HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#1581 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 16. 15:30

Idézet: Lenny - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 16:23

XP hol tárolja a file típusok ikonjait?

Bárhol. :think: Hogy érted? Megváltoztatni egyebek között a Tools/Folder Options/File Types/(kívánt kiterjesztés kiválasztása)/Advanced/Change Icon... alatt tudod.

#1582 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 15:31

Ehhez kapcs.:Én nem bírom bekapcsolni a hibernálást, mert azt írja ki, hogy:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  hyb.JPG (0byte)
    Letöltések:: 0

[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1583 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 16:58

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 13:52

Bootolj a gyorsabb vinyóról.

Az lesz, de azért érdekel, mennyire ruganyos a windóz.
Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#1584 Felhasználó inaktív   Adr3n4l1n 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 16. 17:11

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni a következő problémában!?
Vinyót 3 részre osztottam, Win XP SP2 van rajta, és minden indításnál konzisztenciát akar ellenőrizni egyik meghajtón. Ha engedem neki, a következő indításnál megint kiírja hogy ellenőriznie kell.
Valakinek esetleg van valami ötlete, hogy mi miatt lehet, vagy hogy hogyan lehetne ezt kikapcsolni?
Köszi!
ASUS P5B; Intel 640 3.2GHz (800MHz FSB 1MB L2 Cache)& Zalman 7700 AlCu; 2*1GB 800MHz Geil Super Value; Inno 7900GT & Zalman VF700 AlCu; 250GB SATA Samsung; 200GB SATA Seagate; 80GB PATA Seagate; Coolink 500W

#1585 Felhasználó inaktív   Soti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 17:32

Idézet: Adr3n4l1n - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 18:11

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni a következő problémában!?
Vinyót 3 részre osztottam, Win XP SP2 van rajta, és minden indításnál konzisztenciát akar ellenőrizni egyik meghajtón. Ha engedem neki, a következő indításnál megint kiírja hogy ellenőriznie kell.
Valakinek esetleg van valami ötlete, hogy mi miatt lehet, vagy hogy hogyan lehetne ezt kikapcsolni?
Köszi!

Hát kikapcsolni, hogy lehet, azt nem tudom.
De nekem is csinált már ilyet egyszer, mikor egyszer P.Magiccal gyorsformatáltam le a meghajtót.
Én úgy oldottam meg, hogy lementettem róla az adatokat, és az XP-ből rendesen újraformatáltam.
Láss csodát, azóta nem csinált ilyet!
Egy próbát szerintem megér!

#1586 Felhasználó inaktív   Adr3n4l1n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 17:41

Idézet: Soti - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 18:32

Hát kikapcsolni, hogy lehet, azt nem tudom.
De nekem is csinált már ilyet egyszer, mikor egyszer P.Magiccal gyorsformatáltam le a meghajtót.
Én úgy oldottam meg, hogy lementettem róla az adatokat, és az XP-ből rendesen újraformatáltam.
Láss csodát, azóta nem csinált ilyet!
Egy próbát szerintem megér!

Ok, megpróbálom, thx!
ASUS P5B; Intel 640 3.2GHz (800MHz FSB 1MB L2 Cache)& Zalman 7700 AlCu; 2*1GB 800MHz Geil Super Value; Inno 7900GT & Zalman VF700 AlCu; 250GB SATA Samsung; 200GB SATA Seagate; 80GB PATA Seagate; Coolink 500W

#1587 Felhasználó inaktív   ledpapa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 18:20

Idézet: Adr3n4l1n - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 16:41

Ok, megpróbálom, thx!

Azért várj egy kicsit...

Lehet, hogy smart hibád van, akkor pedig ujra elő jön.
Töltsd le ezt a progit speedfan és olvass utána miről is van szó.
Ha nem találsz hibát, keresd meg a reg.-ben a következőt:

HKEY_LOCAL_MACHINE\\\\SYSTEM\\\\CURRENTCONTROLSET\\\\CONTROL\\\\Session Manager
BootExecute:REG_MULTI_SZ:autocheck autochk

Ha újratelepíted, mindenképp ntfs partíciót hozz létre.

