HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#1241 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 08. 18:57

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 19:48

hmm. hirtelen elsőkörben valamilyen rosszindulató kódot sejtenék... virus, spy egyéb hajkurászás volt?

spy hajkuraszas megvolt, de semmi...viruskergetés még egy picit várat magára...de nem kell neki sok...
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#1242 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 19:36

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 19:48

hmm. hirtelen elsőkörben valamilyen rosszindulató kódot sejtenék... virus, spy egyéb hajkurászás volt?

Nem akarom elkiabálni de neked lesz igazad...lefuttattam a kergetot talalt 8 cuccot, leszedte, most jonak tunik...csak ki kellett volna várnom a végét és nem egyből benneteket zaklatni...
Azért köszönöm!

Lewis
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#1243 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 20:07

Idézet: INVIHO - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 18:40

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Adott egy hp pavilion zv5400 laptop rajta win xp prof. 2002 fut service pack nincs , jól fut csak az a baj, hogy az usb vezérlőt nem találja, és valami sm buszvezérlőt sem talál. Milyen driver kell hozzá, és honnan lehet letölteni? Ja azt még nem mondtam, hogy beállítottam másodlagos ide vezérlőt, és kék halál lett belőle, most működik, mert nem állítottam be semmit.

SP2 telepítése ajánlott.

Hasznos linkek csak neked  ;)
zv5400

zv5400t

#1244 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 21:18

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 22:54

Tedd idézőjelbe.

Thx, működik :)

#1245 Felhasználó inaktív   Feli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 13:56

Sorry srácok!

Nem tudja valaki hol lehet az a topic, ahol feltünt, hogyan lehet XP-t átadni legálisan
egy használt gép vásárlásánál? Tudom, hogy volt róla szó, csak itt bújok már minden
topicot és nem találom :-(

#1246 Felhasználó inaktív   StarZ3r0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 17:13

vki help pls

nem találok sehol olyan cikket neten, amelyben le van írva, hogy melyek azok a szolgáltatások, amiket ki lehet kapcsolni (értsd. feleslegesek)

thx
For our present trouble, which is only for a short time, is working out for us a much greater weight of glory.
II. Corinthians 4.17

#1247 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 19:40

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 21:07

SP2 telepítése ajánlott.

Hasznos linkek csak neked  ;)
zv5400

zv5400t

Köszi!De a service pack2 megoldja az SMBus vezérlő problémát?Ehhez nem egy külön SMBus driver kellene?Nem értem miért nem ismeri fel az xp.Az usb vezérlővel is ez a helyzet.

#1248 Felhasználó inaktív   schonik21 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 15:17

Idézet: StarZ3r0 - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 18:13

vki help pls

nem találok sehol olyan cikket neten, amelyben le van írva, hogy melyek azok a szolgáltatások, amiket ki lehet kapcsolni (értsd. feleslegesek)

thx

Olvasd el ezt:(de végig)

Kérlek titeket mielőtt továbbléptek mindenképpen olvassátok el a bevezetőt, mindenki találhat benne hasznos információt!
A cikkben kitérek a különböző programok használatára, a Windows finomhangolására, a CS beállításaira, és minden olyan módszerre, ami kihat a játékotora, de semmiképpen nem írok le olyan módszereket, amik befolyásolnák a tiszta játékot. Elsődleges szempont az fps növelés, valamint olyan beállítások ismertetése, melyekre előbb-utóbb rájöttetek volna, vagy úgyis hallottatok volna róla. Ugye egyetértünk, hogy jobb előbb.
!!!FONTOS!!!
Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy mindenki tényleg saját felelősségre használja a leírtakat. WinXP felhasználóknak létezik egy nagyon hatásos módszer, amivel az esetleges hibákat kijavíthatjátok. Arra kérnék mindenkit, mielőtt bármit is csinálna akár a CS könyvtárral, akár a Windows beállításaival, akkor is végezze el ezt az 5 perces műveletet, ha úgy érzi, hogy nincs rá szüksége!

