HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 22. 09:26

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 0:07

Én úgy olvastam hogy ténylegesen nem 8ms-os ez a monitor. A PH-s teszt is azt írja hogy FPS játékra nem alkalmas. A TN+film paneles monitorok tudják ténylegesen a 8ms-ot. Az MVA-nál van valami machinálás nem? Nekem játékra kellene és nem tudom hogy a Samsung 913N vagy ez a Viewsonic VP191b vagy az LG 1915S legyen. A Viewsonic-al az a baj hogy nagyon drága nekem, és a DVI-re nincs szükségem szerintem.

Lehet hogy a Samsung 913N lesz a jó választás.

A PH!-s teszt dátumát figyelted? Csakmert az még az elsőgenerációs VP191b-ről készült.

#822 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 09:41

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 10:04

Szégyellem, de nem találom. Hol? :confused:

Nem tudom megnézni, nincs a közelben TFT. Megjelenítő eszközök, és ott a monitorod FDP? tulajdonság lapján?  :confused: 

#823 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 09:44

Idézet: Curtis - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 10:22

Hello,

Nem tudja valaki, hogy a Fujitsun kívül melyik gyártó jön még ki S-PVA paneles 19"-os monitorral mostanság?

De, a Samsung!  :D  193Pplusz  ;)

#824 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 10:39

Bocsi srácok én a régi monitorról szóló cikket olvastam.
De honnan kellett volna tudnom hogy két féle van ugyan azzal a külsővel?
Ezért jöttem ide hogy segítsetek! És köszi meg is történt!

Én azt nem értem hogy ha ez a monitor(VP191b) 8ms gray to gray és 20ms black to black, akkor a Samsung 913N az mondjuk 2ms gray to gray mert ugye 8ms black to black?

Remélem értitek mit akartam kihozni ebből a kérdésből.

Szerkesztette: Zildjian 2005. 04. 22. 10:41 -kor

#825 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 11:00

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 11:39

Samsung 913N az mondjuk 2ms gray to gray mert ugye 8ms black to black?

Hát....nem nagyon!  :rolleyes:

De itt az ábra a 913N válaszidejéről:

Link!

és itt van hozzá a magyarázat is:

"Again we'll recall our test method: the curve shows the different latency values for various levels of gray. A black-white alternation is shown on the curve by a point at X-axis 255, a black-gray alternation produces a point at X-axis 125, a black-gray alternation shows as 50, etc."

Szerkesztette: Racecam 2005. 04. 22. 11:07 -kor

#826 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 11:15

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 11:00

Hát....nem nagyon!  :rolleyes:

No elmagyarázom.

A VP191b 8ms gray to gray és 20ms black to black.

A 913N 8ms black to black akkor az hány ms gray to gray? 2ms talán vagy 4ms???

Arra szeretnék választ hogy melyik a gyorsabb ténylegesen.
Én azt olvastam hogy a Samsung az gyorsabb de viszont nem olyan szépek a színei.
A Viewsonic pedig lassabb de szebb színekkel rendelkezik.

#827 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 12:10

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 12:15

Ott az ábra könyörgöm, csak el kell olvasni!  :rolleyes:

A 913N gyorsabb, de kit érdekel, ha a VP191-is elég gyors, viszont sokkal jobb?  :confused:
A 913N-nek csak egy előnye van, olcsóbb.  ;)

#828 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 13:51

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 10:41

Nem tudom megnézni, nincs a közelben TFT. Megjelenítő eszközök, és ott a monitorod FDP? tulajdonság lapján?  :confused:

Próbáltam, de nem megy. Hiába kapcsoltam ki a "Kép kinagyítása teljes képernyőre" opciót, nem történik az, amit szeretnék, marad a teljes képre történő stretch kisebb felbontásban is. :(
Esetleg egyéb ötlet? :confused:
Weblap: Terragen Images

#829 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 13:56

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 11:39

Bocsi srácok én a régi monitorról szóló cikket olvastam.
De honnan kellett volna tudnom hogy két féle van ugyan azzal a külsővel?
Ezért jöttem ide hogy segítsetek! És köszi meg is történt!

Én azt nem értem hogy ha ez a monitor(VP191b) 8ms gray to gray és 20ms black to black, akkor a Samsung 913N az mondjuk 2ms gray to gray mert ugye 8ms black to black?

