HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#1081 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 22. 18:47

Idézet: raszkolnyikov - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 1:44

Hello!

Milyen megoldás van arra, hogy xp induláskor ne legyen semmiféle felhasznolnév, jelszó ablak, egybol belépjen? Mert vhogy elocsalogattam es nemtudom eltüntetni :( Volt rá vmi megoldás futtatasbol egy parancs felnyilo menuvel eltuntetni, de nemtudom már ez mivolt. Köszi köszi!

vezérlőpult, felhasználói fiókok, A felhasználók be- és kijelentkezési módjának megváltoztatása, üdvözlőképernyő használata
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1082 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 19:37

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 19:43

kéne a futó folyamatok listája (ctrl+alt+del -> folyamatok), valamint az msconfig automatikus indítás elemei. Anélkül nem sokat tudunk mondani a szokásoson kívül (memtest)

udv

csinaltam a folyamatokrol kepet, ha vkinek szemenszurna vmi jelezze plz

thx

folyamat1: http://img.tar.hu/ar...mg/14113023.jpg
folyamat2: http://img.tar.hu/ar...mg/14113014.jpg

#1083 Felhasználó inaktív   Dess 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 21:43

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 2:16

Hali!

A Professional Plus minden egybe (kereső/tűzfal). De te biztos jobban tudod mit tettél fel.

Azért a winampot ne istenítsd, az csak egy árva program. Uninstalláld, és tegyél fel korábbi verziót, pl 2x-et. Nem minden program működik hibátlanul a mai inkompatibilis PC-ken, mégha 99.99%-on hibátlanul megy is... Tudomásul kell venni. Sok program már attól hanyatt vágódik ha nem angol XP-re települ...

Egyébként meg teljes hardverteszt (dosos memtest/prime 95 mindkettő egész éjszakára...).

Figy ugyanezen a gépen format előtt ment gond nélkül ugyanez a winamp. De akkor meg az előző oldalak valamelyikén részletezett hibával küszködtem.
A bitdefendernek a standardja van meg nekem asszem.
Core2Duo 2.2Ghz@2.8Ghz | 2X 1GiB Corsair TWIN2X2048-6400C5DHX | x1950PRO PCI-E | 2 Samsung SP2004C | Pio DVR-110D@110

#1084 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 23:11

Idézet: pauz - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 19:37

Nekem már az szemet szúrt, hogy 57 feladat fut, nálam csak 33, de megy opera, zonealarm, flashget, avg, tv-tuner, hálókari progija és total commander.
Nekem nem tetszik:kpf4gui, nicconfigsvc, kpf4ss, bmwebcfg, tosbthsp, wlkeeper, ati2evxx(gondolom ez a videókarihoz tartozik, de attól még nem muszály futnia), wuauclt, agent, tosa2dp, apntex, bmctl, tosbtmng, dlg, bmoc, issch, tfswctrl, dmxlauncher, quickset, ifrmewrk, atiptaxx, jusched, apoint, alg, isuspm, zcfgsvc, s24evmon, 1xconfig, evteng.
Ezeknek nézz utána. Ha máshogy nem, akkor lődd ki őket, és nézd meg, hogy viselkedig a gép.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1085 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 23:16

57 task az telleg sok.  :rolleyes: nekemis csak 30-33 megy.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1086 Felhasználó inaktív   Dess 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 23:19

Idézet: potyo - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 0:11

Nekem már az szemet szúrt, hogy 57 feladat fut, nálam csak 33, de megy opera, zonealarm, flashget, avg, tv-tuner, hálókari progija és total commander.
Nekem nem tetszik:kpf4gui, nicconfigsvc, kpf4ss, bmwebcfg, tosbthsp, wlkeeper, ati2evxx(gondolom ez a videókarihoz tartozik, de attól még nem muszály futnia), wuauclt, agent, tosa2dp, apntex, bmctl, tosbtmng, dlg, bmoc, issch, tfswctrl, dmxlauncher, quickset, ifrmewrk, atiptaxx, jusched, apoint, alg, isuspm, zcfgsvc, s24evmon, 1xconfig, evteng.
Ezeknek nézz utána. Ha máshogy nem, akkor lődd ki őket, és nézd meg, hogy viselkedig a gép.

