HWSW Informatikai Kerekasztal: Kinek milyen a Desktopja? IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (96 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kinek milyen a Desktopja? IV.

#1121 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 10. 16:48

Idézet: Paracelsus - Dátum: 2005. Jul. 10., Sunday - 17:32

Desorder:
Naaagyon köszönöm, erre voltam kb. kíváncsi. (a reshacker nekem is ide-oda berámol CRLF-eket meg ilyen marha karaktereket)  :respect:  Próbálkozom...  :)

igen, a reshacker nem tud mit kezdeni vele.. amugy valszeg a contentmargin-nal is elkell jatszadoznod hogy erzekelje a valtoztatast hogy nagyobb feluletet kell megmutatnia a talcabol. bar nemtom. ilyet meg nem csinaltam. lehet semmit nem kell atirnod.

pl:
"ContentMargins = 3, 3, 3, 3" (azthiszem igy vannak sorendben az ertekek : jobb, fel, bal, le). remelem nem tevedek.. :D

szerk: inkabb a SizingMargins-al kell majd valszeg valamit kezdeni. de nemtom. :D

Szerkesztette: Desorder 2005. 07. 10. 17:06 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1122 Felhasználó inaktív   Paracelsus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 17:21

Chrystopher:
Gondolom a Samu lent van, fel van telepítve.
Ahogy néztem az aláírásodat, ASUS-os lapod van, tehát elvileg fent van az ASUS Probe nevű
remekmű. Két dolgot kell letölteni:
ATI Tools plugin – ehhez kell az ATI Tools progi, amit már említettem
ASUS Probe plugin – alaplap, prockó, ventik
Az ASUS-osat csomagold ki a Samurize\plugins könyvtárba, az ATI-set a Samurize\scripts mappába. (mert ez utóbbi valójában nem plugin, hanem script, csak a t. alkotó plugin nevet adott neki, mert jobban hangzik)
Nyisd meg a Config.exét a Samu könyvtárából. Kattints az Add meter-re, majd az Add plugin-ra. A select plugin-on belülre válaszd ki az ASUSPCProbePlugin.dll-t, a Select function-hoz pedig a getTemperatureCPU függvényt. A Display fülön a Text-hez írd be mondjuk: „CPU: %v°C”. Ugyanitt, a Display fülön tudod formázni. Csinálj egy Active script meter-t, a Select script-hez rakj egy ATI_Tool.vbs-t, válaszd ki a GetGPUTemperature-t, a megjelenítési forma legyen mondjuk „Grafikus processzor: %v°C”. Csinálj még egy active script meter-t, szkript helye ugyanaz, a függvény most GetEnvTemperature (ez fogalmam sincs hogy mit mér, a nevéből itélve a grafiprockó környezetét), a megjelenítése mondjuk „Videokártya hőmérséklete: %v°C”. Kész a három meter, rakd egymás alá, formázd, stb..
Az egyik script-es meter-en katt az Edit script-re, keresd meg ezt: „FILENAME = "C:\program files\ATI Tool\log.txt"”. Ha nem a filename alatt megjelölt helyen van az ATI Tool log.txt-je, akkor változtasd meg.
Első része kész van. (a videokareszról csak tippre mondtam az infókat, ugyanis gondolom a 9200-es Radeonokból kispórolták a diódákat, a progi nem műxik velük)
TV-műsor, hajjaj…
Mostmár valószínűleg tudsz beszúrni script meter-eket, így már nem lesz annyira részletes a leírás.
Töltsd le a hunTV script-et, mivel itt már be van osztva könyvtárakra, a Samurize mappába rakd (ne a scripts-be!!). Értelemszerűen mostmár a hunTV.vbs-sel fogunk foglalkozni, ezt nem mondom.
Akkor csinálj egy új active script meter-t, itt láthatod, hogy mindegyik tvadóhoz 4 függvény tartozik. Leírom, hogy mit csinálnak, onnantól már meg tudod csinálni amit elképzeltél. Tehát:
<tvadó_neve> (pl.: mtv) – a most sugárzott műsor
<tvadó_neve_next> (pl.: mtv_next) – következő műsor
<tvadó_neve_prog> (pl.: mtv_prog) – hány százaléka van már lejátszva a műsornak*
<tvadó_neve_simple> (pl.: mtv_simple) – a most játszott és a köv. műsor időponttal együtt – 2 soros
Ezek alapján már meg tudod csinálni.
Ikonokat innen tölthetsz le. Ezt oda csomagolod, ahova szeretnéd. Beszúrásuk metódusa: Edit graphics nagyfül ( :D ) -> Add bground object -> Add image, itt kiválasztod, majd méretezed, helyrerakod.
A konfigot mentsd le a samurize\configs mappában, indítsd el a samu könyvtárából a client.exét, jobbklikk a systray-en megjelenő S-ikonra, Select config file, és a mívedet töltsd be.