A módszer a következő:
Nyissátok meg a rendszer-visszaállítás programot. A start-menu/programok/kellékek/rendszer/Rendszer visszaállítás menuben találjátok. Kattintsatok a rendszer visszaállítási pont létrehozására. Rendszeretek automatikusan elkészíti a jelenlegi beállítások mentését. Ugyanezen programban a rendszer visszaállítása egy korábbi időpontra, ha bármilyen nem várt hatás következik be a Windows működésében. Ezt a progit érdemes amúgy használnotok, engem nem egyszer megmentett már a nem várt újrainstallálástól!

Használatához legalább 300 mega szabad hely kell a C: meghajtón, valamint természetesen engedélyezni kell használatát. (Kitérek a cikkben a kikapcsolására is, ha valaki mégsem szeretné használni, és csak felesleges helypocsékolásnak gondolja.)
!!!Fontos!!!
Akinek semmilyen problémája nincs gépével, tökéletesen fut, valamint stabil 100fps-el rendelkezik nem érdemes semmit sem változtatnia benne! Akinek pedig szintén nincs problémája a 'skilljével', arra ugyanez vonatkozik!
Registry használat:
Nyissátok meg a start-menüt. A futtatásba írjátok be, hogy 'regedit'. Megnyílik a registry. Itt különféle ágakat találtok, melyekben lépkedve eljuthattok minden olyan parancshoz/beállításhoz, mely a Windows működését felügyeli. Az összes ismertetett beállítás a 'dword', másnéven 'duplaszó' bejegyzéseket használja, nekünk ezekre lesz szükségünk.
Leírt információim nagyon nagy részben mások felfedezése, ötlete és észrevétele. Én csak összegyűjtöttem és most a nyilvánosság elé tárom.
A Windows XP bizonyítottan a legelterjedtebb oprendszer és a legkönnyebben testreszabható.
Lássunk tehát néhány tanácsot/beállítást/cikket a minél nagyobb teljesítmény érdekében:
TweakXP
Ha nem érzel kellő inspirációt, vagy szerinted nincs elég tudásod a WindowsXP hangolgatására, akkor használd a TweakXP progit! Megitélésem szerint ez a program adja a legkisebb kockázat mellett a legnagyobb teljesítmény növekedést.
Letöltöm

services.msc beállítása

Veszélyes vizeken járunk, ezért légy nagyon körültekintő a következőkben! A Windows működésekor számunkra láthatatlanul sokféle szolgáltatást elindít, melyek elengedhetetlenek a működéséhez, de sok ezek közül felesleges. Az alábbiakban felsorolom, hogy mely szolgáltatásokat kell automatikusra állítanod, és melyeket tiltanod. Ezeken kívül is találhatsz még szolgáltatásokat, de azokat HAGYD ÚGY AHOGY VANNAK! A szolgáltatásokat úgy válogattam össze, hogy feltételeztem, hogy nem használsz hálózatot, illetve nyomtatót. Mielőtt leállítod a szolgáltatást olvasd el, hogy mi van a "Leírás" mezőben és ha úgy ítéled meg, hogy szükséged van a szolgáltatásra akkor ne állítsd le!
1) Start > Futtatás > services.msc
2) Az alább felsorolt szolgáltatásokat Tiltott-ra kell állítanod, ha már úgy vannak hagyd őket békén. Úgy változtatod meg a szolgáltatás indítási típusát, hogy a szolgáltatásra jobb klikk, majd Tulajdonságok. Az indítási típusnál pedig kiválasztod, hogyan is akarod indítani a szolgáltatást.
- Automatikus frissítések (lásd a 16-os tippet)
- Biztonsági fiókkezelő
- CD-égető COM-szolgáltatás
- Feltöltéskezelő
- Hálózati DDE
- Hálózati DDE DSM
- Hibajelentési szolgáltatás
- Hordozható adathordozó sorozatszáma
- Indexelő szolgáltatás
- Intelligens kártya
- Intelligens kártya segítője
- IPSEC szolgáltatás
- Konfigurációmentes vezeték nélküli hálózat
- Kompatibilitás a gyors felhasználóváltáshoz
- Kötet árnyékmásolata
- Másodlagos bejelentkezés
- Nyomtatásisor-kezelő
- Rendszer-helyreállító szolgáltatás
- Riasztás
- Súgó és támogatás
- Számítógép-tallózó
- Szünetmentes tápegység (lásd a 20-as tippet)
- Távoli asztal súgó-munkamenetének kezelője
- Távoli asztalmegosztás
- Távoli rendszerleíró adatbázis
- TCP/IP NetBIOS támogató
- Teljesítménynaplók és riasztások
- Telnet
- Terminálszolgáltatások
- Útválasztás és távelérés
- Vágókönyv
- WebClient
- WMDM PMSP szolgáltatás
- WMI teljesítményadapter
(Forrás: HardwareOC)