#1588 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 19:23

Mayne: thx, a tweakui autologon tényleg működik. Mondjuk, nem gondoltam volna, mert tippem szerint csak a helyi gépre engedné, kicsit biztonságilag megkérdőjelezhető, ha így be lehet lépni tartományba, de mindegy, nekem úgyis pont az volt a lényeg, hogy ez sikerüljön.  ;)

Vin.pilu: tudom, kissé hülyén hangzik, de nem lehet, hogy minden telepítési próbálkozásnál újrakezdeted a gépeddel? Pl. lenyomsz egy gombot, de már volt olyan géppel dolgom, ahol ez állandóan automatice megtörtént. Pedig új gép volt, mivel akkor raktam össze eladandó konfignak. Szerintem próbáld meg azt, hogy miután a rendszer felmásolja a fájlokat (amikor dos módban a kék háttér elött megy a másolás), aztán, amikor elösször újraindítja a gépet a telepítő, állítsd át a boot sorrendet, hogy az elsődleges boot eszköz a vinyó legyen. Amit fent említettem, hogy egy konfig volt, amit összeraktam, és minden indításkor automatán a cd-ről akart bootolni, holott az nt vonal (2000, xp, 2003) mindig vár 5 másodpercet, és ha addig nem ütünk le billentyűt, akkor a következő boot eszközről indul. Ez az egy gép nálam nem így tett, pedig munkám során már több mint ezer gépet telepítettem, és az összes többi mind jól csinálta.

Melorin: ez már az én gépemen is előfordult, általában az okozta, ha egy pillanatra elment az áram a vinyótól, és ez pont olyan pillanatban történt.... Az is segített, ha csak simán lehúztam az ide kábelt (mindkét végét, tehát az alaplapról is) és a tápkábelt, majd visszadugtam. Egy kicsit meg lett mozgatva, és aztán minden okés lett. Sőt, a vacak molex csatik is hajlamosak tönkremenni huszonakárhány éve, mivel ezt állandó használatra tervezték, még márkás tápokon is hajlamosak meglazulni. Elképzelhető, hogy folyamatosan nem érintkezik a vinyóddal, és ezért nem is pörög az fel. Ezen is segít, ha megmozgatod, bár jobb lenne kicsit megbuherálni az érintkezőt, hogy szorsabban csatlakozzon, vagy másik csatit használni.

Goodspeed: kerioban van olyan beállítás, hogy blokkolja a netkapcsolatot a boot alatt, tehát, hogy ne tudjon már akkor a neten kóricálni a géped, mikor még a tűzfal nem aktív. Ezt ajánlott használni. A 135-ös portnál azt tapasztaltam, hogy a tesztprogik szerint valamiért nem mindig hajlandó a kerio bezárni, még ha elméletileg zárva is kéne lennie. A tutibiztos bezárási módszere a portnak, hogy semmiképp ne tudjon ezen keresztül kommunikálni semmi: csomagszűrőben megadsz egy új szabályt, ahol az alkalmazás a c:\windows\system32\svchost.exe a helyi port a 135, az irány a bejövő, és az akció a tiltás. Így már minden egyes netes tesztprogram zárva/nem válaszol állapotban találta a korábban nyitott portot.

És pár kérdés tőlem:
Herótom van attól, hogy az asztali ikonokat mindig olyan döglassan jeleníti meg a gép, pl. ha csak kilépek egy progiból, akkor is, pedig a swap fájl is ki van kapcsolva, így elméletileg nem is kellene egyáltalán a vinyóhoz fordulni, mégis mindig minden egyes külön alkalmazásból tölti be újra. Az igaz, hogy a miniatűrök gyorsítótárazása ki van kapcsolva, de mivel nem sűrűn változik az asztali ikon készlet, így jó lenne, ha mondjuk indításkor betöltené a memóriába, és aztán mindig csak onnét húzná elő, vagy akár egy fájlba mentve tárolná. De nem szeretném kézzel minden fájlnak egyesével átírni az ikon célját. Tehát valami gyorsítótárazás kellene, csak az asztalhoz, vagy az, hogy minden gép indítás közt csak egyszer olvassa a progikból ki az ikonokat.

