HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#2381 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 23. 10:26

Lehet hogy nem láttam h írta vki előtte a C19-4-et, de lehet hogy láttam, de mivel nem találni sehol, nem foglalkoztam vele. Kapkodtam kicsit, szal elnézést..
Köszi a táblázatot, erre lett volna szükségem egy héttel ezelőtt..:)
Ha ezt tudom, akkor most nincs ez, merrt hát már senki sem akar cuccost hozni, mert csütörtökön lejár a sulinet, és paráznak h mi van ha késik, és a konzorcium kiesik a pályázatból... bla bla...
Szóval vagy rohangálok olyan helyekre (pestre vagy eyéb nagyobb városokba), ahol vanak ilyenek raktáron, vagy várok hogy mi lesz júliustól...

Külön érdekesség h az egyik boltban ami fent van a listán, amikor rákérdeztem a C19-4-re, azt mondták, h olyat sajnos ők nem tudnk hozni..:)

Egyébként egy ideje már a 173P-vel szimpatizálok, mivel nekem játékra kevésbé kell, a ghostolás meg engem annyira nem zavar, ha nem mossa el az egész képernyőt..:)

Azért még próbálok FuSi után rohangálni, hátha sikerül...

Szerk.: Kár hogy telszámok nincsennek a listában :(
Még1x köszi a táblázatot!

Szerkesztette: T-lore 2005. 06. 23. 10:42 -kor

A szatyor nem táska.

#2382 Felhasználó inaktív   mozso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 11:21

Nos itt van ket kep az LG900P-ről (ez katódsugárcsöves moncsi).

Ha 1/80 vagy 1/60-al készítek fényképet, akkor látszik, hogy a grafikus kártya által rajzolt második képkocka is a felvételre kerül, de alacsonyabb fényerővel.

Tehát, aki az utánhúzást akarja lefotózni, az minimum 1/200, de inkább 1/400-al fotózzon, mert akkor fog rendesen látszani, ennél lassabb expónál a saját magát téveszti meg.

Itt van akkor két kép, 19 colos CRT, 85Hz képfrissítés. 75 és 60Hz-en még jobban szétválik a két autó.

Figyelem ez nem a CRT utánhúzása, ez a Vsync és a 60/75/85 Hz képrissítés + az exponáló fényképezőgép összhatása.

Kép
Kép

Az általam belinkelt korábbi képen viszont jól látszik az utánhúzás.

#2383 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 11:33

Idézet: NapPali - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 10:53

A Racecam által készített kép tényleg pont képváltáskor készült. Méghozzá kb 1/60 körüli záridővel ugy hogy az 1.képnél (közepső autó) volt nyitva a rekesz a legtovább, a 2.képnél már csak kis ideig (bal oldali halvány autó).
tehát balról elindulva tekintve hogy az auto balra halad:
2.kép- 1.kép - overshoot. De azé láccik!!!!!!!!!!
Ja mondtam már hogy abszolúte nem zavaró.    :D

Nem sokat értek a fényképezéshez, de azt gondolom, ez pontosan így van, ahogy leírtad!  ;)
Az "Overshoot"-ot könnyű felismerni, met lényegesen különbözik a sima "utánhúzástól", hiszen pl. a kisautós képen a fekete körvonalaknak (az abban "részvevő" pixeleknek) "Overdrive" nélkül, egyre világosabbnak kell lenniük, míg végül elérik a kék háttér szürkeárnyalatát. "Overdrive"-al viszont a nagyobb feszültség miatt túlfordulnak, egy a kék háttérnél jóval világosabb szürkeárnyalatba, és végül onnan "térnek vissza" a megfelelő állapotba.
Azt hiszem ez teljesen érthető leírás az "Overshoot jelenségről"! (Ami tulajdonképpen nem éri el a zavaró mértéket.)
Ha ennél szemléletesebb leírást akartok, akkor itt: Link! láthatjátok ábrákkal is magyarázva!!  ;)

#2384 Felhasználó inaktív   jzf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 23. 11:42

Sziasztok!

Gratula és köszi a sok infót, lassan megállapodok egy Viewsonic VX912 vagy VP191b TFT monitornál. :) Szeretném tudni, milyen színű az előlapi LED-je? (Ami a bekapcsolást/alvó módot jelzi...) Valamiért sok terméknél divatba jött a kék fény, ami a leginkább "szúrja" a szemet és számomra nem mindegy... :( Igaz, le is lehet ragasztani cellux-al... ;)

Előköszi!

