Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 23:10
a radeonok nem tudják hardveresen a hdrt, mert ahoz ps3 kell
csak vmi fake-hdrt tudnak
Szerintem tévedsz és te is csak azt szajkózod, amit máshol hallottál. A PS3 legfőbb újítása a dinamikus elégazásokban van, márpedig a PS2 statikus elágazásaival is meg lehet ugyanazt oldani, csak éppen a shader lefuttatása lesz lassabb. A Valve meg kb. két éve azzal magyarázta, hogy NV kártyával nem tudták megoldani a HDR-t, mert az a videochip nem támogatta a textúrába raszterizálást.
Kicsit keresgéltem a neten, íme egy oldal, amit találtam:
xbitlabs.com HDR
És az idézet, ami idevág:
Idézet
High dynamic range requires tremendous memory bandwidth and quite some additional computing power from graphics processor and its memory subsystems, even high-end graphics cards of today cannot handle that load. Therefore, we should expect games to acquire that technique only when the next-generations of graphics processors will get 24 – 32 pixel pipelines and advanced memory interfaces.No need to tell that RADEON 9700 would show dramatically low framerate with HDR enabled.
Vagyis ahogyan fent említettem, a PS2-es kártyák is tudják a HDR-t, csak nagy a sebességveszteség. Most már csak arra nézve kellene mérési eredményeket találni, hogy mennyire hatékony az NVidia PS3.0 architektúrájában a dinamikus elégazás kezelése. Ugyanis emlékeim szerint az ATI tavaly tavasszal azzal indokolta ennek a funkciónak a kihagyását, hogy a jelenlegi (értsd: akkori) technológiával nem lehet hatékony elágazásbecslő és végrehajtó logikát beleépiteni a GPU-ba. Hogy ez mennyire PR maszlag és mennyire igaz, azt nem tudom eldönteni.
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)