Ha van 2 merevlemezed, pörgesdd fel az Oprendszered!
A windows automatikusan a arra a merevlemezre teszi a lapozófájlt, (Pagefile.sys) ahova telepítésre kerül. Ha 2 merevlemezzel rendelkezel és nem szoktad eltávolítani a rendszerbol (pl : mobil Rack) a lapozófájlt definiálhatod a másik meghajtóra hogy "ne lógassa a lábát". Mivel a windows a lapozófájlt folyamatosan használja legyen akármennyi memóriád. Jelentos rendszerteljesítmény nyerheto, ha a lapozófájl használata nem arról a meghajtóról történik, ahonnan amúgyis a saját rendszerfájlok folyamatos betöltésével, egyébb programok elindításával 'bíbelodik'. Magától érthetodik az is, hogyha egy merevlemezzel rendelkezel és az particionálva van több meghajtóra, a lapozó file máshova helyezése ott fabatkát sem ér, mert ugyanannak a meghajtónak a használatáról van szó.
Start -> Vezérlopult -> Rendszer -> Speciális fülecske -> a Teljesítmény résznél a Beállítások gomb, -> ott a -> speciális fülre kattintva alul a virtuális memória keretben nyomd meg a -> módosítás gombot. Amelyik meghajtón az Operációs rendszered van pipáld ki a -> ne legyen lapozófájl ablakot és a másik meghajtóra kattintva definiálj te (egyéni méret) vagy engedd az oprendszernek hogy o kezelje, és nyomd meg a -> beállítás gombot.
Ha a számítógépedben több, mint 512 MB memória található, akár le is tilthatod a lapozófájlt, így a Windows nem a merevlemezt használja állandóan.

1) Az előző tippet kövesd, csak válaszd a Lapozófájl tiltása lehetőséget.
2) Nyomd meg az Alkalmaz gombot majd az OK-t, indítsd újra a gépet.

Ultra DMA üzemmód engedélyezése

Bizony, a mai modern merevlemezek rendelkeznek az ATA/33/66/100/133-valamelyikével és a Windows XP fel is ismeri ezeket. Felismeri de nem használja! Az XP szégyenére is kézzel kell bekapcsolni az adott meghajtó DMA módjának a használatát
Start -> futtatás -> írd be Regedit -> A felugró ablakban keresd ki a HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Class/{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} kulcsot. Itt Található 0000 ág vonatkozik a merevlemez vezérlore. Itt keress egy EnableUDMA66 nevü kulcsot, ha nincs hozd létre. Típusnak ird be a "dword" szót értéknek adj meg 1-et majd indítsd újra a rendszert.

Szerintem senkinek nem kell magyarázni ennek a funkciónak a hasznosságát. Nem mindegy milyen gyorsan kezeli az XP merevlemezünket.