Másik: az egyik gépemen hol a net van (pppoe kapcsolat, emiatt dinamikusan kapja az ip-t ilyenkor), hol a másik gépemmel van összekötve emiatt viszont statikus ip-t kell beállítanom. Mi lenne a megoldás, hogy ne kelljen folyton vátloztatnom az ip cím beállításokat?

#1589 Felhasználó inaktív   Adr3n4l1n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 21:30

Idézet: ledpapa - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 19:20

Azért várj egy kicsit...

Lehet, hogy smart hibád van, akkor pedig ujra elő jön.
Töltsd le ezt a progit speedfan és olvass utána miről is van szó.
Ha nem találsz hibát, keresd meg a reg.-ben a következőt:

HKEY_LOCAL_MACHINE\\\\SYSTEM\\\\CURRENTCONTROLSET\\\\CONTROL\\\\Session Manager
BootExecute:REG_MULTI_SZ:autocheck autochk

Ha újratelepíted, mindenképp ntfs partíciót hozz létre.

A formázás eddig megoldotta a gondot, remélem így is marad. Azért thx a választ, megjegyzem!

#1590 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 23:31

Sziasztok!

Lehet cseppet láma kérdés lesz:

Mi is a különbség az XPhome és az XPprof között????

Előre is köszi!!!!!
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#1591 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 02:56

Idézet: vin.pilu - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 20:02

És azt meg tudnád mondani, hogy hol állítottad át az Acces mode-ot CHS-ről LBA-ra?

Huh...bocs, nem irtam volna?
BIOS-ban a vinyók tulajdonságainál nem hagytam auto-n.
Ez szerintem minden lap bios-a tudja :)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1592 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 03:10

Idézet: Cecy - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 23:31

Mi is a különbség az XPhome és az XPprof között????

MS szerint:
Windows XP Comparison Guide
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1593 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 07:49

Némi segítségre lenne szükségem, mert kissé tanácstalan vagyok.
Vettem egy tft monitort, amit dvi-n csatlakoztattam a géphez. A videokártya egy Radeon 9100, van rajta egy vga csatai és egy dvi-i, a régi monitor a vga-ról ment.
Régi monitor le, új fel. Indítás, öröm - egészen addg amíg a grafikus felület be nem jött _volna_, mert akkor tft lement energiatakarékos módba és ott is maradt. Úgy sikerült életre keltenem hogy visszakötötem a régi monitort is, utána működött. A legközelebbi újraindításig, mert akkor megint ugyan azt játszotta. Ok, csökkentett mód - ott rendesen működött. Benéztem a registrybe, vagy 5* szerepelt a tft monitor (párszor leszedtem a drivereket meg visszaraktam).  Ok, Win reinstall, ha csak ez az egy monitor lesz akkor biztosan működik. Hát nem  :reklamacio:  Telepítés közben jó volt, de amint először bejött volna az Asztal akkor a monitor lement standbyba. Átkötöttem a vga csatira, akkor jó, de én dvi-n használnám, ha már a kártya és a monitor is tudja. Tele lett a t*köm az egésszel, a kezembe került egy UHU Linux cd, minden mindegy alapon felraktam, tökéletesen ment a monitor dvi-n grafikus módban. A hardver tehát jó, csak az XP-nek okoz nehézséget normálisan kezelni, viszont szükségem lenne a Windowsra.
Az XP SP2-es. Van valakinek valami ötlete? 
WoT nick: Atti77

#1594 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 12:01

"MS szerint:
Windows XP Comparison Guide"

Köszi így már világos!!! ;)
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#1595 Felhasználó inaktív   Drag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 14:37

