HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   legjoe 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 16. 20:09

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 20:35

A monitor hátoldalán lévő matrica szerint 2005.02.21. A legeccerűbb mód a 8ms letesztelésére, ha kipróbálsz valami pörgős játékot. Ha van utánhúzás, átvertek (szinte kizárt, hogy így legyen), ha nincs, üdvözöllek a 8ms-os MVA Klubban! :up:  :cool:

Koszi!  :respect:  Az enyem 2005.02.17 (rev:111P). Akkor orulhetek?  :D 
Jatekban semmi utanhuzast nem tapasztaltam, TV-t es DVD-t is neztem rajta, azok is jol mennek!  :cool:

#2182 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 16. 21:24

Úgy néz ki, holnap nyúzhatok egész nap egy c19-4-et  :rock:
Kíváncsi vagyok mennyire meggyőző, egy A64, 512 ram, meg egy 6600GT társaságában, játékok alatt. Na azért egy photoshopot is elnindítok, az is érdekes lehet:)
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2183 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 21:40

Idézet: Yesico - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 21:07

Hiába van a már oly régóta 'istenített' siemens monitorodnak keskeny kávája,ha:
1. a 173p-193p design is igen keskeny-pont amennyire kell...innenstöl kezdve szőrszálhasogatás..
2. design-al kapcsolatban mondhatsz bármit a siemenseddel kapcsolatban,azok a 'életfonosságú' ;) .szuperhangszórók  számomra pl. elfogathatatlanok.De nemcsak ebben,más monitornál is.Nekem egy tft-panelben NE legyen hangszóró...
3. de amúgy is..: régimódi a stílusa??? :confused:  Szerintem nem az.
ja és még egy.talán ha a fekete verzió teljesen fekete lenne... :(    dehát nem az és szerintem meg így :(

Véleményem fokozottan SZUBJEKTÍV   ,de határozott. :smoker:

1./ Eszemben sincs izléseken és dizájnon vitatkozni, úgyhogy a téma részemről lezárva!
2./ Isteníti a fene az FSC-met, lehet, hogy a ViewSonic jobb, még nem láttam élőben! (Összekeversz valakivel!)
3./ A panelben nincs hangszóró, de ez csak "szőrszálhasogatás"!
4./ Jó is az, ha valakinek van határozott véleménye!

:D

#2184 Felhasználó inaktív   Yesico 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 22:23

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 22:40

1./ Eszemben sincs izléseken és dizájnon vitatkozni, úgyhogy a téma részemről lezárva!
2./ Isteníti a fene az FSC-met, lehet, hogy a ViewSonic jobb, még nem láttam élőben! (Összekeversz valakivel!)
3./ A panelben nincs hangszóró, de ez csak "szőrszálhasogatás"!
4./ Jó is az, ha valakinek van határozott véleménye!

:D

A 191b-re gondolsz? ..Hát kinézetben biztos jobb... :) de az meg tul van árazva,iszonyu drága,szerintem :rolleyes: A 193p - mondjuk ha lenne feketében - szintén tuti lenne,de az meg lassú.... a fene egye meg....  Nehéz ügy ez...JELENLEG.  Tuti hogy már akár ez év végén,de jövö ilyenkorra meg 100,hogy lesz vékony,fekete,dvi-os,gyors szuper mvas csodapanel (193p+black ??..) .Lehet,hogy még elérhető árú is lesz.....A baj csak az,hogy nem bírok (én sem) várni addig... :smoker:

#2185 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 22:34

Idézet: Yesico - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 23:23

A 191b-re gondolsz? ..Hát kinézetben biztos jobb... :)   de az meg tul van árazva,iszonyu drága,szerintem :rolleyes:   A 193p - mondjuk ha lenne feketében - szintén tuti lenne,de az meg lassú.... a fene egye meg....  Nehéz ügy ez...JELENLEG.  Tuti hogy már akár ez év végén,de jövö ilyenkorra meg 100,hogy lesz vékony,fekete,dvi-os,gyors szuper mvas csodapanel (193p+black ??..) .Lehet,hogy még elérhető árú is lesz.....A baj csak az,hogy nem bírok (én sem) várni addig... :smoker:

Tessék: Link!
Amúgy szerintem egy kissé túlsúlyt kap Nálad a dizájn, és háttérbe szorítja az igazán fontos dolgokat, a monitor tudását! Elvégre leginkább megjelenítőként fogod használni, és nem dicsekedni akarsz vele, hogy milyen szép, nem?  :confused:

#2186 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 22:40

Idézet: Stann - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 20:58

A 17"-es TFT-knél nem zavaró az, hogy az arány nem a szokásos(1.25 az 1.3333 helyett). Főleg játékoknál ez zavaró, vagy csak megszokható?

