HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#621 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 06. 13:44

Idézet: rumos - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 8:58

csak azt nem értem, hogy az sp1 kiadásáig az xp csak az usb 1.1-et tudta???

pontyosan :)
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#622 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 14:58

Jelentem, a munkahelyi ámítástechnikus kollega megnézte a szerzeményt (gyengébbek kedvéért a vezetéknélküli billentyűzetemről és az ő egeréről van szó) és az ő gépén tökéletesen működött. Ezek szerint a beállítások még mindig nem stimmelnek otthon. Erről viszont eszembe jut,  hogy amikor F8-cal vagy mással belépek az indítási folyamatba és megjelenik az a "furcsa képernyő" (ne nevessetek, nem tudom, minek nevezik, amiből a safe mode meg egyéb dolgokat lehet művelni,) na az az, ami nálam sajnos teljesen balra csúszott és a szövegek eleje nem látszik. Ezen hogyan tudok segíteni? Lehet, hogy emiatt kerülte el valami fontos a figyelmemet.

#623 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 16:17

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 14:13

A jelek szerint cirillre van állítva az ANSI font:

HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes\Tahoma	SUCCESS	"Tahoma,204"

(204 -> cirill)

Állítsd vissza a Regional settingsben a Default Locale-t és a nem Unicode programok által használt nyelvet magyarra. Ha most is azon van, akkor valami beletúrt, állítsd át előbb valami másra, reboot, vissza, reboot, és mindennek jónak kellene lennie. :up:

#624 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 17:26

A Tahoma sort én hoztam létre, mert azt kereste, és véletlenül írtam be a 204et a végére. Anélkül sem jó. Beimportáltam DKG-ét, az sem segített, és a Dr. Úr ajánlása szerinti állítás sem segített. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#625 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 17:46

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 18:31

Egész részletesen a BIOS-ban kell engedélyezni. Ahhoz viszont legalább az alaplap típusának ismerete szükséges.

Az alaplap KOB KT 133/a FSX

Azt írja róla az Everest, hogy több mint 2 éves, esetleg frissíteni kéne. Ehhez mit szóltok?

#626 Felhasználó inaktív   Tyborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 09:44

Sziasztok!

Bocs, hogy ha már egy előzőleg megválaszolt kérdést teszek fel, de gyarló ember létemre csak nagyjából futottam át ezt a topicot.

Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy gép, amin magyar XP van és felteszek rá egy angol XP-t is, akkor a windows automatikusan csinál nékem egy boot menüt, amiben induláskor tudok választani a 2 oprendszer között, vagy lesz még tennivalóm vele.

Előre is kösz!

Csao!
Abit NF7 v2.0, AMD XP 2400+, 512 MB RAM, GF4 MX 440 64 MB DDR 8x AGP, Maxtor 40 GB, 15" LCD Iiyama

#627 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:01

Hol volt a kérdés? :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#628 Felhasználó inaktív   Tyborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:05

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 9:01

Hol volt a kérdés? :think:

Ha nekem szólt, akkor jogos! Tényleg nincs kérdőjel  a szövegemben.  :omg:

No, akkor mégeccer:
Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy gép, amin magyar XP van és felteszek rá egy angol XP-t is, akkor a windows automatikusan csinál nékem egy boot menüt, amiben induláskor tudok választani a 2 oprendszer között, vagy lesz még tennivalóm vele?  :confused:

Vagy hülye kérdés?

Kösz!
Abit NF7 v2.0, AMD XP 2400+, 512 MB RAM, GF4 MX 440 64 MB DDR 8x AGP, Maxtor 40 GB, 15" LCD Iiyama

#629 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 11:31

Idézet: Tyborg - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 11:05

Ha nekem szólt, akkor jogos! Tényleg nincs kérdőjel  a szövegemben.  :omg:

No, akkor mégeccer:
Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy gép, amin magyar XP van és felteszek rá egy angol XP-t is, akkor a windows automatikusan csinál nékem egy boot menüt, amiben induláskor tudok választani a 2 oprendszer között, vagy lesz még tennivalóm vele?  :confused:

Vagy hülye kérdés?

Kösz!

Menni fog. Annyi tennivalód van, hogy a második XP-t, a telepítésnél mindenképp egy külön partícióra, vagy másik vinyóra telepítsd.

#630 Felhasználó inaktív   Tyborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 11:41

Idézet: DKG - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 10:31

Menni fog. Annyi tennivalód van, hogy a második XP-t, a telepítésnél mindenképp egy külön partícióra, vagy másik vinyóra telepítsd.

Oks! Kösz a segítséget!  :respect:

#631 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 11:49

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 16:46

Az alaplap KOB KT 133/a FSX

Azt írja róla az Everest, hogy több mint 2 éves, esetleg frissíteni kéne. Ehhez mit szóltok?

Ha esetleg, netántán azért nem reagáltok, mert nem köszöntem meg az eddigi tanácsokat, segítséget, akkor mea culpa, most pótolom, mindenkinek nagyon hálás vagyok, aki nyilvános vagy láthatatlan formában segítségemre volt. (De a cuccom még mindig nem müxik :(, szóval minden kedves, jó szónak örülnék, pláne, ha még használható is :) )

#632 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 11:52

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 13:58

.... Erről viszont eszembe jut,  hogy amikor F8-cal vagy mással belépek az indítási folyamatba és megjelenik az a "furcsa képernyő" (ne nevessetek, nem tudom, minek nevezik, amiből a safe mode meg egyéb dolgokat lehet művelni,) na az az, ami nálam sajnos eléggé balra csúszott és a szövegek eleje nem látszik. Ezen hogyan tudok segíteni? Lehet, hogy emiatt kerülte el valami fontos a figyelmemet.

Meg erre is várnék tippeket.

Köszönöm.

#633 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 12:09

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 12:52

Meg erre is várnék tippeket.

Köszönöm.

A monitorod valószínűleg olyan frissítést használ abban a felbontásban, amit még nem állítottál be. A vezérlőgombokkal korrigáld a képet, és megoldódik a gondod.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#634 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 13:58

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 12:49

Ha esetleg, netántán azért nem reagáltok, mert nem köszöntem meg az eddigi tanácsokat, segítséget, akkor mea culpa, most pótolom, mindenkinek nagyon hálás vagyok, aki nyilvános vagy láthatatlan formában segítségemre volt. (De a cuccom még mindig nem müxik :(, szóval minden kedves, jó szónak örülnék, pláne, ha még használható is :) )

Az egyetlen hely, ahonnan a lapodhoz megbízhatóan, új Bios-t, drivereket stb. letölthetsz: http://www.mercury-p...hp?productid=78
Néhány jótanács a lapoddal kapcsolatban:
A biosban csak akkor engedélyezd az "Advanced Chipset Feature"-alatt az "OnChip USB2"-t, ha alaplapi USB2 tüskesor ki is van vezetve a hátoldalra (erőforrást spórolhatsz).
Az "Advanced Chipset Feature"-alatt az "OnChip USB"-t engedélyezd. Ha a billentyűzeted USB-s, akkor az "USB Keyboard Support" -ot is. Ha az egered is USB-s, az "USB Mouse Support" -ot is engedélyezd.
A "PNP/PCI Configuration Option" -alatt, engedélyezd az "Assign IRQ For USB" opciót.
Ne telepítsd a 4in1 driver-készletet, használd az XP-ben alapban lévő chipset drivereket. Ha már késő, akkor maximum a 4.33 verzióig használd a Via-4in1 csomagot.
A biost érdemes frissíteni, de bízd olyanra, aki biztos kézzel elboldogul a letöltött cuccokkal.

#635 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 07. 14:05

Idézet: DKG - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 12:31

semmi szükség rá... volt, hogy párhuzamosan 3 XP volt az egybe partícionált vinyón, és soha nem vesztek össze...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#636 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 17:34

Idézet: DKG - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 12:58

... engedélyezd ... A biost érdemes frissíteni, de bízd olyanra, aki biztos kézzel elboldogul a letöltött cuccokkal.

Köszönöm, mindjárt megnézem, hogy így állítottam-e be (valszeg nem, mert akkor működne).
A BIOS frissítéssel meg megvárok valaki hozzáértőt.

#637 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 18:09

A Windows XP telepítésekor mindig létrejön ez a mappa:

\Program Files\microsoft frontpage\

Jogosan merült fel bennem így a kérdés: Az XP-ben alapból van Frontpage? Ha igen, akkor hol találom?  :)

Ha meg nincs Frontpage, akkor meg miért hozza létre ezt a mappát, amelyet még kitörölni/áthelyezni sem enged? (Ja, és a mappa tök üres!)

XP Home@SP2

#638 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 07. 18:12

Idézet: SonicXP - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 19:09

A Windows XP telepítésekor mindig létrejön ez a mappa:

\Program Files\microsoft frontpage\

Jogosan merült fel bennem így a kérdés: Az XP-ben alapból van Frontpage? Ha igen, akkor hol találom?  :)

Ha meg nincs Frontpage, akkor meg miért hozza létre ezt a mappát, amelyet még kitörölni/áthelyezni sem enged? (Ja, és a mappa tök üres!)