Lemezgyorsítótár növelése

Ha figyelembe veszed a gyártók ajánlásait, egy 256 MB memóriával rendelkezo gépre a gyári ajánlott érték 32 MB az erre a célra lefoglalt memória, e fölött 64 MB.
Start -> futtatás -> írd be Regedit -> A felugró ablakban keresd ki a HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/SessionManager/MemoryManagement ágat, itt az IoPageLockLimit kulcs rejti a titkot. 32 MB eléréséhez írj be hexadecimálisan 8000-et vagy Decimálisan 32768-at, 64 MB-hoz hexadecimálisan 10000-et vagy decimálisan 65536-ot.

Rendszermag memoriába helyezése

Sok Memoriával rendelkezo gépeken, (512 MB felett) a rendszermag áthelyezése a memóriába:

Start -> futtatás -> írd be Regedit -> A felugró ablakban keresd ki a HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/SessionManager/MemoryManagement ágat, itt a DisablePagingExecutive kulcs rejti a titkot, értékét javítsuk át 0-ról 1-re és a winchesteren lévo lapózófile-t máris a memóriába tettük át.

Ez a módosítás is rengeteget javít az XP gyorsaságán, mindenképpen érdemes kipróbálnotok.

L2cache érték beállítása

Az XP alapból nem állít be másodszintű cache értéket. Viszont a jó hír, hogy ezt meg tudjuk csinálni manuálisan.

Lépjetek be a registrybe.

Keressétek meg a HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager/Memory Managemen ágat. Majd az alapértéket módosítsátok a processzorotoknak megfelelőnek a SecondLevelDataCache kulcsban.

Nekem AMDXP procim van 512-es értékkel. A többi prociról sajnos nem tudom a megfelelő értéket, de keressetek IRC-n egy nálam okosabb illetőt ezzel kapcsolatban. (nem lesz nehéz :])

A teljesítmény növelése az effektusok kikapcsolásával

Az általános teljesítményt, menük sebességét nagyban növelheted, ha eltüntetsz mindenféle effektet, mint pl. az árnyékok, áttűnések stb.
1) Jobb klikk a Sajátgépre és válaszd a Tulajdonságokat. (alapértelmezett XP stílusnál Start > Vezérlőpult > Rendszer)
2) Klikk a "Speciális" fülre.
3) Válaszd a "Beállítások" gombot a teljesítmény alatt.
4) Itt válaszd a "Legjobb teljesítmény"-t
5) Nyomd meg az Alkalmaz gombot, majd az OK-t.
6) Jobb klikk az Asztalra > Tulajdonságok > Megjelenés fül.
7) Kattints a Hatások gombra és vedd ki a pipát a "Menük és eszközleírások áttűnése" és az "Árnyékolás a menük alatt" feliratok elől.

A klasszikus Windows mappák visszaállítása

'Rondább, de gyorsabb windowst nyersz!

Ismét gyorsabbá tesszük az XP-t, beállítjuk mappáinkat a legnagyobb teljesítményre.
1) Start > Beállítások > Vezérlőpult > Mappa beállításai.
2) Az "Általános" fülön válaszd a "Klasszikus Windows-mappák használata" opciót.
3) Ugyanitt válaszd a "Klasszikus Windows Asztal használata" opciót.
4) A "Mappák tallózása"-nál válaszd a "Minden mappa ugyanabban az ablakban nyílik meg"
5) A "Nézet" fülön a következő opciók elől vedd ki a pipát:
- Hálózati mappák és nyomtatók automatikus keresése,
- Ne gyorsítótárazza a miniatűröket,
- Mappaablakok indítása külön folyamatként,
- Mappák és asztali elemek előugró leírásainak megjelenítése.
- Felül kattints a "Minden mappára érvényes" gombra.
6) Kattints az "Kapcsolat nélküli fájlok" fülre és töröld a kijelölést (a pipát ha van) a "Kapcsolat nélküli fájlok engedélyezése" elől.