Idézet: Atti - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 6:49

Némi segítségre lenne szükségem, mert kissé tanácstalan vagyok.
Vettem egy tft monitort, amit dvi-n csatlakoztattam a géphez. A videokártya egy Radeon 9100, van rajta egy vga csatai és egy dvi-i, a régi monitor a vga-ról ment.
Régi monitor le, új fel. Indítás, öröm - egészen addg amíg a grafikus felület be nem jött _volna_, mert akkor tft lement energiatakarékos módba és ott is maradt. Úgy sikerült életre keltenem hogy visszakötötem a régi monitort is, utána működött. A legközelebbi újraindításig, mert akkor megint ugyan azt játszotta. Ok, csökkentett mód - ott rendesen működött. Benéztem a registrybe, vagy 5* szerepelt a tft monitor (párszor leszedtem a drivereket meg visszaraktam).  Ok, Win reinstall, ha csak ez az egy monitor lesz akkor biztosan működik. Hát nem  :reklamacio:  Telepítés közben jó volt, de amint először bejött volna az Asztal akkor a monitor lement standbyba. Átkötöttem a vga csatira, akkor jó, de én dvi-n használnám, ha már a kártya és a monitor is tudja. Tele lett a t*köm az egésszel, a kezembe került egy UHU Linux cd, minden mindegy alapon felraktam, tökéletesen ment a monitor dvi-n grafikus módban. A hardver tehát jó, csak az XP-nek okoz nehézséget normálisan kezelni, viszont szükségem lenne a Windowsra.
Az XP SP2-es. Van valakinek valami ötlete? 

Megfelelő felbontáson és hz-n járatnád? Tünetek alapján tipikusan olyat produkála tft, hogy nem megfelelő neki a beállított hz.
Kép

#1596 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 16:55

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 16:30

Bárhol. :think: Hogy érted? Megváltoztatni egyebek között a Tools/Folder Options/File Types/(kívánt kiterjesztés kiválasztása)/Advanced/Change Icon... alatt tudod.

Úgy értem, hogy biztos van ami a default icon-ok vannak. Szeretném Linux alá beilleszteni..
Csak nem tudom, hogy sima ké formátumban vannak valahol, vagy valami dll.-be.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1597 Felhasználó inaktív   zoltanz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:05

Köszike Melinda!

Megvan a szériálszám nem az a probléma, csak a telepítő CD nem fogadja el és már a feltelepített XP-n sem engedi erre átírni. De igazad lehet valószínű azért mert kiadtak XP CD-t úgy,  hogy eleve tartalmazza az SP1 és ez zavarhat be. (Lehet , hogy már SP2 javítócsomaggal kijött ilyen CD)
Majd megpróbálom a telepítést újra. Valamelyikkel csak jó lesz.:-))
A semmi nem valamiben semmi, hanem a semmiben semmi.
Mivel valami ezért nemsemmi. Mert nincs törvény, amely eltorzítaná.

#1598 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:36

Idézet: Lenny - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 17:55

Úgy értem, hogy biztos van ami a default icon-ok vannak. Szeretném Linux alá beilleszteni..
Csak nem tudom, hogy sima ké formátumban vannak valahol, vagy valami dll.-be.

A rendszerikonok többnyire bináris fájlokban vannak (shell32.dll, explorer.exe...).

#1599 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:38

Idézet: Lenny - Dátum: 2005. Sep. 16., Friday - 16:23

XP hol tárolja a file típusok ikonjait?

a shell32.dll -ben van jo par ikon. a legtobb ikon ebban van szal szetnezhetsz benne.  ;)

pl. ezzel a programmal: http://www.angusj.com/resourcehacker/

Szerkesztette: Desorder 2005. 09. 17. 18:40 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1600 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 20:27

Idézet: Drag - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 15:37

Megfelelő felbontáson és hz-n járatnád? Tünetek alapján tipikusan olyat produkála tft, hogy nem megfelelő neki a beállított hz.

Tök szűz telepítés után is csinálta, amikor még semmilyen driver nem volt fent, de mikor felraktam a drivert a monitorhoz, akkor is ugyanez :(
WoT nick: Atti77

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.