*: Ez főként progressbaroknál jó. Szövegről progressbar-ra a következő műveletsorozattal tudod átkapcsolni: General (kis)fül -> Draw type -> progressbar. Ezt is tudod formázni.

Sok sikert! Amennyiben valami nem megy, segítek.
Kérlek nézd el a helyesírási és értelmi hibákat, wördben írom ezt a postot (nehogy véletlen nyomjak egy visszát és elússzon a post), és az egész ablak vörös aláhúzásokban úszik. :)

szerk.: Nyugodtan megkereshetsz MSN-ben is, címem paracelsus_0000@vipmail.hu . (nem vagyok túl gyakran bejelentkezve, de mostanában azért vagyogatok (thx to nyári szünet :D ))

Desorder:
Sajna pont a bitmap-ekhez kiírja, hogy nem tudja olvasni, mert valószínűleg tömörített, nem úgy van tárolva ahogy a resource-okat kell. Mindezt 3 programnál. Azért leszedem a StyleBuilder-t, megnézem azzal is. (sajna tölteni kell hozzá drognevű bináris fájlt is)

Szerkesztette: Paracelsus 2005. 07. 10. 17:23 -kor

Konfig: ASUS A7V600 & AMD Athlon XP 2500 (@1833 MHz) & Sapphire Radeon 9200 & 512 MB RAM & Maxtor 6E040L0 40 GB & Codegen 300 W | MS Windows 98 SE & MS Windows XP SP2 | powered by metal

#1123 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 17:34

Idézet: Paracelsus - Dátum: 2005. Jul. 10., Sunday - 18:21

Desorder:
Sajna pont a bitmap-ekhez kiírja, hogy nem tudja olvasni, mert valószínűleg tömörített, nem úgy van tárolva ahogy a resource-okat kell. Mindezt 3 programnál. Azért leszedem a StyleBuilder-t, megnézem azzal is. (sajna tölteni kell hozzá drognevű bináris fájlt is)

nekem a PE explorerrel siman mennek az upx(1?)-el csomagolt (tomotitett) dll-ek, exek megnyitasa.
a tools menuben >> a plug-in managernel adj magasabb prioritast az upx unpacker pluginnak. hatha ugy megy. nekem megy. igaz vannak olyan exe-k/dll-ek- amik mar frissebb upx-el vannak tomoritve es ez sem nyitja meg ...de sokat megnyit. ha nem megy feltolthetned valahova azt a msstyle-t es raneznek.. hackelesben/moddolasban otthon vagyok.  :D marmint eleg sokmindent megvaltoztattam mar, szal belejottem mit mivel tudok megvaltoztatni.  ;)

a stylebuilder megfogja enni,. tutko csak azzal korulmenyesebb a dolog. resource progikkal konyebb, gyrsabb a dolog. bar ez viszonyitas kerdese.. nekem ugy konnyebb. persze az elejen enis hasznaltam a stylebuildert. :cool:

Szerkesztette: Desorder 2005. 07. 10. 17:37 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1124 Felhasználó inaktív   Paracelsus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 17:42

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 18:34

nekem a PE explorerrel siman mennek az upx(1?)-el csomagolt (tomotitett) dll-ek, exek megnyitasa.
a tools menuben >> a plug-in managernel adj magasabb prioritast az upx unpacker pluginnak. hatha ugy megy. nekem megy. igaz vannak olyan exe-k/dll-ek- amik mar frissebb upx-el vannak tomoritve es ez sem nyitja meg ...de sokat megnyit. ha nem megy feltolthetned valahova azt a msstyle-t es raneznek.. hackelesben/moddolasban otthon vagyok.  :D marmint eleg sokmindent megvaltoztattam mar, szal belejottem mit mivel tudok megvaltoztatni.  ;)

a stylebuilder megfogja enni,. tutko csak azzal korulmenyesebb a dolog. resource progikkal konyebb, gyrsabb a dolog. bar ez viszonyitas kerdese.. nekem ugy konnyebb. persze az elejen enis hasznaltam a stylebuildert. :cool:

DC-n jön le 2 kbyte-tal a StyleBuilder 1.00 (ehhez van drognevű binárisfájl), azzal próbálkozok, meg a PE Explorer-rel. Én eddig csak a SB-rel csináltam egy témát, de nem tudtam elmenteni (úgy hogy megegye a Win, illetve a StyleXP), ennyit a desktophacker képzettségeimről.  :) Ha csakazértse, akkor majd feltöltöm, köszönöm, hogy felajánlottad.  :respect:

Szerkesztette: Paracelsus 2005. 07. 10. 17:42 -kor

Konfig: ASUS A7V600 & AMD Athlon XP 2500 (@1833 MHz) & Sapphire Radeon 9200 & 512 MB RAM & Maxtor 6E040L0 40 GB & Codegen 300 W | MS Windows 98 SE & MS Windows XP SP2 | powered by metal

#1125 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 17:44

Idézet: Paracelsus - Dátum: 2005. Jul. 10., Sunday - 18:42

DC-n jön le 2 kbyte-tal a StyleBuilder 1.00 (ehhez van drognevű binárisfájl), azzal próbálkozok, meg a PE Explorer-rel. Én eddig csak a SB-rel csináltam egy témát, de nem tudtam elmenteni (úgy hogy megegye a Win, illetve a StyleXP), ennyit a desktophacker képzettségeimről.  :) Ha csakazértse, akkor majd feltöltöm, köszönöm, hogy felajánlottad.  :respect:

az elobb rad kerestem msn-en de offline vagy. :think:  :D node mindegy...majd jelentkezel ha van valami, esetleg segitseg kell.stb.  ;)

"drognevű binárisfájl"??? ez meg mi?  :think:

#1126 Felhasználó inaktív   Paracelsus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 17:46

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 18:44

az elobb rad kerestem msn-en de offline vagy. :think:  :D node mindegy...majd jelentkezel ha van valami, esetleg segitseg kell.stb.  ;)

"drognevű binárisfájl"??? ez meg mi?  :think:

Azért vagyok off, mert mindjárt megyek el, kb. 35 mp-m van még írni.  :)
Drognevű binárisfájl = cr.ck

De rájöttem, hogy hülye vagyok. Ugyanis csak azok a bmp-k nem jönnek be, amik már stylexp-ben sem, de a másik fele bejön, és nekem pont ezek kellenek.  :omg: Holnapig már nem jövök gépközelbe...

#1127 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 17:50

Idézet: Paracelsus - Dátum: 2005. Jul. 10., Sunday - 18:46

Drognevű binárisfájl = cr.ck

:omg:  :D

#1128 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 18:39

Kegytelenre sikerült az új... :) :D

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: 3V0 2005. 07. 10. 18:39 -kor

macbook air 2014

#1129 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 18:47

Idézet

DC-n jön le 2 kbyte-tal a StyleBuilder 1.00...

de felslegesen, meglévő témákba nem tud belenyúlni.

Idézet: 3VO

minimalista desk

Legalább a foobaron piszkálhattál volna vmit :Đ  :pokeas:
In Flames We Trust

#1130 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 18:51

Jó az úgy... nem szeretem babrálni. Minden alapon a legjobb benne. Kivéve az EQ.
macbook air 2014

#1131 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 19:02

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 19:51

Jó az úgy... nem szeretem babrálni. Minden alapon a legjobb benne. Kivéve az EQ.

Nekem így is bejön azért ;)
In Flames We Trust

#1132 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 19:03

Idézet: pascal - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 20:02

Nekem így is bejön azért ;)

Nekem így nem.  :(

u.i. nekem pont az tetszik a foobarba hogy olyan puritán kinézete van, nekem tök jó hogy olyan gyors. ha hasonló kinézetet akarok akkor elinditom az iTunest. :)

Szerkesztette: 3V0 2005. 07. 10. 19:05 -kor

macbook air 2014

#1133 Felhasználó inaktív   Paracelsus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 19:04

Idézet: Paracelsus

Holnapig már nem jövök gépközelbe...

Tévedtem.  :)

Idézet: pascal

de felslegesen, meglévő témákba nem tud belenyúlni.

Méginkább, hogy vírus.  :omg:
Nem baj, kezdem érteni a PE Explorert.

szerk.: Naaa, már annyit sikerült elérnem, hogy kiírja a StyleXP: Nem lehet a megadott stílust alkalmazni.  :D  (ContentMargin = 0, 0, 0, 0 a TaskBar.BackgroundTop-hoz)

Szerkesztette: Paracelsus 2005. 07. 10. 19:08 -kor

#1134 Felhasználó inaktív   Paracelsus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 08:23

Nakérem.  :)

Úgy vettem észre, hogy a 21 pixel magas képből 22 (de lehet hogy elszámoltam) pixeles taskbar lesz. Ha a képet átrajzolom 40 pixel magasra, ugyanúgy 22 pixelre nagyítja (dupla magas tálcánál gondolom 44-re de nem mértem meg). Ha a méretezést átállítom Stretch-ről True Size-ra, a tálca helyén setétség lesz, pedig elvileg látszania kellene egy 21 pixeles taskbarnak. (ha Tile-ra akkor [látszólag] nem történik semmi, mert a SizeMargin-on belül lévő terület egyszínű)  :confused:
Vagy valahol meg van szabva a fájlban, hogy milyen magas az egy egységnyi magas taskbar (ilyet nem találtam sehol, a dll-ben is kerestem), vagy szopat a rendszer. Én az utóbbira tippelnék.  :D
Még arra gondoltam, hogy esetleg a Winben van megszabva, hogy mekkora a taskbar, de pl. a most használt style-ban is a dupla magas tálca kb. 1,25-szöröse a normál winxps téma sima taskbarjának.

#1135 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 12:25

Idézet: Paracelsus - Dátum: 2005. Jul. 11., Monday - 9:23

Nakérem.  :)

Úgy vettem észre, hogy a 21 pixel magas képből 22 (de lehet hogy elszámoltam) pixeles taskbar lesz. Ha a képet átrajzolom 40 pixel magasra, ugyanúgy 22 pixelre nagyítja (dupla magas tálcánál gondolom 44-re de nem mértem meg). Ha a méretezést átállítom Stretch-ről True Size-ra, a tálca helyén setétség lesz, pedig elvileg látszania kellene egy 21 pixeles taskbarnak. (ha Tile-ra akkor [látszólag] nem történik semmi, mert a SizeMargin-on belül lévő terület egyszínű)  :confused:
Vagy valahol meg van szabva a fájlban, hogy milyen magas az egy egységnyi magas taskbar (ilyet nem találtam sehol, a dll-ben is kerestem), vagy szopat a rendszer. Én az utóbbira tippelnék.  :D
Még arra gondoltam, hogy esetleg a Winben van megszabva, hogy mekkora a taskbar, de pl. a most használt style-ban is a dupla magas tálca kb. 1,25-szöröse a normál winxps téma sima taskbarjának.

az lesz a legjobb ha enis kiprobalom az egyik msstyle-on ezt a dolgot. (majd delutan valamikor  :D ) aztan majd beirom hogy sikerult nekem.  ;)

#1136 Felhasználó inaktív   nyuszivagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 18:54

Hi all!

most csak ez van: KISS

#1137 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 20:23

Paracelsus:

nah.. kiprobaltam enis. hat sajna eddig nem sok sikerrel.  :( (igaz 10 perc utan meguntam  :rolleyes: ) nekemis az volt a baj hogy atlatszosag helyett fekete volt azon a reszen. vagy pedig olyan szin amit valasztottam. de ugye az kellene neked hogy atlatszo legyen es az asztal latszodjon azon a reszen.

majd meg probalkozom valamikor. ;)

#1138 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 21:43

Idézet: nyuszivagy - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 19:54

Hi all!

most csak ez van: KISS

Ez szép!  :up:
Nem zavaró, h nem látod a tray ikonokat? Nekem az a gondom ezekkel a design taskbarokkal (Yz, Object, RC ......), h nem látom mi megy, hogy megy.......
Ti h vagytok ezzel?

Ps.: A mappák méretének és fájljainak számát Samurizezal irattadd ki? Ebben benne vannak a sub-folderek is?

#1139 Felhasználó inaktív   AJani 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 12. 00:47

variációk 1 témára. Nagyon leragadtam ennél a dizájnnál...
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Konfig: Doboz + TV + Billentyűzet + Egér

#1140 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 07:00

Idézet: Avalon - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 22:43

Ez szép!  :up:
Nem zavaró, h nem látod a tray ikonokat? Nekem az a gondom ezekkel a design taskbarokkal (Yz, Object, RC ......), h nem látom mi megy, hogy megy.......
Ti h vagytok ezzel?

Ps.: A mappák méretének és fájljainak számát Samurizezal irattadd ki? Ebben benne vannak a sub-folderek is?

Objektdockban van systray. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

Téma megosztása:

• (96 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59