HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#921 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 05. 12:01

Idézet: [Praetorianus

,2005. júl. 5., kedd - 10:22]Hm...köszi az utolsó mondatodat, de gy jótanácsot fogadj el egy "érdekes rendszergazdától"! Mielőtt vélemény nyílvánítassz, esetleg ismerd meg az előzményeket!

Már egy hete játszok ezzel a problémával, (tehát nem mondanám hogy lusta vagyok).
A vasak nagyon különbözőek, többféle hálókártyával, többféle más kártyával. Szerintem pont ez volta az első, amit kizáratm. Mármint a driverproblémát.  Ugyanis van olyan gép, ami kb 6 hónapos telepítésű, és van olyan ami 1 hetes! Mindegyiknél kb ugyanakkor kezdődött el a hiba! Ami biztos, hogy ehhez a problémához élő internetes kapcsolat kellett! Ha nem volt hálón, akkor nem döglött meg, ahogy rádugtam, azonnal. És mivel nem mondanám hogy lusta vagyok, ezért röptiben csináltam egy kis scriptet, ami két gépet figyelt, amelyikkel probléma volt, milyen hálózati forgalmat csinál a dhcp request után. Egy ip mindegyiknél szerepelt. Hát tiltottam. És lőn világosság, már nem fagynak be  a gépek leállításkor. Persze ezt a ipt nem mondanám neked meg, hátha te is szembekerülsz ezzel a problémával, hátha van időd ezzel szórakozni.

Egy irigy és érdekes rendszergazda

Hali!

A hálózatot mint hibaforrást kétszer is említettem, tehát alaposan rátrafáltam.
Azt nem említetted előtte, hogy csak akkor döglik meg a gép ha hálóra dugod..ha ez szándékos volt akkor ez csúnya dolog hiszen egyértelműen behatárolja a hibaforrást, ha pedig a megjegyzésem segített, akkor meg el kell ismerni hogy segítettem.

Ügye hogy milyen hamar meglett a hiba, nem kell félni a problémáktól; meg kell oldani őket ;)

A mihez tartás végett kopizom az eredeti hozzászólásodat :

"Sziasztok!

MOstanában van egy újfajta jelenség az xpken. Egy cégnél vagyok rendszergazda, ahol kb 30 Xp van, és a felénél az a jelenség, hogy start -> kikapcsnál kiirja az windows most eláll és semmi. 4 spykeresőt és 2 virusellenőrzőt futattam végig, de semmi. Valaki találkozott már ezzel?
"

#922 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 17:17

Fordul már elő olyasmi valkivel, hogy programtol függetlenül hozzá akarok adni egy fájlt a programhoz lehet ez kép, video, hangfájl szoval teljesen mindegy mert előfordult már mindegyiknél, és mikor klikkelek, hogy add file vagy megnyitás kiválasztom a fájlt betevődik a progiba, de a tálca eltünik pár másodpercre! gondolom kifagyhat az explorer.exe, majd vissza áll és minden megy tovább! már komolyan kezd idegesíteni mert ezt egyszer minden nap el kell játszania és egyszerüen nem tudok rájönni mi okozhatja! ha valakinek vann tippje h miért csinálja a rendszer ezt, írja már le!
The Sky Was Pink

#923 Felhasználó inaktív   gyalogstuka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 05. 18:19

Sziasztok.

Egy igencsak könnyü kérdésem lenne.Az új gépemre felraktam az XP-t,de elsöre nem jött össze,és most futnék neki másodszor :)
A büvös format c:  parancsot hogy tudnám bevinni,próbáltam a DOS parancssor alatt,próbáltam a futatás mezövel is de mindig oda jut ki hogy a meghajtó nem zárolható a kötet használatban van.
Elöre is köszönöm a segitséget :respect:

#924 Felhasználó inaktív   tibuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 18:23

Idézet: gyalogstuka - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 19:19

Sziasztok.

Egy igencsak könnyü kérdésem lenne.Az új gépemre felraktam az XP-t,de elsöre nem jött össze,és most futnék neki másodszor :)
A büvös format c:  parancsot hogy tudnám bevinni,próbáltam a DOS parancssor alatt,próbáltam a futatás mezövel is de mindig oda jut ki hogy a meghajtó nem zárolható a kötet használatban van.
Elöre is köszönöm a segitséget :respect:

Xp CD-rol boot-olsz, aztan telepitovel leformazod, az adott particiot, es kesz :)

#925 Felhasználó inaktív   gyalogstuka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 18:56

Idézet: tibuu - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 17:23

Xp CD-rol boot-olsz, aztan telepitovel leformazod, az adott particiot, es kesz :)

Köszi,megpróbálom

#926 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 20:44

Idézet: Barnabi - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 18:17

Fordul már elő olyasmi valkivel, hogy programtol függetlenül hozzá akarok adni egy fájlt a programhoz lehet ez kép, video, hangfájl szoval teljesen mindegy mert előfordult már mindegyiknél, és mikor klikkelek, hogy add file vagy megnyitás kiválasztom a fájlt betevődik a progiba, de a tálca eltünik pár másodpercre! gondolom kifagyhat az explorer.exe, majd vissza áll és minden megy tovább! már komolyan kezd idegesíteni mert ezt egyszer minden nap el kell játszania és egyszerüen nem tudok rájönni mi okozhatja! ha valakinek vann tippje h miért csinálja a rendszer ezt, írja már le!

Nah ezt találtam az eseménynaplóban: A rendszerhéj váratlanul leállt, és a következő újra lett indítva: explorer.exe.

Külföldi fórumokon látom irogatnak róla csak sajna nem értem, de ugylátszik nem csak velem fordul elő...

Szerkesztette: Barnabi 2005. 07. 05. 21:19 -kor

The Sky Was Pink

#927 Felhasználó inaktív   [Praetorianus] 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 09:47

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 11:01

Hali!

A hálózatot mint hibaforrást kétszer is említettem, tehát alaposan rátrafáltam.
Azt nem említetted előtte, hogy csak akkor döglik meg a gép ha hálóra dugod..ha ez szándékos volt akkor ez csúnya dolog hiszen egyértelműen behatárolja a hibaforrást, ha pedig a megjegyzésem segített, akkor meg el kell ismerni hogy segítettem.

Ügye hogy milyen hamar meglett a hiba, nem kell félni a problémáktól; meg kell oldani őket ;)

A mihez tartás végett kopizom az eredeti hozzászólásodat :

"Sziasztok!

MOstanában van egy újfajta jelenség az xpken. Egy cégnél vagyok rendszergazda, ahol kb 30 Xp van, és a felénél az a jelenség, hogy start -> kikapcsnál kiirja az windows most eláll és semmi. 4 spykeresőt és 2 virusellenőrzőt futattam végig, de semmi. Valaki találkozott már ezzel?
"

Hali!

Na jó, az igaz hogy a hibajelenséget nem irtam le részletsen, de egyébként nem is azt szerettem volna megtudni, hogy lépésről.lépésre mit kell tegyek, hanem valaki épp küzd-e már ezzel a problémával.
És küzdeni fog. Mert egyre több ismerőstől hallom, hogy már nála is.
Egyébként a windows update a ludas....szerintem, bár vannak más vélemyének is. Azt tiltva, nálam mindenhol megszűnt a probléma. EGy haveromnál nem, bár lehet hogy ott más is van.... :)

További jó napot.
"Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo!" - Ha nem sikerül megindítanom az isteneket, a poklot is mozgásba hozom!
-- William Suger --

#928 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 12:33

Hello!
Ide is bemasolom, hatha:

Remelem valaki tud segiteni. a problema a kovetkezo:
Egyes programoknal, pl egy c nyelven irt jatekprogram futtatasakor, vagy egy regebbi jatek (pl swat3 win95/98/nt/2000 tamogatva) telepitesenek kezdeten (setup.exe re kattintva) a kovetkezo hibauzenetet kapom:

A fejlec: 16 bites windows alrendszer.
A hibauzenet: "C:WINDOWS/SYSTEM32/AUTOEXEC.NT. A rendszerfajl nem megfelelo a futo MS-DOS es Microsoft Windows alkalmazasokhoz. Az alkalmazasbol valo kilepeshez kattintson a 'Bezaras' gombra."

A problema CSAK a notebookomon jelentkezik, az alairasomban szereplo konfigban, legalis windows xp home-al, asztali gepemen, szinten az alairasomban levo konfignal windows xp prof al nincs semmilyen problema. A setup.exe kompatibilitasat allitgattam az osszes lehetseges modon a windowsban, az eredmeny ugyanez..VALAKI HELP PLS
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#929 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 06. 14:34

Keresd meg a gépeden az Autoexec.nt fájlt és másold vissza a System32-be! ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#930 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 19:34

Sziasztok!
Nekem rendkívül fontos lenne tudnom, hogy hogy védek le windowsban egy könyvtárat jelszóval.
Köszönöm a válaszokat!!!!!!!

#931 Felhasználó inaktív   stratoman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 22:11

:-)

https://www.hup.hu/modules.php?name=Forums&...c&p=68867#68867

#932 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 22:13

Idézet: Barnabi - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 21:44

Nah ezt találtam az eseménynaplóban: A rendszerhéj váratlanul leállt, és a következő újra lett indítva: explorer.exe.

Külföldi fórumokon látom irogatnak róla csak sajna nem értem, de ugylátszik nem csak velem fordul elő...

Senkinek nincs tippje? ma is megcsinálta  :mad: feraktam valami patchet a microsoft oldalárol ami elvileg az sp2-ben benne van, de mondom hátha, nem segített pár perce megint ujraindult explorer.exe :mad: már nagyon kezd idegesíteni...

