HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 19. 17:22

Én holnap megyek a 710N-es moncsimért (br. 78.250 nem sulinetes), de addig nem hozom el, míg nem láttam beüzemelve, h. nincs pixelhibája.
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#762 Felhasználó inaktív   mokka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 19:28

Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 18:22

Én holnap megyek a 710N-es moncsimért (br. 78.250 nem sulinetes), de addig nem hozom el, míg nem láttam beüzemelve, h. nincs pixelhibája.

Akkor remélhetőleg írsz majd tapasztalatokat rólla :D (Ha a pixelek is úgy akarják) :cool:
Mint a méhek

MSI K7N2 DELTA-ILSR /BARTON 2500@3200 / 2X512ddr 400 / HIS EXCALIBUR X800XT PE / 2XHDD (Maxtor 40GB + Maxtor 120GB SATA) / TOSHIBA 1802 DVD-ROM / PIONEER 109 DVD RW/Logitech MX510 / Genius KB 29e / LG 1730S LCD 17" / Genius SW-HF5.1 3000 /

#763 Felhasználó inaktív   Benji77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 19. 20:17

Hi!

A Metroban akciósan lehet kapni Sony SDM-HS74-es 17"-os moncsit.DVI-s. 65Eft. A depon a legolcsóbb helyen is 95Eft.
Aszem holnap vesze ilyen moncst.
Tegyétek Ti is.  Így ez már nem pénz érte....
Más is így gondolja?

#764 Felhasználó inaktív   Tommaso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 07:48

Hello!

2 hét múlva tervezem a 19" TFT vásárlást, addig próbálok kiokosodni, már szinte minden létező fórumot elolvastam :)
A kérdésem az lenne, hogy mi a véleményetek a Fujitsu-siemens P19-2 monitorról (játékra, photoshopra és általános használatra is jó kell legyen)? A Mikland weblapján ez áll:

Méret: 19" képernyő
Fényerő: 280cd/m2
Kontraszt: 1000:1
Válaszidő: 8ms
Bemenet: analóg + DVI
Extra: forgatható képernyő, multimédiás

FEHÉR NETTÓ ÁR: 103.992Ft
FEHÉR BRUTTÓ ÁR: 129.990Ft

A másik esélyes versenyző a ViewSonic VP191b, ami elég sok embernek van itt. Ezzel kapcsolatban a kérdésem, hogy merőlegestől számítva kb hány fokból nézve kezd el észrevehetően fakulni a kép?

Illetve melyik boltban érdemes megvenni, ahol esetleg ki is van rakva hogy meg tudjam nézni és kipróbálható vásárlás előtt, vagy 1 pixelhibára is adnak pár nap garit? Esetleg ha némi felárral 1 pixel hibára szólna az 1 év gari az se lenne hátrány, de ebben nem reménykedek :-/

#765 Felhasználó inaktív   Tillu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 08:14

Gyerekek!

Nem kis előmunka után vettem egy Samsung 173P-s monitort, gondoltam, ha már eccer kiadok érte pénzt, hát legyen jó.
Tényleg jó.
Vártnál is jobb.
Sokat fotózom, és nagyon fontos a jó kép, és színhűség, és igazándiból nem tudok érdemi különbséget felfedezni az eddigi 765MB-s monitorom képe közt. Talán a TFT egy kicsit jobb.
Viszont, a PIVOT szoftver feltelepítése után resetel a gépem a boot közben. Van valakinek ilyen tapasztalata?

#766 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 08:22

Idézet: BuPe - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 13:27

Én most vettem 12ms-os Viewsonic VX912-es moncsit. Én is vacilláltam hogy inkább Samsung 913N-t vegyek-e, de nem bántam meg.

Ennél se vettem észre utánhúzást, van rajta DVI és a formavilága is nagyon bejön :)

Szerintem se ér 30 rugót -4ms... ez úgyis csak optimális esetben ennyi, többnyire 1-2ms a különbség...

A lényeg: ez az én szubjektív véleményem, a legbiztosabb ha megnézed magadnak mindkét moncsit, meg a neten található teszteket, akkor szerintem már el tudod majd dönteni, hogy neked megér-e 30k plusszt a Samsung.

Ezt a monitort lehet vhogy állítani? Magasságban nem, azt tudom, de a dőlésszögét mennyire lehet?
Semper Fi

#767 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 08:35

Idézet: Tommaso - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 8:48

2 hét múlva tervezem a 19" TFT vásárlást, addig próbálok kiokosodni, már szinte minden létező fórumot elolvastam :)
A kérdésem az lenne, hogy mi a véleményetek a Fujitsu-siemens P19-2 monitorról.