Az ati kezdetűek mind a VGD driverei. Én ha lelövöm vmelyiket VPU recover 1ből indul vagy kifagy a gép...
A wuauclt az az integrált hangkari drivere (legalábbis nálam).
A többi szerintem is szemét!
Core2Duo 2.2Ghz@2.8Ghz | 2X 1GiB Corsair TWIN2X2048-6400C5DHX | x1950PRO PCI-E | 2 Samsung SP2004C | Pio DVR-110D@110

#1087 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 23:32

Idézet: pauz - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 19:37

udv

thx

folyamat1: http://img.tar.hu/ar...mg/14113023.jpg
folyamat2: http://img.tar.hu/ar...mg/14113014.jpg

összehasonlításképpen itt az enyém, alapeset, indulás után:

Kép

A NOD-t és a töredezettségmentesítő programot (O&O) kézzel indítom amikor szükségem van rá! Folyamatlistában kézi indításra van állítva!
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1088 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 08:54

Idézet: potyo - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 0:11

jushed = Sun fél JAVA
kpf4* = kerio firewall
bmwebcfg = Bytemobile Web Configurator (vagy valami trójai a google szerint)
tosbthsp, tosa2dp, tosbtmng = Toshiba bluetooth
wlkeeper = valami inteles WLAN progi része
apntex = Alps Pointing-device Driver
apoint = Alps Touchpad Drivers
dlg = Digital line detector
1xconfig = SCM MicroSystems Helper
s24evmon = Event monitor
zcfgsvc = Intel NIC Configuration Tool
isuspm = InstallShield Update Service Scheduler

Párat be tudsz azonosítani a biztonságportálon, a többit google-val.

Szerk: laptopról lévén szó, sokkal több driver indul az elején és fut a háttérben (energia kezelők, wlan kártya, touchpad, modem, bluetooth, stb)

Szerkesztette: 1soproni 2005. 07. 23. 08:56 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1089 Felhasználó inaktív   arcadas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 09:26

Szijasztok!

Remélem jó helyre írom a panaszom. A gondom az lenne, hogy nincs hangja a gépemnek.
Úgy kezdődött, hogy újra telepítettem a winxpsp1-et, majd mikor az alaplapi Ac'97-es hangkártyához fel raktam egy drivert, újraindítás után kék képernyő, rajta hogy a sysaudio.sys miatt leállt a gép, meg persze egy pár mem címet is kiirt. Utána gondoltam fel rakom az sp2-őt hátha az segít, de nem. Bejelentkeztem csökkentetbe és letöröltem a drivert, amennyire tudtam. Majd kerestem egy másik, Realteak-es, drivert.

Mostmár nem fagy le kék képernyővel a gép, és a hang beállításoknál is olyan mintha működne a hang, de mégsem. Hangerőszabályzók jól vannak beállítva, természetesen a hangfalak is jók.

Próbáltam a legújabb drivert is, de azzal sem működik, nem tudom mit lehetne még csinálni, ha vkinek van ötlete kérem írjon. Előre is kösz!
ASRock P4S61, Celeron 2.4, 2x256 400Hz DDR, Abit Radeon 9550 128DDR.

#1090 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 09:44

Idézet: arcadas - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 10:26

Szijasztok!

Remélem jó helyre írom a panaszom. A gondom az lenne, hogy nincs hangja a gépemnek.
Úgy kezdődött, hogy újra telepítettem a winxpsp1-et, majd mikor az alaplapi Ac'97-es hangkártyához fel raktam egy drivert, újraindítás után kék képernyő, rajta hogy a sysaudio.sys miatt leállt a gép, meg persze egy pár mem címet is kiirt. Utána gondoltam fel rakom az sp2-őt hátha az segít, de nem. Bejelentkeztem csökkentetbe és letöröltem a drivert, amennyire tudtam. Majd kerestem egy másik, Realteak-es, drivert.

Mostmár nem fagy le kék képernyővel a gép, és a hang beállításoknál is olyan mintha működne a hang, de mégsem. Hangerőszabályzók jól vannak beállítva, természetesen a hangfalak is jók.

Próbáltam a legújabb drivert is, de azzal sem működik, nem tudom mit lehetne még csinálni, ha vkinek van ötlete kérem írjon. Előre is kösz!

