HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#3001 Felhasználó inaktív   Mr.Prise 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 17. 09:42

Idézet: Pelican - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 10:27

Sajnos fehér ez is, csak a képernyő szélén van egy vékony fekete keret.
De Racecam tesztjében van róla fénykép.
Ha tud valaki igényes megoldást a festésre, az szólhat...
A talpa az nagyon jól állítgatható, eddig ez a legjobb, amit láttam, de a kábelek elvezetése az lehetne jobb is...

Bocs, hogy már megint nem !-eket nézegetek...  ;)

Akkor lehet jobb a világos színű? Olcsóbb is és legalább egyszínű mindenhol, nem?
Ez a felemás fekete nekem nem annyira jön be...

#3002 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 17. 10:45

Idézet: Mr.Prise - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 20:38

Sziasztok!
Picit homályos nekem, hogy az FSC P19-2-nek mi a pontos neve?
Az FSC weboldalán csak ScenicView P19-2 van, de több oldalon is láttam már a ScaleoView P19-2 nevet.
Ez azt jelenti, hogy 2-féle van belőle? Ha igen, mi a különbség? + kérdés: Miért drágább a fekete? :-)
Ki kell szedni a színeket és ha minden színt kiszednek akkor marad a fekete? (Üvegtigris után szabadon)

Szia!
FudzsicuSzímenszék az otthoni felhasználásra szánt monitoraikat ScaleoView-nek, a professzionális felhasználásra javasoltakat pedig ScanicView-nek nevezik. A P19-2 az utóbbi.
Lásd honlapjukat: http://www.fujitsu-siemens.hu/products/dis.../tft/index.html
Az összes többi az eladók kavarása.
....de nem akarok okoskodni... :)

Sendrov
Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#3003 Felhasználó inaktív   Mr.Prise 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 10:54

Idézet: Sendrov - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 11:45

FudzsicuSzímenszék az otthoni felhasználásra szánt monitoraikat ScaleoView-nek, a professzionális felhasználásra javasoltakat pedig ScanicView-nek nevezik. A P19-2 az utóbbi.

Igen, ezt én is néztem. Az kavart meg, hogy itt egyértelműen ScenicView a P19-2, míg más helyeken hol ScaleoView, hol ScenicView.

#3004 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 13:08

Idézet: Mr.Prise - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 11:54

Igen, ezt én is néztem. Az kavart meg, hogy itt egyértelműen ScenicView a P19-2, míg más helyeken hol ScaleoView, hol ScenicView.

És nyilván a gyártó nem tudja jól...

#3005 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 21:47

Samsung 713N-ről mik a tapasztalatok?

várnék saját tapasztalatokat és észrevételeket, illetve pár konkrét kérdésem is lenne:

1. csak analóg bemenet van rajta. DVI mennyire fontos? vagy tökmind1?
2. megjelenített színek száma? sávosodnak még ilyen kaliberű TFT-k? sötét fekete árnyalatokkal mit kezdenek?
3. 8ms. elvileg ennél jobb nemigen van. utánhúzás érezhető még itt filmeknél, fps-eknél?
4. látószög? talán ezzel már nincs gond.

egy viszonylag jó Dimondtronos IIyama monitor mellett gondolkodom a váltáson. hihetetlen extra igényeim nincsenek, képfeldolgozással egyebekkel nem foglalkozom, de azért ezt megszokva nem örülnék átlagfelhasználáskor is megjelenő hibáknak: utánhúzás, sávosodás, fekete helyett szürke maszlag, stb...

#3006 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 22:56

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 22:47

1. csak analóg bemenet van rajta. DVI mennyire fontos? vagy tökmind1?
2. megjelenített színek száma? sávosodnak még ilyen kaliberű TFT-k? sötét fekete árnyalatokkal mit kezdenek?
3. 8ms. elvileg ennél jobb nemigen van. utánhúzás érezhető még itt filmeknél, fps-eknél?
4. látószög? talán ezzel már nincs gond.

egy viszonylag jó Dimondtronos IIyama monitor mellett gondolkodom a váltáson. hihetetlen extra igényeim nincsenek, képfeldolgozással egyebekkel nem foglalkozom, de azért ezt megszokva nem örülnék átlagfelhasználáskor is megjelenő hibáknak: utánhúzás, sávosodás, fekete helyett szürke maszlag, stb...