Optimalizáljuk az XP merevlemez-beállításait

Minden magyarázat nélkül tedd a következőket:
1) Duplaklikk a Sajátgépre, itt a meghajtókra (C:, D:, stb.) jobb klikk majd tulajdonságok.
2) A "Megosztás" fülön ne engedélyezd a megosztást.
3) A "Kvóta" fülön ne engedélyezd a "Kvótakezelés engedélyezése"-t.

Megjegyzés: Ha nem NTFS fájlrendszert használsz ez az opció nem is létezik.

A hangok tiltása

Engem kimondottan zavarnak a Windows hangjai: elindítom zenél, kattintok hangot ad. Foglalják a memóriát, ezért minél kevesebb van belőlük annál jobb. Szerintem neked sem kellenek, ezért hát kukába velük!
1) Start >Beállítások > Vezérlőpult > Hangok és Multimédia.
2) A Hangok fület választva tiltsd le a hangokat: válaszd ki a "Séma" legördülő menüből a "Nincsenek hangok" opciót.

MTU beállítás a registryben

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ ervices\Tcpip\Parameters ágon találod az MTU bejegyzést. Jelentése Maximum Transmission Unit. Amikor Interneten adatokat küldünk-fogadunk, azok 'csomagokban' érkeznek gépünkre. A csomagok a sávszélességtol függoen széttöredezhetnek, kedvezotlenül befolyásolva a rendelkezésünkre álló sávszélesség kihasználtságát, ezért érdemes az MTU értékét módosítanunk a saját Internet szolgáltatónknak megfeleloen. A megfelelo MTU érték felderítésének legegyszerubb módja, ha a Start menü Futtatás pontjában lefuttatjuk az alábbi parancssort:

ping -f -l csomagméret www.szolgáltató.hu

A -l után kell megadnunk egy csomagméretet, pl. 1472, 548. Addig érdemes próbálkozni, amíg megtaláljuk a legnagyobb értéket, amire még nem kapunk töredezettségi üzenetet. A felderített számot kell a regedittel a fenti ágon az MTU karakterlánc értékének megadnunk.

DNS gyorsítás

A honlapok IP címét a DNS alakítja www formájúvá, az alábbi tweak segítségével több honlap címe tárolódik a cache-ben a lapok így gyorsabban betöltodnek.

A REGEDITTEL keressük meg a

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Dnscache\Parameters

ágat és hozzuk létre ezeket a bejegyzéseket:

"CacheHashTableBucketSize"=dword:00000001
"CacheHashTableSize"=dword:00000180
"MaxCacheEntryTtlLimit"=dword:0000fa00
"MaxSOACacheEntryTtlLimit"=dword:0000012d

Gyorsabb rendszerműveletek

A Windows XP számtalan tömörített file-ból és könyvtárból dolgozik. Előnye, hogy így kevesebb helyet foglal merevlemezünkön, hátránya, hogy lassítja a rendszer felállását és bizonyos rendszerszintű műveleteket is. A kérdéses rendszerállományokat csak akkor csomagolja ki egy ideiglenes mappába, amikor szükség van rájuk. Ha ezeket eleve ha kicsomagolva tároljuk, akkor 10-20%-os teljesítménynövekedést tapasztalhatunk e műveletek során!

A beállítást a következőképpen változtathatjuk meg.

1. A Start/Run mezőbe írjuk be: regsvr32 /u zipfldr.dll majd nyomjunk egy Entert.

2. Újraindítás szükséges

Oldalletöltés gyorsítása böngészok alatt

Az egy HTTP szerverhez való maximális kapcsolatok számának növelésével gyorsíthatjuk a weblapok letöltését. Ehhez a REGEDITTEL keressük meg az alábbi ágat:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings

Itt hozzunk létre két új duplaszó bejegyzést:

MaxConnectionsPerServer 10
MaxConnectionsPer1_0Server 10

Ennyi beállítást tartottam fontosnak rendszerünk gyorsításához.