Ez a monitor az esélyes most nálam is!  ;) Én úgy tudom, hogy még nem lehet kapni, csak kb. május közepétől. A monitorban Samsung PVA panel van, sőt a hírek szerint a Samsung is szereli össze a jószágot a FS-nek. Vagyis ez egy Sami moncsi!  ;)
Itt egy "teszt" a prad.de fórumról: Link!
Nem is akármivel, az EIZO L778-al van összehasonlítva, amiben ugyanaz a panel van, de annak az ára nálunk kb. 235~255K forint!  :eek:

ViewSonic VP191b/s bizony most elég sok embernek lett!  :D  Nagyon kíváncsi leszek az összehasonlításra: AUO MVA vs. Samsung PVA!  :)
Így látatlanban egyelőre az FS vezet kb. 130K vs. 145K. (Sőt, az én infóm szerint a bolti ára valahol 90-100K körül lesz nettó.)
Az pedig, hogy melyik a szebb, ha ez számít egyáltalán, ez ízlés kérdése, de képről ítélve, talán a ViewSonic.
Fujitsu-Siemens P19-2: Link!
ViewSonic VP191p/s: Link!

u.i.: Igazából a P20-2 kellene nekem, de 100K-val többet nem bírok adni érte!  :rolleyes:

u.i. 2: Ha minden igaz, kb. 1-2 héten belül sikerül "tesztelnem" egy (bemutató) példányt, majd leírom mire jutottam vele!  ;)

Szerkesztette: Racecam 2005. 04. 20. 09:22 -kor

#768 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 08:50

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 8:22

Ezt a monitort lehet vhogy állítani? Magasságban nem, azt tudom, de a dőlésszögét mennyire lehet?

Kis mértékben lehet dönteni, azt nem tudom hogy pontosan hány fokban.

Honlapján nincs róla információ?

#769 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 09:49

Idézet: BuPe - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 8:50

Kis mértékben lehet dönteni, azt nem tudom hogy pontosan hány fokban.

Honlapján nincs róla információ?

Idézet

Tilting angles Down 5° and up 20 °

Én is tegnap vettem Sulinetben egy VX-912-öt. Pixelhibát nem találtam, eddig minden szép és jó. Érzek némi változást a Belinea 102010-esem után.  :eek:  :omg:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#770 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 09:51

DVI-n csatlakoztattam a monitort, viszont sem az auto sem a manuális beállítás menüpont nem aktív a setupban. Én bénázok, vagy a DVI miatt?
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#771 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 09:55

Tudtommal DVI-nél nincs szerepe ezeknek a menüknek, hisz teljesen digitális a jelfolyam, nincs mit korrigálni.

#772 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 10:00

Idézet: Picur - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 10:51

DVI-n csatlakoztattam a monitort, viszont sem az auto sem a manuális beállítás menüpont nem aktív a setupban. Én bénázok, vagy a DVI miatt?

Ilyenkor a videokártya driver-ben tudsz állítgatni.  ;)

#773 Felhasználó inaktív   Tommaso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 10:20

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 9:35

Ez a monitor az esélyes most nálam is!  ;) Én úgy tudom, hogy még nem lehet kapni, csak kb. május közepétől. A monitorban Samsung PVA panel van, sőt a hírek szerint a Samsung is szereli össze a jószágot a FS-nek. Vagyis ez egy Sami moncsi!  ;)
Itt egy "teszt" a prad.de fórumról: Link!
Nem is akármivel, az EIZO L778-al van összehasonlítva, amiben ugyanaz a panel van, de annak az ára nálunk kb. 235~255K forint!  :eek:

ViewSonic VP191b/s bizony most elég sok embernek lett!  :D  Nagyon kíváncsi leszek az összehasonlításra: AUO MVA vs. Samsung PVA!  :)
Így látatlanban egyelőre az FS vezet kb. 130K vs. 145K. (Sőt, az én infóm szerint a bolti ára valahol 90-100K körül lesz nettó.)
Az pedig, hogy melyik a szebb, ha ez számít egyáltalán, ez ízlés kérdése, de képről ítélve, talán a ViewSonic.
Fujitsu-Siemens P19-2: Link!
ViewSonic VP191p/s: Link!

u.i.: Igazából a P20-2 kellene nekem, de 100K-val többet nem bírok adni érte!  :rolleyes:

u.i. 2: Ha minden igaz, kb. 1-2 héten belül sikerül "tesztelnem" egy (bemutató) példányt, majd leírom mire jutottam vele!  ;)

Ok, köszi a választ. Várom a fejleményeket...
Azon csodálkozok, hogy a Mikland weblapján minek reklámozzák ha még nem lehet kapni?