1./ Nem mindegy, de nincs túl nagy jelentősége egy jobb (újabb) videokártya esetén.
2./ 713N -> TN+Film -> színmegjelenítés 6bit színenként, összesen 262144 szín a többi FRC (Frame Rate Control).
3./ 8ms-nél jobb van, jelen pillanatban 3ms-nél tartunk. (Mondjuk ehhez hozzá kell adnunk kb. 2~3ms-t, amit a marketing-esek vontak le korábban.  ;) ) Utánhúzás filmeknél nem látható, gyors játékoknál meg egyéni érzékenységtől függ.
4./ Ezzel van a gond csak igazán! A TN+Film panelek betekintési szöge átlagosan 135°/150° 10:1 kontrasztarány mellett. Ez elég kevés, már egészen kis elmozdulása a fejnek a képernyő előtt -  különösen lefelé - erős kontraszt vesztéssel jár, sőt a színek torzulnak.

Javaslom, hogy nézegesd meg a monitort, ha van rá lehetőséged, mielőtt döntenél.

#3007 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 00:41

No, meg van ido a fizuig... Egyetlen dolog tart vissza, miszerint sokkal jobban bejon a samsung design-ja, mint az FSC-e... Es amugy is, monitorban erosen samu agyu vagyok.. :Đ

(757P->959NF->957P) :)

Csakhat, a rosseb akar varni oktoberig...  :mad:

szerk: heJesiras

Szerkesztette: DViD 2005. 08. 18. 00:42 -kor

#3008 Felhasználó inaktív   riska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 11:12

Sziasztok!

Lehet, hopgy már 100 éve ki lett beszélve ez a kérdés, de azért Én megkérdezem.
Van nekem egy BENQ FP937S+ -os monitorom,amit ha készenlíti állapotba teszek akkor halkan és szagatottan sípol.
Ha kikapcsolom akkor semmi baja, de ha kikapcsolom a gépet és sárgán világít a led akkor egy halk szagatott sípolást lehet hallani kb 1 órán keresztül.
Ez most monitor hiba? Vagy általános jelenség?
A válaszokat köszönöm.

Üdv Riska
<a href='http://autofejlesztes.hu' target='_blank'>www.autofejlesztes.hu (autófelszerelési termékek A-Z-ig, több mint 6000 termék!)</a>

#3009 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 14:31

Idézet: riska - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 12:12

Sziasztok!

Lehet, hopgy már 100 éve ki lett beszélve ez a kérdés, de azért Én megkérdezem.
Van nekem egy BENQ FP937S+ -os monitorom,amit ha készenlíti állapotba teszek akkor halkan és szagatottan sípol.
Ha kikapcsolom akkor semmi baja, de ha kikapcsolom a gépet és sárgán világít a led akkor egy halk szagatott sípolást lehet hallani kb 1 órán keresztül.
Ez most monitor hiba? Vagy általános jelenség?
A válaszokat köszönöm.

Üdv Riska

Nekem a 757P csinalja ugyan ezt, akkor, ha teljesen hideg a monitor (keszenlet), a led pislogasaval egyszerre... Sztem nem olyan nagy ugy, ez a monitor is vagy mar 4 eves...