OpenGL driver cseréje

Több fórumban is feltűnt a következő ötlet: állítólag alapból a CS/és egyéb modok nem a legfrissebb OpenGL drivert használják, hanem valami beépített verziót. Ennél sokkal jobb teljesítményre lehet képes a legfrisebb driverekkel a játék.
Hogyan működik? Lássuk:

A windows/system32 -ből másoljuk át a videókártyánk OpenGLes .dll fileját (ez alaphelyzetben az opengl32.dll, nVIDIA driverekkel az nvoglnt.dll, ATInál pedig az atioglxx.dll) a Steam/SteamApps/user/counter-strike/gldrv -be. Itt van egy drvmap.txt file, ezt kell egy kicsit szerkeszteni, hogy így nézzen ki:

Default Default
gldrv/*.dll OpenGL Driver

A * helyére az átmásolt .dll file nevét kell beírni.

NVIDIA kártyák finomhangolása

Itt teljes mértékben saját tapasztalatomat írom le az Nvidia kártyámmal kapcsolatban. A legjobb beállítás ami nekem működik a következő:

Nyomjatok a desktopra egy jobb kattot, majd a tulajdonságok ablakban a beállítások fülön egy speciális gombot. Ott lépjetek be a videokártyátok típusát jelző fülbe.

Majd a teljesség igénye nélkül felsorolnám a beállításokat, amivel nekem a leggyorsabban fut a CS-m. Nektek nem biztos, hogy jobban fog, de ha nincs ötleted mit állíts be, akkor próbáld ki ezt:

-Rendszerteljesítmény: Nagy teljesítmény
-Anizotóp szűrés: Kikapcsolva
-Vonalsimítási beállítások: Kikapcsolva
-Függőleges szinkronizálás: Kikapcsolva
-Mipmapek kényszerítése: Nincs
-Illeszkedő textúracsatolás: Kikapcsolva

A mouse-rate beállítás növelése optikai egérre

Egerünk folyamatosan jelenti az optika helyzetét oprendszerünknek. Nem mindegy hányszor teszi ezt meg másodpercekre lebontva. Az USB porton keresztül használt perifériánk alap értéke 125. Ez alkalmas játékra, dehát sokunkban ott bújik az a bizonyos 'kisördög', így megpróbálkozhattok ennek növelésével. Ehhez az xp-usb-patcher progira van szülségetek. Választhattok 250/500/1000 hz között. (Én a 250-et ajánlom, mivel nem lehet megszokni egykettőre a teljesen különböző egér-reakciókat, én 125-ön hagytam annyira zavart. Persze van akinek ez nagyon bejön, embere válogatja)

Néhány info: Semmiképpen nem lesz hatással a programnak rádiós egereknél, valamint Microsoft 4.0-s egér használatánál. És persze golyós-egereknél :p

(Köszönet lofagi-nak, aki felhívta a figyelmemet a progira egy előző hír hozzászólásai között.)

A rate emelése PS2 port használatánál

Nyissátok meg a feladatkezelőt, majd az egérre jobb-katt, speciális beállítások, ott pedig a rate-et tudjátok állítani 200-ig.

Indítási paraméterek

A Steamben a Counter-Strike ikonra jobb katt, majd ott a Parameters gombra katt.

Ide két paramétert tudtok megadni, ami a sens-re vonatkozik.

-noforcemparms
-noforcemaccel

Majd ha nem tetszik az új sensetek, hozzátehetitek ezt a parancsot is.

-noforcemspd (állítólag olyan lesz a sens, mint anno Win98-alatt)

(kötőjel minden esetben kell)

Ezek is csak választható beállítások, ha semmi bajod senseddel ne szenvedj ezekkel!

Az egérkezelő exe időzítésének növelése

Nyissátok meg a feladatkezelőt, majd a futó programok között válasszátok ki azt az exe-t, ami az egeretek irányításáért felelős. Pl. Logitech driver installálása után az ME_EXEC.exe a használt.

Majd nyomjatok rá jobb-kattintást és a prioritás menüben válasszatok 'High' beállítást. (minden újraindításkor meg kell csinálni sajnos)

Higgyétek el jobb lesz a sensetek minden játékban.

Kevésbé ismert konzol-parancsok:

zoom_sensitivity_ratio

Ez az érték a zoomolás alatti senset állítja, azaz minél nagyobb értéket adtok meg annál gyosabban mozog a kép zoomolás alatt, illetve annál lassabban.

Nekem ez az érték 0.68, de nagyban függ a normál sensetektől, mivel összefüggés van a kettő között. Kísérletezzétek ki mi nektek a legideálisabb.

Alapból 1.2-es érték van megadva és hiába írjátok át, ha újraindítjátok a CS-t visszaáll az eredeti állapot. Érdemes tehát a userconfig.cfg-be megadni az értéket.

ex_interp

Ezzel az értékkel határozod meg, hogy hány századmásodpercet késsen a hitbox (amit látsz) a szerveren 'látotthoz' képest. Magyarul, ha az alap-beállítást, azaz 0.1 et használsz 0.1 másodperccel később látod meg az ellenfelet. (Te ugyanakkor látod meg persze, de a szerver még nem oda teszi a hitboxot, hanem 0.1 másodperccel későbbre. Lagkompenzációt szolgál ez a beállítás, de nem érdemes használni az alap cs-konfigban megadott 0.1 értéket. Az újonnan kiadott GUI-k (SK3.0, CPL3, stb) , már a helyes értéket használják, azaz 0-t!
Ha ezzel a beállítással nagyon akadnak a modellek (eléggé függ ez a szerver helyes konfigurálásától), akkor állítsatok be 0.01-et. Minél magasabb ez az érték, annál kevésbé akadnak a modellek, de annál jobban hátrányban vagy a többiekkel szemben.

Szerver-adminok figyelmébe:

sv_maxupdaterate 101

Sok public-szerverről hiányzik ez a beállítás. Úgy tudom az alap HLDS 30-as értéket ad meg. Ez iszonyat kevés. Szinte olyan hatást vált ki, mintha mindenki modemmel játszana. Nem érdemes tehát feláldozni a minél nagyobb slot-szám érdekében a játszhatóságot! (Egyébként ezen beállítás hiányakor észlelhető néhány public-szerveren az iszonyatos modell-akadás ex_interp 0 használatakor.)
Üdv: schonik.

#1249 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 20:20

Idézet: INVIHO - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 20:40

Köszi!De a service pack2 megoldja az SMBus vezérlő problémát?Ehhez nem egy külön SMBus driver kellene?Nem értem miért nem ismeri fel az xp.Az usb vezérlővel is ez a helyzet.

Az SP2 nem fogja megoldani az SMBus problémát, de jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy stabilabban működjön a rendszer. Rengeteg hibajavítás van benne.
A próblémádat a driverek feltelepítése fogja megoldani.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1250 Felhasználó inaktív   gabori 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 10. 21:43

Hello mindenki!

Lehet, hogy már volt erről szó(sőt biztos)de már káprázik a szemem,rengeteg hozzászólást elolvastam,és mégsem találom kérdésemre a választ.

SP2-es Winfos XP Pro telepítő lemez létezik?
Lehet ilyet csinálni?
Vagy valahonnan megszerezni?

Ezzel kapcsolatban várnám az ötleteket, előre is köszönöm!

#1251 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 22:12

Idézet: gabori - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 22:43

Hello mindenki!

Lehet, hogy már volt erről szó(sőt biztos)de már káprázik a szemem,rengeteg hozzászólást elolvastam,és mégsem találom kérdésemre a választ.

