HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 12. 20:32

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 20:17

Valahol olvastam, már meg nem mondom hol, hogy pl. a Sony monitorok fekete kávája, zavaróan tükröződött. Nem tudom, hogy ez azért volt-e mert a káva fényes volt, vagy pusztán a fekete szín miatt, de ezt írták.
Az biztos, hogy a fekete monitorok nem kapják meg a TCO'03-as minősítést, ahogy egy másik fórumban írták: "bizonyos ergonómiai követelmények miatt". Szintén ott írta valaki, érdekes, hogy mikor még csak a TCO'99 létezett, akkor a feketék csak TCO'95-öt kaptak most, hogy TCO'03 is van, már lehetnek TCO'99-esek!  :confused:

Ez tényleg érdekes... :confused:
TCO ide vagy oda, asszem fekete lesz az a káva. :cool:
Weblap: Terragen Images

#62 Felhasználó inaktív   pinnacle 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 20:38

Még mindig

Én úgy tudom,hogy fekete káva a benne levő környezetszennyező anyagok miatt nem lehet TCO'03-as.

#63 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 20:43

Idézet: pinnacle - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 21:38

Még mindig

Én úgy tudom,hogy fekete káva a benne levő környezetszennyező anyagok miatt nem lehet TCO'03-as.

Ezek szerint nem a közvetlen használhatóság alapján nem TCO'03 a fekete káva. ;)
Persze a környezet is fontos... :D

#64 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 21:12

Idézet: pinnacle - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 20:38

Még mindig

Én is így emlékeztem, de kijavítottak.  :rolleyes:

Jó a link köszi!  :cool:

u.i.: Mondjuk a hardcore gamerek erősen tiltakoznának ez ellen!  :D
De akkor is!

u.i. II.: Megjelent az áprilisi  :confused: teszt is a 19" monitorokkal! Link

Szerkesztette: Racecam 2005. 03. 12. 21:26 -kor

#65 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 21:22

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 11:01

Hát ennyit nem adnék egy ilyen tudású monitorért... 140e...  :omg:
100-ért Samsung 710T-t kapsz, ami most az egyik legjobb 17" Tft...

Ez a NEC egy kicsit el van szállva...  :mad:  Még jó, hogy a dvd íróik nem drágábbak, mint a Plextorok.  :cool:

Üdv!

Lehet, hogy 100-ért Samsung-ot kapok, csak hát a márkahűség... :) (Most is NEC monitorom van, csak CRT) Mindegy, 10e-t elengedtek belőle, így 130e lett, 3 év jótállás, stb.. Egyelőre nagyon boldog vagyok, megvan a monitor, kb 1 órája értem haza, még megfürdök meg ilyenek, addigra már biztos átmelegszik és ki tudom próbálni :)

Az egyetlen dolog, amit egy kicsit sajnálok, hogy csak D-SUB csatlakozó volt a csomagban, és eddig még nem sikerült DVI kábelt vennem (Kecskeméten, ahol vettem, ott elfogyott nekik sajnos, ma dolgoztam és nem jutottam a közelébe egy nyitva lévő üzletnek se... most meg jönnek az ünnepek :) ).
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#66 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 21:28

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 20:17

Az biztos, hogy a fekete monitorok nem kapják meg a TCO'03-as minősítést, ahogy egy másik fórumban írták: "bizonyos ergonómiai követelmények miatt". Szintén ott írta valaki, érdekes, hogy mikor még csak a TCO'99 létezett, akkor a feketék csak TCO'95-öt kaptak most, hogy TCO'03 is van, már lehetnek TCO'99-esek!  :confused:

Most TCO'99-esek lettek? A tiszta feketék?

Tavaly, amikor vettem a CRT-met, az a Kanadai honlap szerint TCO'95-tel rendelkezett, de az tiszta fekete volt, itt Mo-n pedig ezüst kerettel árulták, úgy már TCO'99-nek is jó volt. Amúgy nem tudom, mit fedhetnek le azok a "bizonyos ergonómiai követelmények".. talán túl nagy kontraszt lehetett a világos kép és fekete keret közt? Vagy ami még valószínűbbnek tűnik nekem, hogy a fekete keret "behatárolhatatlanná" teszi a képernyő szélét kevés fény mellett.. vagy passz, de ez az utóbbi nem olyan valószínűtlen  :cool:
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#67 Felhasználó inaktív   pinnacle 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 21:33

Az EIZO-val az a gond,hogy drága,viszont 5 év pixelgaranciát vállal.