Nem kétféle, hanem háromféle (25, 16 majd 8ms). :cool:
A többiek - gondolom - azért emelték fel kicsit a hangjukat, mert mostanában a 8ms-ossal van tele több fórum is. :rolleyes:  ;)

#830 Felhasználó inaktív   Professional 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 22. 15:48

HI!

Vettem egy LG L1730S monitort. TN panel, 12ms, DVI nincs, semmi extra. A Metroban 39+Áfa volt. Ennyi pénzt szerintem megér.

Véleményem:
- Utánhúzás elhanyagolható!
- Ahhoz képest, hogy TN paneles aránylag jó színek: a fekete szép fekete, a fehér szép fehér. :confused:
- Pixelhiba nincs.
- a TFT mellet ott figyel a régi CRT-m is, ha kell vmi grafikai munkát végezni, akkor azt azon csinálom. Ha mind a két monitor megy, akkor ugyancsak elhanyagolható interferenciát tapasztalok. (DVI-vel biztos jobb lenne a kép, de én nem adok ki azért 20 ezerrel többet!)

Negatívuma, hogy a képernyő alsó része világosabb, mint a felső része. NEm tudom, hogy miért van, de gondolom a panel miatt. Annyira nem zavaró.
Ja, meg ha mozgatom a fejem jobbra-balra, fel-le, kis mértékben változnak a színek, de ez szerintem ugyancsak a TN panelra jellemző tulajdonság.

#831 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 17:01

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 14:51

Próbáltam, de nem megy. Hiába kapcsoltam ki a "Kép kinagyítása teljes képernyőre" opciót, nem történik az, amit szeretnék, marad a teljes képre történő stretch kisebb felbontásban is. :(
Esetleg egyéb ötlet? :confused:

Nekem se működött, csak akkor hogyha a sorok számát csökkentettem (VX912). Pl. 1280x960-nál nem húzta szét, de 800x600-nál igen.

#832 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 18:25

Idézet: BuPe - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 18:01

Nekem se működött, csak akkor hogyha a sorok számát csökkentettem (VX912). Pl. 1280x960-nál nem húzta szét, de 800x600-nál igen.

Nálam csak az 1280x768-as felbontásban nem húzza szét, az összes többiben igen! Ha valaki tud megoldást erre a "problémára", ossza meg velem. :smoker:

#833 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 19:25

Na most kiprobáltam, nekem kihuzza simán egyböl , dvi-t használsz?  Én azt, és egyböl kihuzta teljes képernyöre

#834 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 20:03

Idézet: szala - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 20:25

Na most kiprobáltam, nekem kihuzza simán egyböl , dvi-t használsz?  Én azt, és egyböl kihuzta teljes képernyöre

Félreértettél. Pont ez a "probléma". Én azt szeretném, hogy ne húzza szét, hanem a pl. 800x600 az natív 800x600 legyen.  Itt láthatod, miről beszélek.

#835 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 20:14

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 12:15

No elmagyarázom.

A VP191b 8ms gray to gray és 20ms black to black.

Én azt olvastam hogy a Samsung az gyorsabb de viszont nem olyan szépek a színei.
A Viewsonic pedig lassabb de szebb színekkel rendelkezik.

Igazából használat közben ezek a szélső értékek nem nagyon fordulnak elő, értem ezalatt a játékok közbeni megjelenítést..

Samsung 913N-em van és nálam elsődleges szempont volt, hogy a monitor a lehető legtöbb képet legyen képes megjeleníteni és lehetőleg !semmilyen! utánhúzás és képszétesést ne produkáljon játék közben.. Ebben még mindig jobb a TN panel!  A miértet és a hogyant most nem fogom részletezni mert egy kis utánaolvasással megtudhatod te is.. ;) 
A lényeg.. a sebességért a minőség oltárán kell áldozni de nem annyit mint amennyire ez a mondat szarul hangzik.. :D  én is paráztam, hogy nem annyi szín stb. de azt kell, hogy mondjam amit megjelenít az ki akar mászni a monitorból annyira "él", a MagicTune-el (a monitorhoz adott progi) pedig gyönyörűen be lehet állítani garantálom..  ;) 