Minden rohadt update fentvan mégis csinálja, pedig csak olyat találok, hogy SP2-nél ez a hiba már meg van oldva... :reklamacio:

Szerkesztette: Barnabi 2005. 07. 06. 22:46 -kor

The Sky Was Pink

#933 Felhasználó inaktív   Turboboszi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 22:32

Sziasztok!
Lenne egy kis gondom:
A windowsban (XP Prof. + Sp 2) az órám 3-4 óra használat után akár 1 egész órát is képes sietni.
Alaplapi szinten mindig pontos, ha bootolok, akkor a win is tudja „mennyi az idő”.

Elég háklis vagyok a pontosságra, sokszor „összenéztem” a BME órájával a gépemét, illetve telepítettem a  Time Sync Pro nevezetű progit, így nem volt gondom, de mostanában hiába akarom rábírni a fent említett progit, hogy állítsa be az órámat, pár másodperc akkor is hibázik.
Ez úgy egy hónapja kezdődött, sem a konfigom, sem a programok nem változtak a gépemen, illetve párom gépén is pontosan ezek a programok (is) futnak, neki nincs hasonló gondja.
Víruskergető nem talál semmit (NAV 2005 HUN).
Valami ötlet?
„Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga a másikra felülről lenézni, amikor annak talpra állni nyújt segítő kezet.'' Gabriel García Márquez

#934 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 00:18

Sziasztok!

Lehet rossz helyre irok ui. win2000 alatt lenne a problemam. Adott egy Asus P5GDC1 Pro alaplap amin sajna nincs AGP port, egy szerverbe meg nem szivesen vennek PCI express kartyat. Szal raktam bele egy S3Trio64V kartyat. Megy is minden, de a VGA-nal sarga felkialtojel, hogy nincs eleg eroforras az elinditasahoz, es szabaditsak fel eroforrast hozza. Biosban irq hozzarendelve a VGA-hoz, letiltottam mindent ami irq-t hasznal es nincs szukseg ra (hangkari, portok). Rendszereszkozoknel megneztem, es hozzarendeli a 11-es irq-t a vgahoz de az eroforrassal meg mindig szarozik.
Mi tegyek? Feleslegesen nem vennek bele egy 20 rugos kartyat.

Udv,
Lacima

#935 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 05:46

Idézet: Lacima - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 1:18

Sziasztok!

Lehet rossz helyre irok ui. win2000 alatt lenne a problemam. Adott egy Asus P5GDC1 Pro alaplap amin sajna nincs AGP port, egy szerverbe meg nem szivesen vennek PCI express kartyat. Szal raktam bele egy S3Trio64V kartyat. Megy is minden, de a VGA-nal sarga felkialtojel, hogy nincs eleg eroforras az elinditasahoz, es szabaditsak fel eroforrast hozza. Biosban irq hozzarendelve a VGA-hoz, letiltottam mindent ami irq-t hasznal es nincs szukseg ra (hangkari, portok). Rendszereszkozoknel megneztem, es hozzarendeli a 11-es irq-t a vgahoz de az eroforrassal meg mindig szarozik.
Mi tegyek? Feleslegesen nem vennek bele egy 20 rugos kartyat.

Udv,
Lacima

Hány wattos a táp?

#936 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 07. 08:12

Idézet: Barnabi - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 23:13

Senkinek nincs tippje? ma is megcsinálta  :mad: feraktam valami patchet a microsoft oldalárol ami elvileg az sp2-ben benne van, de mondom hátha, nem segített pár perce megint ujraindult explorer.exe :mad: már nagyon kezd idegesíteni...

Minden rohadt update fentvan mégis csinálja, pedig csak olyat találok, hogy SP2-nél ez a hiba már meg van oldva... :reklamacio:

Esetlen nem SP2-es kompatibilis program van feltéve...
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#937 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 09:01

Idézet: Kubbi - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 6:46

Hány wattos a táp?

350W Chieftec.

#938 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:20

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 9:12

Esetlen nem SP2-es kompatibilis program van feltéve...

Irtam fentebb, hogy nem függ programtol többféle program közben is megcsinálta már és fájltol semm függ szóval mindegy milyen fájlt akarok megnyitni! jah és nem tudom előidézni...a rendszer amugy semmi gond nincs tökéletes,de hogy ezt miért csinálja nemtudom :(  és legfőképpen nemtudom mi lehet a megoldás!
The Sky Was Pink

#939 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 20:59

Ezt szeretném lementeni fájlformátumba (Ne kelljen hozzá Net, azaz letölteném):

Hogy tudom letölteni?
(WM Recorder-rel nem tudtam.)

Megoldásokat várom! ;)

Szerkesztette: r2r 2005. 07. 07. 21:00 -kor

(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#940 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 21:19

Idézet: Barnabi - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 13:20

Irtam fentebb, hogy nem függ programtol többféle program közben is megcsinálta már és fájltol semm függ szóval mindegy milyen fájlt akarok megnyitni! jah és nem tudom előidézni...a rendszer amugy semmi gond nincs tökéletes,de hogy ezt miért csinálja nemtudom :(  és legfőképpen nemtudom mi lehet a megoldás!

És próbáltad az illesztőprogramot eltávolítani, majd újra felrakni?!
Esetleg vírus?! Vagy valami féreg?! :think:

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.