Miért, ha a CRT-n játtszol 1280-ban, akkor nem ugyanaz az arány? Én speciel sem a CRT-, sem a TFT-n nem vettem észre semmi zavarót, ha nem említed eszembe nem jutott volna bármilyen arányokon gondolkodni. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2187 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 22:45

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 23:40

Miért, ha a CRT-n játtszol 1280-ban, akkor nem ugyanaz az arány? Én speciel sem a CRT-, sem a TFT-n nem vettem észre semmi zavarót, ha nem említed eszembe nem jutott volna bármilyen arányokon gondolkodni. :)

Háttő, játékban talán annyira nem feltünő, de "desktopon"... :p

#2188 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 22:48

Idézet: Yesico - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 23:23

A 191b-re gondolsz? ..Hát kinézetben biztos jobb... :) de az meg tul van árazva,iszonyu drága,szerintem :rolleyes: A 193p - mondjuk ha lenne feketében - szintén tuti lenne,de az meg lassú.... a fene egye meg....  Nehéz ügy ez...JELENLEG.  Tuti hogy már akár ez év végén,de jövö ilyenkorra meg 100,hogy lesz vékony,fekete,dvi-os,gyors szuper mvas csodapanel (193p+black ??..) .Lehet,hogy még elérhető árú is lesz.....A baj csak az,hogy nem bírok (én sem) várni addig... :smoker:

Nah jahm, én is ugyanebben a dilemmában vagyok, de jelenleg nincs gépem (najó, egér, egérpad, meg billentyűzet megvan :Đ), és 3 hét múlva vásárolnom kell. 193P+ messze van, vs drága, a P19-2 a csumpi hangszórója ellenére nekem nagyon impozáns. 94+áfa, annyiért kell egy ilyen monitor... :)

#2189 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 23:01

Egy pillanatra álljunk meg ezzel a 4:3 vs. 5:4 aránnyal!
Már mások is leírták (lusta vagyok megkeresni), hogy 1280x1024-ben nincs semmilyen torzulás, mert ez a monitor oldalaránya is! 1280x960-ban, 1024x768-ban persze van (ez 4:3), de ezt nem kellene forszírozni, mert nem a natív felbontás, és úgy is sz@r lesz a kép. A "jobbak" egyébként ki tudják ezt is rakni natívban, és akkor nem lesz torzulás, csak fekete csíkok: Link!

Szerkesztette: Racecam 2005. 06. 16. 23:01 -kor

#2190 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 06. 17. 04:26

visszavittem az acert azt rendeltem helyette egy benq FP71E+-t :) ennél talán nem lesz utánhúzás...
csak egy tizest rá kellett fizetnem.., meg így is rohadt drágák ezek a mnitorok, néztem a csávó 60ér rendelte, és 85ér adta, szal ...

#2191 Felhasználó inaktív   cHeat001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 07:24

A Samsung 710n megér 62.000 ft-ot?
MSI MS-7050 alaplap,AMD Athlon64 3000+, Inno3d 6600 GT, 4x512 MB DDR 400-ram, 2*80gb WDC HDD, 40 GB WDC HDD, SAMSUNG DVD Író

#2192 Felhasználó inaktív   wgabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 08:10

Sziasztok
Sikerült beújítanom végül egy SULINET-es C19-4-et 84.990-ért, szerintem nagyon megérte, pláne hogy a viszonyítási alapom egy 15"-os LG CRT volt, ami már nagyon bántotta a szemem. Az eladók nagyon segítőkészek voltak, úgyhogy némi bontogatás után 0 pixelhiba.

Ha tudnátok segíteni, C19-4-hez várnék beállításokat, ki hogyan használja, előre is köszi.

#2193 Felhasználó inaktív   Yesico 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 08:24

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 23:34

Tessék: [URL=http://prad.de/guide/ergebniss_vergleich.html?.......

Wow............. :respect:

ui. ahogy győzike bácsi mondaná: ..Ő lesz az...... :kocc:

Szerkesztette: Yesico 2005. 06. 17. 08:30 -kor

#2194 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 08:29

Nos, megvette főnököm a 913N-t.
Első ránézésre, mintha nem lenne olyan éles képe desktopon, mint a 710T-nek, bár ez betudható az analóg csatinak és az MX440 profi kimeneti jelének. :D  Vittem pár régebbi játékot próbára. Igaz le kellett venni low-ra a felbontást, különben 1280-ban enyhén szólva meghalt a kártya. :p  Nem sikerült utánhúzást kicsikarnom belőle, szóval tökéletes játékra is. Ami még fura volt, hogy fix a talpa, csak előre és hátra dönthető a monitor, nem emelhető, forgatható. Minden összevetve szerintem jó kis monitor, ha egy megfelelő videókártya van alatta, szerintem a képélessége is tuti, bár így is csak úgy tűnt mintha..... :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2195 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 11:52

Na nyúzogattam kicsit a c19-4-et, hát biztos hogy ilyent nem veszek. Egyrészt simán találtam rajta egy pixelhibát, másrészt filmeknél a maszatolás nagyon zavaró, harmadrészt meg analógon szellemképes a kép. Mivel a VGA hozzá egy 6600 GT volt, ezért valszeg a kábel okozza a hibát. Viszont az ugye bele van építve a monitorba, tehát a hiba nem küszöbölhető ki kábelcserével. :down:

