HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Balageeee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 17. 23:05

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 20:51

Igen a gray to gray vonatkozásában, egyébként kb. 20ms. De ez is egészen jó egy MVA-tól!  ;)

A Viewsonic oldalakon csak annyit olvastam, hogy olyan képminőséget ad mint, egy MVA... (ez a reklámszöveg). De honnét vetted, hogy MVA-s lesz benne? van valami link?
Amúgy a 8ms (g-2-g), ez igaz, de a 20ms-et hogyan számoljátok? A Vx-es sorozatnál olvastam az új vx924 -nél, hogy 4ms (g-2-g), és 5ms (typ).
Úgy is mindig  nekem van igazam! :)

#182 Felhasználó inaktív   Balageeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 23:07

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 21:58

Esetleg mindjárt azzal kezd, hogy szétszeded és megnézed milyen panel van benne. Csak, hogy megnyugodjunk!  :D

A melóhelyen úgy is van spéci szerszám... majd megoldom a szétszerelést  :D  :D  :D
Úgy is mindig  nekem van igazam! :)

#183 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 23:13

Idézet: Balageeee - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 23:05

A Viewsonic oldalakon csak annyit olvastam, hogy olyan képminőséget ad mint, egy MVA... (ez a reklámszöveg). De honnét vetted, hogy MVA-s lesz benne? van valami link?
Amúgy a 8ms (g-2-g), ez igaz, de a 20ms-et hogyan számoljátok? A Vx-es sorozatnál olvastam az új vx924 -nél, hogy 4ms (g-2-g), és 5ms (typ).

Innen: Link

Azt meg, hogy miért gondolom azt, hogy MVA van benne az imént írtam le, a szövegben benne van a link! Keresd azt, hogy "ennek"!  ;)

Idézet

A melóhelyen úgy is van spéci szerszám... majd megoldom a szétszerelést 

Satu, kalapács, feszítővas, véső?  :D

Szerkesztette: Racecam 2005. 03. 17. 23:16 -kor

#184 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 23:20

Idézet: Balageeee - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 23:55

Ha kedden lesz időm, akkor majd beszámolok, róla... az árát minden féle képpen leírom majd. :)
...bár szerintem csak este próbálom ki, ha majd hazaértem a melóból, ezért lehet, hogy csak szerdára lesz valami a beszámolóból. :)

Nem várunk! :D  :D  :D
Weblap: Terragen Images

#185 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 23:25

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 23:58

Esetleg mindjárt azzal kezd, hogy szétszeded és megnézed milyen panel van benne. Csak, hogy megnyugodjunk!  :D

Meg persze a saját maga megnyugtatása végett is! Tehát Balageeee, kedden (de legkésőbb szerdán 0 óra 1 perckor) szeretnénk látni néhány fényképet a panelról! De az sem baj, ha néhány pixelt is kicsomagolsz! :D  :cool:  :D

Szóvaltehát: beszámolódat várjuk mihamarabb! ;)

#186 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 10:17

1. Mennyi lesz ez a Vp191B??? 10e-el drágább, de minél???

2. Senki se tud ajánlani videó bemenetes tft-t?  :reklamacio:  :confused:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#187 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 10:52

AG-Neovo moncikon van Svideo bemenet is. Én néztem egy 19-est, abban MVA panel volt, szép színek, minden, egész jó monitor volt. Ráadásul lehet venni egy külső tunert is hozzá, egy fényképkeretnek van álcázva, távirányítós, és máris lehet rajta tévézni.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#188 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 11:26

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 10:17

Üdv!

Na tudtam, hogy olvastam valahol. Ez nem lenne rossz nem? Link  :confused:
Találtam még: Link

Szerkesztette: Racecam 2005. 03. 18. 11:45 -kor

#189 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 12:34

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 11:17

Üdv!

1. Saját (korábbi) magánál. Jelenleg kb. 150eFt. Tehát 160eFt körül várható.

#190 Felhasználó inaktív   gkulcsar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 13:50

Fejlemények Dell 1704 FPV ügyben.

Rámozdítottam a témára egy hardveres srácot, aki mint viszonteladó felvette a kapcsolatot a Humansoft nevű céggel. Nem kis munkával és utánajárással sikerült kiderítenie a következőket:
- a Humansoft egy nem túl szimpatikus cég. (bocs :-))
- a Humansoft átlaghalandóval nem áll szóba, viszonteladóval-céggel is úgy, mintha ők tennének szívességet.
- VAN nekik RAKTÁRON a fent jelzett típusú monitor, amelyet azonban halandó emberi szem nem láthat, kéz nem érinthet, mert valami vidéki depóban porosodik. Rendelés esetén pár nap alatt Pestre fuvarozzák.
- a monitor ára mindenféle bizniszelés után kb. bruttó 100 pénz lenne, ez nagyságrendileg oké, legalábbis a HRP-hez képest mindenképpen :-)
Én még erősen gondolkodom, ilyen feltételekkel kell-e ez a monitor. Ha viszont pozitívan döntök, és ilyen feltételekkel mást is érdekel, akkor lehetőség nyílik csatlakozni az évszázad üzletéhez :-) Magyarul több monitort is rendelhetünk. Ha viszont nekem nem kell, akkor nem fárasztanám a srácot azzal, hogy másnak szervezkedjen.
Akit így is érdekel, írjon levelet, magánban megbeszéljük.

#191 Felhasználó inaktív   gkulcsar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 13:53

Idézet: gkulcsar - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 13:50

Rámozdítottam a témára egy hardveres srácot, aki mint viszonteladó felvette a kapcsolatot a Humansoft nevű céggel. Nem kis munkával és utánajárással sikerült kiderítenie a következőket:
- a Humansoft átlaghalandóval nem áll szóba, viszonteladóval-céggel is úgy, mintha ők tennének szívességet.
- VAN nekik RAKTÁRON a fent jelzett típusú monitor, amelyet azonban halandó emberi szem nem láthat, kéz nem érinthet, mert valami vidéki depóban porosodik. Rendelés esetén pár nap alatt Pestre fuvarozzák.
- a monitor ára mindenféle bizniszelés után kb. bruttó 100 pénz lenne, ez nagyságrendileg oké, legalábbis a HRP-hez képest mindenképpen :-)
Én még erősen gondolkodom, ilyen feltételekkel kell-e ez a monitor. Ha viszont pozitívan döntök, és ilyen feltételekkel mást is érdekel, akkor lehetőség nyílik csatlakozni az évszázad üzletéhez :-) Magyarul több monitort is rendelhetünk. Ha viszont nekem nem kell, akkor nem fárasztanám a srácot azzal, hogy másnak szervezkedjen.

Bocs a nagybetűért, nem gondoltam, hogy ekkora...

#192 Felhasználó inaktív   gkulcsar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 14:02

Idézet: gkulcsar - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 13:50

#193 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 14:43

Idézet: gkulcsar - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 14:02

Jól van, megbocsátottunk elsőre is!  :D

#194 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 15:05

Nos, egy kis beszámoló.

Tárgy: Samsung Syncmaster 710T

Szerdán délután rendeltem meg (vidékről, Sulinetre), és péntek reggel már hozta is a futár. Kicsomagolás után kellemes küllemű, szolidan minőségi benyomást kelt. Üzembehelyezés DVI-vel, mellette ott figyel klón módban egy Samtron CRT. Rögtön szembetűnő a kettő közötti különbség: a TFT színei (noha TN+film) sokkal-sokkal élénkebbek, mint a másiknak. Mintha a CRT-re valami vékony fátyol került volna, olyan érzésem támadt. A másik azonnal szembeszökő dolog a kontrasztosság. Nos, itt is ég és föld a kettő közötti különbség, persze a TFT javára. A kezdeti általános ismerkedés után jött a PH-s monitorteszt. A szürke színek szép semlegesek voltak, nem volt semmilyen elszíneződés sem. A fekete (igaz nappal néztem, bár besötétítettem) sokkal feketébb volt, mint a CRT esetén! Ja, és teljesen homogén. Foltosodás nem látszott. Az utánhúzásos tesztnél nyilván a CRT nyert, 12 ms ide vagy oda, volt némi szellemkép. Rögtön megjegyzem, hogy ráküldtem egy NFSU-t, majd egy Colin MR4-et, de ezeknél a világon semmi utánhúzás nem látszott, tehát gyakorlatilag a CRT-vel egyszinten teljesített. Grádiensek tekintetében, ha nagyon akartam, akkor a pirosból-feketébe és a zöldből-feketébe átmenetek esetében láttam némi csíkozódást, de abszolút tolerálható mértékben. A kéknél ilyen nem volt. Viszont némi negatívum, hogy a bal felső sarokban egy minimálisan sötétebbnek tűnik a kép, mint a többi részen, ez a grádienseknél jött elő. A rálátási szög igazi TN+film-es (nem mindegy, honnan nézem a képet.) Pixelhiba vadászatom "eredményesnek" bizonyult, egyet találtam a bal szélen. De annyira kicsi, hogy erősen keresni kell, ha látni akarom.