Az hogy mi elég játékra az erősen szubjektív mert aki csak néha elindít valamit annak bőven elegendő egy 12-16ms-es monitor is, de aki "komolyabban" - már ha lehet ilyet mondani - játszik (értsd: multiplayer FPS) annak elengedhetetlen, hogy tekerjen a monitor hisz az igazán gyors egérrántásokat is követnie kell a képnek lehetőleg "folyékonyan".. van különbség 12 és 8 ms között.. szerintem.. :cool:

Az amit Racecam írt helyes, mert az a panel jobb de nem gyorsabb és az a monitor drágább és nem olcsóbb.. :rolleyes:  ;)
Neked kell eldöntened, hogy mire és mennyit használod a monitort és persze mennyi pénzt szánsz rá.. én csupán vázoltam egy másik nézőpontot.. ;)

Racecam: természetesen DVI-al és anélkül is tesztelned illik.. már csak az igazság kedvéért is.. :D  ;) 

#836 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 23:00

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 21:14

Racecam: természetesen DVI-al és anélkül is tesztelned illik.. már csak az igazság kedvéért is.. :D  ;) 

Csak már itt lenne a kezeim között!  :rolleyes: Vagy inkább az asztalomon!  ;)

#837 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 23:52

VAZUL köszönöm a kielégítő választ!

Van most nálam tesztelés céljából egy LG1915S és eddig nagyon tetszik.
A FarCry-t nyomjuk minden este haverokkal a neten. Ez ugye 12ms-os TN paneles monitor.
Kicsit utánahúz a gyorsabb egérmozdulatoknál de nem vészes. Ez pár nap kérdése és megszokom szerintem.

CRT után kicsit furi a képe, de nagyon tetszik és nem fáj végre a szemem!
Tesztelgetem pár napig és majd döntök hogy melyiket vegyem. Most még csak ismerkedem eme technológiával. Úgy néz ki a Samsung 913N mellett fogom letenni a voksomat. Ha az még gyorsabb mint ez akkor az lesz a tökéletes számomra.

Szinte csak játszom a géppel és netezek. Tehát a gazdag színvilág nekem nem jelent előnyt. De a 913N-ről azt olvastam hogy szépek a színei. Nem fogom megbánni remélem.

Jah és a lényeg! Most már csak 23.000- Ft van a kettő között nem 30.000- amit pár napja írtam. Lejjebb ment a Samsung ára.

#838 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 09:14

Jajj, ezt nem ide akartam, sry.

Szerkesztette: BuPe 2005. 04. 23. 09:15 -kor

#839 Felhasználó inaktív   murphy27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 09:42

Hello. Segítségeteket szeretném kérni. Most szeretném lecserélni öregedő CRT-met és kinéztem egy Tft-t magamnak. Az az igazság hogy nem igazán értek hozzá. Amit kinéztem az egy Fuj.-Siem. c19-3 tipusú monitor (most akciósan van sEX-ben a Me*roban, 73e). Azt szeretném kérdezni, hogy a tv nézés (tuneren keresztül) milyen minőségű ? Nincs elmosódás pl focimeccs nézése közben, vagy nem nagyon kockás a kép (Overlay-ben milyen?)?
Még egy dolog érdemes-e ilyen helyen megvenni, amúgy nem engedik ott kipróbálni, 3 nap gari van.

#840 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 11:55

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 0:52

VAZUL köszönöm a kielégítő választ!

Van most nálam tesztelés céljából egy LG1915S és eddig nagyon tetszik.
A FarCry-t nyomjuk minden este haverokkal a neten. Ez ugye 12ms-os TN paneles monitor.
Kicsit utánahúz a gyorsabb egérmozdulatoknál de nem vészes. Ez pár nap kérdése és megszokom szerintem.

CRT után kicsit furi a képe, de nagyon tetszik és nem fáj végre a szemem!
Tesztelgetem pár napig és majd döntök hogy melyiket vegyem. Most még csak ismerkedem eme technológiával. Úgy néz ki a Samsung 913N mellett fogom letenni a voksomat. Ha az még gyorsabb mint ez akkor az lesz a tökéletes számomra.

Szinte csak játszom a géppel és netezek. Tehát a gazdag színvilág nekem nem jelent előnyt. De a 913N-ről azt olvastam hogy szépek a színei. Nem fogom megbánni remélem.

Jah és a lényeg! Most már csak 23.000- Ft van a kettő között nem 30.000- amit pár napja írtam. Lejjebb ment a Samsung ára.

np  ;)

Nálam bevált.. :up:

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »