?
A tápod feszkói jók? Stabilak?

#894 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 20:41

Idézet: Szekig - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 20:55

Másik memókkal próbáltad már?
A tápod feszkói jók? Stabilak?

Kicsit fentebb írtam, hogy már több tipusu modult is kiprobáltam (gyakorlatilag mindet ami abban a boltban kapható ahol a lapot vettem, és egy barátom melozik). Ráadásul 2 ugyanilyen lap van családban. Mindkettö ugyanazt csinálja. A boltban ahol vettem még van 3 db. 1-et probáltam és az is ugyan ez. Most probáltam egyoldalas 512-est és 2 db 1Gb -os RAM-okat de semmi modon nem megy a 3. slot 400 MHz en vagy pláne nem e fölött. Pontosabban megy, mert a MEM86 hiba nélkül lefut 200 MHz en, csak e fölött jelez hibát. De a PRIME95 hibázik 5-10 perc után. Viszont 215 MHz fölött már be sem indul. A Dual mod igy csak max 180MHz-ig lehetséges. Ugyanakkor az 1-2 Slot-ok tökéletesen mennek akár 240 MHz-en is. Enyit tudtam max kiprobálni. Feladtam. Van két Abit  NF7-S2G lapunk, amin csak 2 MEM foglalat van, és nincs DUAL CH-sem. :down:

Szerkesztette: olzoli 2005. 12. 03. 20:43 -kor

#895 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 23:53

Ha a gyári passziv Chipset hűtőt leveszem, megkenem egy kis kencével (gyárilag miért nincs rajta ?? ) és rendesen visszarakom, + adok neki egy 4cm-es ventit, akkor lehet hogy hűteni is fog. Ha még adok neki az eredeti 1.6V helyett (szerintem extrém) 1.9 V-ot akkor megy a Dual mod akár 220 MHz-en is hibátlanul. Ahogy visszaveszem a feszt olyan ütemben csökken az elérhető RAM freki. Alapfeszen max 185 MHz. Enyit az ABIT NF7-S2G laprol, meg az igért 400 MHz DualChanel -ről.  :down:  :down:

#896 Felhasználó inaktív   Szekig 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 17:51

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 0:53

Ha a gyári passziv Chipset hűtőt leveszem, megkenem egy kis kencével (gyárilag miért nincs rajta ?? ) és rendesen visszarakom, + adok neki egy 4cm-es ventit, akkor lehet hogy hűteni is fog. Ha még adok neki az eredeti 1.6V helyett (szerintem extrém) 1.9 V-ot akkor megy a Dual mod akár 220 MHz-en is hibátlanul. Ahogy visszaveszem a feszt olyan ütemben csökken az elérhető RAM freki. Alapfeszen max 185 MHz. Enyit az ABIT NF7-S2G laprol, meg az igért 400 MHz DualChanel -ről.  :down:  :down:

Nah itt vagyok!

Egy sikeres táp csere és egy sikeres alaplap csere után...
Most abit NF7S v2 van....
1 rammal megy hibátlanul ha a 2 ramot beteszem akkor se kép se hang.... még a bios sem jelentkezik be....
Kicsit kezdem már megunni...

Nemhinném hogy ennyit kell szarakodni azért hogy legyen egy normális cuccunk....
Jelenleg már tanácstalan vagyok.... az NF7s2gben leglább ment a dual jól... itt meg meg sem nyikkan....

Mostmár napokat töltöttem fórumok olvasásával... Több szervizes ismerősömmel konzultáltam....
Mindenki marhára kiváncsi a megoldásra.... mert mostmár szinte mindent kipróbáltam...
Kipróbálom a fesz emelős dolgot... 
De már annak is örülnék ha single-ben menne a két ramom....
:down:

#897 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 18:17

singleben két ram sose fog menni :D a nevében is benne van "Single" :D
amúgy sajnállak :D
de ha gondolod az én lapom,procistul,hűtőstűl eladó :D (komolyan)
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#898 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 08:59

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 19:17

Koma, a Single Channell működés nem egyenlő az egymodulos működéssel! Két modul is mehet Single-ben, csak egy csatornához tartozó slot-okba kell tenni őket, NF7 lapok esetében speciel a két egymás mellett levőbe. Ezzel az erővel a négy RAM slot-os alaplapoknak eleve Quad Channell-nek kellene lenniük! :rolleyes:
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#899 Felhasználó inaktív   Szekig 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 12:31

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 19:17

amúgy sajnállak :D
de ha gondolod az én lapom,procistul,hűtőstűl eladó :D (komolyan)

hehe

#900 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 09:08

Haho!
Egy kicsit mas kerdes...de nem merek uj topicot nyitni... :pokeas:
Egy osregi NF-7-es/sima! v 0.1-es/ fel szeretnem hozni a csucsra!
Mekkora a max  proci,amit tud kezelni?
Az ABIT honlapon megneztem,de ott nem szerepelnek a bios-frissitessel
kezelheto procik!
Kinek van tapasztalata?ezzel kapcsolatban? :hemuveg:
Forumlako

Téma megosztása:

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45