#68 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 08:21

Idézet: pinnacle - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 21:33

Ezt a hozzászólást nem értem. :think:
Nem azt akartad írni, hogy az Eizo drága, ráadásul a magyarországiforgalmazók csak 1 év garit adnak? :think:

Szerkesztette: Omega 2005. 03. 13. 08:21 -kor

#69 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 09:59

Idézet: Omega - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 8:21

Ezt a hozzászólást nem értem. :think:
Nem azt akartad írni, hogy az Eizo drága, ráadásul a magyarországiforgalmazók csak 1 év garit adnak? :think:

Omega, azon a linken a Focus-Team az első kereskedő és 5 év garit ír, és ahogy látom nagyrészt a többiek is.  ;)

#70 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 10:03

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 9:59

Omega, azon a linken a Focus-Team az első kereskedő és 5 év garit ír, és ahogy látom nagyrészt a többiek is.  ;)

:Đ  Pont egy év garisat néztem legelsőre. :Đ

#71 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 10:58

1./ Már megbeszéltük a fekete káva TCO minősítését, de konkrétan érdekelne olyasvalakik véleménye, akik ilyen kerettel bíró monitort használnak. Mi a tapasztalat (főleg ugye a bézzsel összehasonlítva, hiszen kezdetben minden bézsszínűvolt)? ;)

2./ Racecam linkje a 19"-esekről érdekes. Létezik, hogy a Dellben a Samsung 193p panelja van? Az ára is akceptálható (dollárban). :cool:

3./ Említett linknél rendre 4:3 az aspect ratio, holott 1280x1024-es a felbontás. Nem ellentmondás ez?:confused:

4./ A ViewSonic-nál 16,7 mill (24 bit) írnak, holott TN+film paneles. Hogyan van ez? :confused:

Szerkesztette: tempjoel 2005. 03. 13. 10:59 -kor

#72 Felhasználó inaktív   wgabor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 13. 11:58

Sziasztok. Lehet már valahol kapni A Fujitsu Siemens P19-2 (http://vilpublic.fujitsu-siemens.com/vil/p...cview_p19-2.pdf) illetve P17-2 (http://vilpublic.fujitsu-siemens.com/vil/p...cview_p17-2.pdf) típusú monitorait, ha igen hol és mennyiért kb.

Esetleg vélemények is érdekelnének.

Még 1 kérdés
Ha a gyártó a fekete->fekete és a szürke->szürke váltást adja meg, akkor abból lehet következtetni a tr+tf válaszidőre?
Pl. P17-2 balck to black: 14ms; grey to grey:13 ms
P19-2 black to black: 13 ms; grey to grey: 8ms

Előre is :respect:

#73 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 12:17

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 10:58

1./ Már megbeszéltük a fekete káva TCO minősítését, de konkrétan érdekelne olyasvalakik véleménye, akik ilyen kerettel bíró monitort használnak. Mi a tapasztalat (főleg ugye a bézzsel összehasonlítva, hiszen kezdetben minden bézsszínűvolt)? ;)

2./ Racecam linkje a 19"-esekről érdekes. Létezik, hogy a Dellben a Samsung 193p panelja van? Az ára is akceptálható (dollárban). :cool:

3./ Említett linknél rendre 4:3 az aspect ratio, holott 1280x1024-es a felbontás. Nem ellentmondás ez?:confused:

4./ A ViewSonic-nál 16,7 mill (24 bit) írnak, holott TN+film paneles. Hogyan van ez? :confused:

1./ -

2./ Szinte biztos, hogy az a panel van benne. A DELL egyébként is előszeretettel használ Samsung panelt. (Meg LG-Philips S-IPS-t.)

3./ Az egyszerűen hülyeség!

4./ Az valószínüleg 16.2M (18 bit), ha TN+Film paneles. (Bár mostanában már semmi sem biztos: Link  ;) ) Melyik monitorról van szó?  :confused: Ja a VP912b-ről. Az amerikai oldalon halgatnak róla  :) Link és a németen sincs írva, de ott VP912s Link

#74 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 12:34

Idézet: wgabor - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 11:58

Sziasztok. Lehet már valahol kapni A Fujitsu Siemens P19-2..

Még 1 kérdés
Ha a gyártó a fekete->fekete és a szürke->szürke váltást adja meg, akkor abból lehet következtetni a tr+tf válaszidőre?
Pl. P17-2 balck to black: 14ms; grey to grey:13 ms
P19-2 black to black: 13 ms; grey to grey: 8ms

Előre is :respect:

Valahol nemrég volt róla szó, hogy az ISO szabvány a feketéről fehérre váltás (black to white).
Ebben a cikkben azt írják, hogy a 6ms gray to gray felel meg kb. 16ms black to white-nak. Link Az overdrive-os részt olvasd!
A többit Rád bízom!  :D

Szerintem még nem kapható.

#75 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 13:33

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 13:17

4./ Az valószínüleg 16.2M (18 bit), ha TN+Film paneles. (Bár mostanában már semmi sem biztos: Link  ;) ) Melyik monitorról van szó?  :confused: Ja a VP912b-ről. Az amerikai oldalon halgatnak róla  :) Link és a németen sincs írva, de ott VP912s Link

Itt írják, hogy TN.