Utánhúzás gyakorlatilag nem tapasztalható játékok, és ami nagyon fontos, fórumgörgetés közben sem, tehát 8ms-os overdrive panel az beválós. :up:  A kép picit vibrál(100Hz-es sony crt után), feltehetően a háttérvilágítás nem csúcskategóriás.  :down:

Számomra bebizonyosodott, hogy tft-ből sem szabad a legolcsóbbat venni, mert azért messze nem tökéletes(bár a legjobb tft amit eddig láttam), úgyhogy úgy döntöttem fsc nem kell, még a p19-2 sem. Inkább spórolok, és legyen a Viewsonic.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2196 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 12:37

Idézet: freeone - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 11:52

harmadrészt meg analógon szellemképes a kép

úgyhogy úgy döntöttem fsc nem kell, még a p19-2 sem. Inkább spórolok, és legyen a Viewsonic

Amit megneztem eloszor FSC P19-2-t annak is szellemkepes volt a kepe, es elegge eletlen, volt is pixelhiba rendesen, egy helyen volt vagy 4, mert elegge nagy pont latszott. De amit megvettem az mar tokeletes, 1 pixelhiba van rajta, de szerintem az nem teljesen rossz pixel, mert bar feheren vilagit allandoan, merete kb fele egy pixelnek, ez nemtom hogy lehet, de meg fekete kepernyon is alig latszik (paranormalis jelenseg :D) ...

Ugyhogy szerintem csak egy rossz peldanyt fogtal ki tesztelesre.

#2197 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 13:13

Idézet

Számomra bebizonyosodott, hogy tft-ből sem szabad a legolcsóbbat venni, mert azért messze nem tökéletes(bár a legjobb tft amit eddig láttam), úgyhogy úgy döntöttem fsc nem kell, még a p19-2 sem. Inkább spórolok, és legyen a Viewsonic.

Hmmm.... elég érdekesek a következtetéseid. :confused:
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#2198 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 06. 17. 13:17

Kéne egy kis gyors segítség!
Irodába kéne 19" tft Nem TN filmes. A lényeg a jó színhűség, ár-érték aránya kedvező legyen, és ha lehet, lehessen kapni fekete színben, ja és menjen a matrox G400-al.

Amire használnánk:
ArchiCad, Photoshop, Coreldraw, Internetezés.

Aki hasonlóhoz felhasználás mellé vett ilyesmi moncsit, az legyen szíves írja le milyet, és miért? Miért nem a második jelöltjét választotta.
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#2199 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 14:34

Idézet: Yany - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 13:13

Hmmm.... elég érdekesek a következtetéseid. :confused:

A háttérvilágításon nemigen változtattak a p-nél, a panelek minősége meg ugyanolyan(szar). Akkor mi is a hibás következtetés?

#2200 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 15:10

Idézet: freeone - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 12:52

Na nyúzogattam kicsit a c19-4-et, hát biztos hogy ilyent nem veszek. Egyrészt simán találtam rajta egy pixelhibát, másrészt filmeknél a maszatolás nagyon zavaró, harmadrészt meg analógon szellemképes a kép. Mivel a VGA hozzá egy 6600 GT volt, ezért valszeg a kábel okozza a hibát. Viszont az ugye bele van építve a monitorba, tehát a hiba nem küszöbölhető ki kábelcserével. :down:

Utánhúzás gyakorlatilag nem tapasztalható játékok, és ami nagyon fontos, fórumgörgetés közben sem, tehát 8ms-os overdrive panel az beválós. :up:  A kép picit vibrál(100Hz-es sony crt után), feltehetően a háttérvilágítás nem csúcskategóriás.  :down:

Anno komoly vitában álltam többekkel (Racecammal is), a VP191 vs. C19-4 ügyben. Állítottam, hogy nem pusztán a DVI megléte ill. hiánya a különbség a kettő között, hiába az azonos panel. freeone tapasztalatai is alátámasztják korábbi véleményemet. Egyik általa észlelt negatívum sincs a VP191-nél. Úgy látszik, nagyon nem mindegy, milyen környezetbe építik bele azt a panelt. Ha mindegy lenne, a ViewSonicnál is meglennének ezek a hibák, de nincsenek. Másrészt úgy vélem, a Fujitsu-Siemens mindig is olcsóbb árfekvésű volt, ennek azért lehet racionális magyarázata is (elektronika, beszerelt alkatrészek minősége stb...), nemcsak pusztán a brand-name. Mindettől függetlenül hangsúlyozom, véleményemet a sokasodó tapasztalatok alapján a VP191 vs C19-4 kapcsán alakítottam ki, a P19-2-ről nem tudok nyilatkozni. :smoker:
Weblap: Terragen Images

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.