XP Home@SP2

az angol xp pro is létrehozza a könyvtárat, de üres... nemtom miért...  :think:

#639 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 20:25

EZ NEM IGAZ. ILYEN NINCS!!!!!

Megdöglött az audio driverem! Az istenverte MS meg az idióta WinUpdate miatt!!!

Ugye ma van a hónap második keddje, hát gondoltam irány a WU letölteni az aktuális mega-patch csomagot. Hát az most nem volt, de a WU talált két hardverhez való update-t amit most adtak ki:  AC97 audio codechez (C Media vagy mi), meg a hálókártyámhoz (Fast Ethernet akármi). Persze mindkettő "nagyon ajánlott frissítés" volt, az AC 97 azért, mert a három hónapos driver már nagyon "elavult", a hálókártyát pedig azért kellett frissíteni (a MS szerint), mert le van tiltva (modemes internetkapcsolatom van) - hát persze, qrva logikus, ha egyszer le van tiltva, akkor az nyilván azért van, mert aktívan használom, ergo fontos, hogy a legfrisebb driver legyen hozzá. Na mindegy, nem is ez a lényeg, fel lettek telepítve, PC újraindul.

Azután abszolút nem volt hang, bár az eszközkezelőben szerepelt a hangeszköz és az O.K. volt a Win szerint......
Hát f*sza, leszedtem gyorsan a C media (amúgy WHQL!!!) hülyeségét (A GYÁRI uninstallal!!!), gondoltam akkor megy vissza az előző audio driver. 2. reboot: "Új hardver blabla..." a tálcán, boot folyamat után hibaüzenetek tizesével a desktopon "Hiányzó fájl stbstb"......

Mielőtt magamhoz tértem volna, a Win már fel is telepítette MAGÁTÓL újra a C Media syar driverét. Sőt, C Medianak ismerte fel a Via kártyát. Ezen kívül, a Vezérlőpultba is beleette magát valami C Media-s f*szság, amit még az uninstall se szedett le, RegCleaner se tudott vele mit csinálni, de legalább nem is működött az ikon, hiába kattintottam rá, semmi.

2. lehetőség: Ha nem lehet megszabadulni tőle akkor tiltsuk le. Letilt, 3. reboot, eredeti driver (amúgy Via) előkeres, telepít, installer dolgozik vagy félórát, a Win pofázik egy picit (nincs aláírva, mileszmost???). 4. reboot. Újabb hibaüzenetek, előbb valami dll hiányzik, aztán a Via control panelja döglik meg (mielőtt elindult volna). ÉS NINCS hang.

Minden hanggal, AC97-cel, Cmediaval kapcsolatos dolog leszed. 5. reboot. Win indul. 640x480 felbontás+16 szín mellett "Új hardver blabla...... Ez se fog működni meg az se fog működni....... ", hiányzó fájlok, ezmegaz. Eszközütközés. Semmi se működik...

6. reboot, csökk.mód. Ezután RegSupreme Pro indul, mely a mi jó barátunk. 1200 hibás bejegyzés. Hogyne. Szép teljesítmény egy nap alatt. (A TEMP mappában lévő 200 megányi fájlról ne is beszéljünk.)

Minden drivert leszedtem majd újra felraktam ezután, persze minden uninstall/install után reboot. Az AC97 a legvégén lett telepítve (a "régi" driver, ami eddig is volt).

Kb. a 25. reboot után kész is lett a gép. A VIA hangdriver (2005 márc.) az eszközkezelő szerint OK.

Hang viszont nincs. Továbbra sincs.

Elment viszont vele egy egész nap.

Ja, és persze a Via AGP drivere se működik mostmár, le van tiltva, nem lehet engedélyezni.

Ha még baxtatom egy kicsit, a végén vagy teljesen megdöglik a Win. Vagy újraaktiválás lesz. Állati.

Nem vagyok ideges. Miért tették ki nekem azt a rohadt drivert, ha meg sem nézték, mivel kompatibilis? És még ajánlgatták is, telepítsdfel, jóleszaz, univerzális meg még WHQL is, szóval cool!!! Hát b********

#640 Felhasználó inaktív   pro2hp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 07. 22:17

Sziasztok!

A 3. reinstall előtt érdeklődöm, sp2 telpítés után miért nem bootol, semmilyen módban sem.

A logónál megdermed.

Asus p4r8x
P4 2.4ghz
512ram
120gb winyó

Lécci valami ötletet!
köszi!
30 5250434

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első