#76 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 13:34

Nekem a TFT tök fekete mindenhol. Semmi hátránya nincs, nem zavaró semmilyen körülmények között sem. Inkább az ezüst színű monitor csillogása zavarhatja a szemet ha már ennyire kötekedni akar valaki. :) Este még előny is a fekete keret mert nem virít. Világosabb színű kávánál lehet olyan, hogy valamennyi fényt visszaver a képernyő felé és emiatt a kép széle kicsit világosabb lehet.
Egyetlen hátránya a fekete monitornak, hogy a por jobban meglátszik rajta. Körbe a káván nem mert oda nem tapad a por, de a tetején és az alján látszik.
TCO-t gondolom a színanyag miatt nem adták meg neki. Új korában minden monitor bocsájt ki káros anyagokat (a műanyag részek), lehet, hogy a fekete monitor egy kicsit többet.

#77 Felhasználó inaktív   Pbazs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 13. 13:38

Senki semmi?  :(

Azért újra megkérdezem...hátha.  ;)

Hello!

Én is új 17 colos TFT vásárlását tervezem, mert szegény 5 éves Daewoom elfüstölt egy bekapcsolásnál. Van már tapasztalatom LG L1710B-vel. Tulajdonképpen teljesen elégedett vagyok vele...egyetlen bibi, hogy sötét árnalatokban nem túl jó...ekkor kicsit mosódik.
Szóval ahogy kell új monitor vásárlása előtt, körülnéztem több helyen is. Igazából sikerült 3 lehetséges befútóra redukálni a sokat:
Viewsonic VP171B (8 vagy 16 ms)
LG L1730B vagy P (Van különbség a 2 panel között vagy ugyanaz, csak más körítéssel?)
Samsung 710T

Tehát utánaolvastam. Már épp kilőttem volna az LG-t, aztán német tesztoldalakra jutottam, ahol nagyon lehúzzák a 710T-t a nem épp ragyogó színmegjelenítése miatt, viszont az L1730B ill. a Samsung 172X mindenhol jól szerepel.

Egyenlőre talán a Viewsonic felé húz... De még nem döntöttem. Tudom, hogy a technológia jelen szintjén nincs tökéletes monitor. Leginkább játékra (nem annyira FPS), irodai munka, néha talán filmnézésre kellene. Melyiket ajánlanátok? Ha vkinek van vmelyik, kérem írjon személyes tapasztalatot! LG L1730P-vel volt már dolga vkinek? Előre is kösz! 

Balázs

#78 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 13:51

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 13:33

Itt írják, hogy TN.

Persze, ez biztos, hogy TN+Film. Arra írtam, ha TN+Film egy monitor akkor 18 bit. (Legalábbis eddig.)

Mondjuk a Prad.de is csak ennyire megbízható, hogy 160°/160° ad meg 10:1 kontrasztaránnyal, pedig az 5:1 kontraszarányhoz tartozó érték.  :rolleyes:

Szerkesztette: Racecam 2005. 03. 13. 13:52 -kor

#79 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 14:31

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 14:51

Persze, ez biztos, hogy TN+Film. Arra írtam, ha TN+Film egy monitor akkor 18 bit. (Legalábbis eddig.)

Mondjuk a Prad.de is csak ennyire megbízható, hogy 160°/160° ad meg 10:1 kontrasztaránnyal, pedig az 5:1 kontraszarányhoz tartozó érték.  :rolleyes:

Lehet, hogy kellene csinálni egy saját TFT adatbázist, valóban megbízható adatokkal. ;)

#80 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 14:37

A minap írtam egy emilt a következő szöveggel egy computer boltnak:

Tisztelt Bolt!

Felháborítónak tartom, hogy az általam megvásárolni szándékozott monitor Sulinetes ára Önöknél a következő:

Samsung 193P 19 col TFT-LCD monitor DVI OM122-16-BNO-3 199 900 Ft

Ugyanis ugyanezt a monitort már (Sulineten kívül) 144.000 Ft-ért is meg lehet kapni. Az árából Sulinet esetén 60.000 Ft-ot tudok visszaigényelni, azaz végülis 140.000 Ft-ba kerülne a monitor. Tehát egy 200.000 Ft-os termék esetén kemény 4000 Ft-ot sikerülne megtakarítanom, de még ennyit se, hiszen a pénzt jövőre kapnám vissza, és hát ugyebár van infláció is... Azaz a dolog eredője, hogy Sulinet esetén többe kerülne, mint anélkül. Könyörgöm, nézzenek már magukba!!!

Üdvözlettel
Egy elpártolt vevőjük

Fentiekhez nem is fűznék kommentárt, de azt kérdezném, hogy létezik-e, hogy a PcL*nd-ban a monitorok ára Sulinet esetén is megegyezik a 'sima' árával? Remélem igen. Tud erről valamelyikőtök valamit?

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.