#3010 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 15:58

nagyon olcsó tft-k közül mit ajánlanátok? (b.nőmnek kéne)
főleg netezni,e-mailt nézni, kicsit ez kicsit az world,pp, ilyesmi... azért én is játszanék néha ezzel-azzal, de az ő igényei a legfontosabbak, én meg úgyis csak CS, meg hasonló, nem durva játékok, hisz azok ott úgyse nagyon fognak élvezhetően futni......bláblá....

valami olcsóbb Ag-neovo talán?
mert azért egy "macihusiakava" féle moncsit még sem ;) ...
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#3011 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 16:20

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 16:58

nagyon olcsó tft-k közül mit ajánlanátok? (b.nőmnek kéne)
főleg netezni,e-mailt nézni, kicsit ez kicsit az world,pp, ilyesmi... azért én is játszanék néha ezzel-azzal, de az ő igényei a legfontosabbak, én meg úgyis csak CS, meg hasonló, nem durva játékok, hisz azok ott úgyse nagyon fognak élvezhetően futni......bláblá....

valami olcsóbb Ag-neovo talán?
mert azért egy "macihusiakava" féle moncsit még sem ;) ...

valamit a samsung 17x szeriabol... Ezekben en mondjuk nem vagyok otthon, csak a 172V-t ismerem, az irodai monitornak lett veve...

#3012 Felhasználó inaktív   Dollface 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 18:49

Sziasztok.
Lenne egy problémám,már kérdezősködtem sok helyen de nem nagyon tudott még senki segíteni.
Egy LG 1715 LCD monitorom van és az a gond vele hogy játék közben teljesen meghatározatlan időközönként egyszerűen kikapcsol.Van hogy 10 perc játék után de van hogy másfél óra után.
Van ötlete valakinek hogy mitől lehet ez???
:confused:

#3013 Felhasználó inaktív   szpetya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 20:36

Sziasztok!

Samsung 173P plus specifikációjából:

Response Time (ms)  8 (G2G) /25

Szóval Black 2 Black 25 ms! Hiába 8 ms-os monitorként van emlegetve.

#3014 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 08. 18. 21:29

Idézet: wgabor - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 20:09

Sziasztok, ezzel az új(?) monitorral találkoztam a neten a minap:

BENQ FP91E
19"
1000:1
250cd/m2
16,7m szín (? tényleg)
170/170
Response time (tr/tf)      25 ms (8ms G2G) Ez most akkor mit is jelent?
D-Sub/DVI
1280x1024 (SXGA)
Bővebben: http://www.benq-eu.com/Products/LCD/index....=specifications

Ja és az ára: 100.000 nettó nagyker

Vélemény esetleg. Mire használható, mire nem.

"16,7m szín (? tényleg)"
- tényleg!
-ezért biztos: 170/170
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#3015 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 21:49

Idézet: szpetya - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 21:36

Samsung 173P plus specifikációjából:

Response Time (ms)  8 (G2G) /25

Szóval Black 2 Black 25 ms! Hiába 8 ms-os monitorként van emlegetve.

Már válaszoltam Neked "odaát", de akkor itt is, még mielőtt valaki nagyon megijedne!

Valójában a leggyorsabb átmenetből lett a leglassabb, köszönhetően az ''overdrive-nak''. Na, most meséld el nekem, hogy átlagos használat esetén, mikor van feketéből feketébe átmenet? Elég ritkán. (Ha csak nem fekete háttéren ide-oda szaladgáló fehér kockákat nézegetsz, reggeltől estig.  )
Általában a legtöbbször valamilyen szürkeárnyalatból, egy másik szürkeárnyalatba való váltás történik. Ebben meg, a régebbi típusok esetenkénti 70~80ms-os válaszidejét, sikerült - a fentiekben említett technológia segítségével - 8ms-re levinni. Nincs ebben semmi csoda!