#774 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 10:29

Idézet: Tommaso - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 11:20

Azon csodálkozok, hogy a Mikland weblapján minek reklámozzák ha még nem lehet kapni?

Hívtam őket, csak kiváncsiságból, és azt mondták, hogy egyelőre hiánycikk.  :eek:
Mondtam, hogy az idei CEbit-en jelentették be, és még soha nem is volt.  :rolleyes:
Szerintük a forgalmazó a hunyó, mert bár mostanra igérte, hogy lesz, de nem lett. (Ez mondjuk igaz!)
Ettől függetlenül, nagyon korrekt üzlet, a monitorokat ki lehet próbálni (laptop rulez), tesztelni, nagyon segítőkészek!  :up:

#775 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 11:38

Idézet: BuPe - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 12:27

Én most vettem 12ms-os Viewsonic VX912-es moncsit. Én is vacilláltam hogy inkább Samsung 913N-t vegyek-e, de nem bántam meg.

Ennél se vettem észre utánhúzást, van rajta DVI és a formavilága is nagyon bejön :)

Szerintem se ér 30 rugót -4ms... ez úgyis csak optimális esetben ennyi, többnyire 1-2ms a különbség...

A lényeg: ez az én szubjektív véleményem, a legbiztosabb ha megnézed magadnak mindkét moncsit, meg a neten található teszteket, akkor szerintem már el tudod majd dönteni, hogy neked megér-e 30k plusszt a Samsung.

Ez egy kicsit sántit, mert úgy jön le, hogy nem ér 30rugót a 4ms, hogy a te 12ms-os 912-d 30e-rel olcsóbb, mint a 913N, pedig nem.

Mind2 monitor király. Aki kényes a windows képminőségre az vegye a 912-t a DVI miatt. Máshol nem veszi észre a Samsungot. Árban ua.

A 710N-ről meg voltak itt rossz vélemények is..  :rolleyes:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#776 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 12:21

Idézet: Picur - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 10:49

Én is tegnap vettem Sulinetben egy VX-912-öt. Pixelhibát nem találtam, eddig minden szép és jó. Érzek némi változást a Belinea 102010-esem után.  :eek:  :omg:

Qwerty-ből?
Semper Fi

#777 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 12:44

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 12:21

Qwerty-ből?

Aham. Csak ott láttam sulinetben. A Bartókon foglakoznak vele. Rendes srácok voltak  ;)
Hétfőn délben megrendeltem emailben, kedd kora du. már volt.  :respect:

#778 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 13:05

Szövegre és filmnézésre keresek 17"-es TFT-t. Nem játszom soha. Grafikus programot legfeljebb egy crop vagy rescale miatt indítok el. Nyilván a színhűséggel nem kell törődnöm, de a filmnézés miatt érdekes-e nekem a válaszidő, vagy már olyan mindegy, minden mai monitor elég gyors? A sok-sok-sok szöveg miatt melyik paramétert emeljem ki magamnak? Bocs hogy :lama: vagyok.

#779 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 13:14

Idézet: bean - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 14:05

Szövegre és filmnézésre keresek 17"-es TFT-t. Nem játszom soha. Grafikus programot legfeljebb egy crop vagy rescale miatt indítok el. Nyilván a színhűséggel nem kell törődnöm, de a filmnézés miatt érdekes-e nekem a válaszidő, vagy már olyan mindegy, minden mai monitor elég gyors? A sok-sok-sok szöveg miatt melyik paramétert emeljem ki magamnak? Bocs hogy :lama: vagyok.

A DVI-t mindenképpen. (Szerintem.  :) ) Majd írd meg hogy kb. mennyit szánnál rá.
(A színhűséggel igenis törődnöd kell, ha filmezel!)

u.i.: Meg van bocsátva, én is!  :D

#780 Felhasználó inaktív   Ashen 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 20. 14:50

Sziasztok!

Szeretném lecserélni CRT monitoromat egy TFT-re, mégiscsak jobb a szemnek.
Mit érdemes nézni, hogy jó minőségű monitort találjak?

Igazából kiadványszerkesztési, webszerkesztési célra lenne. Tehát nem áll utolsó helyen választásnál a színhelyesség, illetve legalább 19 colosnak kellene lennie.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv, Ashen

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »