HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:11

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 19:45

stema válaszában benne van a lényeg. A csíkozódás is lehet attól, hogy a TN nem tud megjeleníteni olyan finom színátmenetet, mint az MVA/PVA, tekintve, hogy kevesebb színnel dolgozik. Néha még az MVA/PVA színátmenetei is kissé "sávosodnak", a TN pedig pláne. :rolleyes:

Akkor csereljem ki masik tipusra inkabb?
Ez nem olyan jo?

Dvi-vel van osszekotve.
16,7 millió (színkeveréssel

Azt hol irja, hogy milyen panel?

A Samsung 910n jobb lenne?
A Samsung hany szint tud?

Szerkesztette: bmw 2005. 05. 14. 20:19 -kor

"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1462 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:22

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Gigabyte X800-as kártyát meg egy Samsung 193P monitort. Az a gondom, hogy a MagicTune nem ismeri fel a monitort, pontosabban azt írja, hogy: "This version of MagicTune is not supported with the attached display". Ezzel csak az a gond, hogy este kifolyik a szemem. A másik gond, hogy az istennek sem akar a digitális kimeneten műkörni a kártya (vagy a monitor).

Win XP service pack 2 van fent. A display properties-ben 2 monitor jelenik meg (második szürkén, mivel nincs "attacholva"). Az elsőhöz azt írja ki, hogy "Syncmaster 193P, Syncmaster Magic CX910P (digital) on Radeon X800, a másodikra is ezt, csak éppen zárójelben analóg a felírás. Az eslő az aktív, a második nem. Régebben az első helyett valami Radeon multimonitor kiírás volt, de aztán ez elmúlt. :D Az advanced menü-ben a monitor tab alatt is a "(digital)"-t jelzi ki. Mindkét kábellel össze van kötve a monitor és a számítógép, de ha lehúzom az analóg kábelt, akkor eltűnik a kép.

Mi lehet a probléma? Előre is köszi a segítséget!
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1463 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:45

Idézet: bmw - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 19:13

A harom napba beleszamit a hetvege, unnep nap?

hi
sem hétvége, sem ünnepnap nem számit bele a 3 napba, csak azok a munkanapok, mikor a bolt ahol vetted, a garival foglalkozo rész müködik.én az ***** digtal nál vettem, és hiába van nyitva az üzlet szombaton is, a garis szerviz csak pénteken, szoval csak azok számitanak

#1464 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:49

Idézet: szala - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 20:45

hi
sem hétvége, sem ünnepnap nem számit bele a 3 napba, csak azok a munkanapok, mikor a bolt ahol vetted, a garival foglalkozo rész müködik.én az ***** digtal nál vettem, és hiába van nyitva az üzlet szombaton is, a garis szerviz csak pénteken, szoval csak azok számitanak

Szerinted csereltessem ki?
Es masikra mondjuk?
Samsung 910n van meg ott
Ram--is-ban
de ez meg analog nem dvi.

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1465 Felhasználó inaktív   stema 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 21:03

Idézet: bmw - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 21:49

Es masikra mondjuk?
Samsung 910n van meg ott
Ram--is-ban

sex vagy sem?

nézegess adatokat a www.tftpanel.hu -n, és keress olyat ami nem TN+Film paneles, hanem valami pva, mva, ips, mert ezek rendesen 16 millió színüek. Nem kell feltétlenül lecserélned, jó kis monitor az, simán lehet az is, hogy hibás.

Szerkesztette: stema 2005. 05. 14. 21:07 -kor

#1466 Felhasználó inaktív   looosin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 21:07

A monitor típusának és tulajdonságainak figyelembevételén túl milyen márkák azok, amikben meg lehet bízni, és érdemes azok között keresgélni? Vagy ez hülye kérdés? (szerintem nem ;))

#1467 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 21:19

Idézet: stema - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 21:03

sex vagy sem?

nézegess adatokat a www.tftpanel.hu -n, és keress olyat ami nem TN+Film paneles, hanem valami pva, mva, ips, mert ezek rendesen 16 millió színüek. Nem kell feltétlenül lecserélned, jó kis monitor az, simán lehet az is, hogy hibás.

MIert ez a Tn+film panellel mi a baj?
Ezek nem jok?
Erre is azt irtak, hogy 16mill szin.

#1468 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 21:58

Idézet: bmw - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 22:19

Ezek nem jok?

Ha picit visszaolvasol, kismillió válasszal találkozol erre a kérdésre. A lényeg, ahogy már ezen az oldalon is le lett írva, hogy a TN+film paneles monitorok csak 262144 színt tudnak megjeleníteni "direktben", a többit különböző technikákkal, főleg dithereléssel állítják elő. Viszont még így is "csak" 16,2 milla színt tudnak a 24 bites 16,7 milla helyett. A kevesebb színből és a "csalásból" kifolyólag a képük nem olyan szép és definiált, mint a *VA-s monitoroknak. Ráadásul a betekintési szögük is lényegesen kisebb, ez abban nyilvánul meg, hogy igazán csak szemből nézve jó a képük, de még így is látni különbséget a képernyő alsó és felső része között, egyik világosabb, másik sötétebb, sőt egy bizonyos szögből való nézés után már invertálódnak is a színek. A kontrasztarányuk is kisebb. Korábban az szólt mellettük, hogy gyorsabbak voltak (response time), mint a *VA panelek, és ez főleg az FPS játékokban előnyt jelentett. DE! Ez már a múlt, mivel most már az overdrive technológiának köszönhetően a *VA panelek válaszideje is (jelenleg 8ms g2g) bőven elegendő minden felhasználási területen (FPS-ben is). Tehát a lényeg: TN paneles stuffot ma nem érdemes venni, hacsak nem az ára miatt (ócsóbb). Bár ez sem teljesen igaz, hiszen lásd pl. FuSi C19-4:smoker:

Szerkesztette: tempjoel 2005. 05. 14. 22:00 -kor

Weblap: Terragen Images

#1469 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 22:20

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 20:04

Eheh:) Lehet..
De a boltos a minőségét kifogásolta a FuSi cuccoknak
Bár amennyire a boltosok értenek hozzá.. Anno le akart beszélni az olyan cuccról, amit most meg kínál másnak ezerrel, én meg félfüllel hallottam:)
Szóval ne higyjek neki? Nincs a FuSi-nek rossz híre/minősége?

Nem tudom. Csak azt, hogy a C19-4esem egy álom. :)

#1470 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 22:23

Es masikra mondjuk?
Samsung 910n van meg ott
Ram--is-ban

a garncia miatt mindenképp, nekem is volt hibás viewsonicom és nagyon zavart az 1 db kiégett zöld pixel, gondolom Te sem azért vetted, hogy hibásan nézegesd, az hogy mint tipust cseréled e, ez már más téma, nekem a szinhüség nagyon fontos szempont volt ezért vettem  8 ms os vp191b -t, az hogy kinek mi felel meg azt maga dönti el, na meg sajnos a pénztárca is

#1471 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 22:37

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 21:22

Nemrég vettem egy Gigabyte X800-as kártyát meg egy Samsung 193P monitort. Az a gondom, hogy a MagicTune nem ismeri fel a monitort, pontosabban azt írja, hogy: "This version of MagicTune is not supported with the attached display". Ezzel csak az a gond, hogy este kifolyik a szemem. A másik gond, hogy az istennek sem akar a digitális kimeneten műkörni a kártya (vagy a monitor).

Win XP service pack 2 van fent. A display properties-ben 2 monitor jelenik meg (második szürkén, mivel nincs "attacholva"). Az elsőhöz azt írja ki, hogy "Syncmaster 193P, Syncmaster Magic CX910P (digital) on Radeon X800, a másodikra is ezt, csak éppen zárójelben analóg a felírás. Az eslő az aktív, a második nem. Régebben az első helyett valami Radeon multimonitor kiírás volt, de aztán ez elmúlt. :D Az advanced menü-ben a monitor tab alatt is a "(digital)"-t jelzi ki. Mindkét kábellel össze van kötve a monitor és a számítógép, de ha lehúzom az analóg kábelt, akkor eltűnik a kép.

Mi lehet a probléma? Előre is köszi a segítséget!

Számítógép, monitor kikapcs., analóg kábel eltávolít (mindenhonnan), monitor, számítógép bekapcs.
MagicTune telepít.

Jobb ötletem nincs!

#1472 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 22:38

Es masikra mondjuk?
Samsung 910n van meg ott
Ram--is-ban

A helyedben, ha lehet, kicseréltetném egy overdrive-os MVA-ra. :smoker:

#1473 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 22:39

Idézet: bmw - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 18:20

Sziasztok!

Most vettem egy Benq FP937s+-os TFT-t.
1 piros pixel hiba van rajta. :(
Egynel nem cserelik ki?
Meg ha elinditok egy pl. AVI filmet es kirakom full kepernyore akkor sz.r lesz a kep. Olyan vizszintes csikos, szellem kepes.
Ez mitol lehet.
Driver felrakva ami a cd-n volt, de a Benq oldalarol is letoltottem a drivert es azt is felraktam de nem valtozott.
Koszike.

Hali!

DVD-vel mit csinál?

#1474 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 22:46

Idézet: bmw - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 22:19

Ezek nem jok?

A TN+film panellel semmi baj nincs, ők nem tudják mert nekik nem ilyen van.
Tiszta, szép képe van és nem vettem észre csíkozodást sem eddig. Nyugodtan vegyél csak TN+film paneles monitort!

#1475 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 22:54

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 22:39

DVD-vel mit csinál?

Hm.
Megjavult. :)  :)
Lejatsza rendesen most az AVI-t is. :)
De a menuben pl, a geometria beallitas, meg auto adjust nem jon be.Szurke maradt nem lehet valasztani.
1 rossz pixek miatt ki lehet csereltetni 3napon belul?
Meg mas tipust lehet helyette kerni?
Ez sulinetes dologban lett veve.
Ott meg a Samsung 910n-es volt, de ahogy neztem az is TN paneles.

#1476 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 22:55

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 23:46

A TN+film panellel semmi baj nincs, ők nem tudják mert nekik nem ilyen van.
Tiszta, szép képe van és nem vettem észre csíkozodást sem eddig. Nyugodtan vegyél csak TN+film paneles monitort!

Megintcsak tévedés. Nekem van egy Samsung 710T-m (TN-panel) is a VP191b mellett. Pontosan tudom, miről beszélek. Egész addig nincs is baj a TN-el, amíg nem látsz mellette egy MVA-t. De, ha kb. ugyanannyiért vehetsz gyors MVA-t, minek vennél TN-t? :confused:

#1477 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 23:01

tempjoel

A ditherelést csalásnak nevezted. Akkor az MVA paneleknél az overdrive is az nem? Az is csalás, mert nem képes ténylegesen a 8ms-ra csak g2g de azt is overdrive-al. Tehát a TN 8ms az gyorsabb és nincs csalás.

Szerkesztette: Zildjian 2005. 05. 14. 23:02 -kor

#1478 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 23:10

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 0:01

tempjoel

A ditherelést csalásnak nevezted. Akkor az MVA paneleknél az overdrive is az nem? Az is csalás, mert nem képes ténylegesen a 8ms-ra csak g2g de azt is overdrive-al. Tehát a TN 8ms az gyorsabb és nincs csalás.

A ditherelést csalásnak neveztem, mert tényleg az, és láthatóan az. Az overdrive-ból annyit látsz, hogy gyors a monitor, nincs utánhúzás. Tehát, az egyik "csalás" maradéktalanul eléri célját (overdrive), a másik pedig nem.

Szerkesztette: tempjoel 2005. 05. 14. 23:12 -kor

#1479 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 23:16

tempjoel

Az overdrive nem teljesen csalács. Nézz utána, hogy pontosan mit is jelent és hogy működik. ;)

#1480 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 23:19

tempjoel

Nem szoktam válaszolni arra, amikor számomra elfogadhatatlan stílusban kommunikálsz, de most nem ez történt, ezért megpróbálom elmagyarázni, hogy szerintem, miért nincs igazad ebben a kérdésben.
Az FRC, vagy dithering, azért "csalás", mert bizonyos módszerekkel (Lipton leírta hogyan, nem ismétlem meg) becsapják a szemedet!
Az "overdrive"-nál nincs ilyenről szó az a fránya kristály tényleg 8ms alatt fordul a kívánt állapotba.
Az, hogy ezt hogyan érik el, mellékes és hosszú, úgyhogy a leírását most inkább mellőzném.
Az pedig, hogy "csak" gtg 8ms, szintén mellékes, majdnem az összes váltás úgyis gtg-ben történik!

Szerkesztette: Racecam 2005. 05. 14. 23:20 -kor

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.