Mindent összevetve, nagyon tetszik a monitor, egyik említett negatívum sem éri el azt a szintet, hogy zavaró legyen (itt megjegyzem, hogy nagyon kényes vagyok a computer dolgaival kapcsolatosan). Még az egy pixelhiba sem késztet arra, hogy visszacseréltessem, egyszerűen nem éri meg a fáradságot, teljesen jelentéktelen.

Ajánlani tudom ezt a monitort.  :cool:

ps.: Egy kérdésem azért lenne, a bal felső sarokbeli "sötétséggel" kapcsolatban. Szubjektív ugyan teljesen tolerálható, de jelenthet-e ez a későbbiekre nézve problémát (gondolom, az egyik háttérvilágító lámpa fényereje gyengébb egy picivel a többinél)?  :think:

Szerkesztette: tempjoel 2005. 03. 18. 15:20 -kor

#195 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 19:50

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 15:05

Egy kérdésem azért lenne, a bal felső sarokbeli "sötétséggel" kapcsolatban. Szubjektív ugyan teljesen tolerálható, de jelenthet-e ez a későbbiekre nézve problémát (gondolom, az egyik háttérvilágító lámpa fényereje gyengébb egy picivel a többinél)?  :think:

3 dolog történhet:
1./ Megjavul és nem látszik többet->ennek elég kicsi az esélye, de ha mégis akkor: :banana:
2./ Végleg elromlik és elsötétül->ennek sincs túl nagy valószínűsége, de akkor monitorcsere gar.-ban, utána: :lollypop:

3./ Minden marad így->ez az ami várható és akkor eldöntheted, hogy mennyire zavar ez Téged.  :rolleyes:  Megéri-e az utánjárást a csere, mondjuk 3 napon belül.  :think:
Vagy később a bevizsgáltatás, esetleges javítás, ameddig nem lesz monitorod, és ez sokszor nem 1-2 napig tart és akkor: :mad: :reklamacio:  :box2:

#196 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 19:53

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 20:50

3 dolog történhet:
1./ Megjavul és nem látszik többet->ennek elég kicsi az esélye, de ha mégis akkor: :banana:
2./ Végleg elromlik és elsötétül->ennek sincs túl nagy valószínűsége, de akkor monitorcsere gar.-ban, utána: :lollypop:

3./ Minden marad így->ez az ami várható és akkor eldöntheted, hogy mennyire zavar ez Téged.  :rolleyes:  Megéri-e az utánjárást a csere, mondjuk 3 napon belül.  :think:
Vagy később a bevizsgáltatás, esetleges javítás, ameddig nem lesz monitorod, és ez sokszor nem 1-2 napig tart és akkor: :mad: :reklamacio:  :box2:

Provokállak: Te mit tennél, visszavinnéd vagy sem? :confused:

#197 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 20:10

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 19:53

Provokállak: Te mit tennél, visszavinnéd vagy sem? :confused:

Én, hangsúlyozom, én visszavinném, mert ha nem tenném, magamat ismerve, állandóan azon agyalnék, azt figyelném. Közben meg ezt gondolnám: mégsem jó az, hogy ott a sarokban kicsit sötétebb, miért is nem vittem vissza amikor még lehetett!  :omg:

#198 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 20:16

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 21:10

Én, hangsúlyozom, én visszavinném, mert ha nem tenném, magamat ismerve, állandóan azon agyalnék, azt figyelném. Közben meg ezt gondolnám: mégsem jó az, hogy ott a sarokban kicsit sötétebb, miért is nem vittem vissza amikor még lehetett!  :omg:

Köszi, megfontolom. A probléma tudata zavaróbb, mint maga a probléma! Ehhh, hülyeség.... :rolleyes:

#199 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 20:23

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 20:16

Köszi, megfontolom. A probléma tudata zavaróbb, mint maga a probléma! Ehhh, hülyeség.... :rolleyes:

Erről beszélek, a tudat miatt megy az agyalás! Más észre sem venné, még ha mutatnád is neki, de benned állandóan ott a kisördög, ha már felfedezted, mindig azt nézegeted!
Persze most is magamról beszéltem!

Na megyek, kezdődik a BK! <- Ez illúzióromboló volt mi?  :D

#200 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 20:32

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 21:23

Erről beszélek, a tudat miatt megy az agyalás! Más észre sem venné, még ha mutatnád is neki, de benned állandóan ott a kisördög, ha már felfedezted, mindig azt nézegeted!
Persze most is magamról beszéltem!

Na megyek, kezdődik a BK! <- Ez illúzióromboló volt mi?  :D

Ha ez az, amire gondolok, akkor igen. :D  :D  :D

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11