#2385 Felhasználó inaktív   Saiyan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 12:06

Idézet: Yany - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 1:36

melyik az elsődleges és melyik a másodlagos kijelző...

Ha csak a P19-2-t tolom rá, akkor sincs 3D.
MSI KT4 2.0b; Athlon XP 3000+; 768MB PC2700; MSI 6800LE (16x1, 6vp); 120+60GB Seagate Barracuda HDD-k; NEC ND-1300A DVDRW; WinXP Pro SP2; DX 9.0c

#2386 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 12:28

Azt hiszem döntöttem végre, és talán véglegesen. :)
Szívem és eszem választottja a Samsung 173P, melynek megannyi előnye eltörpíti a papíron 25 ms válaszidőt, amit 10 angol/német tesztben úgy írtak, h kölez sem tűnik annyinak, és a képminőség pedig tökéletes.
És azért 17", mert nekem valahogy sokkal szimpatikusabb a natív felbontás ekkora képen. Nem utolsó sorban, mert 50e Ft-tal olcsóbb a csak méretben különböző 193P-től.. :)

Más:
Nem értem miért kell ezt a ghostolást, és overshotingot így felfújni, szerintem csak az veszi észre, aki direkt ezt figyeli. Ha Fatality (Q3mas bajnok) monitorjáról lenne szó, akkor azt mondom kell a sebesség, h ne legyen zavaró (de lehet ős se venné észre), viszont ő meg úgyis marad a CRT-nél, biztos. :) -nem tudom milye van-

Szóval erősen túl van ez lihegve, legalább is szerintem, de hát Ti tudjátok. ;)

Még egy kérdésem lenne, ami már régebben volt napirenden, de még nem birtoklom a konklúziót. :)
Szóval a gépezetet hány Hz-en hajtsuk?
Elvileg 60 Hz-en max 60 FPS-ünk van, ami kicsit kevésnek tűnik, de lehet csak azért, mert az FSP nincs szinkronban a képernyőfrissítésnél a CRT-ken..? (a TV képernyőjén úgy tudom 24 FPS-tkapunk, amit legtöbben folyamatos képnek látunk)

Vhol viszont azt hallottam, minél magasabb frekvencián hajtjuk, annál rövidebb lesz a monitor élettartama.

Világosítsatok fel..  :respect:

Szerkesztette: T-lore 2005. 06. 23. 12:32 -kor

A szatyor nem táska.

#2387 Felhasználó inaktív   NapPali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 12:41

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 13:28

Más:
Nem értem miért kell ezt a ghostolást, és overshotingot így felfújni, szerintem csak az veszi észre, aki direkt ezt figyeli. Ha Fatality (Q3mas bajnok) monitorjáról lenne szó, akkor azt mondom kell a sebesség, h ne legyen zavaró (de lehet ős se venné észre), viszont ő meg úgyis marad a CRT-nél, biztos. :) -nem tudom milye van-

Szóval erősen túl van ez lihegve, legalább is szerintem, de hát Ti tudjátok. ;)

Miből gondolod hogy fel van fujva?  :confused:
Asszem mindig elhangzik hogy abszolút nem zavaró!  :D  Ami igaz is.  :D  :D  :D

#2388 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 12:57

Idézet: NapPali - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 13:41

Miből gondolod hogy fel van fujva?  :confused:
Asszem mindig elhangzik hogy abszolút nem zavaró!  :D  Ami igaz is.  :D  :D  :D

Abból gondolom, h mindig csak erről van szó :)
A szatyor nem táska.

#2389 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 13:17

Racecam!
az fsc P17-2 képe van olyan jó, mint a P19-2-nek?
ugyanolyan gyors?
thx
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2390 Felhasználó inaktív   NapPali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 13:47

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 13:57

Abból gondolom, h mindig csak erről van szó :)

Mert egyszerűen olyan tökéletes az LCD MVA overdrive technológia, hogy ez az apró icuri-picuri-icirke-picirke észrevehetetlen, semmiség, nulla, hiba van a monitoromban.
Ha lenne egy vadiúj Rolls-Royce-om akkor se kasznirohadásról beszélnék (mert olyan ugy sincs), hanem hogy a hátsó középső ülésben a masszírozásnak nem lehet szabályozni az erősségét teljes mértékben. ;)  ;)  ;)

#2391 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 15:48

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 14:17

Racecam!
az fsc P17-2 képe van olyan jó, mint a P19-2-nek?
ugyanolyan gyors?
thx

Mivel olyat, még nem láttam élőben (azt sem tudom, létezik-e már egyáltalán), ezért azt tudom mondani, hogy az oldalunkon lévő adatokon kívül, ami ugye azt mutatja, hogy egy picit lassabb lesz, nincs más információnk. Link!

#2392 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 19:20

Idézet: jzf - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 12:42

Sziasztok!

Gratula és köszi a sok infót, lassan megállapodok egy Viewsonic VX912 vagy VP191b TFT monitornál. :) Szeretném tudni, milyen színű az előlapi LED-je? (Ami a bekapcsolást/alvó módot jelzi...) Valamiért sok terméknél divatba jött a kék fény, ami a leginkább "szúrja" a szemet és számomra nem mindegy... :( Igaz, le is lehet ragasztani cellux-al... ;)

Előköszi!

VP191: Aktív álapotban halványzöld led, "alváskor" narancssárga. Abszolut szembarát, csak akkor látod, ha direkt nézed. :smoker:
Celluxtakarékos Edition.  :D

Szerkesztette: tempjoel 2005. 06. 23. 19:22 -kor

Weblap: Terragen Images

#2393 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 19:41

A cellux általában átlátszó, azzal leragasztani nem lenne sok értelme. :)

#2394 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 19:44

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 16:48

Mivel olyat, még nem láttam élőben (azt sem tudom, létezik-e már egyáltalán), ezért azt tudom mondani, hogy az oldalunkon lévő adatokon kívül, ami ugye azt mutatja, hogy egy picit lassabb lesz, nincs más információnk. Link!

okés, kösz
nem rosz kis oldal ez :)
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2395 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 19:56

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 20:41

A cellux általában átlátszó, azzal leragasztani nem lenne sok értelme. :)

Hátha valakinek úgy tetszik. :Đ

#2396 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 20:02

Cellux alá kis papírdarabka a led elé kockás füzetből?  :think:  :Đ

#2397 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 20:54

Én pl direkt minden fényt kibocsájtó cumót bekapcsolva szoktam hagyni... tv, moncsi, egér, rajztábla, erősítő, óra... én szeretem:) A moncsi és az egér ráadásul elég erős fénnyel villog is, szeretek erre elaludni:) Mondjuk volt már olyan, hogy valaki ittaludt nálam, és megkért, hogy áramtalanítsam a szobát:D
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2398 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 21:41

Idézet: Boba - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 21:54

Én pl direkt minden fényt kibocsájtó cumót bekapcsolva szoktam hagyni... tv, moncsi, egér, rajztábla, erősítő, óra... én szeretem:) A moncsi és az egér ráadásul elég erős fénnyel villog is, szeretek erre elaludni:) Mondjuk volt már olyan, hogy valaki ittaludt nálam, és megkért, hogy áramtalanítsam a szobát:D

Gondolom a villamosszékben foglalt előzőleg helyet. :D

#2399 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 21:42

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 21:02

Cellux alá kis papírdarabka a led elé kockás füzetből?  :think:  :Đ

Valóban, a kockás az nagyon jó. Főleg a franciakockás. :D

#2400 Felhasználó inaktív   Yesico 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 23:28

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 13:28

Azt hiszem döntöttem végre, és talán véglegesen. :)
Szívem és eszem választottja a Samsung 173P, melynek megannyi előnye eltörpíti a papíron 25 ms válaszidőt, amit 10 angol/német tesztben úgy írtak, h kölez sem tűnik annyinak, és a képminőség pedig tökéletes.
És azért 17", mert nekem valahogy sokkal szimpatikusabb a natív felbontás ekkora képen. Nem utolsó sorban, mert 50e Ft-tal olcsóbb a csak méretben különböző 193P-től.. :)

Hi! Figyu! Miért nem vársz még egy kicsit - ahogy én is,mert egy "cipőben" járunk -,hogy megérkezzen a 173p+ ? Mindjárt itt van és nem hiszem,hogy sokkal drágább lesz,mint a sima. És azért mégiscsak 8 ms és 1:1500 ......  Én mostmár megvárom azt az 1-2 hónapot... :smoker:  valahogy csak kibírjuk... ;)

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.