Lehet ilyet csinálni?

0. Ha fos, minek használod?
1. Létezik.
2. Lehet csinálni is. Rengeteget írtak a témában ezen a fórumon (is).
3. Boltban egy OEM 38-ért a tied lehet. http://www.gepbolt.h...26525&f=OPS&o=0
Máshonnan olcsóbb, de ezen a fórumon nem mondunk ilyet.
It's not bug, it's future.

#1252 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 22:22

Idézet: gabori - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 20:43

Hello mindenki!

Lehet ilyet csinálni?

Szia, itt megtalálod, tényleg nem kéne fosozni egy rendszert, vagy fosozzuk mindegyiket, pl linfos, unifos... ;)

#1253 Felhasználó inaktív   gabori 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 22:51

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 23:22

Szia, itt megtalálod, tényleg nem kéne fosozni egy rendszert, vagy fosozzuk mindegyiket, pl linfos, unifos... ;)

Millió thx! ;)

#1254 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 10. 22:55

Idézet: gabori - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 22:43

Lehet ilyet csinálni?

Integrálásokhoz kieg: ha elég csak a lemez, akkor eredetit még az MStől is lehet kérni/venni. Amúgy első sarkon szoktam eredetiről másolni, mert úgyis fogyóeszköz :-D
Make love not Wor.

#1255 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 10:14

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 21:20

Az SP2 nem fogja megoldani az SMBus problémát, de jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy stabilabban működjön a rendszer. Rengeteg hibajavítás van benne.
A próblémádat a driverek feltelepítése fogja megoldani.

Szia!Az usb problémát megoldotta az sp2 feltelepítése, de az SMBusz vezérlőt továbbra sem látja az xp.A hp oldalát is néztem, de sehol nem találtam SMBus vezérlő drivert.Honnan tudok jó drivert letölteni hozzá?Segítséget előre is köszi.

#1256 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 10:26

Idézet: INVIHO - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 9:14

Szia!Az usb problémát megoldotta az sp2 feltelepítése, de az SMBusz vezérlőt továbbra sem látja az xp.A hp oldalát is néztem, de sehol nem találtam SMBus vezérlő drivert.Honnan tudok jó drivert letölteni hozzá?Segítséget előre is köszi.

Alaplapod gyárja - alaplapi driverek.

#1257 Felhasználó inaktív   20-agh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 10:39

Üdv

A kérdésem az lenne, hogy ha többen be vannak jelentkezve a XP-n, hogy a fenébe lehet az, hogy egy vendég ki tudja kapcsolni a gépet?
Igaz hogy a kérdést felteszi neki hogy többen is be vannak jelentkezve, és a kikapcsolás adatvesztést okozhat számukra, de ha leokézza simán kikapcsolhatja, miközben rendszergazda is van bejelentkezve.
Ezt kissé furcsálom.
Van megoldás? ( xp prof hun )

KÖSZI

#1258 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 11:38

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 11:26

Alaplapod gyárja - alaplapi driverek.

Köszi mindenkinek a segítséget!Azt hiszem megoldottam az SMBus vezérlő problémát!Leírom röviden hátha másnak is segít.Szóval a laptopban nvidia geforce4 440 go van, és a nividia honlapjáról(www.nvidia.com) letöltött driver jó hozzá, mert tartalmaz SMBus drivert.

#1259 Felhasználó inaktív   Omi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 16:01

Hello!

Problémánk a köv.: szoftveres PPP protokolt hogyan lehet telepíteni, ha a rendszer nem ajánlja fel?

Omi

#1260 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 18:39

Idézet: Omi - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 17:01

Hello!

Problémánk a köv.: szoftveres PPP protokolt hogyan lehet telepíteni, ha a rendszer nem ajánlja fel?

Omi

Mihez kellene? DSL-es és modemes kapcsolatot is támogatja az XP minden külső program nélkül.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.