Láma kérdés, de találkoztam már ilyennel. Nincs lenémítva a hangerőszabályzőnál?
Bocs a feltételezést :)

#1091 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 11:34

Idézet: arcadas - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 9:26

Szijasztok!

az laplap gyártó oldaláról töltötted a legfrissebb drivert?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1092 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 12:30

Idézet: Dess - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 0:23

Az SP2 elméletileg megoldást jelent a problémádra, az én emlékeim szerint is az MS Blaster vírus okozza. Ha előugrik az ablak akkor futtatásba írd be ezt(?): shutdown -a
Ekkor elvileg leáll a visszaszámlálás.

koszi... a  "shutdown -a" hasznal (kiveve ejjel mikor alszom es deszinkronizalodik a modem :D) az SP2-t meg megprobalom feltelepiteni... remelem nem kell majd WinXP-t telepitsek emiatt... lassan 3 eves :D
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#1093 Felhasználó inaktív   OccsE 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 23. 12:35

sziasztok!

problemam lenne az Office XP-vel. egy tuningolo progi segitsegevel a registry meretet csokkentettem (bar nem biztos hogy ennek koszonhetoen) de eltunt a "programok hozzaadasa/eltavolitasa" listam, valamint az excel mikor meg akarok nyitni egy doksit ezt irja
"microsoft excel alkalmazast nem telepitettek az aktualis felhasznalo szamara"

valaki tud erre gyogy modot?
milyen file-ban tarolja a win a "programok hozzaad/eltav." listat?

meg annyit hogy 98Se az oprendszer...

Koszi

#1094 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 17:04

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 19:18

a vegen mar irni sem tudsz majd ide.  :D
nem csak az encoding "allitodott" el? (IE right click)  :think:

sajnos nem sikerült ilyen egyszerű módszerrel

arra rájöttem, hogy egy kínai GameBox Collection (ami sok jó, kis logikai játékot rak fel) állítja el így az XP-t, de nem tudom mit művel a regisztriben

érdekes, hogy nem minden betűtípusnál, a hwsw fórumát például tudom olvasni rendesen, de az sg-t már csak ékezetek nélküli változatban

Szal:
Seg tsetek, mert nem l tom az  kezetes bet ket a WinXPben  s ez nagyon ideges t  tud lenni.
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#1095 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 17:08

Idézet: mikike - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 18:04

sajnos nem sikerült ilyen egyszerű módszerrel

arra rájöttem, hogy egy kínai GameBox Collection (ami sok jó, kis logikai játékot rak fel) állítja el így az XP-t, de nem tudom mit művel a regisztriben

érdekes, hogy nem minden betűtípusnál, a hwsw fórumát például tudom olvasni rendesen, de az sg-t már csak ékezetek nélküli változatban

Szal:
Seg tsetek, mert nem l tom az  kezetes bet ket a WinXPben  s ez nagyon ideges t  tud lenni.

Mit csináltál a post írása közben?
Mert a végére itt is eltűntek az ékezetes karaktereid.  :think:

#1096 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 17:41

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 18:08

Mit csináltál a post írása közben?
Mert a végére itt is eltűntek az ékezetes karaktereid.  :think:

a v g t direk  gy  rtam
post írása közben jó amúgy
csak az olvasással van baj
sg és az index főoldal is csak ékezet nélkül olvasható

#1097 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 18:41

Idézet: Dess - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 0:19

A wuauclt az az ...

Windows automatic update client...
"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#1098 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 18:44

Idézet: mikike - Dátum: 2005. Jul. 23., Saturday - 18:41

a v g t direk  gy  rtam
post írása közben jó amúgy
csak az olvasással van baj
sg és az index főoldal is csak ékezet nélkül olvasható

mivan akkor, ha egy ilyen ekezet nelkuli szoveget bekopizol mondjuk a wordbe? akkor is ekezetlen?  :think:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1099 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 19:21

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 19:44

mivan akkor, ha egy ilyen ekezet nelkuli szoveget bekopizol mondjuk a wordbe? akkor is ekezetlen?  :think:

nem, látszólag ott jó
de úgy látom az arial.ttf-et átvariálta "valami", mert ha belenézek mégsem jó...
fel tudna tenni valaki egy eredeti és magyar arial.ttf-et?

Szerkesztette: mikike 2005. 07. 23. 19:33 -kor

#1100 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 19:42

arial font

magyar xp-s arialok.

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.