#3016 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 21:51

Idézet: neta - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 22:29

"16,7m szín (? tényleg)"
- tényleg!
-ezért biztos: 170/170

Inkább ezért: kontraszarány 1000:1  ;)

#3017 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 22:10

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 23:56

1./ Nem mindegy, de nincs túl nagy jelentősége egy jobb (újabb) videokártya esetén.
2./ 713N -> TN+Film -> színmegjelenítés 6bit színenként, összesen 262144 szín a többi FRC (Frame Rate Control).
3./ 8ms-nél jobb van, jelen pillanatban 3ms-nél tartunk. (Mondjuk ehhez hozzá kell adnunk kb. 2~3ms-t, amit a marketing-esek vontak le korábban.  ;) ) Utánhúzás filmeknél nem látható, gyors játékoknál meg egyéni érzékenységtől függ.
4./ Ezzel van a gond csak igazán! A TN+Film panelek betekintési szöge átlagosan 135°/150° 10:1 kontrasztarány mellett. Ez elég kevés, már egészen kis elmozdulása a fejnek a képernyő előtt -  különösen lefelé - erős kontraszt vesztéssel jár, sőt a színek torzulnak.

Javaslom, hogy nézegesd meg a monitort, ha van rá lehetőséged, mielőtt döntenél.

:respect:

köszi a kimerítő választ. azt nem mondom, hogy fel is dobtál vele :)
a 3x6bit elég rosszul hangzik, a játék utánhúzásra is elég érzékeny vagyok
a látószög ebben a formában megint csak szomorú dolog, pedig erről általában nem hallani, mint kritikus hibáról

persze, próbálom megnézni, csak boltban nehéz ügy, mert nincs lehetőség többféle tesztre (játék, film...)
de az tuti, hogy addig áll a dolog, amíg nem tudok alaposan szemügyre venni

ezt már a CRT cserebere korszakomban belém táplálták. nem kevés hibátlannak mondott, valójában durván konvergecia, fókusz vagy éppen geometria hibás monitort kellett visszavinnem, mire kikötöttem az IIyamánál.

#3018 Felhasználó inaktív   riska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 22:20

Idézet: DViD - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 15:31

Nekem a 757P csinalja ugyan ezt, akkor, ha teljesen hideg a monitor (keszenlet), a led pislogasaval egyszerre... Sztem nem olyan nagy ugy, ez a monitor is vagy mar 4 eves...

Köszi!

Esetleg más tapasztalat valakinek?
Monitor sípolásra jelentkezőket várok :D
<a href='http://autofejlesztes.hu' target='_blank'>www.autofejlesztes.hu (autófelszerelési termékek A-Z-ig, több mint 6000 termék!)</a>

#3019 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 23:09

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 23:10

a 3x6bit elég rosszul hangzik, a játék utánhúzásra is elég érzékeny vagyok
a látószög ebben a formában megint csak szomorú dolog, pedig erről általában nem hallani, mint kritikus hibáról

Persze a helyzet nem ennyire sötét!  ;)
Léteznek más alternetívák (MVA/PVA, IPS), csak azok jóval drágábbak. (Különösen a 17"-os kategoriában, ahol nincs is nagy választék belőlük!)

Az utánhúzást pedig, még a leg elvakultabb FPS rajongók nagy része is megszokja néhány óra, esetleg egy-két nap alatt! (Természetesen az alcsonyabb, 12ms-tól kisebb válaszidejű monitorokról van szó.)

#3020 Felhasználó inaktív   szpetya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 23:41

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 22:49

Valójában a leggyorsabb átmenetből lett a leglassabb, köszönhetően az ''overdrive-nak''. Na, most meséld el nekem, hogy átlagos használat esetén, mikor van feketéből feketébe átmenet? Elég ritkán. (Ha csak nem fekete háttéren ide-oda szaladgáló fehér kockákat nézegetsz, reggeltől estig.  )
Általában a legtöbbször valamilyen szürkeárnyalatból, egy másik szürkeárnyalatba való váltás történik. Ebben meg, a régebbi típusok esetenkénti 70~80ms-os válaszidejét, sikerült - a fentiekben említett technológia segítségével - 8ms-re levinni. Nincs ebben semmi csoda!

Oké, én csak ezért írtam, mert a legtöbb gyártónál b2b-et tüntetnek fel mint válaszidő!

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.